Keresés

Részletes keresés

athos777 Creative Commons License 2006.08.18 0 0 872
álítólag kb24%a protein.
Előzmény: azsem (871)
azsem Creative Commons License 2006.08.18 0 0 871
A csirkemellnek hány %-a vahető fehérjetartalomnak?
Gondolom a 80dkg az nyersen. Jól gondolom?
Előzmény: Törölt nick (856)
athos777 Creative Commons License 2006.08.17 0 0 870
amúgy meg szerintem a gyorskoris csajoknak tökjó virgácsaik vannak. bár lehetnének kicsit izmosabbak... :)
Előzmény: athos777 (869)
athos777 Creative Commons License 2006.08.17 0 0 869
Istenem! add, hogy nekem is felugorjon máfél kg izom 2 hét alatt a lábamra! :D

az nem izom. bitzos lehetsz benne. diéta, + jó sok aerob. az leveszi a felesleget.
Előzmény: Dorien (868)
Dorien Creative Commons License 2006.08.17 0 0 868
Akkor hagyd abba a lábazást. :)
Helyette fuss, kerékpározz, stb. Az elégeti a zsírt.
Előzmény: zzombie (865)
lzleo Creative Commons License 2006.08.17 0 0 867

Július elején még azt írtad, hogy még azt sem tudod, hogy egyik-másik gépre hogyan kell ráülni.

Ugye nem azt állítod, hogy csupán másfél hónap alatt gyorskorcsolyázó combjaid lettek?  Nehezen tudom elhinni.

Meg aztán felugrott másfél kiló. Ez lehet akár attól is, hogy most valamiért több víz van a szervezetedben. Nem kell attól félned, hogy két hét alatt másfél kiló izmot rittyentettél a combodra.

Egyébként a combosodás oka lehet az is, hogy a zsírréteg alatt formálódik a lábad izomzata, és ahol az izmok fejlődnek, ott a zsírréteget megemelik. Ez viszont még távolról sem gyorskorcsolyázó izomzat. Kitartás. Majd a felesleg szépen lemegy, és marad a formás izom. Ha jövő ilyenkor is az lesz a gondod, hogy vastag a lábad, akkor el lehet rajta gondolkodni, hogy mi lehet a gond, de ilyen hamar még felesleges túlizmosodást kiabálni.   

Előzmény: zzombie (865)
lzleo Creative Commons License 2006.08.17 0 0 866

Én is így gondoltam. :)

Előzmény: Dorien (864)
zzombie Creative Commons License 2006.08.17 0 0 865

Sziasztok!

Már régen írtam ide, szépen kezd alakulgatni rajtam minden, viszont az utóbbi két hétben felugrott másfél kg (szerintem többnyire izom, fenékre és combra), ami amúgy nem sok, de a törpe méretem miatt eléggé szembetűnő. Sajna kezd bejönni, amitől tartottam, olyan comjaim lesznek, mint egy gyorskorcsolyázónak :( Az izom nő és a kevéske zsír nem akar elfogyni :(

Hazalátogatott egy barátom aki külföldön személyi edző és végzettsége szerint gyógytornász (nem teljesen ok a gerincem), ő csinált edzéstervet, aszerint edzettem. Kaja miatt nem hízhattam, picit több fehérjét vittem be a szokásosnál (semmi komoly, tejtermékek meg több csirke, tojás).

Mit csinálok rosszul? Nem szeretnék terpeszben közlekedni a belsőcombizmom miatt :(

Dorien Creative Commons License 2006.08.17 0 0 864
Igen, nyersen értendő.
De persze nem nyersen fogyasztandó. :)
Előzmény: lzleo (863)
lzleo Creative Commons License 2006.08.17 0 0 863

Sziasztok!

A teremben összevitatkoztam egy edzőtárssal, ő azt állítja, hogy a kalóriatáblázatokban a rizs meg a tészta az mindig főtt állapotban értendő. Mondtam neki, hogy ez szerintem hülyeség, mert a rizs egy csomó vizet vesz fel a főzés közben, és úgy nem lehetne 100g-ban 75g szénhidrát. Azért hogy egészen biztos legyek a dolgomban, megkérdezem tőletek, hogy ugye jól gondolom, hogy az alapanyagok mindig nyersen értendők?

