Keresés

Részletes keresés

mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1467

én egyet sem olvastam

illetve de, a LOTR-t

de abban benne van az összes :)

most meg már nincs rájuk időm (másra se), ez a hajó elment...

Előzmény: Törölt nick (1462)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1466

Lehet a 2. évaddal kellet tvolna kezdeni?:-))))

Előzmény: mindenki senkije (1463)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1465

nagymutter alap, karattyolás-hadarás meg ott egy védjegy, minél több volt, annál jobb volt, imádtam! mindig csípem, amikor valaki ilyen "nagy természettel" beszél/nyilatkozik stb...

Előzmény: Törölt nick (1459)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1464

í=a

Előzmény: Törölt nick (1462)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1463

megint mondom (ma már másodszor): a BSG-t majdnem én is lecsaptam, egy évad után, de ez rohadt nagy hiba lett volna!

Gengszterkorzót is ajánlom, illetve inkább neked már nem is :))))))))))))

Előzmény: Törölt nick (1458)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1462

Kurva sok fantísyt olvastam zsenge ifjúkoromban, asszem lassan kinőttem belőle.

Hm....talán a Trónok Harca kapcsán le is szűrhetem ezt a konklúziót.:-|

Előzmény: mindenki senkije (1451)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1461

"Ideje meg mindig arra van az embernek, amire szán."

Ez igaz, akkor fogalmazzunk úgy, h én örülök, ha másra szánok. Pláne mióta 2 kicsi gyermekem van :)

Mindazonáltal egy BSG könyv valóban nem lehetne rossz :)

Előzmény: Aragorn83 (1457)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1460

Hát ez igaz!!:-))

Anno emlékszem mikor először olvastam a 3 könyvet, úgy 87 körül azt mondtam, hogy gecc, megtanulom ezt a nyelvet, meg kitapétázom Középfölde térképével a szobát. Aztán a Szilmarok c. valamit igen gyorsan tettem le.:-)

Előzmény: mindenki senkije (1455)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1459

A GG első évadot megnéztem a nejemmel.Az jó volt.

Aztán utána elkezdett zavarni a folyamatos kereplés-karattyolás-hadarás, az irreálisan gyors kérdések és válaszok. Mintha csak egy villámgyors olvasópróba lenne.

(A kedvencem  a nagymutter volt, igazi karakán  következetes jellem)

Előzmény: mindenki senkije (1456)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1458

én pl sajnálom, amikor te itt ilyen (szerintem KIHAGYHATATLAN) sorozatokat laza mozdulattal söpörsz le az asztalról

Laza?

A BSG-nek 13 résznyi időt adtam. Ez nem olyan laza.

Valami szabi alatt valszeg megnézem.Egyelőre fagyik. 

(Mondjuk ebben az is közrejátszik, hogy nem tudom megszerezni a második évadot....pontosabban nem akarok túl sok energiát feccölni bele.)

Az a Trónos szerintem még ma kap egy esélyt, ha nem alszok el rajta, de ha megint akkor valami izgalmasabba kezdek. (pl. kacsingatok a Gengszterkorzóra, vagy a beteg lelkemnek való American Horror Story felé, meg a Válaszcsapás is érdekel, sőt a Sherlock sorozat is is.....de épp a minap csütörtökön kaptam el a Tudorok első részét (erről is sokat hallottam már) nem volt ugyan időm rá, mert akkor fejeztem be a nyolcadik évadot a 24-ből, azonban valamiért simán a tv elé ültetett. Ilyen apró kis momentumok, mint ami a Trónokban nem tetszik. Egy laza mozdulat ahogy Henrik odaint, hogy hozza fel neki a csajt a haverja (nagyom bírom a JRM-t, a Match Pointban vagy a Shelterben is bejött)...az azért üt.

Előzmény: mindenki senkije (1449)
Aragorn83 Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1457

Valóban túl sok, de

ad1 hozzá lehet szokni kb 150 oldal után

ad2 ennyi oldal elolvasása után rájössz, hogy a sok név, helyszín és említett esemény közül melyek a lényegesek, amelyek szerepet kapnak a későbbiekben a többi csak mellékes dolog. Röviden megtanulsz önkéntelenül is szelektálni.

