Keresés

Részletes keresés

fillmore est Creative Commons License 2012.04.30 0 0 14509

XK-1 keres új gazdát...

06-30-327-5463

KarnEvil Creative Commons License 2012.04.30 0 0 14508

Régebbről ismerem a Big Organ Triot, külön érdekesség,

hogy a dobosuk a Doors gitárosának, Robby Krieger-nek

a fia. Nem esett túl messze az alma a fájától :)

Előzmény: tehtube (14495)
tehtube Creative Commons License 2012.04.29 0 0 14507

Igen, én is így gondoltam. Úgy '72-ből  :-)

Előzmény: Törölt nick (14506)
djuice Creative Commons License 2012.04.29 0 0 14505
djuice Creative Commons License 2012.04.29 0 0 14504
betasound Creative Commons License 2012.04.28 0 0 14503
Előzmény: cpthubb (14502)
cpthubb Creative Commons License 2012.04.28 0 0 14502

Szervusztok!

Érdeklődöm nincs véletlenül valakinek egy esetleg eladó L-100-as Drawbar sora?

Üdv. Gyuri

okumoto Creative Commons License 2012.04.28 0 0 14501

...ez tényleg nem semmi!

Előzmény: tehtube (14500)
tehtube Creative Commons License 2012.04.27 0 0 14500

Közben meghülyült a felület szokás szerint.

6TB vinyó!

http://www.musiccomputing.com/studioblade

Ezekkel felszerelve. http://www.musiccomputing.com/studioblade

A Rhodeson játszottam egy stúdióban, tényleg nagyon szépen szól.

Hogy ne legyek off, biztos szépen futna a B4 vagy valamelyik változata is rajta, a kontrollerek megvannak.

Kinézetre meg mint egy jó korai EMU, szóval nem az a távolkeleti "formatervezett" giccsparádé.

Az EZ drummer lite nagyon jó! Azt egyszer ki kéne próbálni Hammonddal. Tényleg olyan mintha dobos játszana.

Gyakran jelentkezik olyan eset hogy dobos nélkül kell játszani. Egyre gyakrabban.

http://www.youtube.com/watch?v=GISrYx0Bwn0&feature=relmfu

Előzmény: tehtube (14499)
tehtube Creative Commons License 2012.04.27 0 0 14499

Ezek a szintetizátorocskák, meg bővítgetésecskék! :-(

Ahogy nézem a Studio Blade mindent felülmúl. Azthiszem ez a ma Fairlightja.

Szerintem videó és CAD alkalmazásokhoz is kíváló a szerverfunkciókon túl. Ilyen erőgép az álomkategóriába tartozik:

192GB RAM! 6TB vinyó. http://www.musiccomputing.com/studioblade

Előzmény: tehtube (14498)
tehtube Creative Commons License 2012.04.27 0 0 14498

Nem elírás, ő tényleg JON Lord. Nem János hanem Jónás :-) Jonathan Douglas Lord.

Gyakran előfordul az a kis h betű többlet. Ahogy feleségem minden negyedik papírjára Zoltánnét írnak :-)))

Előzmény: djuice (14497)
djuice Creative Commons License 2012.04.27 0 0 14497

Meglepődtem minap a Roland cégen! Honlapján mai napig csak az SRX01-12 bővítők szerepelnek.

http://www.rolandus.com/search/?q=srx&x=0&y=0

Ettől eltérően limitált szériák is kerültek kiadásra, amit egy zenész ismerősöm mutatott büszkén minap, nevezetesen a John Lord Rock Organs kiadás (SRX97) mindössze 12 hangszínnel! :D Viszont a mára megmaradt, eredetileg 70-80 ezres darabokhoz most hihetetlenül alacsony, 7-8000 Ft-os áron juthatnak az ínyenc Rolandosok az Roland East Europe-nál.

A legérdekesebb, hogy a dobozára a NOT FOR SALE felirat van nyomtatva, nem is csak ragasztva! Ehhez képest érdekes hogy hogyan kerültek hazánkba vélhetőleg csak a japán-USA területre készült bővítők. A wikipédia néha hasznosabb itt is mint a hívatalos honlap: http://en.wikipedia.org/wiki/SRX_expansion_board

nagyobban: http://img232.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=kp0z.jpg

LaurensHammond Creative Commons License 2012.04.26 0 0 14496

...ez állat nagyon! Valóban lehet még azt a hangzást ha valaki akarja, és megvan rá az eszköze. Az Attila nevű USA formáció volt még hasonló crunch-os hangzású Billy Joel vezette B3-assal.

