Keresés

Részletes keresés

FOCUS Creative Commons License 2006.08.09 0 0 842

Sziasztok,

4-5 évig "testépítettem" rendesen, aztán meguntam, már persze nem sok maradt az izmokból :) Most rájöttem, hogy szeretnék gyorsan futni, robbanékony lenni. (a heti 1 óra focizáskor jól jönne) Tudnátok valami kezdő edzéstervet tanácsolni ezen célok eléréséhez?

gb. Creative Commons License 2006.08.08 0 0 841
Előzmény: gb. (840)
gb. Creative Commons License 2006.08.08 0 0 840

Izomstrand,Venice Beach ,Ca.

Dorien Creative Commons License 2006.08.08 0 0 839
Csak figyelj megadra, az emberi test azért érzi, hogy mire van szüksége. Edzésen is az izom összehúzódására és kinyújtására figyelj, ne a súlyra.

Nekem a nagy melegben 2 hétig nem volt kedvem se futni, se kondizni. Nem is csináltam egyiket se, mégse volt emiatt lelkiismeret-furdalásom.
Most hogy újra nekiálltam, nagyon jól esik az edzés.
Előzmény: Törölt nick (838)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.08 0 0 838

pff, ma -talán először- megtapasztaltam, milyen is egy sz_r edzés.

Ment minden rendesen, még emeltem is a súlyokon a rendnek megfelelően (heti 0,5-2 kilóig szoktam egy-egy gyakorlat csúcssúlyát emelgetni), de mégis rosszul éreztem és érzem magam.

Az izmok dolgoztak, de a testem kegyetlenül le van gyengülve - Ti biztos tudjátok, miről beszélek. El is ment a kedvem a hát és váll rész után, és a mellhez húzás+egykezes dt oldalemelés és nakból nyomás+előre emelés után a tricepsz gyakszikat és a szokásos 50 felülést már nem csináltam meg.

Remélem csütörtökre rendbe jövök, mert akkor mell+bicepsz lesz...

Súlyom 67.5 most az edzés után, de hozzáteszem, hogy bevertem fél liter getorédet, így sztem csak ez adja azt a fél kilót :-). Nem is mérem most magam egy ideig, mert ez is csak elveszi a kedvem. Félek, hogy nem lesz annyira könnyű visszaszedni az elvesztett tömeget, mégha íly csekély is.

Ja, érdekesség: edzés után vércukrot mértem: 4,6 - ez teljesen normális, akár örülhetnék is neki. Tudván azonban, hogy a getorédben 30g ch volt, azt kell higgyem, hogy az edzést alacsony vércukorral kezdtem, ami okozhatta-okozhatja a mostani szédülgetős, elgyengült közérzetet. Több cukor kell, vagy kevesebb inzulin.

üdv

Törölt nick Creative Commons License 2006.08.08 0 0 837

visszatérek én még erre a "normális" evésre, csak most megyek edzeni. Majd írok, ill. kérdezek.

SZIA(sztok)

Előzmény: athos777 (836)
athos777 Creative Commons License 2006.08.08 0 0 836
no para, előfordul. ha nprmálisan eszel, visszajőn seperc alatt.
Előzmény: Törölt nick (834)
Dorien Creative Commons License 2006.08.07 0 0 835
"Basszus, szombaton este úgy elrontottam a gyomrom, hogy egész éjszaka hánytam meg f.stam mint a gép, vasárnap fel se bírtam kelni...

Nem ettem egész nap semmit, a cukrom megbolondult, és fogytam 3 (!) kilót, vazze!

66.9-et mutatott ma reggeli után a mérleg :-(

Így ezt a hétfői edzésnapot átteszem keddre, minek frusztráljam magam. Gondolom harmadannyi súlyt bírnék csak megmozgatni."

Jól teszed.
Az a 3 kiló mínusz csak a víz meg a salakanyag.

Jobbulást!
Előzmény: Törölt nick (834)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.07 0 0 834

Basszus, szombaton este úgy elrontottam a gyomrom, hogy egész éjszaka hánytam meg f.stam mint a gép, vasárnap fel se bírtam kelni...

Nem ettem egész nap semmit, a cukrom megbolondult, és fogytam 3 (!) kilót, vazze!

66.9-et mutatott ma reggeli után a mérleg :-(

Így ezt a hétfői edzésnapot átteszem keddre, minek frusztráljam magam. Gondolom harmadannyi súlyt bírnék csak megmozgatni.

Na pá, és óvakodjatok a házi, zsírban sütött rakott krumplitól!!

