Keresés

Részletes keresés

szaszg+++ Creative Commons License 2021.11.18 0 0 2709

Az univerzumunkban szó sincs egy fényközeg létezéséröl, vagy c feletti mozgás feltételezéséröl!

Előzmény: szuperfizikus (2707)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.11.18 0 0 2708

Nincs igazad, mert én elméletem magába foglalja az elektromágnesességet és a gravitációt is. Mindkettö mezö a részecskék elemi töltêseiböl erednek, c-vel terjednek és nem-konzervativ négyes vektormezök, amik NEM hatnak egymásra. A mozgásegyenleteiket levezettem az univerzumunkban uralkodó hatásintegrálból.

Az atomisztikus fizikám tehát stabil elemi részecskékre alapuló QFT! A gravitációt beépítettem a részecskefizikába és egyesítettem az elektomágnesességgel, ami se a régi fizikának, se neked NEM sikerült.

Továbbá levezettem a részecskék helytálló mozgásegyenletét a Lagrange multiplikátorokkal és ez NEM a specrel!

Előzmény: szuperfizikus (2705)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.11.18 0 0 2707

"A fényközeg mibenlétéről még nem nyilatkoztál."

Látom, még a memóriád jó. 

Valóban nem meséltem el végig a történetet. 

Nem nagyon szólt hozzá senki és azt gondoltam, hogy már nem érdekel senkit.

"Vagy talán titok?"

Nem titok, de még nem időszerű. 

Hamarosan az lesz. 

Előzmény: őszszakál (2706)
őszszakál Creative Commons License 2021.11.18 0 0 2706

A fényközeg mibenlétéről még nem nyilatkoztál. Vagy talán titok?

Előzmény: szuperfizikus (2705)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.11.18 0 0 2705

"Abban biztos lehetsz, hogy én nem leszek a konkurenciád, mint Gyula bácsi! :)"

Attól nem is tartok, hogy konkurencia leszel, sőt még attól sem, hogy Gyula bácsi az lenne. 

Inkább ő tart engem ellenfelének, pedig semmi oka sincs rá. 

Sajnos nem veszi észre, hogy mi két külön területen próbáljuk megújítani a fizikát, ezért inkább kiegészítjük egymást. 

Ő a részecskefizikában jeleskedik, és pedig a fényelmélet és a gravitáció témájában munkálkodom. 

Tehát semmi értelme  egymás ellen harcolni, Gyula mégis úgy viselkedik, mintha ellensége lennék. Kár,  együtt könnyebb lenne. 

Előzmény: őszszakál (2703)
őszszakál Creative Commons License 2021.11.18 0 0 2704

Minden megszólalási felületet ki kell használni, ami csak lehetséges. A jó bornak is kell a cégér.:)

Előzmény: szaszg+++ (2698)
őszszakál Creative Commons License 2021.11.18 0 0 2703

"Ezt azok szokták mondani, akik soha nem lennének képesek a megújításra."

Abban biztos lehetsz, hogy én nem leszek a konkurenciád, mint Gyula bácsi! :)

Előzmény: szuperfizikus (2701)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.11.18 0 0 2702

Lényegében nincs kifogásom!

Előzmény: szuperfizikus (2700)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.11.18 0 0 2701

"Ez a FÓRUM is a közönség szolgálatára, szórakoztatására lett létrehozva, nem pedig a fizika tudomány megújítására.   :)"

Ezt azok szokták mondani, akik soha nem lennének képesek a megújításra. 

Egyébként pedig minden kattintás pénzt hoz a weblap üzemeltetőjének. 

Előzmény: őszszakál (2697)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.11.18 0 0 2700

Gyula, van valami kifogásod a táblázattal kapcsolatban?

Előzmény: szaszg+++ (2699)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.11.18 0 0 2699

Hát elemezzétek ki!

Előzmény: szuperfizikus (2696)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.11.18 0 0 2698

Az igaz, hogy a fórum NEM azért !ett életre hivva hogy a tudomány megújítva legyen, da azért lehet itt erröl is beszéilni!

Előzmény: őszszakál (2697)
őszszakál Creative Commons License 2021.11.18 0 0 2697

Vannak bizonyítást nem igénylő feltevések, az axiómák, és vannak feltevések, amiket lehet igazolni, vagy cáfolni. A tudomány ezekkel foglalkozik. Amit a fantáziájukból kihoznak az írók, nem igényelnek mást, mint a közönség figyelmét. Ez a FÓRUM is a közönség szolgálatára, szórakoztatására lett létrehozva, nem pedig a fizika tudomány megújítására.   :)

Előzmény: szuperfizikus (2693)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.11.18 0 0 2696

Ideje rendet tenni.

Hasonlítsuk össze a régi és az új elméleteket!

Az alábbi táblázat mutatja, hogy mely kérdésben mit képviselnek az egyes fizikai elméletek.                                       

Régi fizika                  Szász Gyula         Szuperfizika      

Mi a fény?                           néha részecske,           hullámféle             szakaszos térbeli hullám

néha hullám

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Létezik-e foton?                   igen, de nem tudni      nem                      nem

mi az

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adagokban terjed-e a           igen, részecskék,        nem                      igen, véges hullámsorozatok

fényben az energia?             fotonok útján                                          vézerek útján

Létezik-e fényközeg?            nem                           nem                      igen

Lehet-e a fénynél                 nem                           nem                      igen

gyorsabban haladni?