athos777 Creative Commons License 2006.08.16 0 0 862
101 ről inditottam fogyasztást májusban, juli közepén 80 voltam. és még igy is volt egy két hely ahonnan nemakart lejönni a zsír (hát alsó régiója, a farizom ) . de nam akartam tovább fogyni, mert sok izom megy le már ilyenkor. nem vagyok versenyző, minek? de jól néztem ki önmagamhoz képest. nem voltam nagy, de eres, szálkás folt mindenem. vizhajtás után egész brutál volt a fazon!:D

Biztos vagyok benne, hogy a diéta során sokat fogsz tanulni magadról, a testedről. a szénhidrát iránti sóvárgás hamar elmúlt nálam. de a két hónap soán folyamatos éhség volt rajtam. az az érzés, hogy bármikor tudnék enni bármennyit.

az esti para nekem is megvolt, én úgy oldottam meg, hogy egy adag scirkéhez pároltam 300-400g brokkolit (15-20g ch, én a zöldséget is számolom a diétába, mer sokat eszek belőle) és köretnek ezt ettem lefekvés elött 3 órával. alvás elöt meg natúr csirke, tojásfehérje, lenolaj. csak zért, hogy el tudjalk aludni.

Az jó ha az izomveszteséget minimakizálni próbálod, de ne törj le ha többet gyengülsz, mint amennyire számitasz. hipp hopp visszajön az erő (én már most majdnem olyan erős vagyok mint májusban, csak 93 kilósan!) és ne a mérlegnek fogyj, hanem a tükörnek! akkor jó, ha a combod, hátad, hasad is eres már!

KITARTÁS! MENNI FOG!
Előzmény: Törölt nick (861)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.15 0 0 861

Úgy látom nagyon hasonlóak a célok, nekem 82-ről sikerült 103-ig feltömegelnem egy picit több mint egy év alatt, de természetesen ezzel jött egy csomó zsír is, mert azért tömegelés alatt eléggé elengedtem a kaját, nem átallottam néha este 11-kor is beverni egy pizzát :) Most pont ennek iszom a levét, a diétával ha jól számolom olyan 91-92kg-ig fogok lemenni, de ez úgyis kiderül amikor elérem, lehet akkor is egy rakás fos leszek (mint most is, de akkor természetesen folytatom) és onnan indítani az újabb tömegelést, ahol már jobban fogok figyelni a minőségi kajákra, de a célok is nagyobbak lesznek mint most.

Egyébként ilyenkor estére már érzem nagyon a ch hiányt, eléggé ingerült vagy levert szoktam lenni, épp ahogy kijön a lépés :) dehát ez ezzel jár elfogadom és folytatom.

Előzmény: athos777 (857)
athos777 Creative Commons License 2006.08.15 0 0 860
kaja, sport 40%
tandíj 40%
albi 20%

minden más 0%

Előzmény: azsem (859)
azsem Creative Commons License 2006.08.15 0 0 859
"a fizumhoz semmi közöd, de nem sok, annyit elárulhatok."

Persze hogy semmi közöm, csak tudod nem mindegy hogy az ember 200 ezerből költ el 50-et kajára, vagy 52-ből ugyan ennyit... Csak az arányára lettem volna kiváncsi, 1/3-a 1/4-e, fele? Én pl ezért nem tudom megoldani a napi több mint 100g fehérje bevitelt.

"Viszont sem iszom, nem dohányzom, nem szoktam nyaralni (ki se bírnám) bulizni se járok el (mivel hétvégenként egy szórakozóhelyen melózok)."

Ezzel én is így vagyok, kivéve a melót... Még nőre sem kell most költenem, de nem is tudnék.

Most pedig vége a melónak: edzés :)
Előzmény: athos777 (857)
azsem Creative Commons License 2006.08.15 0 0 858
"de pl nálam nem a mérleg a cél hanem a centi, meg a tükör"
Persze, nem is azért kérdeztem hanem a kaja mennyisége miatt, mert ugye nem a tükörből állapítod meg hogy mennyi a napi protein+ch szükségleted.
Előzmény: Törölt nick (855)
athos777 Creative Commons License 2006.08.15 0 0 857
most perpill 93. májusra már 110+ leszek ha minden jól megy.

az én kajám napi 1400-1500 ból jön ki. én a kaják árait a proteintartalomra vetítem ki, iigy a legolcsóbb kaja a csirkemell, tojásfehérjelé (capriovus) (250g 1000ft) de a proteinturmix (whey koncentrátum) is csak egy hajszállal drágább. nagy kiszerelésben, persze. én mondjuk turmixot csak edzés után iszok, és akkor whey izolátumot, ami drágább egy kicsit.

