Nos, most ez szól a hátam mögött, munkazenének, mindjárt meg is válok tőletek, hogy a dolgom után lássak:
- Láttam a tengert, láttam furcsa hegyeket, hegyek csúcsára épített várakat és kolostorokat, melyeket nagy kutyák és fegyveres barátok őriznek. Éjjel a szikrázó csillagokat néztük, az őrtűz mellett mindenki elmondta, hol volt életében a legboldogabb. Csupán én nem voltam boldog soha életemben. Elég volna ma éjjel szeretni, aztán meghalni. Várni egy asszonyt, várni csókkal. Valakit forrón megölelni, nem járni télben. Melegedni asszonyszívnél, be jó is lenne egyszer igazán otthon lenni. Csaták tüzében egy-két pohárral koccintottam már a halállal. Sebeket adtam, sebeket kaptam, jártam már búsan, és vígabban, és várva vártam, hogy mit fog majd egy ősz üzenni.Jártam már koldus éjszakában, de nem szeretett soha még senki! Soha sem szeretett senki még!
- Katona, lerészegedtél a bortól! Vigyázz, mert az utcára vetlek!
Vajon megtalálod, kedves helyesírás-ellenőrző mester? (ezt tekintsd te is bosszúnak)
Tapizzon csak, én sem tűrtőztetném magam, ha karmester volnék és szépséges tanítványom volna. A zenéjével meg nincsen különösebb problémám, egészen addig, amíg hallgatnom nem kell. :}
Na, hogy ontopic legyek: lefújtam a port orgonalemezeimről, van itt minden Frescobalditól Pachelbelen át Franck-ig, különösen szívesen hallgatom Mendelssohn prelúdiumait és fúgáit, remekbeszabott darabok.
Nem tudom, láttad-e a Mezzoban, amikor a karmesteri mesterséget tanitotta, hogy' tapizta egy szépséges tanitványa kezét, azzal az ürüggyel, hogy bemutassa a helyes kéztartást?
(De ezt még megbocsátom neki, hiszen gyarló emberek vagyunk... A zenéjét már kevésbé.)
"Lebe wohl, du Mann der Lust und Schmerzen" (Bürger).
Igy könnyű volt, a Google rögtön kiadta: "Beethoven lieder". Nahát, Te miket nem énekeltél?? Ki hitte volna, hogy a Molly név divatban volt a régmult idôkben?
Még nem... biztos, hogy huszadik század, éppen a Molly név miatt... a google ezuttal nem tudott kisegiteni, a Koldusopera volt gyanus, de a szinopszisban nem szerepel Molly.
Nem adom fel, egy magamfajta kismester nem adja fel könnyen...
Kellemes ünnepeket Neked is, és minden "igazi"zene-rajongónak, akik Levy-Strauss-szal vallják, hogy : "Egy melódia szerkesztése a legmagasabbrendű emberi tudomány".
Vaughan Williams - Tallis Fantasia - megtaláltható a BBC-3 kitünô site-jén is, kitűnô elemzésben, a "classic archive" linken. A BBC-3-at mindenkinek melegen ajánlom... a lehetô legjobb zenei rádió.
masodszor: nemtom lattatok e a Kapitany es katona cimu 1805ben jatszodo kalandfilm (ha nem irany a mozi), aminek a filmzenejen van Mozart, Bach, Corelli, Boccherini, stb es van egy
Ralph Vaugh Williams
nevu pasi is, akirol jo lenni tobbet is tudni (azon kivul, hogy www.rvwsociety.com), es szeretnem ajanlani a
Fantasia on a theme by Thomas Tallis
nevu szerzemenyet, ami a filmben is szol, mint "katarzis tema", de az egesz olyan is. Gyonyoru darab... Midiben meghallgathato itt
LISZT FERI A LEGJOBB!!!
aki nem hiszi hallgassa meg ezt:
http://www.deutschegrammophon.com/special/right_video.htms?ID=yundili-liszt&MOVIE=rtsp%3A%2F%2Fra.universal-music-group.com%2Fdgg%2FyundiLi-liszt-W-COVER.rm