Előzmény: tehtube (14495)
tehtube Creative Commons License 2012.04.26 0 0 14495

Tiszta hetvenes évek:

tehtube Creative Commons License 2012.04.25 0 0 14494

Szerintem a Yamahahák is inkább gitárra jók mint orgonára. Meglepően szép a hangja a téglahanxórójuknak.

Más.

Helyzet miatt tegnap sikerült elég jó fedélzeti képet készítenem.

Előzmény: trambi (14493)
trambi Creative Commons License 2012.04.25 0 0 14493

Én pl  Jenning rendszerüt próbálnám megcsinálni , mert ezek gitárra nagyon jól szólnak.

A mesa is ezt probálta utánozni , csak egy kisebb formátumba

És még valami , Beatles studio fotokon mindig látható volt két "éjjeli szekrény" elöször 31h

majd késöbb 147 én azt hittem hogy ezen "keverték" a hangot , de állitólag volt egy figura

akit ugy hivtak hogy Mágus Alex és az ö buherációját használták a felvételeken

Minden esetre jól szólt 

Előzmény: zsibbant (14491)
zsibbant Creative Commons License 2012.04.24 0 0 14492

A time link nem működött. Richie Kotzen nóta 1:52-nél jön a Leslie, Cream Bade 1:06. Amúgy általában a Clapton koncert videókon nem így szól a Leslie ennél a nótánál (Cream verzió). De nem is azt drive-os hangot hozza az erősítő alapvetően, meg nem is jellemző rá a 70-es évek vége óta, hogy használná a hátsó hangszedőt...csak ritkán.

Előzmény: zsibbant (14491)
zsibbant Creative Commons License 2012.04.24 0 0 14491

Őrület tanulságos minden, amit eddig írtatok! És még mindig azt mondom, hogy nem gyári Leslie ládát szeretnék a gitározáshoz. Pont a Trambi által leírtak miatt. Pl alulra eleve kapásból gitárhangszórót raknék, 15"-öset vagy 12"eset, de gitárhangszórót. A hangváltót se 800 hz vágáshoz csináltatnám. Ha úgy alakulna, hogy majd veszek egy Yamaha, vagy akármilyen Leslie ládát, akkor tuti, hogy kipróbálnám gitárerősítővel a gyári, beépített helyett...mert gondolom nem véletlen, hogy sokan (gitárosok) gitárerősítővel hajtják. De most megint magamat ismétlem.

Amúgy a MesaBoogie csinált Revolver-re keresztelt ládát. Abban csak egy 12es hangszóró van, és azt forgatja.

http://newdream.net/~cho/revolver/revolver-Pages/Image11.html

Meg lehet hallgatni, szerintem van ereje, mindene.

A Fender féle Vibratone egy jó hang, mi gitárosok szeretjük, noha nem a klasszikus gitározós Leslie hang.

Meg van egy olyan gyanúm, hogy az a fajta Leslie-gitár hang, amit én keresek, az a csöves gitárerősítő szempontjából egy kb. crunch torzítás. És ezt a torzított/meghajtott hangot kell megforgatni a Lacikával.

Taknyos kölyök korom óta (mondjuk 26 vagyok, de apum zenéin nőttem fel) az a jól eső borsódzás fut végig a hátamon, amikor ezt a hangot meghallom

->

Egyrészt a meghajtott erősítő, másrészt az se mindegy, hogy a gitáron melyik hangszedőt használja éppen az ember. Számos videót megnéztem, és tejlesen kiábrándított, hogy milyen gyíkul szól a gitár a Leslie ládával. Persze. Mert az erősítő se volt meghajtva, és vagy a nyaki hangszedőt, vagy egy osztott állást használt éppen a gitáros. Az a Leslie gitár hang, amit én szeretek, az a lassú forgású Leslie, gitár hátsó hangszedőn, és erősítő kissé megtolva.

