Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1561

Egyetértek teljesen. 

Lehet, hogy nem jó ez a vonal.

Túl sokat várok az újaktól:-)

nem bírom a monotoniát, sem az állandóságot.

Előzmény: bigbabylon (1558)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1560

csak poénkodtam

Előzmény: Törölt nick (1557)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1559

Soha nem szubjektív véleményt hozok fel.

Egyszerűen leírom, hogy gyenge pontja a műnek ez vagy az.

A 24 is egy bóvli ha csak a sztorit nézed. Azonban sikerült olyan szintre felhozni (cliffhangerekkel, rendkívül gyors ritmustváltásokkal, hatalmas értékveszteséget jelentő karakterek kiiktatásával (ami teljesen szokatlan hálivúdban)...stb.) ami elfeledteti a bakikat.

Előzmény: bigbabylon (1552)
bigbabylon Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1558

Látod én pl a Xena-t a mai napig szeretem. Számomra többször nézős az is. :)

Lol, nem ugrik be miben láttam törvénytelen Luszit, de még én is megd**nám:)

Látod, neked meg abban van igazad szvsz, hogy nincs uj a nap alatt.

Mára már elég nehéz klissék nélkül filmet csinálni, hacsak nem valami dán-norvég-izlandi

korprodukciót Jürgenhausen megy a fjordok felé címmel:)

Előzmény: Aragorn83 (1553)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1557

Vajon miből gondoltam....pff.

Oszt engem fikáztok.:-)

Faxa.

Előzmény: mindenki senkije (1554)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1556

Meg is lepődtam tőled...

Nem tudom...lehet bennem a hiba, de igénylem a fejlődést. Ma már nem bírok egy olyan filmet megnézni, ahol nem töltenek a fegyverbe, csak lőnek vele:-))

Amúgy ez is érdekes. Épp a minap láttam a Leghosszabb nap c. filmet a Filmmúzeumon, és brutális akciójelenetek voltak benne, az akkori szinthez képest.Na az ilyet nagyon bírom. De az olyan sorozatot, amit egy gyerek is megír....már bocs de kasza.

Ilyen genya kekec lettem.Mentségemül szolgáljon, hogy ez ösztönös. Csak amikor később-egy ilyesféle társalgás során utánagondolok-nos ilyenkor realizálódik az ok.

Előzmény: Aragorn83 (1553)
bigbabylon Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1555

Igazad is van.

Dr H ban mnden részben a beted alig bajából lett teljes besugárzás,

vérxarás/hányás, szivleállás (többször )stb....az igazgató csaj meg

mindenrészben kikiálltotta ugyan zseninek, de ha vért akart vetetni valakitől rendőrt hivott,

de minden rész végén nyilvánosan lexopta (sorry) mert megmentette a földet.

Ettől függetlenül szrakoztató volt, a karakter karcos "g***sége" meg felülmulhatatlan.

Pirxben megvan mikor a citromfacsaróra kilép és elhuz fent a kávéfőző,

ugyanazzal az effektel ami minden televiziós mesék felnőtteknekben is volt?:)

Előzmény: Törölt nick (1549)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1554

"(Egy részt se láttal a 24-ből?:-))"

igen, nem

egyet sem

Előzmény: Törölt nick (1549)
Aragorn83 Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1553

Ne haragudj! Egyáltalán nem állt szándékomban megbántani.

Viszont én örülök neki, hogy ennyire igénytelen vagyok filmek, sorozatok és könyvek terén egyaránt. Nekem mindig tudnak újat mondani, mutatni még akkor is, ha ezt milliárdszor elpuffogtatott klisék garmadájával teszik.

Nem foglalkozom azzal, hogy kinek mennyire pudvás a foga, mert számomra nem szempont. Ellenben szerintem kákán is a csomót... 

Örülök, hogy ennyire lent van az ingerküszöböm, a szórakoztatást tekintve, mert ellenben szerintem attól félnék, hogy a végén már annyira fölkerülne, hogy alig-alig valami ugraná át az elvárt mércémet.

Látod én pl a Xena-t a mai napig szeretem. Számomra többször nézős az is. :)

Előzmény: Törölt nick (1540)
bigbabylon Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1552

Lol...csak nyugi:))

Neki az a véleménye, neked meg ez.

