Bár a Próféta szólna belőled! Annvira nem szeretném, ha megint jönne valami kóbor felhő és kiszakadna belőle 1000 m3 hó. Emlékszik még valaki, a múlt évi nagy havazásra. Akkor február 4-én kezdődött és egy hétig abba sem akarta hagyni.
Szép estét újra! Itt +9fok, még semmi csapadék majd talán az éjszaka lesz néhány mm eső. A mostani modellfutások szerinte szerdán havazás,és hétfőtől már kemény fagyok. hát most én nem lennék ebbe annyira biztos, havazás szerintem nem is lesz, fagy az lesz, de nappal nemhinném. És főleg nem, lesznek ilyen -20-30fokosd 850hPa-s hőmérsékletek szerintem, ami a talajon -10fokot jelent kb.
Szép estét! Hát igen, nagyon kitett magáért ez a hét a tavasz szempontjából, de még azért ne hirdessük ki a tavasz, mert hétfőtől újabb lehülés lesz! Így a fagyot nem tűrő növényeket nem ajánlatos még kirakni! Mégcsak Február eleje van, TélTábornok még könnyen támadhat!:))
Igazad van, ha úgy érezzük, akkor tavasz is van. :-)
Most sajnos kicsit lehűl, mert Tozatu nem mondta mennyi időre kéri a tavaszt, egyelőre csak egy hétnyi lett.
Itt ma kardigános idő volt, még jó, hogy a zuram reggel leszedte rólam a kis irhát, elég hülyén néztem volna ki benne délután.
Bújik a hóvirág, a krókusz meg minden, a rügyek is pattannak, 19 fok volt ma. Erre este a hiradóban mit hallok? Jönnek vissza a fagyok. Most akkor kitegyem a bejárathoz a cserépben nevelet krókuszaimat, tulipánjaimat stb, vagy még ne?
Hétvégére tizenfokokat mondanak. Ma reggel is szokatlan meleg, 5°C volt. Jó ez a korai tavasz, csak utána már ne legyen tél. A népi medvés megfigyelés szerint mire lehet számítani?
Onobody, visszapattan a leveled.
Ja értem. Műholdképet, még mozgóban is lehet találni. Csak egy oldalt adok meg, de ezen minden rajta van, radarkép, műhold,villámtérkép és sok más egyéb! A műholdképek közül én az austrocontrol-osat szeretem,mert 30percenként frissül, de van ott több fajta is még. Nézegesd őket!:)Ez a cím:: http://sopmet.freeweb.hu
Hát igen ,nem lett egyhangú az bizonyítványom az biztos, éppen azokon a jegyken kell javítanom amik majd a pontokba számítanak a későbbi továbbtanulásba, így most megyek is tanulni!:))
Ferrihurri,a műholdas képre gondoltam,mert néha megnézném,hogy jönnek-e a felhők,mert ha suliban vagy nincs aki riogasson az esővel.Majd megnézem a minmax hőmérőnket néha,de azt a zénuram kezeli.Jelenteni szokta reggel a kiugróakat,de elfelejtem estére.Majd jobban figyelek,jó?!
Azért szép a bizid,legalább nem egyhangú az irodalomtól.:)
Igen mostmár nálam is jól van, de komolyan többször is megnéztem, de a Te neved volt a beírásom alatt, még ki is léptem és újra elindítottam a topicot, hogy nem-e hallucinálok de 2.-jára is a te neved volt, de mostmár visszaállt! A T nálam most -8.5fok, megint elég hideg van.
Ezt nem értem! Hogy-hogy a Te neved jeleníti meg Mézontófű a ma hajnali 3:02-es beírásomnál???Ezt én írtam:
"A hőmérséklet itt jelenleg -13.4fok!! Mo leghidegebb pontja Zabar is kismiska ehhez, mert ott csak -12.2fok van! Most kaptam az infót egy összekötő embertől. Szóval ritka pillanatokat élek meg, és további érdekesség, hogy 40km-re innen -3.8fok van Kiskunkajsán, Szolnok -4fok, Győr -2 fok."
DE Mézontófű a feladó!:))Nektek is?? DE most ahogy a válaszolra megyek már az én nevemet látom, de a megjelenésnél a Te neved van Mézontófű,különös. Hogy mennyi furcsaság ér engem a 2 nap alatt... Egyébként a T min Szegeden -14.0fok lett!!Aztán Szolnok is "összeszedte" magát,mert -10 lett ott is. DE jön a tavasz már hétfőtől meleg lesz és kibontom a fügét , hogy megnézzem mi maradt.
Hahhh! Vannak Érden mellékutcák?:-))
Az Érdiek klubjában most írtam nem rég, hogy idén láttam először hókotrót mellékutcában.
No, nem arra amerre jársz, bár az egyik biztos főútvonal mellett van, ha jól gondolom!!!
De még mindig jobb, mintha olvadáskor lennél, mert akkor beragadnál az biztos!!!
