Eléggé meggyőző árak ezek. Tudom, ki kell fogni, de valahogy úgy képzelem, hogy sajátos érzés lehet ez a hajózás minden nap máshol megállva. Mondom ezt teljesen laikus kívülállóként, és úgy, hogy a nílusi hajóútnál - ami ugye tök és teljesen más - többet sosem voltam hajón. De valahogy mindig szívesen olvasok róla, nézem a menetrendjüket...
Miamiba egy ott élő magyar család segített foglalni.Ott kint az egyik hajóra 87%al olcsóbban mentünk mint az eredeti ár.A titok az volt,hogy az utolsó percben foglaltunk.Akkor voltunk kint,akkor akartunk menni..Az msc-t meg itthon a mahart toursnál foglaltuk.Éppen volt egy ilyen akciója az mscnek.
Miamiból már mi is voltunk 2 hajón.Norwegian Pearl és a Carneval Valoron.A karibot ,MEXIcói öblöt mi is bejártuk.Voltunk a Bahamákon,Kajmán szigeteken,St. Thomas,Tortolla,Dominika,Mexicó 2szer,Belízben.Most novemberben az msc Musicán ,voltunk Velencében,Katakolon,Athén,Törökország Izmir,Rodoszon,Horváto. Dubrovnikban.Novembetrben nagyon jó akciója volt az msc-nek.Illetékmentes volt.Így 5-en.Én,a férjem,a 15 éves lánya,a 7 éves lányunk és a 4 éves összesen 208.000 ftért voltunk.
Szia látom Ti is a világjárók közé tartoztok. Mi tavaly voltunk először hajóval, akkor Miamiból mentünk a karibi térségbe és Mexikóba. addig "csak" repülős nyaralásokra mentünk. szálloda punnyadás stb..., nekem bejön ez a két hét alatt sok országot látni.
Szia!Mindig sok magyar van a hajón!Mi most novemberben legalább 100magyarral találkoztunk.Jó,mondjuk abból a mi társaságunkból voltunk csak 43man,.Én be is szóltam egy csajnak,nem tudtam,hogy magyar.Elég cifrán kértem meg,hogy tegye arrébb a csomagjait.Mire ő-Ez csak természetes!Mit ne mondjak elég szarul éreztem magam.Láttam utána,hogy a férjem velük beszélget.Oda sem mertem menni!Szerintem most meg még több magyar lesz.Mindenki harapott az akcióra!
Gyerekeknek segített felhúzni a mentőmellényt. A zenakar olasz dobosa meghalt, előtte átadta helyét a mentőcsónakban egy gyereknek. A Giglio sziget alpolgármestere felmászott kötélen a hajóra úgy segített odafenn. Egy utas is volt, aki hajóskapitány és ő segített fenn a fedélzeten végig. Szerencsére több önfeláldozó emberről hallunk a hajóval kapcsolatban mint csapot-papot otthagyókról, akik biztos stresszben voltak, de ki nem volt ott stresszes állapotban?
Szia!A hajóra már reggeltől fel lehet szállni.Akkor már van kaja is.A bőröndöket folyamatosan hordják fel a hajóra és leteszik a kabinod elé.Mi is 24.én indulunk el kora délután,de mi majd alszunk a hajón.
elsonek azonositottak a halottak kozul a concordian a magyar hegedus szorakoztato muveszt aki sok embert megmentett mert rajuk adta a mentomellenyt aztan lement a hegedujeert a kabinba es ezert halt meg /abc televizio/
Nagyon egyszerűen és olcsón be lehet menni. Van egy a kikötőtől 5 percre induló elővárosi vonat, ami-ha jól emlékszem- szűk 1 óra alatt beért. Persze attól függ, hogy hol szálltok ki. Hármunknak talán 27 euró volt az jegy.
Mi végiggyalogoltuk a nevezetességeket a Szent Péter katedrálistól a Trevi -kútig.:) ( és persze a többi)
A Tevere partján forralt bort ittunk, és visszafelé ismét vonat. Túl hamar értünk vissza:(
Julinak, a tengeri betegségről annyit, hogy egészen novemberig nem tudtam volna elképzelni, hogy egy ekkora hajón érezni lehet a hullámokat. Novemberben akkor voltunk a Splendidán, amikor a katasztrófa volt Genovában. A hullámok átvertek a 6 méteres gátakon, és a hajón a fele társaság nem is jött le vacsorázni, mert beteg volt. Senki nem tudott egyenes menni, az edények dülöngéltek az étteremben. A fogasokat ki kellett venni a szekrényből, mert nem lehetett aludni tőlük. Mi fiúk nevettünk, és élveztük, de a lányok még a hazaérkezés után is két napig dülöngéltek. De dedalont kötelező azóta vinni.
