Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Úgy látom, hogy a 10/10Y, 25/25Y, 19, 41, 45, 49 állandó csuklós buszai nem változtak a gyakorlatban. Az lehet, hogy elvileg mehetnének bármilyen csuklós vonalra, de a gyakorlat azt mutatja, hogy maradtak ott, ahol voltak.
Nem vagy tisztában a vezénylés foglalmával. 1 busz és sofőrjei jelen esetben a 109-es nem úgy van vezényelve, hogy ha te ma a 25-ös pályán láttad akkor az január összes napján úgy lesz. A hónap közepén vagy előbb, lesz a 109-es a doberdón és az állomáson is. Ugyanúgy ahogy a többi csuklós is össze-vissza van most már vezényelve minden irányítóhelyre ahol csuklós jár. Korábban a csuklós buszok és pályák külön vezénylőknél voltak szétszórva. Ez 2010 január 1-től megszünt, ezért lesznek vegyesen a csuklósok minden csuklós vonalon. Pl. aki hó elején józsát csinált az hó végére már 49-es vonalra is be lett írva. Remélem így már érhető a dolog.:-) Senkinek nincs állandó pályája, legfeljebb egy-két csókosnak és az állandó egésznapozást vállalóknak. Olyan van, hogy egy busznak van egy jellegzetes pályája amin sokat látható, de az is max. 1 hétig szokott lenni.
Én meg értem miről beszéltél... És a megfigyelésemet írtam le...
Szóval... Úgy látom, hogy a 10/10Y, 25/25Y, 19, 41, 45, 49 állandó csuklós buszai nem változtak a gyakorlatban. Az lehet, hogy elvileg mehetnének bármilyen csuklós vonalra, de a gyakorlat azt mutatja, hogy maradtak ott, ahol voltak. A keverés a józsai és a 31/32-est érintette a gyakorlatban.
Szóval az elvi lehetőséget a gyakorlatban nem jöttek ki.
Te meg azt hiszem egy kicsit a saját igazaddal vagy így, ami néha megnehezíti, hogy átláss dolgokat, amiket mondani szeretnénk. Picurkával már kapásból több mindent meg tudtunk beszélni, mert kevésbé vaskalapos.
A postod első felében leirtakkal messzemenően eggyetértek, és ezért is nem irok már ujabban ide. Itt mondhatsz bármit, sajnos csak pár ember "igaza" dominál, a többi meg mondhat amit akar. Pedig kár, hogy igy van.
Én nem a tanszünetről és a hétvégéről beszéltem. Arról van szó, hogy a 109-es is ahhoz a vezénylőhöz került aki az összes csuklóst buszt megkapta a keze alá. Így a 109-es ezentúl nem csak 25/25Y-re lesz vezényelve, hanem lesz 49, 10 és egyéb csuklós pályákon is. Hétköznap is vagy akármilyen napon, mert jan. 1-től ez a változás lépett életbe a vezénylést tekintve.
Vettem észre egy változást, hogy eléggé megkavarodtak a rendszámok...
Tanszünetben és hétvégén amugy sem járt 25/25Y-n a '109-es, hétköznap meg mindig egész napos volt. Gyanítom a hétköznap nem lett változás, mert ma is egésznapos 25/25Y volt a '109-es. Az, hogy hétvégén hovamegy, nekem mindegy:) Csak suliidőben maradjon, és úgy látszik, maradni is fog!
Ha már variáltak, jöhetne még egy csuklós a vonalra:)
2010 Jan. 1-től történt némi változás a buszok és irányítóhelyek terén. Ami elsősorban a gépkocsivezetőket vezénylő személyi változások miatt történt. Ezután a csuklós buszok egy vezénylőhöz kerültek így most már aki csak Doberdós volt ezek után lesz majd pl. 49-es és 10-esen is. ltnine2 ami téged érint a 109-es is lesz majd a Nagyállomáson és a Doberdón is ezután nem csak a 25/25Y.
