Húha! Csak kapkodom a fejem mennyi érdekes infót írtatok pár nap alatt! Ok, ok...tényleg nem próbáltam még az 1.8-ast, csak tesztekben olvastam róla elég sokat. :) Pl. pont itt a Totalcarban Winklerék eléggé fikázták ezt a motort a Platinum kombiban, mondjuk én nem hittem el hogy annyira szar lenne amennyire ők utálták. (azért 122 paci az 122 paci) Más... Ma délben Győr belvárosában láttam egy szakasztott olyan Lacsit, mint az enyém! :D Esetleg klubtárs járt arra? :) Ezüstmetál SW.... Üdv!
Ez már csak azért is drámai, mert ilyet a Lacetti motorházteteje nem kéne, hogy csináljon, ugyanis rétegelt alumínium bevonatú acélból van. Magyarul, ha nem szakad meg az aluköpeny az acélon, nem kéne rozsdásodnia a fényezéstől függetlenül. Nagyon elgondolkodtató a dolog. : (
"Ma megvettem a MOMO kerékőrt, fel is rakták nekem, de előtte elfelejtettem megkérdezni valamit. Hogy vajon milyen kihatása lesz a centrírozásra...
Szerintetek?"
Bár nem tudom pontosan milyen kerékőrt vettél, de a normál kerékőr anya /a Lacin anya általában :)/ semmilyen hatással sincs a centírra. Egyrészt mert nagyon kicsi a forgásközépponttól a távolsága, másrészt a tömege nagyjából megegyezik az anyáéval, harmadrészt a centírozásnál csak a középen felfogatott kereket mérik, mikor felkerül az autóra már több minden is tudja befolyásolni. Egy, a futófelületre tapadt, nagyobb kavics jobban befolyásolja a centírt, emiatt meg általában nem aggódunk :).
"Ma megvettem a MOMO kerékőrt, fel is rakták nekem, de előtte elfelejtettem megkérdezni valamit. Hogy vajon milyen kihatása lesz a centrírozásra...
Szerintetek?"
Bár nem tudom pontosan milyen kerékőrt vettél, de a normál kerékőr anya semmilyen hatással sincs a centírra. Egyrészt mert nagyon kicsi a forgásközépponttól a távolsága, másrészt a tömege nagyjából megegyezik az anyáéval, harmadrészt a centírozásnál csak a középen felfogatott kereket mérik, mikor felkerül az autóra már több minden is tudja befojásolni. Egy, a futófelületre tapadt, nagyobb kavics jobban befolyásolja a centírt, emiatt meg általában nem aggódunk :).
Ha ez igaz, akkor megnyugtattál. A felnimen a centrírozáshoz használt legkisebb súly egyébként 5 grammos. Ezek szerint az őrcsavar és a rendes csavar közti súlykülönbség ennél semmiképpen nem lehet nagyobb, különben szétrézná a kezemet...
Sorra olvasom az olyen cikkeket, amikben elmarasztalják a váltó pontatlansága, a gyenguska motorja, és az étvágya miatt.
Amennyiben számít: hellyel-közzel mindhárom tételt cáfolom, mert a váltó megszokható /valóban nem egy sportváltó, nem is arra tervezték/, s párommal együtt egyikünk sem tudta még felbosszantani magát miatta.
A motort /1,8-as kombi plat./, a hiresztelések ellenére, meg kell tapasztalni :)). Nálunk, mondhatnám nem nagy étkű. Az átlagfogyi /egy esetet kivéve/ nem lépte át a 10 litert, összességében eleddig 9,2 szummával használtuk, használjuk immáron nyolcadik hónapja, szinte minden nap, állandó világítással, klimával, tetőcsomitartóval, benyazabáló fogyasztókkal, s ne feledjük azt se, hogy hosszú, s nem egyszerű telünk volt. /Azóta 1,6-os Lajos kicsit hátrányba került, bár mostanság inkább megérdemelten pihen, az elmúlt 6 évben jellemzően nyargalt :)/ A fogyasztás titka lehet talán, hogy a lehetőségekhez képest azért nap mint nap meg van küldve >120 km/ó sebességgel a gép. Igaz van benne naponta 30-40 % főváros is, annak levegőjét pedig nem árt kiszellőztetni :))
(A fogyasztással kapcsolatban egyszerűnek tűnne, azt írnom, hogy nagyobb teljesítményű motortól, kisebb fogyasztás várható el egy hellyel-közzel azonos tömeg mozgatásához, de ez igy nem teljesen -csak megközelítően lehet- igaz.)
Amennyiben segítség, É P-megyében tudok ajánlani ismerős márkakereskedőt ;)
Toli
Menetdinamika.Nos. Nekem volt GTI Golfom, ahhoz képest nem megy. Volt egy 1,6 16V Lanosom, ahhoz képest se nagyon.
