Keresés

Részletes keresés

Tozatu Creative Commons License 2004.02.29 0 0 2524
Itt hajnali 2-ig biztos esett a zeső,hukkk,hukk!Báloztunk ugyanis,de csak kívülről áztam el.4mm.
Ferri-hurri,hajrá,hajrá!
Előzmény: magyarliba (2523)
magyarliba Creative Commons License 2004.02.29 0 0 2523
Itt is esett annyi éjjel, ha nem több, de ma egész nap olvadt is...

Ha hozzád előbb érne a tavasz, add meg a címemet neki, légyszi'...:)

Előzmény: mézontófű (2522)
mézontófű Creative Commons License 2004.02.29 0 0 2522
Érd, február: 38 mm!!!!!!!!!
:-)))
Azér' hagggyák mán' abba a dunyharázogatást!!!
Tegnap este óta megint cca 10 cm erősen vizes hó esett, +1 körüli hőmérséklet.
A növények meg lassan éledeznek, a mandula rügyei rózsaszínek!!!
Mézontófű
magyarliba Creative Commons License 2004.02.28 0 0 2521
Egész nap ragyogó napsütés, olvadás ezerrel, - most megint havazik, de alaposan...

Feri, a versenyhez drukkolunk nagyon!!!

taramiram Creative Commons License 2004.02.28 0 0 2520
Még nem olvastam ilyen izgalmas időjárás-jelentést.:-)Gratula, nagyon ügyes vagy, remélem rövidesen átveszed az Aigner Sz. helyét, mert az ő hablatyolásából sosem derül ki milyen idő lesz.
Mit is ér ez a helyezés az első 7-nek?
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (2519)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2004.02.28 0 0 2519
Közben eljött a vég pillanata!!!:))) A múlt héten leadott előrejelzési verseny mára volt kiírva Budapestre és 13:00-kor mért adatok számítottak és a regglei T min. Nos megnéztem a leadott előrejelzéseket pont 50-en adtak le,és a mért adatokat most adták ki, és elmondhatom, hogy mindennél jobban alakul az előrejelzésem!!:))) Azthiszem megfogtam Snowhuntert, mert Budapest a helyszín és 12h-kor mégcsak +1 fok volt Lőrincen akkor még ő állt közelebb,mert +2fokot adott 13h-ra, de 13h-re +4 fok lett(!), én meg +3 ra raktam a tippet még kedden! A szél is jó lett,gyenge dny-i,de mindketten azt adtunk, meg sokan mások, szinte hihetelen. És erősen felhős lett 13h-kor az égbolt és az is bejött nekem,mert Snowhunter borultat adott de az se sokon múlt neki.. Egyébként érdekes, hogy akikkel nagyon szoros versenybe vagyok ők is mind nagyon kasonló előrejelzést adtak le mint én.. honnan tudják ilyen jól ők is.. Márcsak a T max hiányzik, és a csapadék kérdése tehát legyen ma éjfélig Bp-n, mert csak azon 3 pont múlik!!És minden résztvevő adott csapadékot.Ha lesz csapadék és a T max-ra is kapok legalább 1 pontot akkor 19 pontom lesz összesen ebben a fordulóban,ami a 13.68-as átlagot simán felrepíti!!:))Snowhunternek pedig 16pontja lesz összesen, és a többi szoros helyzett nem éri el a 19 pontot így lehet még 7. is az első 10-ben!:)) hihetetlen jól sikerült ez ez az utolsó forduló nagyon jól sikerült szerencsére, mert a T min-t is telibe trafáltuk,mert -2 fokot adtam és pont annyi lett..:) Szinte hihetetlen, hogy milyen kicsi külömbségek 1-1 fokban tér csak el az előrejelzés sok embernél és annyi számít..Teljes káosz és izgalom van most itt!:)) Mindenki a Budapest iadatokat nézi és számolgatja a pontokat!De már eldőlt minden, így ma éjfél után már összesítjük is a 80 ember átlagait és meglátjuk kik vannak benne az első 10-ben! Én már biztos!:)

További szép napot!!

