Szia. 8 vezetékes, olyan tuchel szerű az XB1-2 hangerőpedál csatlakozása.
De én szétszedném és belenéznék mi van benne? Ha nem lámpa hanem poti, akkor egy A50K-val kíváló kontrollert lehetne belőle faragni. Ha lámpa van benna, akkor hadd menjen! :-)
Persze vannak régebbi lámpások is, mint pl az E100-é.
Kaptam inglandból egy swell pedált. Se rajz, se kép, ráadásul a meztelen pedálból 8 vezeték lóg ki...csak úgy a vakvilágba. Ti mit tennétek???És főleg kivel.
Üdv, valóban jól szól a felvételen az orgona. Az a kis karcos, szőrös, keyclickes hang a lezli által kissé bödönhanggá téve. Ehhez elég közeli mikrofonozás kell, amit hallani is, de még nem zavaróan túl közeli. Szerintem tisztán mikrofonos felvétel, ohne vonaljel.
Üdvözlésed én kiterjeszteném hölgyolvasónkra is.
Aki megérdemel egy locsolást is. Hammondolajjal?:-)))
Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy kellemes blúz nótát. Nagyon jól szól benne a Hammond a második felében. Nem kimondottan virgás, de pont jó szerintem.
Mint a régi Korg BX3. Ezek még analóg cuccok midi nélkül. Ebből az OP sorozatból lett a D9-es, ami már midis, van külön modulváltozatban is. De az igazi hammondos hangzást a DB-k kezdték hozni.
Megvettünk, beüzemeltünk egy egymanuálos Philicorda orgonát, kisebb, könnyebben szállítható, és mert előbb-utóbb használnám a bandával, ez fontos szempont volt. Viszont így most feleslegessé vált a kétmanuálos Philicordánk (igaz, van egy olyan tiszta, csengő hangszíne, ami a másiknak nincs, a "felesleges" inkább hely- és pénzhiánynak szól), amit árulok.
Ide is bemásolom a lényeget, hátha érdekel valakit:
Philips Philicorda kétmanuálos elektromos orgona eladó! (GM760)
Jó állapotú antik hangszer (70-es évekbeli), PhiliCorda elektromos orgona eladó! Kétmanuálos, minden regiszter és billentyű működik, a hangerő pedál is szól, a basszus lábpedálok azonban nagyon halkak, azt meg kell javítani, ha igény van a használatukra. A hangszer több évtizeden át egy templomban volt tartva, találtam benne még egy szentképet is, zsoltár-számokkal! :)
A hangszerért Budapestre, a 16. kerületbe kell eljönnöd, itt ki is próbálhatod.
Nem akarom már ide szúrni videóként, de én attól is lefordulok a székről ahogy a gyerek Sting - English man in NYC számát játsza zongorán. Tehetséges ficek ez.
Erről a tehettséges zenészről sosem hallottam még, de a könnyed stílus egyik mestere lehetett amennyi videó van róla a neten. Sajnos már nincs köztünk, de egy csokorra való felvétel erejéig talán mégis. (kezdő orgonistáknak is jó iskola)