Ja, annyival nem jobb az 1,6 - os, mint amennyivel többe kerül a fenntartása. Állítólag. Az 1,8 az már kóser lehet, de ammeg drága. ;)
Az első gondolatod egyértelmű, sőt, igaz :)), a többin gondolkodom, ill. tapasztalom :))
Picuj
Lacetti 1.8 .... hm, én azt olvastam mindenütt hogy az meg nem megy annyival jobban mint az 1.6-os.
Legyen lehetőséged kipróbálni, oszt maj' meglátod :)))
KNÉ
Szerintem a tesztvezetés eldöntheti a dilemmádat.
Nagy igazság :))
Ha visszaolvasgatsz a topictársak hozzászólásaiban, tapasztalhatod, hogy nem mindenkinél alakul azonosan a fogyasztás, és a váltó sem mindenki szerint "gagyi".
Láb- és arcmérettől is függ, mert -valljuk meg- azért szeretünk virítani :))
JUZ1970
Engedtessék meg nekem, hogy megvédjem meg az 1.8-as motorokat.
...de egyetértek azokkal akik azt állítják kényelemben, és komfortban messze veri a sok hasonló kaliberü konkurenciáját. Az ár-érték aránya pedig messze kimagaslik bármelyik márka fölött!
Maximálisan egyező a véleményem :))))
Tömören, röviden ennyi. Mindenkinek balesetmentes további időszakot :))
Egy 1.6 platinum lacetti sw-n. Kérésem az lenne, hogy aki rendelkezik ilyen kocsival az írjon máregy pár sort róla, mert mindenfélét olvani a kocsiról (főleg rosszakat). Az automata légkondiról is szeretnék infót kapni, mert állítólag ez is egy kalap sz*r.
Jelenleg egy premium 307-el rendelkezem, amivel semmi bajom nincs csak a család nő, ezért szeretném lecserélni egy kombira. Ár alapján egyértelmű ez a válsztásom, de kéne egy-két megerősítés tulajoktól.
1995-2004 között Colonia, Axa-Colonia, Uniqa (ugyanazon biztosító!) tag voltam. Fizettem, mint a katona tiszt. Összes rendkívüli költségük (rám pazarolva) a 9év alatt 1db fénymásolás volt!
El is nyertem a jutalmam! A Lacetti-t 10-15% DRÁGÁBBAN biztosították volna nekem, mint egy új belépőnek... 9 év után!!
Én tavaly júniusban vetem a Hercegnőt (1.4-es Elite) és a fogyasztás ellenére teljesen elégedett vagyok vele. Egy dolgot csinálnék másképp 1,6-os motorral venném. Én három "üzemmódban" használom.
1. Melóba járás: lakás-munkahely 4.5km, munkahely-lakás 4.5km, lakás-suli (gyerekért) 4km, suli lakás 4km, "totáis" város, túlnyomórészt egyedül és hármasban (+ kedvenc első feleségem és a 11 éves gyerek). Fogyasztás 9.75 és 11.5 között időjárástól függöen, meglehetős dinamikus vezetéssel, élvezem a másoktól való "elszakadást".
2. Borsod és környéke: Hegy-völgy össze-vissza az ismerd meg szükebb pátriádat keretében, ország- és hegyiutak. Fogyasztás 6.6 és 7.5 között, többségében kettesben az asszonnyal, egyenletesen nyugodt veztéssel - 90-nél szebb a táj mint 120-nál:-)).
3. Miskolc-Budapest: Autópálya, fele kettesben (a feleségem és én), fele négyesben (a feleségem, a menyünk, a fiunk és én). Fogyasztás 7.8 és 8.7 között - attól függően, hogy mennyire nyomom a gázt. Miskolc (Avas) - Budapest (Békásmegyer) forgalomtól függően 2, 2.5 óra (Péntek délutáni pesti dugóval 3 óra).
Váltó, nekem semmi problémám vele akár alacsony, akár magas fordulatszám-tartományban tudok gyorsan váltani - igaz én ezelőtt Zilen, Csepelen és Kamazon váltottam, sokszor szinkronizálatlan váltóval :-)
Szvsz nem bánod meg ha Lacettit veszel én kb. féléven keresztül bencmarkingoltam a 3 millió körüli autókat amig ezt választottam.
Engedtessék meg nekem, hogy megvédjem meg az 1.8-as motorokat.
