Én se szeretem, csak bemelegítésnél nyomok így az üres rúddal. Az egykezesekkel viszont imádom a nyakbólnyomást. az nem nyírja ki a válladat, és le is lehet engedni rendesen.
Azért ez nevetséges, még hogy 30g... Én is kezdő vagyok, de edzés után iszok kb ennyit vagy egy kicsivel többet... Amúgy itt mindenki debreceni? :) Abból a cikkből amit athos belinkelt azért látszik hogy van megoldás és vannak segítőkész orvosok is. És az is látszik belőle hogy valóban más inzulin adagolást kell majd megvalósítanod.
Óriásit vállaztam ma, nyakmögül nyomás után állig húzás, majd oldalemelés 13 kg-os egykezesekkel, amikor pedig már nem bírtam át azonnal a 10 kg-ra, majd a 6-ra, a végén kábeles felhúzás! Iszonyat jól esett!
Ha csak abba belegondolsz, hogy 0,7g/tskg fehérje kell az izomzat fenntartásához, akkor a 30gr az még fenntartani sem elég a meglévő izomzatodat, nemhogy növelni tudnád belőle. Szóval hallgass a többiekre, 2gr/tskg fehérje bizonyosan kell ha izomtömeget akarsz növelni. Szerintem...
Elég régen írtam ide, de annyit, hogy amikor utoljára itt jártam kb 120 volt fekve a maxom, múlt héten már a 140 is kiment (1x) Én is edzek, kajálok stb. rendesen, csak nincs nagyon mit írnom.
Sajnos az orvosok hozzáállása túlságosan óvatos és túl tudományos... Azonban nem teljesen figyelmen kívül hagyható!!! Sajnos a Te helyzeted kissé speciális a többi testépítőével szemben azonban nem egyedülálló. Praktikus ötlet lehet körbenézni az edzőtermekben, más fórumokon és tanácsot kérni ott is. Főleg a hasonló nehézségekkel küzdők tanácsaira figyelj, hiszen mi csak próbálunk okosak lenni, felelősséggel nem jelenthetünk ki semmit. Azért az orvosokra is figyelj, nem biztos hogy alapból hülyeséget mondanak....
mivel énse vagyok orvos, ne vedd 100% nak amit mondok, de ha tömeget akarsz növelni, a tömegnövelő kajához kéne belőni az inzulinszintedet. az orvosok nem segítőkészek... nem ujdonság. nekik az a biznisz, ha vannak betegek. de azér ez a 30g os fehérjeadag durva. az edzés utáni turmixomba is többet teszek. menj el másik orvos(ok)hoz!
Nem bírálkozni akarok, de sajna a háziorvosom nem segített annyit, amennyit vártam volna.
Ajánlani csípőből semmit sem tudott (azt kérdeztem, hogy milyen anyagokat juttassak a szervezetembe a hatékony fejlődés érdekében), amikor pedig felhoztam a fehérjéket, akkor az általatok ajánlott 100-140g / nap bevitel helyett 30 grammot (!) tartott helyesnek...
szóval nem tudom...
Mindenesetre hamarosan megyek Debrecenbe az ottani gondozóba, ahol majd megkérdezem a főorvosnőt a dolgokról.
Akkor ha jól sejtem inzulit is használsz. alapvetően szerintem nem befolyásolja a fejlődésedet a betegséged. én korábban edzettem egy teremben egy cukros sráccal, aki fantasztikusan nézett ki. de persze rengeteget kajált is mellette, ehhez volt belőve neki az inzulin is.
az inzulin rendkívül erős anabolikus hormon, sok versenyző is használja. persze az inzulin nagyon veszélyes szer. főleg egy egészséges embernek. de neked nem marad más választásod, kísérleteznd kell.
az alap testépítő kajálás jó neked is. ne egyél cukros dolgokat (fruktóz, laktóz se), rizs, főttkrumpli, mehet. én táplálékkiegészítót is úgy választanék, hogy ne nagyn legyen benne cukor (kreatin transzportok, tömegnövelők kilőve) fehérje mehet, de ott is magas proteintartalmúakat favorizálnám. tejsavót csak edzés után igyál, kevés vízzel, utána kaja. persze figyeld a vércukrodat, (ugye méred?) tanulj magadról minél többet.
De abban akkor egyetértünk, hogy valamilyen tápl.kiegészítő néklül nem fogok fejlődni? Vagy ha csak több rizst, tojást és húst vinnék be, az is segítene?
A rizsen kívül a tojást és húst zabálhatom, azokban nincs ch. A koleszterinem OK, most voltam laborban (a tojás miatt...), a rizzsel meg ügyeskednék (többször ennék keveset, és a krumpli helyett inkább azt főznék)... ez is eredményhez vezethet?