Amugy közel nem tökéletes a sorozat, a pénzhiány rányomott erősen....én

TH fan vagyok, de a könyvé, a film annyira nem jött be.

BSG-t ha nekiállsz feliratosan tedd, szvsz a szinkronja nem a legjobb.

Pld az elnöktől a hideg rázott, meg Sturbuck is idegesitett, nem beszélve az ifju Adamáról.

Dr House meg angolul zavar Kulka után:)

Illetve szegény Garas Dezső, isten nyugosztalja, mikor ujraszinkronizálták a profit

nélküle (takán Gáti Oszkárral?) majd beledöglöttem...holott Belmondo az tényleg amugy Gáti meg Sztankay

Előzmény: Törölt nick (1546)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1551

Az orion űrhajó, pirx, Alfa Holdbázis, halál archívuma, gyökerek...imádtam. Most hogy belenéztem, pfejj.:-)

Előzmény: bigbabylon (1547)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1550

Pl. te.

Előzmény: mindenki senkije (1548)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1549

De messze nem ugyanaz a párhuzam sántít.

House az elején tetszett.

De mikor nem tudom hanyadik rész volt a következő koreográfia szerint:

1. Doki bemegy, várja egy beteg akinek többynire semmi komoly baja.

2. Kicsit vitázik a főnökével, vagy a kollégáival.

3. Jön a rendkívül különös eset

4. Ő már az elején mondja a tutit, de nem hisznek neki.

5. Szarik bele.

6. Mégse szarik bele, gondolkodik, de nagyon.

6. Kollégák nem járnak sikerrel, hívják: ő igen, de nem úgy mint ahogy gonolta, de rájön.

7. Valami vicces párbeszéd.

Ennyi.

Ehhez képest a 24 maga a változatosság orgia.

(Egy részt se láttal a 24-ből?:-))

Előzmény: mindenki senkije (1544)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1548

"(Engem pl. a BSG kapcsán meggyőztek az itteniek.:-))"

kik?

hol?

mikor?

:)

Előzmény: Törölt nick (1546)
bigbabylon Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1547

Ebben se vagyunk egyformák, én (lehet azért, mert ezeken cucializálodtam)

de Roger Moore-Tony Curtis, Telly Savalas( Kojak), Karl Malden (SoSF) örök etalonok,

akkor is ha látom bennük a hülyeséget.

Érdekes módon, van olyan gyerekkori álom, amit nem szabad lett volna ujra nézni.

De a "König parancsnok, a sasok felszálltaktól" akkor is libabőrös leszek, ha egyébbként

az egész Alfa holdbázis ugy szar ahogy van:)

Előzmény: Törölt nick (1540)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1546

De ez egy fórum ember!!

Nem pedig egy fan, rajongói oldal. Miért ne lehetne egy rész után véleményem? Amit abban láttam azt írtam. Meg azt is, hogy adok neki még esélyt. Mejd ha"megnézek még egyet, és mégegyet" és akkor is fikázok, akkor mondhatod, hogy igazad van. Addig tartózkodj már kérlek az ilyesféle jóslatoktól. Kössz.

(Engem pl. a BSG kapcsán meggyőztek az itteniek.:-))

Előzmény: Aragorn83 (1539)
bigbabylon Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1545

Lol...érdekes, nekem meg a Dr House karaktere jött be, a részek tényleg egykaptafásak voltak.

Előzmény: Aragorn83 (1539)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1544

ezt most nekem mondod?

én csak "visszalőttem" a House példa miatt :)

Előzmény: Törölt nick (1538)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1543

ábszolútli ögrii!

Előzmény: Törölt nick (1537)
bigbabylon Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1542

Lol..

Szerintem találnál olyan kiadványt, amiben van egy mély magyarázata a dolgnak.

Szerintem a sisak fénye, nem agyok benne biztos mert nem emlékszem, kötelező kör volt,

az eredeti BSG miatt.

Szerintem dühitőbbek voltak a ma létező tipusok felismerhetőségei,

kocsik, fegyverek stb....ez nem lett megmagyarázva, mert hiába a körforgás,

annak végtelen kicsi az esélye hogy ezek az apró dolgok is ugyanolyanok lesznek.