Ideje meg mindig arra van az embernek, amire szán. :)

Ezek szerint szereted te a GoT-ot nagyon is, de annyira azért mégsem, mint kellene. :D :P

Unalmas? LoL

Az első kötet is nagyon lebilincselő, de a második kötet még sokkalta, jobb mint az első. A vége felé olyan dolog történik, hogy az hittem a falhozbaszom, annyira ideges voltam. Olyan dolog történtek a szereplőkkel mire a könyv végére értem, hogy teljesen kivoltam készülve a végén. Mondom ez nem lehet igaz!!! Sohasem volt még ennyire frusztrált egy könyv kiolvasása után. Azonnal akartam a harmadik kötetet. Szerencsére már azóta sikerült beszereznem és belemélyednem és tegnap óta a negyedik kötet is itt figyel a polcomon. :) 

Előzmény: mindenki senkije (1453)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1456

FF nálam egyenlő FireFly (jaj, most tőled is kapni fogok) :)

amúgy a hozott példáid jók!

hozzá tenném még a Terra Novát, ami viszont csak az előzetes hírek alapján bizonyult jónak, meg mondjuk az első rész első felében, de utána mélységes siralomház. TILOS megtekinteni!!!

(zárójelben írom, a zseniálisakhoz lassan én oda fogom ám tenni a Boardwalk Empire-t is)

és ha már humor, akkor nálam verhetetlen a Gilmour Girls! (meg az amúgy is való minden popkult buzinak)

Előzmény: Aragorn83 (1454)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1455

de ettől függetlenül nem arról van szó, h itt most a sori lekörözi-e a könyvet vagy sem, hanem arról, h amíg a sorozat állati módon élvezetes, addig a könyvek viszont nem annyira

Tolkien Szilmarillok stb "B" sztorijait is csak unatkozó LOTR rajongó időmilliomosok olvassák :)

de mondom, ezt nem saját tapasztalataimra alapozom

Előzmény: Aragorn83 (1452)
Aragorn83 Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1454

FF? Mármint a Flash Forward gondolom. Már el is felejtekztem róla, annyira nem volt rám nagy hatással. Egyszernézős sajnos Az alapötlet jó, a Pilot is tetszett de aztán nagyon gyenge lett az egész megvalósítása. Nem csoda, hogy utolérte a kaszás. Ugyanez igaz a V-re és a The Event-re. Ja és a Heroes-t majdnem elfelejtettem. Az még aztán erre egy jó példa. Kíváló első évad után önmaga paródiájává vált a dolog a további évadokban.

Ellenben például a LOST, BSG vagy a GoT olyan hogy látszik a belefektetett rengeteg munka, mind az alkotók, mind a színészek részéről. Simán évente akár újra néző és még nagyon sokáig emlékezni fognak rájuk az emberek.

Egyébként sajnálom, hogy a BSG például nem könyv alapján készült. Mennyivel teljesebb lett volna úgy a dolog. :)

mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1453

nekem semmi időm semmire, könyvekre főleg (évről évre csak gyűlik, h miket akarok elolvasni...)

ilyen GIGA könyvekre mint ezek, főleg nincs időm

+ 3 ismerősöm (egyik a feleségem, akiben vakon megbízom) :)  is olvasta őket (mert a film miatt beőrültek), de nagyon lehúzták: unalmas, túúúúl sok az adat, túúúúl sok az info = száraz

szóval annyira kedvem sincs, de mindegy, az én életemben tuti "nincs benne", h most 5 vagy 6 egymillió oldalas könyvet elolvassak :)

Előzmény: Aragorn83 (1452)
Aragorn83 Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1452

Ez érdekes. o_O Nem inkább fordítva?

Én eddig még nem találkoztam olyan könyvadaptációval, ami lekörözte volna magát a könyvet. De még csak nem is hallottam ilyenről.

Tényleg nem akarod elolvasni? Nem tudod, hogy miből maradsz ki!