Dorien Creative Commons License 2006.08.05 0 0 833
"Milyen gyakorlattal lehet a vállat szélesíteni? (jelenleg előreemeléseket csinálok)
és lenne még egy kérdésem: milyen gyakorisággal edzzek?"

Szélesíteni a vállat a háttal együtt tudod.
Húzódzkodás, csigás lehúzások, evezések, oldalemelések, nyakból nyomások, stb.

Szerintem minden edzés utánra tegyél be egy pihenőnapot.
Heti 3 intenzív edzés elég.
Előzmény: Törölt nick (832)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.05 0 0 832

Milyen gyakorlattal lehet a vállat szélesíteni? (jelenleg előreemeléseket csinálok)

és lenne még egy kérdésem: milyen gyakorisággal edzzek? (A - mell, váll B - bicepsz tricepsz) A,B,A,B és pihenőnap majd ismét ugyanez és két pihenőnap és elölről az egészet vagy A,B pihenőnap, A, B ... ?

Felüléshez hozzátenném, hogy a deréknak a földön kell maradnia (legalábbis a tesitanárom szerint) én mindennap csinálok 2* 50 hasprést és 2*50 olyan felüléást ahol a térdem folyamatosan felfelé néz. persze néha pihenőnapokat is beiktatok

Mirrmurr Creative Commons License 2006.08.04 0 0 831
Tegnapi tapasztalat: a hőmérséklet jelentős visszaesésével ismét jobban megy a fekvenyomás. Nem volt különösebb gondom a 80-nal, kis segítség kellett csak.
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.04 0 0 830

Maradok én is a vállszélességű fogásnál..

Mától kihagyom az egykezes súlyzós áthúzást...úgyis többen mondtátok, hogy mellre nem az igazi (bár a budíbuilder-en azt írták, hogy jó...).

Helyette keresek valami mást a fekvenyomás+tárogatás mellé.

Van egy csigával rendelkező fekpadom már, azt kéne valahogy befogni.

És képzeljétek: elmúlt a felüléstől való iszonyom. Vagy 3 hete kezdtem el 50-et csinálni mindig az edzés végén, de az első két alkalom után úgy éreztem, hogy beszarok tőle.

Nem tudtam aludni, menni, ülni, semmi! Még a fekvenyomást se tudtam csinálni normálisan, mert nem tudtam befeküdni a rúd alá, annyira fájt!

Mára "megszokta" a hasam azt az 50 felülést, csak a gerincem mellett feszít kicsit, amikor csinálom, sajna.

HALI

athos777 Creative Commons License 2006.08.03 0 0 829
bicepsznél vállszéles fogást alkalmazok általában. a széleset nem bírja a csuklóm. a szűket ritkán, de azért használom.

nyakbólnyomásnál alkalmazz viszonylag széles fogást. ezzel elkerülhető a tricepsz gyors fáradása a nyomás közben.
Előzmény: Törölt nick (828)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.02 0 0 828

Ha kétkezes egyenes rúddal csinálok bicepszezést, mi a jó fogástávolság? Legyenek minél közelebb a kezeim, akár vállszélességnél közelebb is? Így mintha jobban a bicepszre menne a terhelés, nem?

Vagy inkább szélesebbel emeljem? Ilyenkor úgy érzem, hogy a váll többet besegít...

És a nyak mögüli kétkezessel való nyomásban? Ott mit javasoltok, szűk vagy szélesebb fogást? Természetesen a vállat akarnám elsődlegesen edzeni (nem a hátat).

ÜDV

athos777 Creative Commons License 2006.08.01 0 0 827
pontosan. a kevesebb néha több.
Előzmény: Ayreon (824)
Ayreon Creative Commons License 2006.08.01 0 0 826

Na akkor már én is beírom:

1. Mell, bicspesz, tricepsz, láb

2. Hát, váll, has, láb

Ez heti 3x, 4x ahogy meg tudom oldani.