Nem került volna sokba ezekre ügyelni. Főleg, hogy amugy tényleg nagyon megtervezett.

De ezek szőrszálhasogatások, ilyen alapon a FF-t atomjaira lehetne zuzni.

De ebbe nem érdemes igy belemenni, mondok példát,

nekem nem tudja senki megmagyarázni, hogy 150 év mulva, mikor

a sztori szerint csillagközi utazásra vagyunk képesek, nem telik se pénz, se energia

arra, hogy 10 fénycsövet felbaxanak minden folyosóra....(Alien)

Vagy hogy a haditechnika megmarad mai szinten...(Aliens)

De hol lenne az élmény, meg parafaktor, ha pld az utóbbiban kivesz az egyik katona

a zsebéből egy gömböt, odaszól neki:"Morzsi,torok!" az meg belibeg a reaktorpincébe,

atomjaira lő mindent, utána belepisili a hóba : Kilroy was here"

Amugy a Trónokra visszatérve, mivel a varázslatok, sárkányok stb mindennapi elemek,

azért nincs lyukas foga senkinek, mert a bendugai kigyódoktorok átkot mondtak

több ezer éve, addig nem lesz lyukas foga senkinek, amég csészealj nem száll le az égből

és a kis zöld ember kilépve nem mondja:" Kakukk" :))

CW-szeretem, nekem bejön Ashuka is, vagy Asooka? Vagy a Szuka?:)

Orbitális csatajelentek vannak némelyik részben, a sztori se rossz sokszor....

pld aki játszott a KOTOR ral, de melyik SW fan, annak a mandalor részek inyencségek voltak .

Előzmény: mindenki senkije (1534)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1541

:-))))

Előzmény: mindenki senkije (1534)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1540

Ebben nagyon tévedsz:-(( 

(Ráadásul ez a lesajnáló stílust meg egyenesen visszautasítom, és sem ítélkeztem se feletted se mások felett soha!)

Kár, hogy ez jött le.

Csak elmondom, hogy mi nem tetszik. Mi tűnik fel, mit veszek észre.

Ha úgy lenne, ahogy mondod, akkor pl. a 24-et 3 rész után vágtam volna a sunyiba, méghogy hatástalanít egy atombombát, haggyukmá-felkiáltással.

Inkább úgy látom, hogy egyre magasabb az ingerküszöböm. Valószínűleg pl. ezért nem is bírom újra élvezni a régi sorozatokat, vagy nem nézek meg kétszer egyet.

(Bizonyos jegyek azért megkülönböztetik a bóvlit a minőségtől. Porcelánfogú középkori emberek ugyanolyan hülyeség, mint a Roger Moore aki kesztyűben verekszik, mint Rex felügyelő, vagy Xena)

Nézzé meg akkor mindent, nem vagyunk egyformák.

Előzmény: Aragorn83 (1531)
Aragorn83 Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1539

Teljesen igazatok van. Nekem általában, az nem tetszik, az általam kedvelt és nézett sorozatok esetében, hogy valaki olyan kezdi el nézi akinek már az első rész sem teszik. Majd megnéz mégegyet, mégegyet és mégegyet, majd minden rész után benyögi, hogy mennyire gáz volt adott epizód és mennyire nem az ő világa. Ha valami nekem nem jön be, akkor az nem erőltetem. Hagyom a fenébe. Pláne nem ekézem minden egyes új rész után, ha nem az én műfajom a dolog. Keresek magamnak más nézni valót.

A SupNat-et is ezért hagytam a fenébe. Lehet, hogy anno rossz részbe néztem bele a tévében, de hogy végleg elijesztett tőle az is biztos.

A házidokit is mennyien imádták/imádják. Eleve engem irritál Hugh Laurie alakította karakter attól is távol tartottam magam. Egy-egy jelenethez szintén volt szerencsém a tv-n keresztül, olyankor mindig késztetést éreztem, hogy bemásszak a tv-ben és jól pofán vágjam kétszer-háromszor, mert megérdemli.

Előzmény: Törölt nick (1533)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1538

Dehogyis!