300g proteinbevitel igy kb 1200ft naponta. ehez jön még 200-300 ft a rizs krumpli, zab, vitamincsomag.

ha szegény vagyok, akkor a proteint viszem lejjebb. de csak max 200ig megyek vissza, a legrosszabb esetben. ekkor már egy 1000-ből kijön a kaja. (és ez egy 70 kg kezdőnek viszont bőven elég!!!) azér ez nem olyan nagy összeg az egészségért.

Viszont sem iszom, nem dohányzom, nem szoktam nyaralni (ki se bírnám) bulizni se járok el (mivel hétvégenként egy szórakozóhelyen melózok).

a fizumhoz semmi közöd, de nem sok, annyit elárulhatok. + van 500000 DH tartozásom is...

Előzmény: azsem (854)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.15 0 0 856

Egy napi komplett kajám nekem (tudom nem engem kérdeztél) ennyiből jön ki:

80dkg csirkemell 800ft

14 tojás fehérjéje 280 ft

4 turmix (mivel nagy kiszerelésben veszem 90ft/adag) 360ft

2-3 csomag puffasztott rizs 150-200 ft

Ez kb. 1600-1700 Ft és majd 300 gr fehérjét tartalmaz. Havi 50k a kajálás proteinporral együtt, más hobbim nincs, nem járok szórakozni, inni, stb., de kevés embert láttam aki nem gyúr és 30k alatt ki tudja hozni a havi kajálását.

Előzmény: azsem (854)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.15 0 0 855

Köszi szépen a lelkesítést. Üdv

Ja bár nem engem kérdezett a fórumtárs, de én pl. most már csak 98kg vagyok (reggel üresen) a diétát 103kg-ról kezdtem, de pl nálam nem a mérleg a cél hanem a centi, meg a tükör.

Előzmény: athos777 (853)
azsem Creative Commons License 2006.08.15 0 0 854
Hány kg vagy? Mennyi a fizetésed?
Nálam is lemegy napi 2-3g c vitamin, de a rengeteg fehérjét nem tudom megfizetni.
Majd lenne egy kérdésem még csirkemell témában, csak most meló akadt.
Előzmény: athos777 (850)
athos777 Creative Commons License 2006.08.15 0 0 853
jól csinálod. Az iss pak nagyon jó (én a diétába is ezt enném!), tegnap vettem 3 csomaggal :D izmot fogsz veszíteni, de hamar visszajön az elveszett erő (max másfél hónap) hajrá!
Előzmény: Törölt nick (852)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.15 0 0 852
Ja bocs azt nem írtam, hogy 200gr az megvan nem diéta alatt is, de ugye ilyenkor szükséges a több, ha nem izmot akarok veszíteni (mondjuk nincsenek illúzióim, ez elkerülhetetlen, de legalább minimalizálni a veszteségeket)
Előzmény: Törölt nick (851)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.15 0 0 851

Téged igazolva, én most épp, diétázom kb. 270gr fehérjével, de ahogy hétről hétre csökkentem a ch-t úgy emelem mindig a fehérjét.

Most 80dkg csirkemell, 14 tojásfehérje és 4 adag fehérjeturmix megy / nap, szintén rendben van a teljes vérképem, kb 1 hónapja csináltattam.

Vitamin csak 1 szem VitaX megy most,  talán a diéta vége felé áttérek mondjuk egy ISS Pack-ra de most még ez is elég.

Szerintem inkább a virslitől, parizertől meg a többi mehatározhatatlan eredetű szeméttől kellene tartani nem a fehérjétől.

Előzmény: athos777 (850)
athos777 Creative Commons License 2006.08.15 0 0 850
megsúgom srácok, 250-300g a napi fehérjém az utóbbi 2 évben. a vérképem tökéletes, a vesém köszöni jól van, pedig napi 3-5g Cvitamin is lemegy. (meg 5-6 l víz)
Előzmény: azsem (849)
azsem Creative Commons License 2006.08.15 0 0 849
150g?? Szerintem sincs értelme, főleg addig míg a ch-t meg az inzulint be nem "lőtte" rendesen.
Dorien Creative Commons License 2006.08.14 0 0 848
Ha versenyre készül, akkor igen.
Előzmény: athos777 (847)
athos777 Creative Commons License 2006.08.14 0 0 847
szerintem meg a 150 a minimum amit egy 70kgs embernek be kell vinnie.
Előzmény: Dorien (846)
Dorien Creative Commons License 2006.08.11 0 0 846
"100000:1 hez az esélye annak hogy nem bírod a magas fehérjebevitelt. próba: napi 200gra (ez nem sok) lődd be a proteinbvitelt (3g/tskg), aztán ha fáj a veséd (úgyse fog) csökkentsd le. ennyi."