Jajjj de szép kép!!! Üdvözlöm a sofőrjeit, ha megoldható! Reggel sajnos nem vagyok túlzottan magamnál, meg szerintem nem a legnagyobb tömegben vennék jó néven az üdvözletemet.
Olyan kis betűvel van rányomva a dátum, hogy elsőajtóztatáskor szinte ellenőrizhetetlen... Mondjuk nem is a bérletek teljes ellenőrzése a cél, de akkoris. Remélem az új típusú szelvényen olvashatóbb lesz.
"Havi vagy 30 napos bérletek és éves bérletek Valamennyi havi és éves bérlet a naptári hónap illetve az év első napjától az érvényességi időszakot követő hónap 5-én 24 óráig érvényes; a 30 napos bérletek tetszőleges kezdőnappal válthatóak, az adott hónap adott kezdőnapján 0 órától a következő hónap azonos napját megelőző napján 24 óráig jogosítanak utazásra (például a hónap 10-én 0 órától a következő hónap 9-én 24 óráig)"
"A VOLÁN autóbuszjáratokon a félhavi bérlet a tárgyhónap 4-én 0 órától 20-án 24 óráig, vagy 19-én 0 órától a következő hónap 5-én 24 óráig, a havi bérletjegy tárgyhónap 1-jén 0 órától a következő hónap 5-én 24 óráig, a 30 napos bérlet pedig az utas által kívánt és a bérleten feltüntetett naptári nap (az érvényesség első napja) 0.00 órától a következő hónap ugyanazon naptári napját megelőző nap 24.00 óráig érvényes."
DKV (Debrecen):
"A 2010. január 1-jétől bevezetésre kerülő 30, 15, illetve 7 naptári napig érvényes bérletszelvények érvényességének kezdete a váltás napja, vagy az a nap, amit a vásárló az érvényesség kezdetének megjelöl."
A bérlet vásárlása után nem kell gondolkodni rajta, mivel rápecsételik a dátumot... Gondolkodni esetleg akkor kell csak, ha az illetően gondjai vannak az olvasásssal:D
1. Kellene havi bérletet is árulni, és akkor minden úgy működne mint eddig, tehát folyó hó 01-től következő hó 05-ig tartana a vásárolt bérlet érvényessége. 2. És kellene 30 napos bérletet is árusítani, mely a vásárlás napján nulla órától, a harmincadik nap 24 óráig tartana. Ez utóbbi főként a turistákon, egyetemistákon és a városban ideiglenesen tartózkodókon segítene főként, meg a picurka által említett családokon, akik csúsztatni kényszerülnek.
Akkor hívhatnák havibérletnek, és nincs ráhagyás mint eddig volt, hanem 1.-én 00.00. órától, 31.-én 24.00. óráig érvényes. De itt meg ugye az a bibi, hogy sok ember 5.-én vagy 10.-én kap fizetést.Na most az ilyen embereken segít a 30 napos bérlet, mert így akkor veszi meg, amikor fizetést kap, mert sajnos sok családnál hónap elején nem nagyon van már az előző havi fizuból. Így mindenki eltudja csúsztatgatni arra a dátumra a vételt, ami neki a legjobb. Remélem érthetően fogalmaztam.
Nem tudom nem -e beszéltek el egymás mellett, de mivel úgy tűnt, kicsit beleugatok.
LoLkÁnak (asszem') az a baja, hogy más városban nem így működik ez a rendszer, hanem az ugyanígy 30 naposnak nevezett bérleteket úgy alkalmazzák, hogy az egyszerűség kedvéért nem szó szerint veszik a 30 darab napot, hanem az érvényesség kezdetétől, a következő hónap annak megfelelő napjáig érvényes a bérlet.