Ennyi erővel olyan mint a vicc: Olvastam a háború és békét. Oroszokról szól.

Előzmény: mindenki senkije (1529)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1537

Jajj, annyira szeretek az utálatból átcsapni rajongásba. :) A másik irány viszont kellemetlen, és kábé soha nem bocsátom meg a készítőknek, hogy elcseszték a szórakozásomat. :P

Előzmény: mindenki senkije (1536)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1536

jaja, ahogy látod én is belátom, h volt már olyan, h valamit elsőre elutasítottam (Spartacus, BSG (!!!)), de aztán kiderült, h felesleges volt

de fordítva is volt!

pl a Prison Break első évada tökre tetszett, a végén meg már én voltam a legnagyobb fikázója :) (3. 4. évad)

Előzmény: Törölt nick (1535)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1535

Nekem már az a mottóm, hogy amennyiben valamilyen mű nagyon sok, más-más környezetből származó, intelligens embernek tetszik, akkor annak oka van. Ha nekem nem jön be, az az én egyéni szoc problémám. Hasonló a helyzet akkor, ha egy általam nagyon szeretett dolgot nagyon sok és nagyon változatos jellemű/neveltetésű/világképű ember tartja furcsának.

Minderről lehet jókat vitázni, de egymás lehurrogásának sok értelme nincs azon túl, hogy egy kis feszkót ki lehet engedni vele, meg az egymással egyívásúak így erősíthetik az összetartozásukat ("ugye, hogy a többiek hülyék, hogy imádják/utálják?" - "jól mondod, testvér!").

Mindez nagyon poén, meg imádom az ilyesmibe belevetni magam, az igazság viszont szokás szerint valahol középúton van.

Előzmény: mindenki senkije (1532)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1534

amúgy a sisaknál bosszantóbb hiba is van a BSG-ben

nevezetesen a papír anyagú dolgok (lap, plakát, könyv, hirdetmény, jegyzet bármi)

mert ezek a filmben négyszögek helyett konzekvensen mindenhol NYOLOCSZÖGEK, ami teljesen illogikus dolog

semmiféle praktikai indok nem létezhet, ami miatt egy ilyen egyszerű, mindennapi használati tárgy nyolcszög kell legyen!

Előzmény: Törölt nick (1525)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1533

Szerintem meg ez inkább úgy van, hogy ami alapjáraton bejön, azon nem sokat kattogunk, illetve elnézően mosolygunk a gáz dolgokon, ami meg nem, ott minden hiba kiszúrja a szemünket. És ez rohadtul igaz mindannyiunkra. :)

Hogy helyi példákat mondjak:

- Neked nem jön be a Supernatural, pedig egyáltalán nem übergagyi - így viszont hamarabb falnak mész a hülyeségeitől, ahelyett, hogy csak lazulnál rajta.

- Mindenki senkije ízekre tudja szedni a Fireflyt.

- Papaze mindenbe beleköt a BSG-ben és a kardozós sorozatokban, míg a szerintem nagyon rossz irányba vitt Tudors tetszett neki.

- Nekem meg úgy kell visszafognom magam, hogy ne kezdjek el fröcsögni a Lost vége miatt. (Ami pláne érdekes azután, hogy én is elég elkötelezett rajongó voltam, de még az utolsó előtti résznél is a szemem előtt lebegett valami rózsaszín ábránd.)

Valamelyik kijelentésünkkel mindannyian ráléptünk a másik lábujjára. Ettől még szőrszálhasogatóak vagyunk, akik képtelenek meglátni valamely mű szépségeit? Nem feltétlenül. :)

És most ide a Nobel-békedíjjal.

mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1532

azért ez nem ennyire egyszerű

van az a szint, ami alatt az én gyomrom sem vesz be akármilyen szórakoztató akármit

a BSG persze nem ez a szint

de pl a Terra Nován egy idő után már tényleg csak kínosan mosolyogtam (amúgy a Firefly-on is)

de pl a Spartacusnak (a kezdeti szájhúzások után) egészen jól megadtam magam végül :) nem lett a kedvencem (nekem kevés benne az "értelem" úgyszólván), de egész szívesen néztem és fogom is nézni az új részeket

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!