Keresés

Részletes keresés

Mirrmurr Creative Commons License 2006.08.26 0 0 887

Én? Azért nekem néha beficcen a tepertő és a hamburger is:)

"Fasza" helyzetben vagyok éppen. Lassan három hete nem edzettem semmit, ugyanis a fogammal bajlódok, kettőt már kihúztak, és még lesz kettő. Következésképp intenzív mozgástól tartózkodni kell, enni se nagyon megy, fogytam is két kilót két hét alatt. Erőnlét lóf*sz.

Elegem van belőle.

Előzmény: athos777 (885)
lzleo Creative Commons License 2006.08.26 0 0 886

A fogyásra és az állóképességi kondíció fejlesztésére éppen ideális sport a tenisz, úgyhogy ha nem célod az izmosodás, akkor szerintem nem is fontos terembe járnod.

A tenisz hobbi szinten nem annyira erősport, én ha nagyritkán ütőt fogok a kezembe, akkor éppen az a problémám, hogy túl finoman kell visszaütni, hogy ne menjen a világ végére a labda. Még elevenen él bennem annak a meglepetésnek az élménye, amikor az első szervát próbáltam visszaadni, és szinte csak egy laza lendületből suhintottam meg az ütőt, a labda meg majdnem ablakot tört. Persze a versenyzői szint az más, ott már tiszta izomból megy a szerválás is, meg aztán le tudják úgy szorítani a labdát, hogy az izmosabb return is a pályán marad.

Szóval ha az alakformásodási vágyad a hasad lefogyasztásán is túlmutat, akkor irány az edzőterem, ha meg csak a tenisz állóképességedet akarod fejleszteni, akkor szerintem a futás vagy a foci a legjobb megoldás. Persze lemehetsz egy edzőterembe is futni.

Előzmény: Kiss_Zsolt (883)
athos777 Creative Commons License 2006.08.26 0 0 885
ne egyél szemetet, akkor jobb lesz az erőnléted, és nem fogsz hájasodni sem.
Előzmény: Mirrmurr (884)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.08.25 0 0 884
Ha komolyan fogsz teniszezni, akkor a hasad is lapos lesz. Kiegészítésképp a konditeremben végezz kar-, hát-, láb- és egyéb gyakorlatokat. Ja, és alaposan nyújts előtte és utána is!
Előzmény: Kiss_Zsolt (883)
Kiss_Zsolt Creative Commons License 2006.08.25 0 0 883

sziasztok!

szeretnék kérdezni valamit.

Teniszezni fogok,és elég szar a kondim,meg akarok egy kicsit jobb erönlétet,meg kicsit le akarok fogyni hastájékon.

Milyen edzést ajánlotok?mit kéne tennem?

Én arra gondoltam,hogy elmegyek edzőterembe.nemtudom,hogy jól gondolom-e?

tudnátok segíteni,hogy mi legyen?

előre is köszi

hello

athos777 Creative Commons License 2006.08.25 0 0 882
pedig a csirketurmix tökjó. csak arra kell vigyázni, hogy a csirkemell sok vizet vesz fel, ezér kicsit több vízzel kell letumixolni. de ha hidegen turmixolod le őket, nem fog úgy bepépesedni, és az ízét se érzed. szorgalmi időszakba mennyit ittam... én szotam hozzá rakni egy kis brokkolit is. csak a színe miatt... ;)

a Jozsó meg fogyaszt, azér sok a protein, kevés a ch.
Előzmény: lzleo (881)
lzleo Creative Commons License 2006.08.21 0 0 881

"80dkg csirkemell 800ft

14 tojás fehérjéje 280 ft

4 turmix (mivel nagy kiszerelésben veszem 90ft/adag) 360ft

2-3 csomag puffasztott rizs 150-200 ft"

És semmi zöldség vagy gyümölcs? Ez nekem így nagyon bizarr. Meg aztán ez a töménytelen fehérje. Kiszámoltad, hogy milyen arányban fogyasztasz fehérjét, szénhidrátot meg zsírt? Én úgy tudom, hogy 30(f)-50(sz)-20(zs) a jó kalóriaszázalék arány.

