Nemrég értünk haza Várgesztesről, ahonnan nagyon kalandos úton jutottunk ki... Ha nem lettem volna ilyen vakmerő, most is ott lennék, dög hideg, vastag jég, szél...
Miután onnan kikecmeregtünk, végig ronda esős, borús időben jöttünk - Győrig...
Utána, mintha elvágták volna, porszáraz minden, szinte meleg idő... És itt, Sopron mellett is így van ez... Ki érti ezt???
Láttátok a felmelegedés - jégkori (v)iszonyok fejtegetését az m1-en?
Köszi Tozatu! Remélem jól fog sikerülni. Egyébként eléggé veszélyes mostmár ez az ónos eső, mert egész nap figyeltem az orszgában, itt nálam is mindent jégpáncél fed 2-3mm vastagon már reggel óta, de Bp környékén esett a legtöbb csapadék ami nagyrésze lefagyott, de szinte az egész országban ónos eső volt, néhol már károsodtak a kerti növények,mert nemtudták a jég súlyát eltartani az ágak. Töbi észelő nálatok mi a helyzet? A várva várt melegedés pedig késik, mert elméletben ma estére éjszakára már +5 foknak kellene lennie, ehelyett az egész országban 0 vagy az alatti a hőmérséklet..
Üdw!Wan itt,aki jól ért a klima dolgokhoz? Érdekelne egy-két dolog,lehetôleg konkrét településre wonatkozóan. Elôször írok.(itt -4,-5 fok között wan a mutató:))
OFF:::Húúúh közbe pedig a www.metnet.hu-n az előrejelzési versenyben amiben részveszek én is a résztvevőknek a pontátlagait kiszámoltam , vagyis az első 10 helyezettét csak a kb 80-ból, de valami olyat vettem észre hogy majd lehidalok..!!
A 8. és 7. helyezett átlagai jönnek:
8.Snowhunter: 13.684 pont
7.Ferenc: 13.687 pont
NA ERRE varrjon valaki gombot!!!!!!!Ez HIHETETLEN! Mindössze 0.03 pontátlaggal vezetek!!!3ezred pont!:))) És most volt a 19. forduló ezzel jött létre e szoros küzdelem igaz eddig is az volt, és a jövőhéten jön a mindent eldöntő 20. forduló 1 pont mindent eldönt!! Nagyon izgulok, valami jó előrejelzést kéne csinálni.. Egyébként kb 80 részvevő van, az első 10. helyezett nagyon erős mezőny, de próbálom tartani magam. De az összes többi helyezett között több tized pont a külömbség, de Snowhunter és köztem ezredek döntenek. Na ezután aludjon valaki!!Már írtam mail-t neki, 27 éves Miskolci hobbimeteorológus.. Bp-n a metnet találkozón ami 3 hete volt megismertem már, de hogy ilyen "összetűzésem" lesz vele nem gondoltam volna!:)) Az elmúlt 5 hónap munkájáról van szó és 3ezred pont... nem térek magamhoz.
Éljen az adsl!:)) Azért nem lógok mindig rajta, csak amikor kell..:))Már 10 órája folyamatos kapcsolat!:P Lassan megdől a rekord. Nagyon jó, ezért még 2 jegyet is javítok ha kell!:))
A Te válaszod után olvasva Ferihurri hozzászólását behelyettesítettem az adsl vonalat a konyhaszekrénnyel:))))))))Ferihurrit a zasszonnyal-nagyon jó kedvem lett. Feriné ha megkapja az lesz csak az igazi "bódottá" :)))
De ezt nem bántásnak szántam. :-P
Jó sokáig tartogatta a Jézuska,mert mi dec.elején jelentkeztünk és január 10 körül már röpködtem.Tényleg fantasztikus gyors.Ezért minyimum egy jegyet javítanod kell!:)
Feri(hurri)!
örülj a karácsonyi ajádéknak, de ne lógj folyton a neten, mert az irodalom, tudod....
Most igyekeztem a mamád szerepébe beélni magam, nem esett nehezemre!
Megérdemelted az ajándékot!!!!
:DDDDD
Mézontófű
Hát képzeléd el, hogy ez az adsl internet nekem a Karácsonyi ajándékom..., merthogy November végén kötöttük a szerződést, hogy Karácsonyra időzítsük, de nem lett meg csak tegnapra.., de nagyon megvagyok vele elégedve, mostmár nem muszály mindig éjszakázni ha hosszabb időt akarok a neten tölteni, de azthiszem nemtudok leszokni az éjszakai időjárás lesésről sem, így hiába van korlátlan netem akkor is fogok hajnalban jelentkezni!:)))
Hoppá! Viszont EZ az első beírásom, az új internetemmel amit tegnap kötöttek be!!:)) Végre megvan az adsl-em így mostmár nem kell aggódni a percdíjaktól, akadozó internettől,stb..!:)) Ezért hazajöttem Szentesről, hogy megnézzem milyen ez az adsl, és hihetetlen gyors és nagyon jó!:))
Mostanában jelent meg itthon Magyarország éghajlati atlasza.Valamiért éppen aktuális volt nálam, és a boltban belenéztem.És megtudtam, hogy vannak ún. TÉLI NAPOK.Ezek azok, amikor a hőmérséklet 2méter magasban sem megy egész nap nulla fok fölé.
Mo.-n sokszor van olyan tél, amikor egyetlen ilyen nap sincs az egész országban.
Úgy látom felétek ez most eléggé közelít a 60 nap felé akkor....
Off
14 db szekrény összesen alul-felül.
És kétszer kanyarodik, tehát négy sarokszekrény, ami nem egyszerűen csak két oldal- alja-teteje és már szögelhetem is a hátlapot.Mivel az alsókat megcsináltam decemberben, és a január a nappali parkettázásával és sallangjaival telt, nem tudok máshol, csak kint dolgozni, az meg ugye időjárásfüggő.(na mégsem egészen off ez)
Nálunk ma reggel is esett a hó,de 10körül nyoma sem volt,csak 0,5mm-t jelentett a mérőben,pedig fehér lett minden.Jövő karácsonyi ajándék lesz a konyhabútor n+1 része?:)
Pest keleten, pénteken este-éjjel 5 cm hó esett.
Ez kábé el is olvadt szombaton estig.Aztán vasárnap olyan szél volt, egész nap kint voltam a nagy fenyő alatt csináltam a konyhabútor n+1-dik részét, és olyan hangulatom volt, mintha táboroznék a hegyekben,annyira zúgott a fa felettem!
Jó volt, csak veszettül átfáztam. :--((
Király, összesen 0.2mm eső esett!:(( Eddig Február 5.2mm. Záhony környékén meg 12cm hó hullt ma éjjel, nekem nem kell hó csak az esne, de az se akar!:(
Hihetetlen, de esik az eső!:)) Végre már, tegnap sem hullt semennyi csapadék, eddig a Február kemény 5mm-el van, így ideje ráhúzni, most végre elkezdett szemerkélni, remélem egy pár mm összejön. Eddig itt esett a legkevesebb csapadék ebben a hónapban!:(
Itt reggelre szinte maradéktalanul elolvadt minden...
Egyik szemem sír, a másik nevet... Szép volt a Nagy Fehérség, viszont ma tavaszias volt az idő...:)) Már nagyon bizsereg minden ujjam, tenyerem...:)
Itt késő estig havazott - minden gyönyörű, fehér, puha...:) Volt... Elkezdett most olvadni.. Pedig jó lett volna egy kellemes, hétvégi, nyugis séta a szép téli tájban...
Ezzel együtt: HOL A TAVASZ??????