Mert ugye ott van még az SRV féle Cold Shot c. dal. Ami köztes állás (nyaki + középső hangszedő) és egy szinte tiszta hangú erősítő. De az meg nem az a Leslie-gitár hang, amit keresek.

Remélem nem haragszotok, hogy ezt a témát felhoztam, mindenesetre én nem bánom, mert mindenképpen előrébb vagyok, nagyon sok okosat, tanulságosat írtatok. Meg manapság sok (zenész) fórumon tapasztalni azt, hogy valaki feltesz egy merész kérdést, és lehülyézik, lehurrogják, és parasztok az illetővel. Ti meg segítőkészek vagytok. Köszönöm! Főleg, hogy nem néztek ki innen, mint az orgonisták ügyibe avatkozó gitárost :)

trambi Creative Commons License 2012.04.24 0 0 14490

És ha valakit kisérletező kedve hajtja , akkor kétsebességes felsőrész 100w-os drájverral hangváltóval  Eladó !!!

trambi Creative Commons License 2012.04.24 0 0 14489

Tisztelt hölgyek, urak, népzenészek, szeretnék egy pár gondolatot megosztani a gitáros leslivel kapcsolatban

melyeket az "évek és a rutin"  mondat velem . Elöször is a gitár eröstő és a orgona , billentyüs erösitő két különböző fogalom , a harmadik a bass erösitő / az igazi jó cucc külön fejezet / 60as-70 es években gyártott pl  Austrovox, pl Marlboro erösitőkre   több szintű  , és "hangszinezetű"bemeneteket raktak univerzális megoldásként /hát szerintem  nem volt az igazi/ Világ életemben   referenciaként az igazi gitárhangot számomra az Angol gyártásu  erösitők, és  hangfalak produkálták a  70es   években gyártodott Vox ,Laney , Marshall , erösitők Goodmans hangszorókkal /a mai napig szerintem a legjobbak/.

Tehát a konkluzió,  hogy ha egy billentyüs erösitöre egy  pengetős hangszert kötsz , enervált, nem dinamikus

hangot kapsz , és ez igaz a Leslie erösitöre is.  Az alsó korál dob /amely lassabban forog mint a tölcsér/miatt

egy "széteső" nem definiálható hangzásképet kapsz plusz   a 40 cm es  mély hangszorót sem szereti igazándiból a gitárhang mert nem megy le olyan mélyekig  mint az  orgona vagy a bögő, és tehetetlenségéből adodóan nem olyan dinamikus mint egy 30 cm-es  . Nem véletlenül a Olasz Soltonok/  az Olaszok a Space sond erösitönek nem Leslinek hivták/   hangváltója sem 800 hz -nél vágott  , és  gyártodtak 30cm es hangszoróval, mert igy zongora ,harmonika és kompromiszumokkal gitár hangokat  is lehetett  vele megszolaltatni , univerzális .

Fender Vibratone irják hogy gitárra készült / CBS korszaka a Fendernek,  marketing fogáskéntsok mindenre ráirták a Fender nevet/   nem tudom mire gyártodott , a 25cm es hangszorójával  se orgona se gitár hangra nem volt   korrekt szerintem.

Viszont a CBSnek volt egy Olaszországben gyártatott erösitője , mely két 30 cm FANE  hangszorót tartalmazott  

és a felső hangszoró elött egy  kétsebességes forgó dob csináta a dopler hatást . az még mindig a legmegyözöbb számomra.

Orgonára én is sokáig használtam a Marsall fejjel 145 ös lezlit , gitárral  nem szólt jól  szerintem , viszont

a Marshall erösitöknek az egyik  zsenialitása a hangszin fokozata , mellyel az orgona hangot a "kökeménytől" a "simogató"  hangig  lehetett  finomitani.

