Keresés

Részletes keresés

BigDaddyZ Creative Commons License 2006.08.30 0 0 902

"Nos, ma voltam Petró főorvosnőnél a Kenézyben, Debrecenben"

Petró Gizinél? Szomszédom volt 13 évig, nagyon korrekt ember és szakember (a férje is)

nála jó kezekben vagy

Előzmény: Törölt nick (844)
athos777 Creative Commons License 2006.08.28 0 0 901
a pihenés ugyanolyan fontos, mint az edzés, meg a kaja. lehet, hogy pont erre az 1-2 napra volt szüksége a testednek, hogy növekedjen.

én hosszabb edzésciklusok után is szoktam pihenni, 1-2hetet. ez arra baromira jó, hogy rendbejönnek az apró sérülések, amiket az ember akaratlanul is összeszed. ráadásul az ilyen pihenők után mindig jobban fejlődök. ha eljutsz arra a pontra, hogy nem fejlődsz, érdemes elgondolkodni egy kis pihenőn!

most is tervezek egy ilyet. ha lejárt a bérletem, 2 hétig nem veszek újat. csak bírjam idegekkel!
Előzmény: Törölt nick (900)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.28 0 0 900
a múlt héten nyelvvizsga miatt tartottam 3 nap pihenőt, és most a legutóbbi 2 edzés után úgy találtam mintha egy kicsit izmosabb lennék mint előtte, ez a 3 nap pihenőtől lehet? eddig 1 max. 2 nap pihenőt tartottam.
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.27 0 0 899

Sziasztok Skacok,

nemrég tértem vissza a nyaralásból, azóta már kétszer edzettem is, hál'Istennek nem kellett visszavennem a súlyokból, a 10 nap kihagyás ellenére.

Csak jó kemény izomlázam lett. Jó látni a strandos képeken, hogy nagyobbacska lettem! :-)  Folytatom keményen, majd jövök kérdezni, ha lesz valami!

HALI!

PS: ettől a pasitól azért nem kérnék pofonpróbát! [:-D]

athos777 Creative Commons License 2006.08.26 0 0 898
hát ezt tényleg alaposan benéztem... :)

egyébként 1etértek Izleo sporttársal.
Előzmény: lzleo (897)
lzleo Creative Commons License 2006.08.26 0 0 897

Bob Sapp (ha valaki nem ismerné ezt a K1 harcost)

Izmos mint állat, de sokszor röpke 2-3 perc alatt kifullad.

lzleo Creative Commons License 2006.08.26 0 0 896

"Ezért érdeklődtem itt, hogy kell-e gyúrni,ahoz,hogy erőben nagyobbakat,és ezzel gyorsabban tudjam ütni a labdát." - Ha tényleg "profi" szinten akarsz teniszezni, akkor gondolom lesz egy jó edződ, aki majd megmondja, hogy milyen edzőtermi kiegészítő gyakorlatokat érdemes csinálni, hogyan és hányszor egy héten.

A gyúrással ugyanis vigyázni kell, mert az izomfejlődés hatására csökkenhet a robbanékonyság, meg az állóképesség. (Bob Sapp effektus :-D)

Az meg ugye gondolom nem célod.

Előzmény: Kiss_Zsolt (889)
lzleo Creative Commons License 2006.08.26 0 0 895

Egyébként heti négy súlyzós edzés mellett akarsz még komolyan teniszezni?

Nem semmi vállalkozás! Szerintem.

Előzmény: Kiss_Zsolt (893)
lzleo Creative Commons License 2006.08.26 0 0 894
Heti négynél valószínűleg a havi bérlet lesz a legolcsóbb megoldás, de ha tele vagy pénzzel és tutira nem hagyod abba, akkor a féléves, vagy éves még olcsóbb.
Előzmény: Kiss_Zsolt (893)
Kiss_Zsolt Creative Commons License 2006.08.26 0 0 893
heti 4 alaklomra gondoltam!  :)
Előzmény: athos777 (892)
athos777 Creative Commons License 2006.08.26 0 0 892
az árak teremfüggőek. havi 4 alkalom viszonylag drága lesz. de általában vannak a termekben 8, 10 alkalmas bérletek, amelyek hosszabb ideig érvényesek (2 hónap, pl)
de van mindenhol napijegy is. 600-1200ftig.
pesten drágábbak a konditermek.

nekem pl a győri Infernoba van 10alkalmasom, ha arra járok ott edzem. 4000ft, és 3 hónapig érvényes. de találkoztam olyan teremmel is ahol a 10 alkalmas is csak 1 hónapig jó.
Előzmény: Kiss_Zsolt (891)
Kiss_Zsolt Creative Commons License 2006.08.26 0 0 891

aha,értem. Én is szeretnék edzeni tenisz mellet, lehet,hogy ugy,ahogy a hozzátok járó teniszező.

Csak mondjuk nem igazán vagyok képbe pénz terén.

Edzőterembe menyit kell fizetni???Pénzileg mennyi lehet???Mindenbizonnyal ezt jobban tudod.