magyarliba Creative Commons License 2004.02.27 0 0 2518
Szia...:)
Itt ma reggelre 15 cm hó esett, jó vizes, nem tudom, milyen vastag lett volna ez a szép fehér paplan, ha nagyobb hidegben potyogott volna le... Olvadt ugyan nap közben, de maradt még bőven... Örülök neki, kell ez, de már nem sértődnék meg, ha jönne a tavasz...
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (2517)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2004.02.27 0 0 2517
Az szép! Akkor jóval túlvagy már a 60mm-nél is, szép kis Február ez, de Szeged még le van maradva, eddig 38mm ez a hónap.
Előzmény: Tozatu (2516)
Tozatu Creative Commons License 2004.02.27 0 0 2516
30 mm.
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (2514)
Tozatu Creative Commons License 2004.02.27 0 0 2515
Nálunk is 15mm esett,sőt púposan,mert jég is volt benne.Olvad nálunk is,elég rossz híreket olvasok a jövő hétről.A hetit még össze kell adnom.
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (2514)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2004.02.27 0 0 2514
Ma reggelre hullt 15mm eső, amióta nem vagyok itthon tehát vasárnap óta 26.5mm csapadék volt. Szerdán 8cm-es hóréteg alakult ki,de már semmi nincs belőle. Tozatu! Nálad mennyi vlt ma reggelre, és az egész héten?
dendron Creative Commons License 2004.02.27 0 0 2513
Üdw!Wki pontosan +tudná mondani,hogy M.ország (Siófoktól 30km délkelet) nagyjából melyik USDA zónába esik?Illetwe,h pontosan mi alapján dönthetem ezt el.A legalacsonyabb hômérséklet?Fontos lenne!Köszi
Tozatu Creative Commons License 2004.02.26 0 0 2512
Nálam meg malac nélkül van csüngő has.Szép,napos időnk volt ma,olvadt a hó.
Előzmény: magyarliba (2511)
magyarliba Creative Commons License 2004.02.25 0 0 2511
Most még sajna a havat, bár olvadt ma is rendesen, de a földet túrnám már, mint a Tozatu-emlegette kismalac... Kurta farok ugyan nincs, de az alkat közeli...:)
Így érthető is a vonzalmam a malacok iránt, volt már egyszer vietnami népség, csüngőhasúak, de lesz még az biztos....:)
Előzmény: taramiram (2509)
Tozatu Creative Commons License 2004.02.25 0 0 2510
Itt ahol a madár sem jár,de még a mókus sem,és a kurta farkú kismalac túr csak,5cm hav esett,beizzítottuk a szánkót.Az örökzöldekről le kellett seprűzni.Eddig 7mm olvadt el a mérőben,de még volt jég benne.Délután sütött a nap,az utakról elolvadt.
Előzmény: taramiram (2509)
taramiram Creative Commons License 2004.02.25 0 0 2509
Reggel még nagyon csúszott, most kezd olvadni.

Rferi, igen ez a cikk lehetett az alapja, azért az USA-t itt is megnyugtatták, nagy baj nem érheti.:-)
Magyarliba, Te is a havat túrod?

Előzmény: Áfony (2508)
Áfony Creative Commons License 2004.02.25 0 0 2508
Itt éjjel kb 3 cm hó esett, most tiszta latyak, szerintem nem marad semmi délutánra. Pesten mi a helyzet?
magyarliba Creative Commons License 2004.02.24 0 0 2507
Igen, ez volt a "tettes"... Fridi vasárnap még meg is fejelte...

Ami engem illet, túrok tovább, már ha az időjárás engedi...

Itt ma reggelre olvadni kezdett, majd egy kis könnyed szikkasztó szél után estére ismét havazás és fagy...

Előzmény: rferi (2505)
Tozatu Creative Commons License 2004.02.24 0 0 2506
Korábbról találtam 8mm esőlevet,nálunk is esett egész nap a havaseső,szerencsére elolvadt idáig.
Előzmény: magyarliba (2504)
rferi Creative Commons License 2004.02.24 0 0 2505
Erről van szó? illetve ezt olvastátok?
Mert ebből nekem kapásból egy film jutott eszembe, már nem tom a címét.
A lényeg:jön a világvége, USA a legerősebb, ezért csak Ő mondhatja meg, ki éli túl.
Röviden összefoglalva.
Azért nagyon bízom benne, hogy nem ennyire vad a helyzet....
Előzmény: magyarliba (2504)
magyarliba Creative Commons License 2004.02.24 0 0 2504
Bízom benne én is, hogy csak egyszerűen a frászt akarják ránk hozni, bár már visszafordítani nem lehet sokmindent, amit elszúrtunk...
Ami engem illet, a politikai része ijesztőbb, mint a természeti, mert utóbbi sajna már elkezdődött, de hogy a fegyvergyártók ebből kovácsolnak újabb tőkét, az rémes... Mert nekem ez jött le ebből az egészből...:(

Itt egész nap fura holmik potyogtak az égből, ilyet még nem láttam: eső, nagy pelyhekben hó és jég egyszerre...
Jó vizes-latyakos minden, most meg fagy ezerrel...