Szia, Ajánlatom: Hotel Alle Torri Margherában. Elvileg nagyon olcsó, de abban az időben van a karnevál. A tripadvisoron megtudhatsz mindent a hozzászólásomban. Csak egy magyar van fenn. De közel Velence, egy közvetlen busz megy be, 500 méterre van a legnagyobb bevásárlóközpont, és nagyon tiszta, szép szobái vannak.
Örülök, hogy ti is azzal a hajóval mentek, mi hárman megyünk autóval Genovába, de 1 nappal előtte szerintem megszállunk Velence környékén, hogy ne kelljen levezetni olyan sokat egyszerre. Most szállást keresek hármunknak, ami elfogadható árban van. A kabinunk számát még nem tudjuk, még nem küldte el az utazási iroda.
Ez az első utunk, amit nagyon nagyon várunk. A párom fél tőle, nehogy tengeri beteg legyen, de viszek neki gyógyszert. Készülök fel a látnivalókból.
Ingyenes schuttle busz megy a kikötő bejáratáig, kb 4 perc. Gyalog jobbra indulva 5 perc az állomás. 1 óra 4 perc - 1 óra 21 perc aTermini Rómában, 4,5 euro/ fő.
Most fontolgatjuk harmadik hajóútunkat, eddig MSCvel és Costaval voltunk. Az lenne a kérdésem hogy Civitavecchiából milyen módon lehet eljutni Rómába, és elég-e rá az a 10-12 óra, amit a hajó ott tölt?
A Splendidán most novemberben nem volt más csomag, mert bevezették az inclusive csomagot, hogy napi 15 euro/főért ihatsz bármit, de erre többen panaszkodtak itt is, hogy ha sokat iszik az ember rászólnak.
Szia, azért írtam így, mert ha végignézed az utolsó két oldalt, látod, hogy többen is mentek akkor a Splendidával, ezért írtam a beszámolókat. Pár oldallal előrébb pont a parkolóról beszélgettünk. Mi még miden alkalommal az MSC-vel szerződött parkolóban hagytuk a kocsit(http://www.garagepontedeimille.it/. Most gondolkozunk más ötleten. Az interneten napokig kerestem fizetős parkolót, de mindegyik drágább, mint a Garage Ponte dei Mille. Amint Genovánál írtam van egy bevásárló központ, aminek ingyenes a parkolója, de nem hiszem, hogy örömmel vennék, ha éjszakára ott hagynánk az autót. Persze le lehet rakni, az autót nem fizetős helyen, de amíg bementünk vásárolni, addig is fényes nappal feltörtek 3 autót. De rómában a szemem láttára törték fel a romák az autót, mert a tulaj nem adott védelmi pénzt a fizető parkolóban. A googleban érdemes próbálkozni a garage genova stb. szavakkal, ha találsz jobbat bárki szívesen veszi. A buszjegy csak 3,1 euro oda- vissza a kocsihoz. A Splendidán idáig semelyik alkalommal nem volt fizetős a medence, és a jakuzzik, de 2 hónap alatt megváltozhatott. A fürdőköpeny bizonyos kategóriájú balkonos kabinok felett jár, de csak a felnőtteknek. Ezt is kérdezte valaki. Azt italok általában fizetősek. Reggel a kávé, tea,tej "juice", ami inkább víz ingyenes. Ivóvíz általában ingyenes, illetve délután a teaidőben a tea, kávé. Persze csak a törk kávé. A presszó nem jó és fizetős. Mások írták, hogy van olyan hajó, ahol egész nap lehet teát kérni, de az ital elég drága. Pl. az ásványvíz csomag 14*1 literes 26 euro+15% felsz. díj.
Látom, hogy nagy tapasztalatod van hajózási témában. Kérdésem, hogy vajon hol érdemes parkolni. Genovából indulunk, érdemes-e körülnézni parkolásügyben. Valamint az msc splendidán vajon fizetős-e a fedett medencék használata és az italokért fizetni kell?