Ja, és Te Miskolcon laksz? Bocsi, ha ismered a hölgyet a boltba, lehet, hogy csak rossz passzban volt, nem akartam megsérteni, így utólag olvasva azért lehet, hogy kicsit sikerült. :-(
Előre bocsájtom, hogy nem vagyok orvos és nem akarok okoskodni, de amennyiben cukros vagy, mindenféleképp el kéne hagyni szerintem a kiegészítőkben bevitt cukrokat, mint a malto vagy a dextróz és inkább a szilárd táplálék szénhidráttartalmát kellene megemelni, mint például a rizs, burgonya. Ne aggódj, még messze van az a határ amikor elmondhatod, hogy nem tudsz kihozni többet a testedből. Elgondolkodhatsz egy kis Glutamin kiegészítésen és nem rossz az aminosavak szedése edzés előtt-közben. Edzés után pedig bármilyen fehérje megfelel, nincs sok minőségi különbség a Scitec vagy az Biotech között. A boltban nyugodtan keresd Szabit, ő majd tud neked segíteni. De elmehetsz a belvárosi Scitec-s boltba is, ott is értenek nagyjából hozzá. Egyébként meg orvossal beszélj meg mindent, az a biztos... Szerintem.
Mégis azt hiszem, hogy kell valamit szednem, mert úgy érzem, hogy az izomtömegem már elérte a belőle kihozható eredményt. Ez nem valami sok sajna, mert alapvetően nincs rajtam sok izom. Ezt a logikát követve csak az lehetne a kulcs a továbbfejlődéshez, ha kilókat szednék magamra. Tehát ha a mostani 70-ről mondjuk 74-75 kilóra híznék.
És ehhez kell ugyebár a tömegnövelő. Hát ezért gondoltam a WheyPro-ra. A többi anyag, amiket említetek, nem ismerős, de majd ott a boltban elmondom mi a helyzet, hátha nem az ikúbányáz lesz szolgálatban!
Tegnap edzés után fele anyit ittam belőle mint eddig, estére meg egyáltalán nem, és most mint ha jobban lennék, nem csikar... Pár nap és kiderül. Azt még nem tudom hogy az esti-reggeli 1-1 adag vagy az edzés utáni 2 adag árt-e meg...
ne várj tőle csodát. a vejpró jó, edrés után menjen, egy dupla adag. tegyél hozzá dextrózt (30-50g max, esetleg 5g kreatint) utána 1 óra múlva csirke rizs. ez fontosabb, mint gondolná az ember.
Köszi azsem Neked is, meg a többieknek is a biztatást.
Nem adom fel, kemény leszek mint a köménymag.
Az értetlenkedés miatt pedig BOCS.
De azért folytatom...szóval nekem is ez a WheyPro segíthet a tovább izmosodásban, ugye? Fehérjeturmix. Ez kell. Az már az én dolgom, hogy találjak szénhidrátmenteset (régebben ajánlottatok valamilyet, majd visszaolvasok).
Miskolcon a Plázában van is egy ilyen jellegű bolt, csak az a baj, hogy az ott dolgozó csajszi setét, mint az éj.
Eddig egyszer mentem be abba a boltba, ez még az elején volt, amikor súlyokat akartam venni. Kérdeztem, hogy a táplálékkiegészíőkön kívül árulnak-e súlyokat, rudakat, ilyeneket, erre valami harcisportos boxkesztyűt kezdett rám tukmákolni, mintha káeggyes lennék...tizenhárom másodperc után rájöttem, hogy nem vagyunk egy hullámhosszon, így megköszönve a "felvilágosítást" (inkább elsötétítést) magára hagytam. Azóta nem mentem be..
nem hinném, hogy a Bioteches xarabb lenne, nekem azzal se volt semmi bajom. izre bűzre tök olyan, mint a sciteces, mást nem próbáltam. a bioteches monohidrátot pl kifejezetten jónak tartom, annak ellenére, hogy fehérjét nem vennék ettől a cégtől.
Nem, semmi ilyesmit! Ugyan olyan fini mint az utántöltős. Nem turmixolom, shakerem van azzal egyszerűbb, és csak nagyon ritkán fordult elő hogy nem ráztam fel rendesen és 1-2 ilyen kisebb csomó van benne olyankor.
Biotech glutamin. Lehet nem pont a legolcsóbbat kellett volna, de úgy gondolom hogy ha 99%-a glutamin akkor a többi gyártóé is csak ugyan ez lehet, vagy rosszul gondolom? G-bomb meg pont nem volt amikor rendeltem. Úgy fogom mostmár, se este se reggel, csak edzés után, vagy teljesen hanyagoljam?
Nem tejjel iszom! Ásványvízzel mivel a csapvíz nálunk iszonyúan klórozott és az íze se épp a finom kategória... Remélem hozzászokok, csak az a furcsa hogy most jött elő. Bár lehet hogy a +5g l-glutamin a bűnös, amit reggel-este+edzés után keverek hozzá. Eddig ezt nem szedtem.
Nálam is volt olyan időszak (1-2 hét), amikor a reggeli fehérjeturmix meghajtott. Aztán elmúlt. Függ attól is, mit eszel mellé, és mennyit, nem kell megijedni, valóban megszokja a gyomrod, még ha emeled az adagot is. Nem hinném, hogy az egy- és a hatkilós kiszerelés összetétele különbözne.