Eladó egy 50 éves országúti harcos Hammond M3, és egy viharvert Bjodr Jörgensen licenszben gyártott 147 Leslie, konténerrel. A hangszer jól működik, a lezli sebességét a hangerő pedálra szerelt kapcsolóval lehet váltani. A hangszert át kell nézni, ki kell takarítani, mert az olajozáson kívül az utóbbi 5 évben nem történt más. A dobozolás -különösen a lezlié- erősen kozmetikára szorul. A lezli csattan a váltáskor, erre a gyógymódot itt a fórumon már lehetett olvasni. A felújításra vállalkozónak megéri a munka, mert egy hordozásra kialakított igazi Hammond összeállítás birtokába juthat. Na jó, nem egy ABC kategória, de nem is annyiba kerül. Ha mindegy hogy néz ki, csak szóljon, akkor azonnal lehet vele koncertezni. kérésre küldök még képeket.
Sokan ismerik, látták hallották, bizonyított. Az A modell szekrényében full B3-as konverzió.
Az ország legrégebbi Hammondja, de a világon is az elsők közé tartozik. (S/N2200)
Kevésbé mély szekrény, ami mégis a klasszikus B3 forma. Lényegesen könnyebb, hordozhatóbb. Fórumtagnak keményített puhatokkal adom.
Az A0-28 előfokában benne van az Organ Mate Tube reverb erősítője és egy csöves inzerteffekt, amely szabályzójával tízszeres kimeneti jel is elérhető (overdrive). Mindössze 4mp alatt áll fel. Az eddigi nagyságrenddel legcsöndesebb mechanika és legtökéletesebb kontaktok a billentyűk és húzóregiszterek alatt. Újrakondizott, kalibrált, 110V-os, beépített trafóval. (toroidban+külön az indítómotornak)
IÁ: 1,55M
Igény esetén a külön képen látható EGY (1,85M) vagy KETTŐ (2,1M) 145-ös lezlivel vihető.
De kár hogy csak ilyen rövid ez a jam felvétel! Nemrég gondoltam rá, hogy egyszer feltetted ezt a képet ide és érdekes mód nem mozgókép formájában, aztán tessék :) Kár hogy nem találkozhatnak így ketten ők már együtt...
A Piaf videón érdekes módon énekel a csaj, én nem hinném el neki hogy "született francia". A billentyűsnek se semmi a neve: "Rikárdó" Révész :D A Roland orgonájáról viszont ordít hogy Roland.
Napokban kipróbáltam egy méregdrága Korg Pa3x bazsevátort. Egész jó orgonái lennének és még a billentése sem rossz hozzá, de ízlésficamosan túleffektezettek a hangjai Korg módra. Más tekintetben nem hagyott bennem mély benyomást (talán a dobok még), az árcédula alapján meg végképp elkerülendő.
A Night of Hammond szervezésekor két zenészre építettünk. Ha valamelyikük nemet mondott volna, nem állunk neki. Az egyik János volt, akit nem volt könnyű rábeszélni, hogy vállalja el a májusi fellépést. Az őszi utolsó beszélgetésünk során összeállt a zenekara is, a sors azonban máshogy döntött. Személyes kapcsolatunk még a 80-as évek skandináv vendéglátózásával kezdődött, amikor olyan emberrel hozott össze a szerencsém, akitől nem csak a zenében hanem a mindennapok kiigazodásaiban is tanulni lehetett.
Igen, most már máshol kopog a " negyven éve ezt hordom" fapapucs, amiről azt hittük soha nem fog elkopni...Béke legyen a lelkedben János...
Belehallgatva az albumba https://dalok.hu/lemez/id/2251: kihallatszik hogy a string bass-t használta inkább a szokásos 18',8'(2×4húzónyi) helyett. TG hang, de egyszeres, nem összetett, azért olyan szintijellegű. Viszont lecseng :-)
Fogarasi János kitüntetett bennünket "Szimizso1"-el a barátságával.
Személy szerint ott voltam a Metro klubban az "Egy este a Metro Klubban" lemez helyszíni felvételén, melyet maga Fogarasi János vett fel az L100 tetején egy UHER Reporter magnóval (és mikrofon keverővel)
Szomorú aktualitás az, hogy ifjoncként akkor kerülhettem - általa - közel egy igazi Hammond-hoz, az Ő orgonájához.
Nagyon sajnálom, hogy immár nincs közöttünk, amolyan "utolsó Mohikán" volt amelyet nagyon szépen példáz az első és egyben utolsó szólólemeze. Hálás vagyok a sorsnak, hogy ismerhettem.
Őrizzük meg emlékezetünkben és sokszor hallgassuk az Ő muzsikáját, zongorán és Hammondon egyaránt !
Fogar ! Nyugodj Békében és Játsz az Égi Szinpadon !
Nagyon vennék egy 6-os leslie csatlakozót (mama) , ami leszerelhető (lecsavarozható) vagy egy 9 pin to 6 pin bekötéső kábelt esetleg vagy egy 6-os (mama) és 9-es (papa) lengő aljzatot.
Kedden volt Kéknyúl koncert. Húsvét után nagyon aktuálisan. Fejünk fölött víz hullámzott.
Szerintem szép számmal voltak a zsűri szerepében.
Pár szám trióban hangzott, majd zene alatt feljött a fúvós trió. Nem sokkal később a hetedik, Andy is dalra fakadt és végig ott maradt a fronton. Több új, rövidebb énekes számot is hallani mostanság. Persze nekem leginkább a szólóorgonás be, le és átvezetések tetszettek. A gitárposzton változás van, ez egyben búcsúfellépés is volt három húrszakadással egybekötve.
A hangosítók itt is az autóhifi hangképét tartják etalonnak. Cseng, döng, közepe nincs. Szerintem másképp kéne. Pl. mint a Kazinczy utcában.
Öregecske már az akkum, de néhány rövidebb számot rögzítettem.