Még jó, hogy angyalkakészítés közben nem történt semmi promléma, mert akkor mehetett volna a vita, hogy ezt kötelező tették-e avagy csupán magánszorgalom.
1. Preciziós kerexám időpontban kezdődően Bv oktatásban részesítették a kollégákat, persze Bélát is. 2. Unalom lehetősége nem áll fenn, mivel az előadás tanulságos és érdekfeszitős. 3. Izgalmas percek a hölgydolgozók szempontjából fennálló magassarkús rejtéses balesetek okán. 4 Tűz esetén elsősorban szólni mindenkinek aki számít, de a közjegyzőnek is el lehet újságolni, hogy ne legyen unalmas annak se a napja. 5. Tűzlespricellés lehetősége plombavariálás következtében. 6. Ebédlehetőség közben nyugodtan végezhetünk tragikus végeredményeket magában foglaló mutatványokat, mert a tébé fizet, mint köles. Vagyis tálcával a kezünkben vígan megugorhatjuk a dupla leszúrt ridbergert, ha törést szenvedünk illetve a vella a fejünkbe áll, jár a tébe. 7. Jolán szabadnap, ezért majd neki be kell pótolni mer kötelező.
Közben meglett az ebédlő béli balesetek fő veszély forrása :
Szakács Béla
2004. 04. 28. szerda, 18:29:58 óra (528) Kedves Naplóm! Ma volt némi lelkiismeretfurdalásom, mert Esztike ebédnél melléült a széknek és a földrehuppant. Jókora nevetés illetve kacagás történt és én is mosolyogtam, amivel megsértettem Esztikét.
Vajon arról volt e szó, hogyha ki kell menni a nyomtatvány boltba, de közbejön egy fagylaltos kocsi, és egy citrom-vanilia kombináció elfogyasztása közben beficcen egy banánhéj, akkor az TB vagy nem TB ??
De jó, hogy néha ilyen váratlan izgalmas dolgok is feldobják a Mester munkahelyén az egyhangú kacsavadászós hétköznapokat. Sajnos elég rövid lehetett ez az oktatás, tarthatott volna tovább is. Mi mindenről lehetett volna még pedig szó !
Ebédlőbe menet vajon micsoda rettenetes veszélyek leselkedhetnek ott a dolgozókra, hogy súlyos baleseti szituáció fennforgása lehetséges ?
Nekem is kongrétan ez a kedvencem: "Legvéső esetbe az illetékes polgármesteri hivatal jegyzőjét kell felhívni és elújságolni neki, hogy tűz van." Elújságolni!!!! Az első :D mai nap, köszönöm a mesternek.
Mekkora élményforrás volt ez a baleset védelmi ill. tűzvédelmi oktatás, 8 óra nulla-nulla perckor! Engem sajnos, nem szokott ennyire feldobni, mert több évtizede, évenként meghallgatom ugyanazt, ráadásul nekünk kell emiatt a város túlsó végébe eltömegközelkedni... plussz még külön vannak, tehát kéccer. Ettől függetlenül így igaz. Kolléganőm a busszal c jött befelé dógozni, és egy fékezés közben kiment a térgye. Amivel 5 hétig 100%-os táppénzzel jutalmazta a munkáltató és a tébé.
Hát pl. tűz megelőzésére is. A Veszélyhelyzet c. kórházas sorozatban egyszer Beton doki leporoltózott egy benzinnel átitatott személyt, aki azzal fenyegetőzött, hogy meggyújtja magát. De így kudarcba fulladt a tűzlehetőség.
Ma reggel 8 óra nulla-nulla perckor balesetvédelmi oktatásban részesítették a kollégákat és persze engen személyesen is. Nagyon tanulságos volt és érdekfeszitős. Pl. egész hétköznapi baleseti problémákról is szó esett. Arról, hogy a hölgydolgozók számára a magas cipősarok milyen rejtéses baleseteket okozhat. Megtudtuk, hogy tűz esetén egyből szólni kell a tűzoltóság szakembereinek, lehetőleg egyből. Ha ők nem veszik fel akkor a mentőknek vagy a rendőrségnek. Legvéső esetbe az illetékes polgármesteri hivatal jegyzőjét kell felhívni és elújságolni neki, hogy tűz van. Bemutatta az oktató a porraloltót ami a falon van és én már többször is láttam. Ezt is használhatjuk, mert tűz lespricollásra kivállóan alkalmas. Csak a blombát kell megvariálni. A legjobban azt tetszett, hogyha pl. megyünk az ebédlőbe enni és súlyosan balesetet szenvedünk, akkor azt a tébé támogatja. Sajnos azt nem, ha maszek uton megyünk zsömlét vásárolni, mert az magánügy. Szóval naggyából ez volt. Nemsokára megyünk kávézolni. Ma Helgácska készíti a kávét mert Jolán szabadnapon van.