Mint semleges szurkoló szívesen megnézném a meccs felvételét, no persze nem a szép játék miatt. :-)
Amúgy panaszra semmi okotok, hiszen nekünk volt olyan meccsünk Egerszegen, amikor a végére 3 emberünk maradt a pályán, a többiek kipontozódtak.
Ebből a szmeszögből nem sok a 3 center kifújása. :-))
Érvek helyett beszéljenek a tények:
Albacomp-UPC—Mol Szolnok 92-91 (24-24, 21-29, 17-18, 30-20) Székesfehérvár 2500 n., v.: Szamos, Király.
Albacomp: Matus 4, Boros 6, WILLIAMS 37, GÓBI 12, BÁDER 21. Csere: Trunics 7/3, Bencze 5, Shannon. Edző: Sterbenz László.
Mol Szolnok: MALJKOVICS 19/6, PAVLOVICS 18/6, VUKICSEVICS 20/9, Orosz 2, LAPOV 15. Csere: Trepák 11, Mérész 6, Rusznák, Szarvas, Cziczás. Edző: Goran Miljkovics.
Az eredmény alakulása: 5. p.: 14-10, 8. p.: 20-20, 13. p.: 26-31, 18. p.: 37-42, 25. p.: 53-61, 33. p.: 69-76, 35. p.: 76-77, 38. p.: 87-83, 40. p.: 90-91.
Kipontozódott: Bencze, Orosz és Lapov (mind 23.), Vukicsevics (38.), Trepák (40. p.)
A két tábor hangpárbaja igazi rangadóhangulatot varázsolt a zsúfolt fehérvári csarnokba. Mindez a hazaiakat doppingolta inkább, pontosan játszva tartották 4-6 pontos előnyüket. Az első negyed derekára Vukicsevics remeklésének köszönhetően (11 pontot dobott ebben a játékrészben) felzárkózott és kiegyenlített az Olaj. A második negyedben a hazaiak a palánk alatt nem tudtak eredményesen kosarazni, Lapov és Trepák viszont rendre betalált. A fehérváriak betörésekkel igyekeztek feltörni a vendégek kőkemény védekezését, bár ebből kevés pontot értek el, Lapov és Orosz hamar összeszedte negyedik faultját. A fordulás után a játékvezetők vették át a főszerepet, egy percen belül mindkét szolnoki center kipontozódott. A négy kisemberrel játszó Szolnok óriási iramot diktálva tartani tudta előnyét. A záró negyedben inkább pankrációra hasonlított a játék, s a hazai pálya minden előnyét élvező Albacomp a 36. percben vette vissza a vezetést. A végjátékban óriási izgalmak közepette hősiesen tartotta magát a négy emberét is elveszítő Szolnok, de Báder 24 másodperccel a vége előtt dobott kosarára már nem tudtak válaszolni.
Sterbenz László: — A várt óriási küzdelem zajlott a pályán, a második negyedben az új emberek miatt akadozott a gépezetünk. Az döntött, hogy a végjátékra nekünk maradt centerünk.
Goran Miljkovics: — Jól küzdöttünk, de sajnos a két játékvezető nem mérte azonos mércével a csapatokat. Sosem kommentálom a bírók tevékenységét, de az mindennél többet elárul, hogy két kezdő centerünk összesen 29 percet tölthetett a pályán.
Bíztam benne,hogy nem kell megint magamra reagálnom (a kis leradírozhatatlan :-) ).Egyszerűen nem tudok rájönni,mi történhetett ezzel a fórummal ; piszkosul le vagyunk állva,az biztos.Köszünjük szépen a biztatást a Falco - meccsre,igyekszünk megfelelni az elvárásoknak ( = győzelem) és mi is nagyon szorítunk nektek ! Ugyanazokat tudom kívánni,amit a Körmend - Olaj barátságon már leírtam !
HAJRÁ OLAJ !!!
Hajrá piros - feketék !!!
Na majd most magamra reagálok :-)Még délután hallottam,hogy a Körmend elleni meccsre még szerdán (!),elővételben elfogyott az összes jegy,felnőtt és diák/nyugdíjas egyaránt.Tehát a jelek szerint a szurkolással most sem lesz gond,remélem hogy mással sem.Mindenesetre Borisz a héten már edzett,felépült és játszik szombaton.Trepi van még a válogatottal,de amennyit eddig játszott,az alapján nem kell attól tartani,hogy összeszed valamilyen sérülést...Viszont szerintem ennek ellenére is tud annyit,mint a Báder.
Ha esetleg körmendi testvéreink olvasnák ezt,akkor üzenem,hogy szeretettel várunk benneteket Szolnokon!Ugyan el kell ismerni,az Olajcsarnok vendégszektora tényleg nem egy ötcsillagos luxus,de azért ki lehet bírni.Jó szurkolást!
HAJRÁ OLAJ !!!
Szép volt,fiúk!Egyszerűen ez a játék az,amit nem kell kommentálni csak meg kell emelni a kalapokat.Vukicsevics egyre inkább király.Szombaton reszkess,Paks!
HAJRÁ OLAJ !!!
Gratuláció az Olajnak. Sajnos Bukva játszott jól egyedül (és az elején Bencze) nálunk, de ez kevés. Egyre izgalmasabb a bajnokság, az első hatban úgy tűnik bármilyen sorrend lehetséges.