Ráadásul messze még az az április, mire jön a második évad, és hiába sikeres most a sorozat nem biztos, hogy mindegyik könyv elkészül sorozatban is. Ráadásul a 3. kötet olyan vaskos (1159 oldal függelék nélkül), hogy az 2 évadba vágják majd (ha megkapja a 3. és 4. évados berendelést is a széria)

Szerintem ha már ennyire tetszik a GoT neked is vétek lenne, ha nem olvasnád el. A sorozat nekem nagyon tetszett, de könyv az ami igazán beszippantott ebbe a világba. :)

Előzmény: mindenki senkije (1450)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1451

jaigen, a GoT-ban még az is a nagyon jó, h egy komplett világ és annak teljes történelme, legendája, misztériuma stb... (kb mint LOTR) tárul fel a néző előtt és én az ilyesmit mindig nagyon szeretem!

mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1450

hát, szerintem nem sokat

(egyébként a könyv sokak szerint a film után/mellett/helyett igen nagy csalódás)

(no mindegy, nekem eszem ágában nincs elolvasni)

Előzmény: Törölt nick (1446)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1449

na jó, akkor mégis:

én általában olyan sorozatokat dícsérek itt, vagy máshol meg olyanokat tukmálok másokra, amelyeket valami miatt zseniálisnak, unikálisnak találok

ennek lehet számtalan aspektusa

ezek a sorozatok NYOMOT HAGYTAK bennem

egy olyan érzésem van, hogy aki ezeket nem nézi (tök mindegy az indok), az egy (vagy több) nagyon jó dologról marad le/ki

én pl sajnálom, amikor te itt ilyen (szerintem KIHAGYHATATLAN) sorozatokat laza mozdulattal söpörsz le az asztalról

mintha egy fa kitakarná az erdőt vagy nem is tudom... :)

de nézzük tételesen:

BSG: mint már írtam sokszort (de ezek szerint nem elégszer, ezért megint): LEGNAGYOBB kedvencem, amelynek első évada ELSŐRE NEKEM SEM tetszett! (asszem 1 évet pihentettem is a témát, amit utólag nagyon meg is bántam) nem tetszett (csak amikor újra néztem azt egészet), mert a sorozat igazi szépségei/mélységei (társadalomtudományos, gondolkodtatós, filozofálgatós mélységek) csak a második évadTÓL kezdenek megmutatkozni. a BSG ezek miatt kihagyhatatlan, megkerülhetetlen, páratlan, zseniális überüber

GoT: ez már talán valamivel gyengébb (nincsen benne szociológia :)), de egy profi, rendkívüli módon élvezhető mese. nem tudom, hányadik résznél kattantam rá, de nagyon elkapott és alig várom, h folytatódjon.

Lost: ez úgy zseniális, ahogy van. a vége csalódás, de az út, amit addig megteszel, az valami egészen fantasztikus! persze oké, egyszer volt kutyán budavásár, soha többé nem dőlök be ilyennek! (nem a faszt nem!) :) ettől függetlenül a lostot, az erősen csalódást keltő vége miatt nem tudom már bárkinek teljes mértékben ajánlani.

FF: sokak ajánlására fogtam neki, már kapásból nem tudtam, h mit kell itt ennyire nézni?, de azért becsülettel végigvittem. van egy sajátos humora, amin néha röhögtem, de az nekem kevés volt a többi meg (amit még mutatott) hótt béna volt. ettől függetlenül végignéztem, nem egy pilottól ment el a kedvem. nem csalódtam, mert sosem tetszett, de viszonylag értetlenül állok mások lelkesedése előtt. persze oké, van aki szerint az abszurd humor nem is humor meg ilyenek. no mindegy, az FF a fentiekhez képest (már bocs) de súlytalan sorozat.

Előzmény: Törölt nick (1443)
Aragorn83 Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1448

Én sem hallottam róla a sorozat előtt sajnos. Ha nincs az HBO kimarad egy iszonyatosan jó olvasmányélmény az életemből... :(

Egyébként én úgy tudom elég szép rajongói tábora volt itthon is. Főleg így utólag utánaolvasva a dolgoknak, de mégsem akkora, hogy elérjen a híre a legtöbb emberhez.

Előzmény: Törölt nick (1446)
Aragorn83 Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1447

Az a nagyon jó, még a sorozatban, hogy iszonyatosan könyvhű lett. Ilyet még nem is láttam korábban...

Előzmény: nina_morgan (1444)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1446

Tényleg az érdekelne, hogy mielőtt a sorozat kijött....itt nálunk hányan ismrték ezt a regény sorozatot.

Előzmény: nina_morgan (1444)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1445

Sose bánd, ha egy nagyszerűen csodálatos vitapartnerre lelsz:-)))

Az a baj, hogy nem érted amit írtam.

Én csak annyit írtam, hogy mi , illetve miért nem fogott meg.Ennélfogva a kiragadott példák sem egy hóttkomoly átfogó elemzés, vagy kritika részei lettek volna.

