Ma reggelre hullt 15mm eső, amióta nem vagyok itthon tehát vasárnap óta 26.5mm csapadék volt. Szerdán 8cm-es hóréteg alakult ki,de már semmi nincs belőle. Tozatu! Nálad mennyi vlt ma reggelre, és az egész héten?
Üdw!Wki pontosan +tudná mondani,hogy M.ország (Siófoktól 30km délkelet) nagyjából melyik USDA zónába esik?Illetwe,h pontosan mi alapján dönthetem ezt el.A legalacsonyabb hômérséklet?Fontos lenne!Köszi
Most még sajna a havat, bár olvadt ma is rendesen, de a földet túrnám már, mint a Tozatu-emlegette kismalac... Kurta farok ugyan nincs, de az alkat közeli...:)
Így érthető is a vonzalmam a malacok iránt, volt már egyszer vietnami népség, csüngőhasúak, de lesz még az biztos....:)
Itt ahol a madár sem jár,de még a mókus sem,és a kurta farkú kismalac túr csak,5cm hav esett,beizzítottuk a szánkót.Az örökzöldekről le kellett seprűzni.Eddig 7mm olvadt el a mérőben,de még volt jég benne.Délután sütött a nap,az utakról elolvadt.
Erről van szó? illetve ezt olvastátok? Mert ebből nekem kapásból egy film jutott eszembe, már nem tom a címét.
A lényeg:jön a világvége, USA a legerősebb, ezért csak Ő mondhatja meg, ki éli túl.
Röviden összefoglalva.
Azért nagyon bízom benne, hogy nem ennyire vad a helyzet....
Bízom benne én is, hogy csak egyszerűen a frászt akarják ránk hozni, bár már visszafordítani nem lehet sokmindent, amit elszúrtunk...
Ami engem illet, a politikai része ijesztőbb, mint a természeti, mert utóbbi sajna már elkezdődött, de hogy a fegyvergyártók ebből kovácsolnak újabb tőkét, az rémes... Mert nekem ez jött le ebből az egészből...:(
Itt egész nap fura holmik potyogtak az égből, ilyet még nem láttam: eső, nagy pelyhekben hó és jég egyszerre...
Jó vizes-latyakos minden, most meg fagy ezerrel...
Tavaszt szeretnék már végre, Matyi törjön jeget, különben magam is megbánom...!
Azt a szelet várjuk mi itt, Szilárd beigérte, de nem jön.
Az olvasztana jeget.
Ma egész nap szakadt, most is.
Ez itt a belvárosban leolvasztotta a jeget, de, hogy otthon mi van!??
Kedves Feri, csak ámulok a megfigyeléseken...itt a határszélen tavaszi idő van, esőnek-jégnek nyoma sincs, csak a szél tép, 40-60 km-es lökések lehetnek. A hőmérséklet biztosan 5 fok feletti. Csapadék max 4mm lehetett az is tegnap esett. Szombaton is kifejezetten szép idő volt, bár reggelre keményre fagyott a föld. Frint
Itt most szapora eső esik, éppen nem fagy. Pár perce zuhant le az ajtó elé egy jókora jégdarab.
Láttam azt a TV műsort, remélem csak nagyon ijesztgetni akarnak a környezetszennyezés csökkentése érdekében, mert ha nem, akkor belegondolni is szörnyű.
Helyzetjelentés tegnapról, Budapestről:
Ilyen idő volt:
Meg ilyen
Meg ilyen
És ilyen
Meg ilyen
A leveles örökzöldemnek annyi lesz, ha me nem olvad le róla.
A regisztráló szerint megint teljesen homogén hőmérséklet volt:-0,8 fok, tegnap reggel óta.
Mi már erre a jégre ébredtünk tegnap, és ma reggel is korcsolya volt mindenhol.
Nemrég értünk haza Várgesztesről, ahonnan nagyon kalandos úton jutottunk ki... Ha nem lettem volna ilyen vakmerő, most is ott lennék, dög hideg, vastag jég, szél...
Miután onnan kikecmeregtünk, végig ronda esős, borús időben jöttünk - Győrig...
Utána, mintha elvágták volna, porszáraz minden, szinte meleg idő... És itt, Sopron mellett is így van ez... Ki érti ezt???