Havonta kéne fizetni?mondjuk én ugy számolom,hogy heti 4 alkalom,ha van ilyen.

És akkor lábra erősítés,karozás....szóval a teniszhez szükséges részeket edzeném.

ilyen van?

Előzmény: Mirrmurr (890)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.08.26 0 0 890
Biztosan kell edzeni hozzá. Hozzánk is jár egy teniszező srác. Guggolni szokott leginkább és lábra erősíteni, meg némi karozást csinálni. Mondjuk elég megnézni a Williams tesókat, biztos nem a tenisztől vannak akkora izmaik.
Előzmény: Kiss_Zsolt (889)
Kiss_Zsolt Creative Commons License 2006.08.26 0 0 889

sziasztok!

Köszi szépen,mindenkinek a válaszát.

Profi szintre próbálom föltornászni a teniszt.

Megpróbálok mindent beleadni, 120%.

Aztán minden kiderül,meddig bírom.

Ezért érdeklődtem itt, hogy kell-e gyúrni,ahoz,hogy erőben nagyobbakat,és ezzel gyorsabban tudjam ütni a labdát.

athos777 Creative Commons License 2006.08.26 0 0 888
Nem Te. egyébiránt a kulcsszó a néha...
Előzmény: Mirrmurr (887)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.08.26 0 0 887

Én? Azért nekem néha beficcen a tepertő és a hamburger is:)

"Fasza" helyzetben vagyok éppen. Lassan három hete nem edzettem semmit, ugyanis a fogammal bajlódok, kettőt már kihúztak, és még lesz kettő. Következésképp intenzív mozgástól tartózkodni kell, enni se nagyon megy, fogytam is két kilót két hét alatt. Erőnlét lóf*sz.

Elegem van belőle.

Előzmény: athos777 (885)
lzleo Creative Commons License 2006.08.26 0 0 886

A fogyásra és az állóképességi kondíció fejlesztésére éppen ideális sport a tenisz, úgyhogy ha nem célod az izmosodás, akkor szerintem nem is fontos terembe járnod.

A tenisz hobbi szinten nem annyira erősport, én ha nagyritkán ütőt fogok a kezembe, akkor éppen az a problémám, hogy túl finoman kell visszaütni, hogy ne menjen a világ végére a labda. Még elevenen él bennem annak a meglepetésnek az élménye, amikor az első szervát próbáltam visszaadni, és szinte csak egy laza lendületből suhintottam meg az ütőt, a labda meg majdnem ablakot tört. Persze a versenyzői szint az más, ott már tiszta izomból megy a szerválás is, meg aztán le tudják úgy szorítani a labdát, hogy az izmosabb return is a pályán marad.

Szóval ha az alakformásodási vágyad a hasad lefogyasztásán is túlmutat, akkor irány az edzőterem, ha meg csak a tenisz állóképességedet akarod fejleszteni, akkor szerintem a futás vagy a foci a legjobb megoldás. Persze lemehetsz egy edzőterembe is futni.

Előzmény: Kiss_Zsolt (883)
athos777 Creative Commons License 2006.08.26 0 0 885
ne egyél szemetet, akkor jobb lesz az erőnléted, és nem fogsz hájasodni sem.
Előzmény: Mirrmurr (884)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.08.25 0 0 884
Ha komolyan fogsz teniszezni, akkor a hasad is lapos lesz. Kiegészítésképp a konditeremben végezz kar-, hát-, láb- és egyéb gyakorlatokat. Ja, és alaposan nyújts előtte és utána is!
Előzmény: Kiss_Zsolt (883)
Kiss_Zsolt Creative Commons License 2006.08.25 0 0 883

sziasztok!

szeretnék kérdezni valamit.

Teniszezni fogok,és elég szar a kondim,meg akarok egy kicsit jobb erönlétet,meg kicsit le akarok fogyni hastájékon.

Milyen edzést ajánlotok?mit kéne tennem?

Én arra gondoltam,hogy elmegyek edzőterembe.nemtudom,hogy jól gondolom-e?

tudnátok segíteni,hogy mi legyen?

előre is köszi

hello

athos777 Creative Commons License 2006.08.25 0 0 882
pedig a csirketurmix tökjó. csak arra kell vigyázni, hogy a csirkemell sok vizet vesz fel, ezér kicsit több vízzel kell letumixolni. de ha hidegen turmixolod le őket, nem fog úgy bepépesedni, és az ízét se érzed. szorgalmi időszakba mennyit ittam... én szotam hozzá rakni egy kis brokkolit is. csak a színe miatt... ;)

a Jozsó meg fogyaszt, azér sok a protein, kevés a ch.
Előzmény: lzleo (881)
lzleo Creative Commons License 2006.08.21 0 0 881

"80dkg csirkemell 800ft

14 tojás fehérjéje 280 ft

4 turmix (mivel nagy kiszerelésben veszem 90ft/adag) 360ft

2-3 csomag puffasztott rizs 150-200 ft"

És semmi zöldség vagy gyümölcs? Ez nekem így nagyon bizarr. Meg aztán ez a töménytelen fehérje. Kiszámoltad, hogy milyen arányban fogyasztasz fehérjét, szénhidrátot meg zsírt? Én úgy tudom, hogy 30(f)-50(sz)-20(zs) a jó kalóriaszázalék arány.

