Keresés

Részletes keresés

SándorTiszteletes Creative Commons License 2018.07.01 0 0 10627

Mirét nem?

Én mindig megvárom, mig a fán megpuhul és úgy szedem. Valósággal követelik rajtam, igy egészen jó ize van.

AZ viszont hozzá tartozik az igazsághoz, hogy teljes szineződéstől kezdve, ez szokott lenni 2 vagy akár 3 hét is, mire eléri ezt az állapotot.

Túlterhelt fán nem puhul be a gyümölcs, valamint az öntözés elengedhetetlen hozzá.

Aromát viszont ne keress benne, bár a cukor sav aránya ilyenkor kedvező. Illata is szerény, csupán jelzés értékű.

 

Előzmény: suske76 (10625)
BAttila1964 Creative Commons License 2018.07.01 0 0 10626

Van valakinek Anegat (Aramis) fája? Ha igen, leírná néhány sorban a tapasztalatait? ;)

suske76 Creative Commons License 2018.07.01 0 0 10625

Engem is érdekelne hogy lehet ehetővé tenni. Próbáltam kivárni hogy a fán finomra érjen de nem jártam sikerrel.

Előzmény: buga1 (10623)
suske76 Creative Commons License 2018.07.01 0 0 10624

Köszönöm.

Tavaly aszaltunk a Hargrandból, annak is szilárdabb a gyümölcshúsa és magas a cukra is,  ...jól sikerült.

Előzmény: SándorTiszteletes (10619)
buga1 Creative Commons License 2018.07.01 0 0 10623

Sziasztok! A Kioto nálam itt tart:

 

Szép piros, de még mindig kemény és savanyú. Ha jól emlékszem, mintha azt olvastam volna, hogy utána érő. Ez azt jelenti, hogy még hagyjam a fán beérni, vagy szedjem le és pár nap múlva jó lesz? Köszi! :)

harogem82 Creative Commons License 2018.07.01 0 0 10622

Üdv ha valakinek van tapasztalata(pozitiv,negatív)az Orange Rubisról számoljon be:) köszönöm

Előzmény: diospyros (10600)
Silvan Creative Commons License 2018.06.30 0 0 10621

A Harcot első termései közül:

budai2 Creative Commons License 2018.06.30 0 0 10620

Mandulakajszi

 

"Csak" féloldalasan vírustünetes, már második éve. A vírusos oldal gyümölcsein látni, a levélen egyelőre itt sincs semmi észrevehető.

Még egy érdekesség: kompót keménységűen szedtem néhány darabot zéro vírustünettel, de az utóérlelődés során kialakult a gyümölcsön a vírusfoltosság, a magon meg a vírusgyűrű.

 

Mind friss fogyasztásra, mind lekvárnak a vírus ellenére egyelőre kíváló.

SándorTiszteletes Creative Commons License 2018.06.30 0 0 10619

Aszalásra nem kerestem / szelektáltam.

Eddigi ismereteim szerint, a Kech'p Sar-nak van a legtömörebb húsa, magas brix-el. Aromája is kirivó, mondtam is magamnak, ebből egyszer tuti főzök páleszt. De a gyümölcse csak közepes, a hozama sem túl magas.

Idén a természet bőven öntözgette a Mediabellat, kellemesen leves is volt. Tavaly viszont száraz volt a Június, akkor nagyon tömött volt a húsa. Kifejezetten olyan embernek adtam el, akinek aszalni kellett és meg volt elégedve a végeredménnyel.

Talán a Skalakh alkalmas lehet erre, de még nem kóstoltam.

Előzmény: suske76 (10611)
evodia2010 Creative Commons License 2018.06.30 0 0 10618

Köszi, akkor talán reménykedhetek, hogy lesz még nagyobb nálam is a kuresia...

Nálam a gönci/magyar kajszi is már mind leérett (Észak-Pest megye).

Még tardicotom van, ami elég "érdekesen" néz ki, lassan beérik.

Előzmény: Lactarius Curtis (10584)
green69 Creative Commons License 2018.06.30 0 0 10617

ja és ebből kifolyólag erre gyanakodtam

Előzmény: green69 (10616)
green69 Creative Commons License 2018.06.30 0 0 10616

nálam is van egy kettő ami hasonlóval küzd de nálam nem potyog. Azért kérdeztem a ként mert az egyik cimbimnek is ilyen lett permetezés után. /kénnel/

Előzmény: madpapa2 (10615)
madpapa2 Creative Commons License 2018.06.30 0 0 10615

Nem.