Előzmény: Törölt nick (856)
lzleo Creative Commons License 2006.08.21 0 0 880
"Én azt mondom, hogy egy étkezés tartalmazzon minden szükséges tápanyagot." - Egyetértek. Bár tegnap azt olvastam, hogy a szénhidrátot és a zsírt lehetőleg el kell választani. Tehát a fehérje-szénhidrát és fehérje-zsír párosítások ajánlottak. Természetesen a zsírból keveset, csak amennyi a szervezetnek kell. Gondolom ez leginkább valami olajos zöldségsali husival.
Előzmény: Dorien (878)
lzleo Creative Commons License 2006.08.21 0 0 879

"A zabpehely és a túró gondolom 12,5dkg volt." - igen. Bocsi elírtam.

Egyébként most reggel újabb felfedezést tettem, a botmixer egy nagyon hasznos masina, a túrós-zabpelyhes-joghurtos-tejes-vizes kotyvalékból egész fogyasztható italt varázsolt. Múltkor, amikor kanalaztam, meg rágicsáltam a zabot, akkor eléggé nehezemre esett bevágni az adagot. 

Csikrehúsból meg rizsből egy kis vízzel milyen jó kis turmixot lehetne csinálni. Asszem este majd kipróbálom.  :) (Csak vicceltem)

Előzmény: Dorien (877)
Dorien Creative Commons License 2006.08.20 0 0 878
Van ilyen diéta is. Egyik nap fehérjét esznek, másnap szénhidrátot, harmadnap keményítőt, stb. Állítólag működik.

Én azt mondom, hogy egy étkezés tartalmazzon minden szükséges tápanyagot.
Előzmény: lzleo (876)
Dorien Creative Commons License 2006.08.20 0 0 877
"Szóval nekem ez a 3000 kalória körüli tápanyagmennyiség bevitele estére már egyenesen nehezemre esett.

Nektek nincsenek ilyen jellegű problémáitok? És szerintetek lehet ilyen zabálás mellett fogyni?"

Lehet, ha többet égetsz el.
Szerintem ha diétázol, akkor csak annyit egyél, amennyi jólesik. :)
Több zöldséggel, kevesebb rizzsel, kenyérrel, zabpehellyel, sajttal még eredményesebb lehet a diéta.
A zabpehely és a túró gondolom 12,5dkg volt.
Előzmény: lzleo (875)
lzleo Creative Commons License 2006.08.20 0 0 876
Közben most olvasom a neten, hogy a szénhidrátot és zsírt nem jó egy étkezésre tenni, tehát a jó kis reggeli sajtos kenyér melegszendóm nem volt jó ötlet.
lzleo Creative Commons License 2006.08.20 0 0 875

Sziasztok!

Kajálással kapcsolatban írok. Eddig eléggé csak az érzésre alapozva kajáltam, nem számolgattam precízen a kalóriákat. Most viszont úgy döntöttem, hogy kiszámolok egy napi adagot, és kipróbálom, hogy mennyi is az annyi. Mivel van rajtam egy kis felesleg, ezért csak egy kb. 3000 kalóriás napot terveztem. (100 kiló vagyok)

Ettem:

20dkg csirkemellet 220kcal

10dkg kenyeret 255kcal

20dkg rizst 700kcal

1,25dkg zabpelyhet 480kcal

1,25dkg sovány túrót 97kcal

4dl tejet kb. 250kcal

15dkg trappista sajtot 570kcal

60g Cytogen Whey Pro-t 200kcal

2db almát

2db paradicsomot

1db paprikát

1 joghurtot

Ebben a növényi fehérjét is figyelembe véve úgy 200g fehérje volt, de az állati is legalább 150g.

Hát én ettől a mennyiségtől úgy tele lettem, mint a déli busz. Kicsit meglepődtem, mert azt hittem, hogy ez majd milyen kevés lesz, meg estére kopog majd a szemem.

Kicsit részletezve: reggelire kenyeret, sajtot, tejet, paprikát, paradicsomot ettem, uzsira két almát, ebédre a rizst meg a csirkét, de olyan sok lett a 20deka rizs, hogy egyszerre nem ment le, úgyhogy 3 óra körül még egy púpozott tányérnyi maradt, edzés után a fehérjeturmixot ittam meg, majd a vacsim a zabpehely, túró, tej, joghurt "kotyvalék" volt, amit szintén nem tudtam egyszerre lenyomni, tehát kétszer vacsiztam.

Szóval nekem ez a 3000 kalória körüli tápanyagmennyiség bevitele estére már egyenesen nehezemre esett.