:-)))
Mézontófű
A hőmérséklet itt jelenleg -13.4fok!! Mo leghidegebb pontja Zabar is kismiska ehhez, mert ott csak -12.2fok van! Most kaptam az infót egy összekötő embertől. Szóval ritka pillanatokat élek meg, és további érdekesség, hogy 40km-re innen -3.8fok van Kiskunkajsán, Szolnok -4fok, Győr -2 fok.
-4 volt, aztán lett -2, talán kicsit felette, de reggelre már - 9 ismét...
Moat nem tudom, mennyi lehet, mert vagy 230 km-rel odébb vagyok. Egy biztos, Mézontófű nem söpörte el a havat itt Érden, mocsok útviszonyok vannak a mellékutcákban... Majd beírok az ellenőrzőjébe...
Tozatu! Én is levagyok sokkolva, mégpedig úgy, hogy most kaptam jelentést Kiskunmajsáról ami Szegedtől 40km-re van és csak -2.2 fok van ott, Csongrád városban is csak -2, Szolnokon is -2, DE itt meg most érem el a -10 fokot!! Mik ezek a nagy külömbségek,és nagyon kicsi távolságon belül??? Szolnokon a gyerek pólóba rohangál kinnt aztmondta, mert olyan meleg van most ott! Nálad mennyi a hőmérséklet Tozatu?Nálad azért van már -4 fok biztos, de akkora zimankóra nem kell számolnod mint ami ittvan, kár hogy Makóról nem kapok jelentést, még nem sikerült senkit beszervezni onnan a csapatba!:(
A csapadékokat honnan nézem? A www.metnet.hu-n vagy az OMSZ-os "diák" szokott még nekem közölni értékeket, a metnet-en is van ilyen fórum és ott mindig közlik a T-t és csapadékot, hogy mennyi, leginkább innen szedem az infókat.Meg én is mérek itthon. (((meg van Metar adat ami, elég bonyolult, mert le van kódolva az összes számérték, hogy mi mit jelent benne, de csak megkell tanulni, de az a baj,hogy ezek az adatok nem publikusak sajnos,nem mindenki jut hozzá.)))
Ó hát a félévi elég jól sikerült, nem készítenek itthon semmit sem!:))Az irodalom lett a legrosszabb a fene, de majd évvégére csinálok belőle egy 3-ast, nem igaz, hogy mindig csak az húzza le a többi 4-est.
Tozatu! Én is levagyok sokkolva, mégpedig úgy, hogy most kaptam jelentést Kiskunmajsáról ami Szegedtől 40km-re van és csak -2.2 fok van ott, Csongrád városban is csak -2, Szolnokon is -2, DE itt meg most érem el a -10 fokot!! Mik ezek a nagy külömbségek,és nagyon kicsi távolságon belül??? Szolnokon a gyerek pólóba rohangál kinnt aztmondta, mert olyan meleg van most ott! Nálad mennyi a hőmérséklet Tozatu?Nálad azért van már -4 fok biztos, de akkora zimankóra nem kell számolnod mint ami ittvan, kár hogy Makóról nem kapok jelentést, még nem sikerült senkit beszervezni onnan a csapatba!:(
Hát,ez az Ferrihurri,mert alig van hó itt és a zima meg jön.:(
Egyszer légyszi,írd meg honnan lesed a csapadékot,jó?Közben gépcsere volt és fogalmam sincs mi volt az.Köszi.
Irodalom kijavítva?Otthon nem áztatják a féléviért a kötelet?:)
Érdekes ugyancsak a most készült hőtérkép is, mert megint Szeged környéke, és Békéscsaba a leghidegebb Mo-n, itt már -8.5 fok van , 19h-kor Bp-n és Szolnokon 0fok volt.. minden esetre nagyon érdekes. Lehet a nagyobb hővastagság miatt alakul ki ilyen hideg itt. Aradon még hidegebb van -12 és pont keleti a szél irány, szóval még hidegebb lesz. Remélem nem fagy ki a fügém megint.
Ja de viszont ha a nagyobb hóvastagságra fogom az ilyen alacsony hőmérsékletet akkor Kékestetőn meg 40cm hó van és mégis csak -6 fok van.., meg a többi nagyobb hóval borított területeken is melegebb van mint itt. Miskolc is csak -1 fok, pedig mind ez területek hidegebbek szoktak lenni.
Most értem haza Szentesről, és a mai min T -13.4fok lett itthon ez is meglepett, Szolnokon a T min -6fok lett ha jól látom. Továbbá az is meglepett, hogy itthon majd 8cm-es hóvastagság fogadott holott Szentesen szerdán estig alig hullt 4cm. Ja és itthon a víztartalom 8mm lett a hóból, így a Január eddig 38mm-nél tart. De a buszból jövet hazafelé látszott is, hogy dél felé haladva nő hóvastagság, Hódmezővásárhelynél is látszólagosan is nagyobb volt már mint Szentesen.