Mint a régi Korg BX3. Ezek még analóg cuccok midi nélkül. Ebből az OP sorozatból lett a D9-es, ami már midis, van külön modulváltozatban is. De az igazi hammondos hangzást a DB-k kezdték hozni.
Megvettünk, beüzemeltünk egy egymanuálos Philicorda orgonát, kisebb, könnyebben szállítható, és mert előbb-utóbb használnám a bandával, ez fontos szempont volt. Viszont így most feleslegessé vált a kétmanuálos Philicordánk (igaz, van egy olyan tiszta, csengő hangszíne, ami a másiknak nincs, a "felesleges" inkább hely- és pénzhiánynak szól), amit árulok.
Ide is bemásolom a lényeget, hátha érdekel valakit:
Philips Philicorda kétmanuálos elektromos orgona eladó! (GM760)
Jó állapotú antik hangszer (70-es évekbeli), PhiliCorda elektromos orgona eladó! Kétmanuálos, minden regiszter és billentyű működik, a hangerő pedál is szól, a basszus lábpedálok azonban nagyon halkak, azt meg kell javítani, ha igény van a használatukra. A hangszer több évtizeden át egy templomban volt tartva, találtam benne még egy szentképet is, zsoltár-számokkal! :)
A hangszerért Budapestre, a 16. kerületbe kell eljönnöd, itt ki is próbálhatod.
Nem akarom már ide szúrni videóként, de én attól is lefordulok a székről ahogy a gyerek Sting - English man in NYC számát játsza zongorán. Tehetséges ficek ez.
Erről a tehettséges zenészről sosem hallottam még, de a könnyed stílus egyik mestere lehetett amennyi videó van róla a neten. Sajnos már nincs köztünk, de egy csokorra való felvétel erejéig talán mégis. (kezdő orgonistáknak is jó iskola)
Megköszönném az elérhetőségüket, bár nem annyira megbírkózásról van szó, mert működik a cucc. De pl. egy kérdés: a hátlapon levő trimmer potméternek kinéző " Depht" felíratú szabályzó mire, és miként hat?
A Yamaha tégla hanxórói meglepően széles sávban szólnaxépen, kiegyenlítetten. Súlyuk is van, ezért a lomhaság garantált. A nagyobb ilyenjüknél már két tégla forog, a legnagyobbnál meg három. Nem semmi az álló kockahanxóró sem.
Kockaszóró, kockanadrág, Spongyabob is ilyet használ :-)
Van két 145-ös lezlim pluszban. Inkább azokat javaslom :-)
Az egyik 147-es erősítője érdekes tuningot kapott. Faékegyszerű, olcsó. Bármikor visszaváltoztatható.
Az OC3-as cső ki lett iktatva. Két ellenállás még be lett forrasztva. Ezáltal a végfokcsövek vagy 100V-tal nagyobb feszt kapnak.
Ezt a 6550-es nem bírná ki, de az olcsóbb EL34 nevetve. Szóval ilyen egyszerű megfejtés.