Előzmény: Törölt nick (856)
lzleo Creative Commons License 2006.08.21 0 0 880
"Én azt mondom, hogy egy étkezés tartalmazzon minden szükséges tápanyagot." - Egyetértek. Bár tegnap azt olvastam, hogy a szénhidrátot és a zsírt lehetőleg el kell választani. Tehát a fehérje-szénhidrát és fehérje-zsír párosítások ajánlottak. Természetesen a zsírból keveset, csak amennyi a szervezetnek kell. Gondolom ez leginkább valami olajos zöldségsali husival.
Előzmény: Dorien (878)
lzleo Creative Commons License 2006.08.21 0 0 879

"A zabpehely és a túró gondolom 12,5dkg volt." - igen. Bocsi elírtam.

Egyébként most reggel újabb felfedezést tettem, a botmixer egy nagyon hasznos masina, a túrós-zabpelyhes-joghurtos-tejes-vizes kotyvalékból egész fogyasztható italt varázsolt. Múltkor, amikor kanalaztam, meg rágicsáltam a zabot, akkor eléggé nehezemre esett bevágni az adagot. 

Csikrehúsból meg rizsből egy kis vízzel milyen jó kis turmixot lehetne csinálni. Asszem este majd kipróbálom.  :) (Csak vicceltem)

Előzmény: Dorien (877)
Dorien Creative Commons License 2006.08.20 0 0 878
Van ilyen diéta is. Egyik nap fehérjét esznek, másnap szénhidrátot, harmadnap keményítőt, stb. Állítólag működik.

Én azt mondom, hogy egy étkezés tartalmazzon minden szükséges tápanyagot.
Előzmény: lzleo (876)
Dorien Creative Commons License 2006.08.20 0 0 877
"Szóval nekem ez a 3000 kalória körüli tápanyagmennyiség bevitele estére már egyenesen nehezemre esett.

Nektek nincsenek ilyen jellegű problémáitok? És szerintetek lehet ilyen zabálás mellett fogyni?"

Lehet, ha többet égetsz el.
Szerintem ha diétázol, akkor csak annyit egyél, amennyi jólesik. :)
Több zöldséggel, kevesebb rizzsel, kenyérrel, zabpehellyel, sajttal még eredményesebb lehet a diéta.
A zabpehely és a túró gondolom 12,5dkg volt.
Előzmény: lzleo (875)
lzleo Creative Commons License 2006.08.20 0 0 876
Közben most olvasom a neten, hogy a szénhidrátot és zsírt nem jó egy étkezésre tenni, tehát a jó kis reggeli sajtos kenyér melegszendóm nem volt jó ötlet.
lzleo Creative Commons License 2006.08.20 0 0 875

Sziasztok!

Kajálással kapcsolatban írok. Eddig eléggé csak az érzésre alapozva kajáltam, nem számolgattam precízen a kalóriákat. Most viszont úgy döntöttem, hogy kiszámolok egy napi adagot, és kipróbálom, hogy mennyi is az annyi. Mivel van rajtam egy kis felesleg, ezért csak egy kb. 3000 kalóriás napot terveztem. (100 kiló vagyok)

Ettem:

20dkg csirkemellet 220kcal

10dkg kenyeret 255kcal

20dkg rizst 700kcal

1,25dkg zabpelyhet 480kcal

1,25dkg sovány túrót 97kcal

4dl tejet kb. 250kcal

15dkg trappista sajtot 570kcal

60g Cytogen Whey Pro-t 200kcal

2db almát

2db paradicsomot

1db paprikát

1 joghurtot

Ebben a növényi fehérjét is figyelembe véve úgy 200g fehérje volt, de az állati is legalább 150g.

Hát én ettől a mennyiségtől úgy tele lettem, mint a déli busz. Kicsit meglepődtem, mert azt hittem, hogy ez majd milyen kevés lesz, meg estére kopog majd a szemem.

Kicsit részletezve: reggelire kenyeret, sajtot, tejet, paprikát, paradicsomot ettem, uzsira két almát, ebédre a rizst meg a csirkét, de olyan sok lett a 20deka rizs, hogy egyszerre nem ment le, úgyhogy 3 óra körül még egy púpozott tányérnyi maradt, edzés után a fehérjeturmixot ittam meg, majd a vacsim a zabpehely, túró, tej, joghurt "kotyvalék" volt, amit szintén nem tudtam egyszerre lenyomni, tehát kétszer vacsiztam.

Szóval nekem ez a 3000 kalória körüli tápanyagmennyiség bevitele estére már egyenesen nehezemre esett.

Nektek nincsenek ilyen jellegű problémáitok? És szerintetek lehet ilyen zabálás mellett fogyni?

azsem Creative Commons License 2006.08.18 0 0 874
Thx!
Dorien Creative Commons License 2006.08.18 0 0 873
20%-kal érdemes számolni mindenféle husit.
Előzmény: athos777 (872)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!