Láttátok a felmelegedés - jégkori (v)iszonyok fejtegetését az m1-en?
Köszi Tozatu! Remélem jól fog sikerülni. Egyébként eléggé veszélyes mostmár ez az ónos eső, mert egész nap figyeltem az orszgában, itt nálam is mindent jégpáncél fed 2-3mm vastagon már reggel óta, de Bp környékén esett a legtöbb csapadék ami nagyrésze lefagyott, de szinte az egész országban ónos eső volt, néhol már károsodtak a kerti növények,mert nemtudták a jég súlyát eltartani az ágak. Töbi észelő nálatok mi a helyzet? A várva várt melegedés pedig késik, mert elméletben ma estére éjszakára már +5 foknak kellene lennie, ehelyett az egész országban 0 vagy az alatti a hőmérséklet..
Üdw!Wan itt,aki jól ért a klima dolgokhoz? Érdekelne egy-két dolog,lehetôleg konkrét településre wonatkozóan. Elôször írok.(itt -4,-5 fok között wan a mutató:))
OFF:::Húúúh közbe pedig a www.metnet.hu-n az előrejelzési versenyben amiben részveszek én is a résztvevőknek a pontátlagait kiszámoltam , vagyis az első 10 helyezettét csak a kb 80-ból, de valami olyat vettem észre hogy majd lehidalok..!!
A 8. és 7. helyezett átlagai jönnek:
8.Snowhunter: 13.684 pont
7.Ferenc: 13.687 pont
NA ERRE varrjon valaki gombot!!!!!!!Ez HIHETETLEN! Mindössze 0.03 pontátlaggal vezetek!!!3ezred pont!:))) És most volt a 19. forduló ezzel jött létre e szoros küzdelem igaz eddig is az volt, és a jövőhéten jön a mindent eldöntő 20. forduló 1 pont mindent eldönt!! Nagyon izgulok, valami jó előrejelzést kéne csinálni.. Egyébként kb 80 részvevő van, az első 10. helyezett nagyon erős mezőny, de próbálom tartani magam. De az összes többi helyezett között több tized pont a külömbség, de Snowhunter és köztem ezredek döntenek. Na ezután aludjon valaki!!Már írtam mail-t neki, 27 éves Miskolci hobbimeteorológus.. Bp-n a metnet találkozón ami 3 hete volt megismertem már, de hogy ilyen "összetűzésem" lesz vele nem gondoltam volna!:)) Az elmúlt 5 hónap munkájáról van szó és 3ezred pont... nem térek magamhoz.
Éljen az adsl!:)) Azért nem lógok mindig rajta, csak amikor kell..:))Már 10 órája folyamatos kapcsolat!:P Lassan megdől a rekord. Nagyon jó, ezért még 2 jegyet is javítok ha kell!:))
A Te válaszod után olvasva Ferihurri hozzászólását behelyettesítettem az adsl vonalat a konyhaszekrénnyel:))))))))Ferihurrit a zasszonnyal-nagyon jó kedvem lett. Feriné ha megkapja az lesz csak az igazi "bódottá" :)))
De ezt nem bántásnak szántam. :-P
Jó sokáig tartogatta a Jézuska,mert mi dec.elején jelentkeztünk és január 10 körül már röpködtem.Tényleg fantasztikus gyors.Ezért minyimum egy jegyet javítanod kell!:)
Feri(hurri)!
örülj a karácsonyi ajádéknak, de ne lógj folyton a neten, mert az irodalom, tudod....
Most igyekeztem a mamád szerepébe beélni magam, nem esett nehezemre!
Megérdemelted az ajándékot!!!!
:DDDDD
Mézontófű
Hát képzeléd el, hogy ez az adsl internet nekem a Karácsonyi ajándékom..., merthogy November végén kötöttük a szerződést, hogy Karácsonyra időzítsük, de nem lett meg csak tegnapra.., de nagyon megvagyok vele elégedve, mostmár nem muszály mindig éjszakázni ha hosszabb időt akarok a neten tölteni, de azthiszem nemtudok leszokni az éjszakai időjárás lesésről sem, így hiába van korlátlan netem akkor is fogok hajnalban jelentkezni!:)))