Szerintem totál felesleges ennyi, 100-150g bőven elég egy 70 kilós embernek.
Előzmény: athos777 (845)
athos777 Creative Commons License 2006.08.11 0 0 845
1. hát ez nem ujdonság, ez lenne az egyik oka annak, hogy miért olyan fontos az edzés utáni pár órában a táplálkozás.

2. ne hidd azt, hogy ha fehérjét eszel, hipphopp nagy leszel. a chtól leszel nagy... nálad itt a probléma. az orvosok nemigazán értik a céljainkat. próbáld belőni magadnak az inzulint. az nem jó ha öszevissza ugrál a cukrod. deezt már irtam egyszer, tapasztald ki hogy működik a tested. tanulj róla minél többet, a diabéteszről is!!!

3.100000:1 hez az esélye annak hogy nem bírod a magas fehérjebevitelt. próba: napi 200gra (ez nem sok) lődd be a proteinbvitelt (3g/tskg), aztán ha fáj a veséd (úgyse fog) csökkentsd le. ennyi.

törekedj arra, hogy önálló legyél, ne mondja meg senki, hogyan nézz ki. ha azt hiszed, hogy mások (orvosok, edzők, szakbarbárok:D) jobban tudják, hogyan reagál a teted az edzésre, kajára, inzulinra, tévedsz. neked kel erre a fáratságot venni. de megéri!
Előzmény: Törölt nick (844)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.10 0 0 844

Nos, ma voltam Petró főorvosnőnél a Kenézyben, Debrecenben. Egyből rákérdezett, hogy mi történt, mert izmosabb lettem :-))))

Viszont a testépítést illetően nem teljesen azt mondta, amire számítottam.

Véleménye szerint OK, ha edzek, ez nagyon sok előnnyel jár. Felezhetem, sőt, ha kikísérletezem, talán el is hagyhatom az inzulint az edzésnapokon a mozgást követő főétkezésnél! Eddig nem tudtam, de Ő azt mondta, hogy az edzés befejezte után KETTŐ órával is még javában lefelé csökken a cukorszint, tehát ekkora utóhatása van az izmok erőbevételének (az ilyen, tehát nem kardio jellegűnek...bár annak is majdnem hasonló!).

A súlykérdésre azt mondta, nem gond ez a 68-70 kiló, ne akarjak több lenni, inkább még hálás is lehetek a géneknek, hogy nem hízok. Ez a súly -ha marad- nagyban csökkenti a későbbi gondok kialakulásának kockázatát. Pár kiló miatt pedig nem érdemes új (nagyobb) inzulinadagok bevitele (elvileg ehetek többet ugyebár az előzőekben leírtak szerint ugyanannyi inzulinnal, de az elmúlt 3 hónapban is így volt és eléggé beingott a cukorszintem, arról nem beszélve hogy nem sikerült igazán híznom...).

Fehérje: eléggé "orvosi" szemmel állt a kérdéshez, miszerint szedjek-e fehérjetartalmú étrendkiegészítőt...nem a ch tartalommal van a gond szerinte, hanem az átlagosnál több fehérjebevitel vesére kifejtett negatív hatása miatt. Esetemben a vese épségének megőrzése megítélése szerint fontosabb kell legyen, mint az izomtömeg növelése, amit szintén elismert és tényként említett. Summa summáron: szedjem, ha mindenképp akarom, de rámehet a vesémre. Így inkább hanyagolni fogom. És tényleg: Ő is a rizsfogyasztást szorgalmazza a burgonyával szemben.

Kábé ennyi, ha még eszembe jut valami, írok (elolvassa ezt a hosszú szöveget egyáltalán vki?),

ÜDV

athos777 Creative Commons License 2006.08.09 0 0 843
vegyél sportboltban bokasúlyt, 1 2 kg közülit. ted a lábadra, aztán csak alváskor vedd le. :D
Előzmény: FOCUS (842)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!