Túúúdom, Túúúdom hogy ez egy sokak által elismert sorozat. De az ember ízlése nem mindig objektív.:-) Megnézek én is pár igen nívós sorozatot HA BEJÖN 1-2 rész....meg megnéztem pár kevéssé nívósat is (pl. a Supernatural nem a sorozatalkotás non plus ultrája, mégis jókat szórakoztam rajta*).

* Nina nem reagál!

Előzmény: nezs (1440)
nina_morgan Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1444

Az a gond, drágaszág, hogy mindez egy könyv alapján készült - és egy az egyben a könyv.. szóval GRR Martin-nal beszéld meg a dolgot ;)

Előzmény: Törölt nick (1442)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1443

FF kontra BSG vita már lement öcsi.

Egyszeruen nem lakunk egy univerzumban.

Muhahah, most mi lesz, kitagadsz az örökségből, felégeted a nyomaimat?:-)Haggyálógva te kis negatív.

Azért sok mindenben egyetértünk, én ennek örülök.

Előzmény: mindenki senkije (1441)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1442

Kamaty:

Értelek, csak nem tetszik na.

Pl. ott van a Visszafordíthatatlan c. film is, értem én hogy társadalmi probléma, és szükséges rossz ezt láttatni, de nem nem és nem:-)

Nem kezdtem el fenntartásokkal nézni, a hype-ok nem izgatnak. Hidd el.

:-)

Úgy érzem itten mostan valami nagyon mást akartak. Az ilyen direkt más solgok néha félresikerülnek. 

Nem szoktam felkiáltani csak ritkán, hogy "Ó, aha, ez aztán egyedi!" (A Lostnál azért párszor megesett:-))

Az esküvői tánc is a kamatyolást idéző, mejd meghaló barbárokkal....túlzás.Hatásvadász.

(Mondom:szerintem)

Előzmény: Aragorn83 (1439)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1441
Olyan emberrel nem fogok izlesvitakba bocsatkozni, akinek egy FF tetszik, de egy BSG meg nem!
Egyszeruen nem lakunk egy univerzumban.

(Amugy nem zavar, ha leirod, a FF tolem is megkapta)
(Es utana en is)

:)
Előzmény: Törölt nick (1421)
nezs Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1440

Már most bánom, hogy válaszolok, de  egyszerűen nem bírom ki. :)

Én megértem, hogy nem tetszik, ok, ezzel semmi gond. Nem érzem személyes sértésnek, hogy neked olyan nem tetszik, ami nekem igen. :)

A bajom azzal volt, hogy olyat hoztál fel érvként, ami egyszerűen nem igaz, és ahhoz hogy ezt belásd végig kellene nézni a sorozatot (vagy olvasni a könyvet)  :) 

Szóval nyílván nem fogjuk meggyőzni egymást.

Amúgy pilot alapján megítélni egy teljes sorozatot, kicsit olyan, mint egy 2 órás mozifilmről az első negyedóra alapján ítélkezni.

Előzmény: Törölt nick (1427)
Aragorn83 Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1439

Az a baj, hogy szerintem eleve fenntartásokkal kezdted el nézni. Én is estem már ilyen hiába, "mi ez az új szar, amiért mindenki annyira odáig van?" felhördüléssel. Nem szabad, csak nézni kell, nem várni semmit. Pár rész alatt úgyis kiderül, hogy tetszik-e vagy sem. 

Meg, hogy téged zavar, hogy nem zuzmós a foguk pl. Az ilyen apróságoktól el kell vonatkoztatni.

Drogo tényleg megalázta Dannyt, de ez benne föl sem merült. Ahonnan ő jön ott az a szokás. De már a második részben elkezdett ezen változtatni Danny, inkább lovaglósat játszottak. :D A testvére gyerekkora óta elnyomta, ő meg egy ilyen pici dologgal kezdi kibontakoztatni saját magát.

"kamaty a vár tetjén" - Még szerencse, hogy taszított. Az alkotónak meg az írónak se az volt a célja, hogy vonzóvá tegye a dologot. Még jó, elvégre egy vérfertőző testvérpárról van itten szó kérem szépen. :)

Előzmény: Törölt nick (1421)
Aragorn83 Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1438

Hamár GoT, ezt a vidit ismeritek?

Imádom a főcímzenéjét, de ez a feldolgozás is nagyon eltalált. Ráadásul két feltöltött videóból csináltak egy összeollózott haramdikat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!