Vajon miért nincs a kajszinak külön topikja? Hisz' se nem szilva, se nem őszibarack. Ellenben a kedvenc gyümölcsöm gyerekkorom óta, amikor először magyar kajszit kóstoltam... no meg a lekvár, pálinka, ki mit szeret.
"Eszközök" -> Beállítások -> Általános -> Firefox frissítések -> "Frissítések keresése, de a telepítés jóváhagyással történik" bejelölése. (Ne legyen örökre letiltva, mert elfelejti az ember a frissítést!
A fene vigye pedig gondoltam rá! Hoztam èn is valamit, na de mit? Mai kèpek, kissè hosszúkás, nagyon finom aromás, magja átlagos,a hèja mèg kemènyen sem savanyú,èretten leveses, befaltam vagy 5-6 db-ot.Betettem a topp 3-ba! Tutti szemzek belőle! Mikor megláttam olyan fèket nyomtam hogy majdnem kifejeltem a szèlvèdőt:):) persze a kèrdès mindenkinek szól!
Az jó , én is azóta tudok újra képet feltölteni , amióta felraktam az 59-est. :)...csak hogy lehetne elérni , hogy a Firefox ne csináljon időnként automatikus frissítést ?
Hát nálam elég érdekes annak a pár szemnek az érése ami van. A gönci még zöld és nem is nagyok. A pannonia vegyes, van ami szép és már sárgul és van ami kicsi és zöld. Tavaly a göncit majd 2 héttel előbb szedtem.
Már most is találtam pár repedős-rohadó Ceglédi aranyat, mi lesz most a többnapos eső után... Nem tudom hogy lehet elkerülni, hogy minden évben ha száraz, ha nedves az idő, repedezzen.
Tegnap esett szinte egèsz nap:(, csütörtökre is mondja! Metszès után legjobb ha egy hètig szárazság van,persze ez nálam pár fával kivitelezhető de ahol sok van ott más a felállás:) Várom azt a butító nyarat:)
Szakirodalomban össze vissza írnak a méretről/tömegről.
Én 70-80 g alatt nem tekinteném nagynak a kajszi gyümölcsöt. Igen nagy meg kb. 95-100 grammtól. De biztos van rá hivatalos méretskála betűjelzéssel, amit a termelők ismernek.