Különben a Marshall is gyártott forgó rotoros erösitöt de nem lett igazán siker . többet adtak el Amerikába mint Europába /mindenki gyártson olyat amihez ért /

Miket használtak a Gitársok ?Pink Floyd pl a hold sötét oldalánban UNI-VIBE pedált , majd Yamaha ra 200  -ast

majd egy négy 30as hangszorót forgató Maestro Rover hangfalat . Most Gillmur egy 900as leslit dobrotor nélkül 

djuice Creative Commons License 2012.04.24 0 0 14488
Előzmény: LittleBig2 (14463)
tehtube Creative Commons License 2012.04.24 0 0 14487

A Motion Sound is készít, Sidewinder néven. Ezek jellegzetessége hogy függőleges helyzetben van a polisztirol dobrotos és passzív.

Pont erre találták ki az orgonákból kimentett lezliegységeket. Az legalább egybe van szerkesztve, megoldott a vezérlése is, csak egy dobozba be kell rakni.

Előzmény: akapuli (14485)
szimizso1 Creative Commons License 2012.04.24 0 0 14486

Az az egy kis plusz félcső ide-oda, nem számít.

Hát 3-4000Huf és még csak meg sem forgathatod, ha elromlik:-)

Egyébként tényleg minden hangszer -ami nem Hammond- itthon aszimmetrikus a kimenete. De gondolkozom azon, hogy csinálok a keverőhöz egy szimmetrizáló Di boxot 12 bemenettel.

Előzmény: tehtube (14484)
akapuli Creative Commons License 2012.04.24 0 0 14485

Gitárosként tavalyig H&K Rotosphere-t használtam (ahogy Charlie Hunter is), de idén már a Strymon Lex a nyerő a kompakt jelleg miatt. Ezt lehet Bi-Amp módban is használni és akkor már nem is vagy olyan messze a hangzástól. Még élőben nem próbáltam ki így, de elvben a rotor menne a gitárerősítőmbe, a dob meg az akusztikus erősítőmbe.

A Leslie gyárt kifejezetten gitárra szánt erősítőt is, de csilliárd pénz. És van még a Dynacord, ami meg csak a rotorrészt árulja külön.

Előzmény: zsibbant (14472)
tehtube Creative Commons License 2012.04.24 0 0 14484

Ez közismert, de nem emiatt népszerűbb a 147-es. Az az egy kis plusz félcső ide-oda, nem számít.

Egész egyszerűen a hangszerek 90-95%-a asszimmetrikus. Az ABC Hammondokon kívül a többi villanyorgona, gitár.

Így egyszerű az élet. Azthiszem neked is ilyen hanxereid vannak többségében :-)

Ok, ahogy nálad is, nálam is a B3-nál 142 dolgoznak alá.

The Model 145 is one of the most popular Leslie speaker ever built.

Előzmény: szimizso1 (14482)
1956 Creative Commons License 2012.04.24 0 0 14483

A képek

Előzmény: 1956 (14481)
szimizso1 Creative Commons License 2012.04.24 0 0 14482

A 147-es erősítő szerintem azért lett "sikeresebb", mert egygyel kevesebb ecc82-es csövet kellett beépíteni aminek ráadásul csak az egyik fele működtette a gyors/lassú relét a 122-es végfokban. Egyébként ennél a kapcsolásnál is megvalósult a galvanikus leválasztás, mert az A0-28 kimenőtrafója valósította meg.

De, ha érdekel, hogy miért illik színpadtechnikailag leválasztani galvanikusan a jelet, itt olvashatsz róla: http://www.agota.hu/mire_hasznaljuk_a_diboxokat.html

Előzmény: tehtube (14478)
1956 Creative Commons License 2012.04.24 0 0 14481

Képek az eladó lezlihez

floyd71 Creative Commons License 2012.04.24 0 0 14480

Valamiért nem az időponthoz tartozó ytube URL másolódott be. Amire gondoltam, az 5.17-nél szólal meg.

floyd71 Creative Commons License 2012.04.24 0 0 14479

Szia !

Én nem gitáros vagyok, ezért nem tudok nagyon a témához szólni. Viszont ha már Te felvetetted a dolgot, egy bejátszás erejéig én is csatlakozom a kérdéshez. A videón vajon teljes értékű Leslie-n szólal meg a gitár, vagy átalakították esetleg.

Nekem nagyon tetszik ez a hangzás, csak ezért érdekelne.

Egyébként a felvételből csak találomra böktem erre a részletre, szinte végig így szól a gitár.

Üdv !

Sanyi

Előzmény: zsibbant (14472)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!