Előzmény: green69 (10613)
green69 Creative Commons License 2018.06.30 0 0 10614

Felém is volt ilyen . Adott is bőven nehogy kiszáradjon minden :)

Előzmény: szinai (10607)
green69 Creative Commons License 2018.06.30 0 0 10613

Permetezel kénnel?

Előzmény: madpapa2 (10612)
madpapa2 Creative Commons License 2018.06.30 0 0 10612

A következő problémával küzdök két fa esetén. A levelek ilyenné válnak és lehullanak. Nem tudom egyelőre hogy ez mi. Van-e valakinek valami ötlete?

suske76 Creative Commons License 2018.06.29 0 0 10611

Az idei tél megpróbáltatásait nálam is sokkal jobban viselte a Frisson meg a Bergeron is. De a többi fajtát nézve sem látszott hogy mennyire jó fagytűrő lenne a Zard. Lehet csak mélynyugalomban nagy fiú.

Kimondottan aszalásra való fajtád van?

 

 

Előzmény: SándorTiszteletes (10610)
SándorTiszteletes Creative Commons License 2018.06.29 0 0 10610

háááát. Van nálam Zardon, de idén messze nem ő legjobb fagytűrő.

Kéne egy olyan év, amikor tényleg minden elfagy, mert akkor ... na jó inkább hagyjuk :)

Előzmény: suske76 (10609)
suske76 Creative Commons License 2018.06.29 0 0 10609

Nem gondoltam hogy a Stella is "tud" ilyen apró lenni. 

Nálam  a Zard éreget éppen az íze szintén rendben van, a mérete meg nem ért meglepetésként, érdekességnek jó ... meg extrém hideg tél estén.

Előzmény: SándorTiszteletes (10608)
SándorTiszteletes Creative Commons License 2018.06.29 0 0 10608

Majdnem eltaláltad, mert ez a Stella. Egyébként nagyon finom aromás, illatos, puha húsú, de ember legyen a talpán, aki ezt összeszedi. 

Előzmény: suske76 (10606)
szinai Creative Commons License 2018.06.29 0 0 10607

A legjobb, amit egy termő kajszis fölé kívánhatsz;

 

 

Pont kellett pár csepp eső.

suske76 Creative Commons License 2018.06.29 0 0 10606

Ha 13 gramm akkor Zard.

Előzmény: SándorTiszteletes (10592)
Benedek János Creative Commons License 2018.06.29 0 0 10605

Friss, gyakorlatias szakcikk, több témát körüljár!

 

https://agroforum.hu/szakcikkek/gyumolcs/az-integralt-kajszitermesztes-gyakorlati-tapasztalatai/

 

 

szaru Creative Commons License 2018.06.29 0 0 10604

Nálunk már áll a víz a barackfa alatt..máskor nem esik hónapokig,bezzeg amikor érik a gönci állandóan esik.Majd csak nem lesz nagy baja..monília..stb.

Törölt nick Creative Commons License 2018.06.28 0 0 10603

Oks...kösz☺

Előzmény: beetee (10596)
cryangel Creative Commons License 2018.06.28 0 0 10602

Én is a Ladycotra gondolok, nálam is apróbb, túl sokat hagytam rajta.

 

Előzmény: harogem82 (10594)
harogem82 Creative Commons License 2018.06.28 0 0 10601

Ügyes Gratulálok!

Előzmény: diospyros (10600)
diospyros Creative Commons License 2018.06.28 0 0 10600

Orange Rubis

Előzmény: harogem82 (10594)
diospyros Creative Commons License 2018.06.28 0 0 10599

grand - nagy. :)

színe is ilyen. + kis piros pontozottság.

[ceglédi óriás is hasonló, de az pirosasabb. az is most érne kb. ha nem fagyott volna le.]

Előzmény: diospyros (10598)
diospyros Creative Commons License 2018.06.28 0 0 10598

Hargrand?

Nálam most érik és nagyon nagy.

Előzmény: SándorTiszteletes (10589)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!