Nektek nincsenek ilyen jellegű problémáitok? És szerintetek lehet ilyen zabálás mellett fogyni?

azsem Creative Commons License 2006.08.18 0 0 874
Thx!
Dorien Creative Commons License 2006.08.18 0 0 873
20%-kal érdemes számolni mindenféle husit.
Előzmény: athos777 (872)
athos777 Creative Commons License 2006.08.18 0 0 872
álítólag kb24%a protein.
Előzmény: azsem (871)
azsem Creative Commons License 2006.08.18 0 0 871
A csirkemellnek hány %-a vahető fehérjetartalomnak?
Gondolom a 80dkg az nyersen. Jól gondolom?
Előzmény: Törölt nick (856)
athos777 Creative Commons License 2006.08.17 0 0 870
amúgy meg szerintem a gyorskoris csajoknak tökjó virgácsaik vannak. bár lehetnének kicsit izmosabbak... :)
Előzmény: athos777 (869)
athos777 Creative Commons License 2006.08.17 0 0 869
Istenem! add, hogy nekem is felugorjon máfél kg izom 2 hét alatt a lábamra! :D

az nem izom. bitzos lehetsz benne. diéta, + jó sok aerob. az leveszi a felesleget.
Előzmény: Dorien (868)
Dorien Creative Commons License 2006.08.17 0 0 868
Akkor hagyd abba a lábazást. :)
Helyette fuss, kerékpározz, stb. Az elégeti a zsírt.
Előzmény: zzombie (865)
lzleo Creative Commons License 2006.08.17 0 0 867

Július elején még azt írtad, hogy még azt sem tudod, hogy egyik-másik gépre hogyan kell ráülni.

Ugye nem azt állítod, hogy csupán másfél hónap alatt gyorskorcsolyázó combjaid lettek?  Nehezen tudom elhinni.

Meg aztán felugrott másfél kiló. Ez lehet akár attól is, hogy most valamiért több víz van a szervezetedben. Nem kell attól félned, hogy két hét alatt másfél kiló izmot rittyentettél a combodra.

Egyébként a combosodás oka lehet az is, hogy a zsírréteg alatt formálódik a lábad izomzata, és ahol az izmok fejlődnek, ott a zsírréteget megemelik. Ez viszont még távolról sem gyorskorcsolyázó izomzat. Kitartás. Majd a felesleg szépen lemegy, és marad a formás izom. Ha jövő ilyenkor is az lesz a gondod, hogy vastag a lábad, akkor el lehet rajta gondolkodni, hogy mi lehet a gond, de ilyen hamar még felesleges túlizmosodást kiabálni.   

Előzmény: zzombie (865)
lzleo Creative Commons License 2006.08.17 0 0 866

Én is így gondoltam. :)

Előzmény: Dorien (864)
zzombie Creative Commons License 2006.08.17 0 0 865

Sziasztok!

Már régen írtam ide, szépen kezd alakulgatni rajtam minden, viszont az utóbbi két hétben felugrott másfél kg (szerintem többnyire izom, fenékre és combra), ami amúgy nem sok, de a törpe méretem miatt eléggé szembetűnő. Sajna kezd bejönni, amitől tartottam, olyan comjaim lesznek, mint egy gyorskorcsolyázónak :( Az izom nő és a kevéske zsír nem akar elfogyni :(

Hazalátogatott egy barátom aki külföldön személyi edző és végzettsége szerint gyógytornász (nem teljesen ok a gerincem), ő csinált edzéstervet, aszerint edzettem. Kaja miatt nem hízhattam, picit több fehérjét vittem be a szokásosnál (semmi komoly, tejtermékek meg több csirke, tojás).

Mit csinálok rosszul? Nem szeretnék terpeszben közlekedni a belsőcombizmom miatt :(

Dorien Creative Commons License 2006.08.17 0 0 864
Igen, nyersen értendő.
De persze nem nyersen fogyasztandó. :)
Előzmény: lzleo (863)
lzleo Creative Commons License 2006.08.17 0 0 863

Sziasztok!