Tavaszt szeretnék már végre, Matyi törjön jeget, különben magam is megbánom...!

Előzmény: taramiram (2500)
Tozatu Creative Commons License 2004.02.23 0 0 2503
Felénk sem volt jég,kicsit fújt a szél,szemerkélt az eső.
Előzmény: rferi (2502)
rferi Creative Commons License 2004.02.23 0 0 2502
Azt a szelet várjuk mi itt, Szilárd beigérte, de nem jön.
Az olvasztana jeget.
Ma egész nap szakadt, most is.
Ez itt a belvárosban leolvasztotta a jeget, de, hogy otthon mi van!??
Előzmény: Frint (2501)
Frint Creative Commons License 2004.02.23 0 0 2501
Kedves Feri, csak ámulok a megfigyeléseken...itt a határszélen tavaszi idő van, esőnek-jégnek nyoma sincs, csak a szél tép, 40-60 km-es lökések lehetnek. A hőmérséklet biztosan 5 fok feletti. Csapadék max 4mm lehetett az is tegnap esett. Szombaton is kifejezetten szép idő volt, bár reggelre keményre fagyott a föld. Frint
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (2495)
taramiram Creative Commons License 2004.02.23 0 0 2500
Itt most szapora eső esik, éppen nem fagy. Pár perce zuhant le az ajtó elé egy jókora jégdarab.

Láttam azt a TV műsort, remélem csak nagyon ijesztgetni akarnak a környezetszennyezés csökkentése érdekében, mert ha nem, akkor belegondolni is szörnyű.

Előzmény: magyarliba (2498)
rferi Creative Commons License 2004.02.23 0 0 2499
Helyzetjelentés tegnapról, Budapestről:
Ilyen idő volt:

Meg ilyen

Meg ilyen

És ilyen

Meg ilyen

A leveles örökzöldemnek annyi lesz, ha me nem olvad le róla.
A regisztráló szerint megint teljesen homogén hőmérséklet volt:-0,8 fok, tegnap reggel óta.
Mi már erre a jégre ébredtünk tegnap, és ma reggel is korcsolya volt mindenhol.
magyarliba Creative Commons License 2004.02.22 0 0 2498
Nemrég értünk haza Várgesztesről, ahonnan nagyon kalandos úton jutottunk ki... Ha nem lettem volna ilyen vakmerő, most is ott lennék, dög hideg, vastag jég, szél...
Miután onnan kikecmeregtünk, végig ronda esős, borús időben jöttünk - Győrig...
Utána, mintha elvágták volna, porszáraz minden, szinte meleg idő... És itt, Sopron mellett is így van ez... Ki érti ezt???

Láttátok a felmelegedés - jégkori (v)iszonyok fejtegetését az m1-en?

Áfony Creative Commons License 2004.02.22 0 0 2497
Errefelé délután 3 körül kezdett el szemelni az ónoseső és lefagyott. Minden korcsolyapálya.
Tozatu Creative Commons License 2004.02.22 0 0 2496
Itt is csúszott minden,még a kapukilincs is.Szemerkélt az eső nappal,még a napocs is szabadnapos volt.Remélem a jövő héten behozza.
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2004.02.22 0 0 2495
Köszi Tozatu! Remélem jól fog sikerülni. Egyébként eléggé veszélyes mostmár ez az ónos eső, mert egész nap figyeltem az orszgában, itt nálam is mindent jégpáncél fed 2-3mm vastagon már reggel óta, de Bp környékén esett a legtöbb csapadék ami nagyrésze lefagyott, de szinte az egész országban ónos eső volt, néhol már károsodtak a kerti növények,mert nemtudták a jég súlyát eltartani az ágak. Töbi észelő nálatok mi a helyzet? A várva várt melegedés pedig késik, mert elméletben ma estére éjszakára már +5 foknak kellene lennie, ehelyett az egész országban 0 vagy az alatti a hőmérséklet..
Előzmény: Tozatu (2494)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!