Szolnoki OLAJ - Kaposvár 84-76, ismét hazi győzelem , de ez nem akármilyen skalp!Nem rossz meccs volt , bár ha Filipovics és Varga R. nem sérült..., de ezt a CSAPATOT ők sem állították volna meg!Pavlovocs remekül játszott ,B.Maljkovics jól osztogatott Lapov pedig nagyon hasznos volt a palánkok alatt!!Ja, és Vukicsevicset egyre jobban kezdi a szolnoki közönség szívébe zárni ponterős és meggyőző játéka miatt!A másik oldalon az egész meccset végig játszó Bukva és Ivkovicc volt elemében ,hála Istennek Dzunics csak a 2. félidőben kezde termelni a pontokat!
Játékvezetés: az első félidőben azt hitték , hogy a meccs róluk szól...!
A remek MTE legyűrte a Paksot (gratula nekik), ezek után kíváncsian várom az OLAJ paksi fellépését!
A szerdai meccs este ötkor kezdődik,a tévéközvetítés meg nagyon nem izgat,mert én élőben nézem a meccseket.Egyszerűen győzni kell,hej,hej ! HAJRÁ OLAJ !!!
Elég edzőmeccs jellege volt a tegnapi OLAJ - Nyíregyháza mérkőzésnek[ 86–71 (22–18, 25–18, 18–12, 21–23)]!Ami számomra pozitívum volt , az Szasza (igaz , hogy csak a végén játszott)csupaszív játéka , ezt előb-utóbb díjazni kell a Finacnak!
Nem is baj , hogy nem pörgött annyira a csapat, elég ha szerdán játszanak majd csúcsformában!Vukicsevics lassan "megtalálja" dobóformáját s remélem ez tartós lesz!
Resszkessen a Vándorcigány!
Tegnap szinte végig vezetve,viszonylag simán vertük meg az Albacompot.Vukicsevics végre megemberelte magát,19 pontot dobott,amiben volt öt hármas is.Lapov a már megszokottan jó formáját hozta,Orosz Benő óriási szívvel és rendkívül hasznosan játszott.Mérész Csabinak a dobások ezúttal nem annyira mentek,viszont 4 ponton tartotta az Anticot és jó volt a lábmunkája.Maljkovics eléggé veszélytelen volt a kosárra,de nagyon jól mozgatta a csapatot és kiosztott hat asszisztot.Pavlovics kihagyott két hármast és egyszer eladta a labdát,de amikor kellett,akkor mindig betalált.
Szerdán a ZTE jön idegenben,kötelező győzelem.Mintahogy a szombati,Nyíregyháza elleni mérkőzés is.Aztán pedig tényleg jöhet a nagyrangadó a Kaposvár ellen a Tiszaligetben.
HAJRÁ OLAJ !!!
Bizony a Falcóba beletörött a bicskánk - viszont tavaly sokszor örültünk volna,ha ilyen játékkal kap ki a csapat.A kilencven pont tényleg sok,de miután Borisz meg Csaba is megkapta a negyedik személyijét (17 - 18. perc),képtelenek voltunk megtartani a Kálmánt.Czicással én is nagyon elégedett vagyok,és meg kell említeni,hogy mostanában Orosz Benő is erőn felül teljesít.Vukicsevics más téma ; az ismert sérülések miatt nem alapozott és nem készült fel megfelelően,ezért most nehezen lendül bele és nem nagyon megy neki a játék.De én bízok benne,mert annak idején több felkészülési meccsen (Kaposvár,Zvezda) megmutatta hogy jó kosaras.Tudom,hogy a bajnokság és az ott nyújtott teljesítmény számít,de azt gondolom,hogy legyünk vele még egy kis türelemmel,legalább az Albacomp elleni meccsig.Mert tudod Te is,ha valaki az Alba ellen játszik jól,akkor senki se nézi hogy mit csinált előtte...Viszont ha szombaton is betlizik,akkor más a szitu.Mindent összevetve azért én is győzelmet várok.
HAJRÁ OLAJ !!!
El telt öt forduló, a "kötelező" győzelmeket hoztuk sajnos az első komolyabb ellenfél ellen betliztünk (Falco) , 90 pont felett kaptunk ki ami nem szokott jellemző lenni a Miljkovics-féle csapatokra!Biztató Cziczás és Mérész Cs. játéka viszont Vukicseviccsel nem vagyok kibékülve!"Éles" meccsen én még jól nem láttam játszani (persze voltok biztató periódusai) és egy idegenlégióstól szerintem ez a teljesítmény igencsak "sovány"!Szombaton jön az Albacomp az első itthoni rangadó, nem is tudok mást elképzelni csak GYŐZELMET!
Egyetértek!Már csak az kell,hogy Ognjen is elkapja a ritmust és még jobbak leszünk.A centereinkkel eddig nagyon elégedett vagyok ; Bojan szenzációs,Benő sokkal jobb mint tavaly és Trepi is nagyon igyekszik.Csak ugye a hármasok...Persze most még nem gáz,majd a Falco ellen összejönnek a kinti dobások és akkor...Na,bízom benne hogy nyer a csapat és abban is,hogy el tudok utazni Szhelyre.
HAJRÁ OLAJ !!!