Lábazni gyarló módon csak lightosan szoktam...

azsem Creative Commons License 2006.08.01 0 0 825
Én most valami ilyesmire álltam rá, lehet nem a legjobb:

hé: hát
ke: mell-váll
sze: has
csü: bicepsz-tricepsz
pé: láb
Ayreon Creative Commons License 2006.08.01 0 0 824
Ez azt jelenti, hogy csak 8-9 naponta edzed meg pl. a melled? Hm...
Előzmény: athos777 (822)
athos777 Creative Commons License 2006.08.01 0 0 823
szerintem meg láb után vállat edzeni felesleges.
Előzmény: BigDaddyZ (821)
athos777 Creative Commons License 2006.08.01 0 0 822
félreérted. ez nem egy heti edzés. 8, 9 nap egy ilyen ciklus.
Előzmény: BigDaddyZ (819)
BigDaddyZ Creative Commons License 2006.08.01 0 0 821

persze, meg a bicepsz két fejét is, nem?

felesleges

Előzmény: athos777 (820)
athos777 Creative Commons License 2006.08.01 0 0 820
ja, és szerintem a vállat is tedd külön napra.
Előzmény: Törölt nick (816)
BigDaddyZ Creative Commons License 2006.08.01 0 0 819
sose értettem mér kell heti öt napot edzeni - már ha az ember nem versenyez (mer akkor az "amatőrökhöz" képest más dolgok is képbe jönnek)
Előzmény: athos777 (818)
athos777 Creative Commons License 2006.08.01 0 0 818
én is ezt csinálom, nekem ez igy néz ki:

1. Mell,
2. váll
3. kar
4. hát
5. láb

aztán érzésre beleteszek 2-3 nap pihenőt (a láb elött, után mindig van!!!)
az is megesik, hogy a kar napot kettészedem, a bic ilyenkor a mellnap után van, a tricepsz meg vállnap után.
BigDaddyZ Creative Commons License 2006.08.01 0 0 817

az hogy nem kell ezen sokat agyalni.

pl:

- hétfő - mell bicepsz

fekvenyomás

ferdenyomás

tárogatás

bicepsz rúddal bicepsz egykezessel

- szerda - hát tricepsz

felhúzás (vagy evezés rúddal/T-rúddal)

fűrészelés

lehúzás mellhez szélesen vagy ha megy akkor húzódzkodás

vállvonogatás

szűknyomás

fekve tricepsz rúddal

- péntek - láb váll

guggolás

lábtoló

lábhajlító

nyakból nyomás

oldalemelés

állighúzás

ez egy MINTA. Mindenki úgy variál, ahogy akar, nekem ez jön be. nem kell sok munkasorozat.

Törölt nick Creative Commons License 2006.08.01 0 0 816

2 hét múlva eljutok a megosztott edzésekig :-)

most hogy így súlyzózgatok eszembe jutott hogy mi lenne ha a megosztott edzéstervbe egyik nap mell másik nap bicepsz és tricepsz harmadik nap pedig hát és váll lenne, mert ha egyenként edzem meg őket alaposan akkor sokkal többet is tudok belőle csinálni (mert más izomcsoport gyakorlata nem fáraszt le) mi a véleményetek erről?

Ayreon Creative Commons License 2006.07.31 0 0 815

Nem , mert óvatosan, lassan koncentrálva, megtámasztott derékkal, sosem teljesen leegedve csinálom aránylag kis súlyokkal!

Van aki 80 kg-t nyom ki, én max. 50-ig megyek fel, attól is besz*rok...

Előzmény: azsem (810)
kaktusz7 Creative Commons License 2006.07.31 0 0 814

chainie

Tudod, ugye, hogy nem a fehérje, hanem a szénhidrát adagodhoz kell belőni az inzulinadagokat?!

Ha fejlődni szeretnél, akkor a fehérjebevitelt emelni kell. Ezzel kapcsolatban két dolog.

1. A fehérje beépüléshez is kell az inzulin. Ehhez viszont több inzulint kell bevinned. Viszont akkor meg kell emelned a szénhidát bevitelt is.

Testépítőknél ez fordított gondolatmenet, ők azért visznek be a fehérjével gyors hatású szénhidrátot, hogy gyorsan emelkedjen a vércukor, és ez nagy mennyiségű inzulin reakciót idézzen elő a hasnyál-mirigyben.

2. A túlzott fehérje bevitel károsíthatja a vesét. A cukorbetegek veséje amúgy is veszélyeztetett szerv. Hosszú távon nem biztos, hogy érdemes kockáztatni.

Szóval szerintem egy hozzáértő dokival kellene erről beszélgetni. Az én tapasztalatom alapján egy "egyszerű" belgyógyász ezekhez a dolgokhoz nem ért alaposan (sport+diabetes), keress kapcsolatot a Sportkórházba, ott van ilyen doki.

azsem Creative Commons License 2006.07.31 0 0 813
Nem tudom, nyakamig engedtem. De nem egy természetes mozgás.
Most már mellről nyomom.
Előzmény: GabeszNo1 (811)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!