Mi a gravitáció?                    téridő torzulás            a 4 ősrészecske      az anyag vonzó hatása,

vonzó-taszító        a gr. mezőn keresztül

hatása                   valósul meg

Mik az univerzum                 részecskék, kvarkok    4 ősrészecske,        nyitott kérdés

építőkövei?                          fotonok, gluonok,        elektron, proton,

virtuális részecskék,    pozitron, elton

antirészecskék

Léteznek-e feketelyukak?      igen                           nem                       nem

A Földön mérhetők-e             igen                           igen                       nem

távoli gr. hullámok?

Egyetemes-e a szabadesés?   igen                           nem                      igen

Lehet-e vízből sok energiát    nem                           igen                       nem

előállítani?

Érdemes kielemezni a táblázatot. 

szaszg+++ Creative Commons License 2021.11.18 0 0 2695

Tényleg NEM tudják mi a tömeg. Azt sem tudják mi az anyag!

Előzmény: őszszakál (2688)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.11.18 0 0 2694

Óriási a különbség!

Az atomisztikus fizikában még a testek szabadesése sem egyetemes és se fotonok, se gravitonok nem léteznek! De fellépnek Lagrange multiplikátorok a fizikailag létezö, pontszerü elemi részecskék mozgásegyenleteiben!

Az atomisztikus fizikában maguk az elemi részecskék a kvantumok, amik ráadásul meg is maradnak! Capitó?

Előzmény: szuperfizikus (2693)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.11.17 0 0 2693

"Mennyi lelet a különbség az "enrgétikus" és az atom misztikus fizika között??? :)"

Hogy mennyi a különbség, azt nem tudom, de hasonlóság az van.

Mindkettő bizonyítatlan feltevésekre, vagyis álmokra épült. 

Előzmény: őszszakál (2691)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.11.17 0 0 2692

Szerintem nem sok, de ezt Gyula tudná megmondani. 

Előzmény: őszszakál (2691)
őszszakál Creative Commons License 2021.11.17 0 0 2691

Mennyi lelet a különbség az "enrgétikus" és az atom misztikus fizika között??? :)

Előzmény: szuperfizikus (2690)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.11.17 0 0 2690

Azt csak Gyula tudhatja. 

Mert ő nem enrgétikus. 

szaszg+++ Creative Commons License 2021.11.17 0 0 2689

NEM tudják! És NEM tudják a tömeg összefüggésesét sem a gravitációval!

őszszakál Creative Commons License 2021.11.17 0 1 2688

Az akadémikus fizikusok tényleg nem tudják, hogy mi a tömeg???

Előzmény: szaszg+++ (2687)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.11.17 0 1 2687

Az ORIGOban közólt cikkeknek sincs mindig igaza!

Előzmény: őszszakál (2686)
őszszakál Creative Commons License 2021.11.17 0 0 2686

Kiderült, hogyan keletkezhet elképesztő mennyiségű arany (origo.hu)

„Noha a szupernóva-robbanáskor a nehéz elemek felépítéséhez szükséges extrém nyomás és hőmérséklet valóban adott, de a felrobbanó szupernóva által szétszórt anyag összetétele nagyobb részt mégiscsak a periódusos rendszer feléig ér. Ennek az a magyarázata, hogy a szupernóva-robbanást követő gyors gravitációs összeomlás miatt az igazán „egzotikus" elemek, köztük az arany zöme is a kollapszus eredményeként keletkező neutroncsillag belsejében reked, vagy más, még szélsőségesebb esetben a szupernóva-robbanás után létrejövő fekete lyukban semmisül meg.

Amennyiben a fekete lyukba zuhanó anyag megsemmisül, akkor mitől növekszik meg a fekete lyuk tömege, ha a „megsemmisült” anyag energiája elektromágneses és gravitációs hullámok formájában távozik a téridőbe?

szaszg+++ Creative Commons License 2021.11.16 0 1 2685

Itt www.atomsz.com

Előzmény: hiper fizikus (2684)
hiper fizikus Creative Commons License 2021.11.16 -1 0 2684

De akkora pontosságú gravitációt hol használnak ?

Előzmény: szaszg+++ (2677)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.11.16 0 0 2683

Neked nem is kell a szuperfizikával foglalkozni. 

A tiédet kellene kikupálnod valahogy. 

Előzmény: szaszg+++ (2682)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.11.16 0 0 2682

Mindenki tudja, hogy a tiéd nem áll sehol! Nem is kell vele foglalkozni többet.

Előzmény: szuperfizikus (2681)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.11.16 0 0 2681

Az, hogy az én elméletem hol áll, azt majd eldöntik az olvasók.

A tiédről már döntöttek. 

Előzmény: szaszg+++ (2679)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.11.16 0 0 2680

De ezt az asztrofizikusok (gravitáció fizikusok) nem mérték ki, mégis az univerzumunk "gyorsuló" tagulásáról szónokolnak!

Előzmény: szaszg+++ (2677)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!