Ez azért egyszerűbb, mert nem kell minden bérlet kiváltása után fejben számolgatni, hogy az most hányadikáig is lesz érvényes, hanem fejből is tudja a p*raszt, hogyha mondjuk megvette 10-edikén, akkor jövő hónap 9-edikén újat kell vennie. Ehelyett nekünk majd legózni kell azzal, hogy most épp 30 napos, vagy 31 napos hónap van -e éppen.
Én is amondó vagyok, hogy könnyebben kezelhető lett volna, ha itt is "görbítettek" volna azon a 30 napon.
Ha jól értem, ekörül forog a beszélgetés. (Ha mégsem, akkor bocs... :) )
Számolj már utánna. Az pont 30 nap.Január 8.-án már érvényes,február 6.-án még érvényes. Tehát az pontosan 30 nap. 7.-étől kell neki újjat venni. Mi itt a gond? Mint már írtam, a 30 nap, az 30 nap. A te verziód szerint 31 nap lenne.
Az egyik kolléga már vett bérletet. Ahogy Te is láthatod ez január nyolctól február hatig érvényes és nem hetedikéig. Ebből is látható, hogy rosszul alkalmazzák a 30 napos bérlet fogalmát.
Szerintem Március 2.-a lessz rajta, és 3.-ától kell az újjat venni.
A DKV-s "rendszer" szerint igen, nem is állítottam az ellenkezőjét.
Miért állítassz olyat, amit még nem lehet tudni?
Már mindent lehet tudni.
Ha most 2.-ától vetted, 31.-éig érvényes, február 1.-től kell újj. Ez így 30 nap.
Igen, de ha jól alkalmaznák a rendszert, akkor elsejéig lenne érvényes és másodikától kellene új.
Honnan tudod már előre hogy mi lessz rá pecsételv? Szerintem Március 2.-a lessz rajta, és 3.-ától kell az újjat venni. 30 nap, az 30 nap. Miért állítassz olyat, amit még nem lehet tudni? Ha most 2.-ától vetted, 31.-éig érvényes, február 1.-től kell újj. Ez így 30 nap.
Szvsz jelenleg túl van lihegve, hogy 30 napig érvényes, nem pedig "30" napig... Akik utaztak decemberben, nekik semmi káruk nem származik ebből. A Derkének fel kéne hívni erre a figyelmet, és akkor akár jövőre lehet módosítás.
Ha február 1.-étől veszed, akkor nem március 1-től kell új bérlet, hanem március 3-tól. A 30 nap az 30 nap. Mi ezen a bonyolult?
Pontosan ez a DKV-s gondolkodás. De! A 30 napos bérlet név nem arra utal, hogy 30 napig érvényes. Kultúráltabb közlekedési cégeknél a 30 napos bérlet tulajdonképpen azonos a havibérlettel azzal a különbséggel, hogy egy teljes hónapra szóló bérletet megvehetsz a hónap bármelyik napján, amelyik attól a naptól lesz érvényes, amit Te megjelölsz. ÉS nem 30 napig érvényes, hanem a rákövetkező nap azonos napjáig.
Ha veszel egy bérletet október 12-én, akkor az október 11-ig lesz érvényes. Ha február elsején, akkor február 28-ig.
Ma vettem két helyközi érlet mellé egy 30 napos DKV bérletet. Elég lassú volt a hölgy, akitől vettem, de annál rendesebb. Mindenkitől megkérdezte mindegyik pénztáros, hogy mikortól kéri. Az egyik úr azt mondta, hogy neki mindegy, mert úgysem volt előző havi bérlete. Ekkor a pénztáros megkérdezte, hogy mikortól kéri akkor. Mától, vagy későbbtől. Az úr azt mondta, hogy 1-jétől. Ekkor 2 perces felvilágosítás volt kellemes hangnemben, részletesen. Ezt mindenkivel megtették.
Mi az hogy duplán fizettél?:) amugy is meg kell venned, 8-től magyarul csak annyiba bayott el, hogy előbb kell megvenned a februárit! Károd majd késpőbb fog keletkezni sztem!