A teremben összevitatkoztam egy edzőtárssal, ő azt állítja, hogy a kalóriatáblázatokban a rizs meg a tészta az mindig főtt állapotban értendő. Mondtam neki, hogy ez szerintem hülyeség, mert a rizs egy csomó vizet vesz fel a főzés közben, és úgy nem lehetne 100g-ban 75g szénhidrát. Azért hogy egészen biztos legyek a dolgomban, megkérdezem tőletek, hogy ugye jól gondolom, hogy az alapanyagok mindig nyersen értendők?

athos777 Creative Commons License 2006.08.16 0 0 862
101 ről inditottam fogyasztást májusban, juli közepén 80 voltam. és még igy is volt egy két hely ahonnan nemakart lejönni a zsír (hát alsó régiója, a farizom ) . de nam akartam tovább fogyni, mert sok izom megy le már ilyenkor. nem vagyok versenyző, minek? de jól néztem ki önmagamhoz képest. nem voltam nagy, de eres, szálkás folt mindenem. vizhajtás után egész brutál volt a fazon!:D

Biztos vagyok benne, hogy a diéta során sokat fogsz tanulni magadról, a testedről. a szénhidrát iránti sóvárgás hamar elmúlt nálam. de a két hónap soán folyamatos éhség volt rajtam. az az érzés, hogy bármikor tudnék enni bármennyit.

az esti para nekem is megvolt, én úgy oldottam meg, hogy egy adag scirkéhez pároltam 300-400g brokkolit (15-20g ch, én a zöldséget is számolom a diétába, mer sokat eszek belőle) és köretnek ezt ettem lefekvés elött 3 órával. alvás elöt meg natúr csirke, tojásfehérje, lenolaj. csak zért, hogy el tudjalk aludni.

Az jó ha az izomveszteséget minimakizálni próbálod, de ne törj le ha többet gyengülsz, mint amennyire számitasz. hipp hopp visszajön az erő (én már most majdnem olyan erős vagyok mint májusban, csak 93 kilósan!) és ne a mérlegnek fogyj, hanem a tükörnek! akkor jó, ha a combod, hátad, hasad is eres már!

KITARTÁS! MENNI FOG!
Előzmény: Törölt nick (861)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.15 0 0 861

Úgy látom nagyon hasonlóak a célok, nekem 82-ről sikerült 103-ig feltömegelnem egy picit több mint egy év alatt, de természetesen ezzel jött egy csomó zsír is, mert azért tömegelés alatt eléggé elengedtem a kaját, nem átallottam néha este 11-kor is beverni egy pizzát :) Most pont ennek iszom a levét, a diétával ha jól számolom olyan 91-92kg-ig fogok lemenni, de ez úgyis kiderül amikor elérem, lehet akkor is egy rakás fos leszek (mint most is, de akkor természetesen folytatom) és onnan indítani az újabb tömegelést, ahol már jobban fogok figyelni a minőségi kajákra, de a célok is nagyobbak lesznek mint most.

Egyébként ilyenkor estére már érzem nagyon a ch hiányt, eléggé ingerült vagy levert szoktam lenni, épp ahogy kijön a lépés :) dehát ez ezzel jár elfogadom és folytatom.

Előzmény: athos777 (857)
athos777 Creative Commons License 2006.08.15 0 0 860
kaja, sport 40%
tandíj 40%
albi 20%

minden más 0%

Előzmény: azsem (859)
azsem Creative Commons License 2006.08.15 0 0 859
"a fizumhoz semmi közöd, de nem sok, annyit elárulhatok."

Persze hogy semmi közöm, csak tudod nem mindegy hogy az ember 200 ezerből költ el 50-et kajára, vagy 52-ből ugyan ennyit... Csak az arányára lettem volna kiváncsi, 1/3-a 1/4-e, fele? Én pl ezért nem tudom megoldani a napi több mint 100g fehérje bevitelt.

"Viszont sem iszom, nem dohányzom, nem szoktam nyaralni (ki se bírnám) bulizni se járok el (mivel hétvégenként egy szórakozóhelyen melózok)."

Ezzel én is így vagyok, kivéve a melót... Még nőre sem kell most költenem, de nem is tudnék.

Most pedig vége a melónak: edzés :)
Előzmény: athos777 (857)
azsem Creative Commons License 2006.08.15 0 0 858
"de pl nálam nem a mérleg a cél hanem a centi, meg a tükör"
Persze, nem is azért kérdeztem hanem a kaja mennyisége miatt, mert ugye nem a tükörből állapítod meg hogy mennyi a napi protein+ch szükségleted.
Előzmény: Törölt nick (855)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!