Azt hiszem, ugyanazt a hibát követted el, amit én. Velem a nyárom történt meg, hogy nem kaptam, meg az egyik számot. Sem aznap, sem egy, sem két héttel később. Felhívtam a kiadói asszonykát, majd a posta illetékes csoportját. Azóta két példány jön: klappra, fóliázva, címkézve, ahogyan kell. Gondoltam, szólok, hogy ez így nem lesz jó üzlet sem a kiadónak, sem a postának, de aztán úgy gondoltam: hagyom a francba. Mert mi a fenét is csinálnék három példánnyal? : )
Hö-hö. Ma megérkezett a postaládámba a Budapest. Gyönyörű cikket lehetne írni arról, hogy vajon merre csavargott az elmúlt tizenkét napban. A kézbesítési dátum ugyanis november 16. rajta...
>"az előadás első fél óráját a hallgatóságnak tartom, a másodikat magamnak, a harmadikat a falnak"
Egyszer Einstein három előadásból álló sorozatot tartott. Az újság azt írta: "Az első előadást Einstein és a hallgatóság értette. A másodikat Einstein és a Jóisten. A harmadikat kizárólag a Jóisten értette."
Amivel nem azt akarom mondani, hogy a Műegyetemen Einstein szintű oktatók adnának elő.
Hogy végre jóval kevesebb képviselő lesz, kevesebb körzet is kell, át kell őket faragni. Emellett olyan igazságtalanságokat is megszüntetnek, hogy eddig Csepelen ugyanannyi lakos kétszer annyi képviselőt küldhetett, mint Budapesten más, "reakciósabb" vidéken :-)
Nagyon röstellem, hogy sem a múltkor kapott City (Vár) ingyenes kiadvány olvasásakor, sem most az újabb szám átnézésekor nem értettem, hogy miért van tele ez a váriaknak szóló mutáció Rogán Antalról és családjáról szóló cikkekkel. A 444! cikke világosított fel: az új választási körzeteknél az I. kerület közös képvislelőt fog választani az V. kerülettel.
Nálunk is kevesen járnak egy-egy oktató előadásaira, de ahogy az 1985-ös kipufogóban megjelent az egyik oktatóról: "az előadás első fél óráját a hallgatóságnak tartom, a másodikat magamnak, a harmadikat a falnak". (A nem pontos idézet miatt elnézést kérek, kb. 10 éve nem volt a kezemben a folyóirat.)
A hideg közösségi terek nagyobb problémát okoznak a Közlekkaron jelenleg, mint ez, úgy érzem. :(
Jeleztem, hogy Del Medico Imrének szerettem volna elvinni a neki nélkülözhetetlen indigót, átütőpapírt és írógépszalagot. Ez szombaton megtörtént.
Mindenki más is találkozhat vele, ugyanis önéletrajzi könyvét utánnyomták 90. születésnapja alkalmából és ezt mutatják be egy beszélgetéssel és Dunai Tamás felolvasásával holnap, kedden 17 órakor a vári Liteában, a Hiltonnal szemben, a Fortuna udvari könyvesbolt-kávézóban.
Alapvetően nyilvánosak nálunk, igen. (Az NKE-n pl. nem mindegyik..)
Hogy az ujjlenyomat (vagy ujjnyomat?) -olvasót mi indikálta, azt nem tudom, de ott van. Pletykák szerint a Villanykar hallgatói nem szeretnek előadásra járni. Hogy mivel biztosítják az ellenőrzés utáni jelenlétet az előadás végéig, azt nem tudom. Lehet, hogy arra gondoltak, hogy ha valaki elhozza az előadóteremig a saját ujjbegyét, talán már nem megy haza?
Emlékszem , de még a nevére is: darázsfészek. Vagy fészek, de nekem a darázsfészek ugrott be. Tudtam ám én is!
Csak gyűrűhintán csináltuk, két kéz kapaszkodik, lábak mellé, és át kell fordulni ebbe a pozícióba. A gyűrűhintán lógva úgy fest, mint egy darázsfészek. Ilyen rúdon szerintem nehezebb lehet, de ebben nincs tapasztalatom :)
Egy nyomot találtam a neten:
"13. Sport: Tornagyakorlat gyűrűhintán, nyújtón, korláton vagy bordásfalon: kézzel és lábbal megkapaszkodva a testet mellel lefelé, homorú helyzetbe fordítják.
"A tornász szép fészket mutatott a gyűrűn. A gyakorlat több fészek is tartalmazott." "
Ha a Tálca zárolva van, a zárolást kioldani, ha ki van oldva, akkor ezt nem szükséges. Egérkurzort a tálca felső széléhez állítani olyan módon, hogy az egy két irányba mutató nyilat formázzon,majd jobb egérgombbal megfogni,és lehúzni a megfelelő méretűre. Érdemes ezután a tálcát jobb egérgombbal zárolni.