Pontosan. Ahogy mondod.
Aki feltette a kérdést, annak tökmindegy, hogy mit válaszolsz. És ez persze azért van, mert már rég minden el van baszva.
És akkor egy idő után, már annak is mindegy hogy mit válaszol akit kérdeztek, csak haladjunk.
És akár ebből az egyszerű kérdésből le lehet vezetni a problémát, amit felvetettel.
(Figyelj, most egy jó okosat fogok írni) Az odanemfigyelés egy öngerjesztő folyamat.
(Na? Teccet?)
Szóval ma félkettőig még csinyálom, utána generál szervíz (fodrász, kozmetika, ...) És késő délután irány az irány, aztán keddig nem látsz.
Nem ez a lényeg Ast. Hanem hogy az a normális, hogy tök mindegy mitt válaszolsz. Megmondhatod az igazat, hazudhatsz. Egyszerűen tök mindegy. Nem számít.
Csak annyit, hogy körülnéznek a világban és mást is látnak önmagukon kívül. Esetleg érdeklődnek is. Most nem arról van szó, hogy nincs ilyen, de nem ez a többség álláspontja.
Hát ezzel a világműködéssel akkor sem vagyok kibékülve. szerintem is ilyen egyszerű lenne, ha egy kicsit is kilépnének az emberek önmagukból. Nem kell sokat. Ici-picit.
Hú Ast.
Azt.hiszem ezek már picit ingoványos dolgok, mert nyilvánvaló hogy így működik a vikág. Nem hiszem, hogy sok olyan helyzet lenne, amikor az önzetlenség diktál. (Pl. ma nagyon önzetlenül segítettem egy kismamának betuszkolni a papírboltba a gyerekocsiját gyerekestül, de csak azért, mert állatira siettem, és nem fértem volna be tőle másképp. Szerintem ez ilyen egyszerű)
Még Jeanne d'Ars (ha jól írom a nevét) is azért ment szerintem a háborúba, mert szent akart lenni ( vagy pedig megszállott volt, ami alatt érthetjük azt is, hogy dilis.)
Tényleg.
Azt közbe meg jót vadászgattak, jöttek-mentek, volt egy kis birtokuk itt is ott is, és tettek az egészre.
Hát Ast, Te tényleg nagyon okos vagy.
Rá is térek a második mondatra.
De mikor végzek. Már négyszer elolvastam ma azt a rühes mondatot, már kívülről tudom, de még mindíg nem bírtam kitalálni, hogy az udvarhű főrendek miért akarhatták a föderációt?
Biztos, hogy a pénznek (vagyonnak) kellett mögötte lennie, mi másnak.De hogy?
Te Ast arra gondoltam, hogy abbahagyon én ezt az egész tanulást, mert annak az egész anyagnak, amit idecsenderítettél még az első mondatát se emésztettem meg, pedig kinyomtatva három oldal.Pedig már második napja gondolkozok rajta.