Valóban többe kerül.. ez kétségtelen.....de hogy nem megy annyival jobban????? ez azt hiszem elhamarkodott kijelentés... kb fél literrel eszik az enyém többet mint az itt leirt tapasztalatok. Bár én szinte csak városban járok vele, igy az én fogyasztásom egy kicsit amúgy is magasabb., Mi lenne ha vegyesbe használnám???? :)
A fogyasztásom 8,5 és 9.5 liter között mozog. Autópályás fogy: 7.98 L/100 km. !!!Az 1.8-as motorok a maguk 122 LE-vel szerintem lényegesebben erősebbek. Nem bántani akarom az 1.6-os motorokat, mivel azok is szuperül mennek, volt alkalmam mindkettőt huzamosabb ideig kipróbálni, és nekem az 1.8-as jött be. Emelkedőn,Visegrád felé próbálgattuk mindkettőt. Kétségtelen hogy az 1.6-os motor gazdaságosabb.. ezt nem is vitatom. A fenntartása egy fillérrel sem kerül többe, hacsaknem a 15.000 km-ként beletöltött olaj mennyiségét nézed. Szerintem megéri az árát a különbség. Sok féle autóm volt már, de evvel nagyon meg vagyok elégedve... várom a diesel-t ami állítólag szeptemberben lesz bemutatva....de egyetértek azokkal akik azt állítják kényelemben, és komfortban messze veri a sok hasonló kaliberü konkurenciáját. Az ár-érték aránya pedig messze kimagaslik bármelyik márka fölött!
Remélem nem bántottam meg senkit, mert mindenkinek a saját gyereke a legjobb, és én is talán egy kicsit elfogult vagyok. De reálisan látom, és észreveszem a hibákat is, mert azok azért vannak szépszámmal. Pl: a biztonság öv test felé hajló ívkiképzése miatt nehezen bekapcsolható.... a váltóm olyan mint a vaj, avval hál' Istennek nincsen gond, viszont télen dermed benne az olaj nehézkes a váltás mig fel nem melegszik.
Az esős idő 2-3 napig tart, vigyázzatok magatokra, és a Lacsikra is, balesetmentes közlekedést......
Mi is az Astra G-n gondolkodtunk, de beleszerettünk a Lacettibe, és nem bántuk meg. Felszereltség-ár-kényelemben felülmúlhatatlan a maga kategóriájában.
Ebbe a topicba csupa nem elfogult ember ír :)))
Ha visszaolvasgatsz a topictársak hozzászólásaiban, tapasztalhatod, hogy nem mindenkinél alakul azonosan a fogyasztás, és a váltó sem mindenki szerint "gagyi". Ha Nissanhoz hasonlítom, akkor 5-ből 4-be akadozik.
Meg hát az Opel topicban nincsenek olyan jófejek, mint itt.
Innentől fogva meg egyértelmű a választás, szerintünk. :)))
Hétvégén Budapest-Balaton összesen 370 Km - 31 liter benzinnel. Fele autópálya 140-160-al (hazafelé, hogy elérjük a szavazást), fele országút 90-100-as tempóval, négy személy és csomagok. Szélvédőről annyi rovartetemet szedtem le, mint régen a kocka Ladáról (majdnem). 9000 Km van a 8 hónapos 1.6-os Laciban, immár az eredeti nyári Hancock gumikkal.
A szomszéd 1.6-os 3 éves Astra kombija 6.5-öt evett....
Vígasztal, hogy kényelem, biztonságérzet és egyebek (pl. hangosság, szélérzékenység) szempontjából kifogástalan élményem volt. Engem a váltó nem zavar. Hát ennyi, balesetmentes szép napokat mindenkinek!
Először is köszönöm a válaszodat, kicsit megerősítettél hitemben, hogy meg fogja ez tenni kis családomnak!..:-)) A szépsége egyértelmű! Az olasz design! Pont ez kell nekem! Kicsit sportos, de mégis családias kényelem! Ha meglesz a (talán pezsgő metál) kicsike, téli gumikkal szeretném átvenni és első dolgom lesz beszerezni a nyári gumikat szép sűrű küllős 15 vagy 16 collos alupapucsokkal. Még egy kis fóliázás...:-))
Na de maradjunk a realítások talaján. Nem könnyű a helyzetem, hisz új autó a családi költségvetésbe max 15 évenként fér bele, így is fele hitellel. Itt jön a hezitálás. Ha már egyszer áldozok, akkor valami rendesen felszerelt, megbízható, kellően dinamikos autót lenne érdemes. Na de! Azt ki is kell fizetni valamikor! A másik oldalon meg amikor valami gond van a BX-szel és tele lesz a tököm, már csaknem ott tartok, hogy lecserélném akár egy suzukira is (bocsi a suzukisoktól, nem fikázom, írhattam volna más olcsó alsókategóriás típust is), csak jó legyen, ne kelljen állandóan bütykölni és egy havi törlesztőrészletnyi pénzt rákölteni minden hónapban! Szóval így "mulat" egy magyar családos ember...Nagy nehezen ledobja a roncsot, 5-8 évre még jobban megszorítja a gatyaszíjat és próbálja élvezni a "luxust", amit a kevéske pénzéből hatalmas kompromisszumok árán kisajtolt. Hmmm.. Na de tavasz van! Asszem belevágunk, csak lesz olyan tartós ez is, mint egy Corsa vagy egy Atra Classic II ! És még a forgalomba helyezéssel, vonóhoroggal, meg minden cullanggal együtt sem lesz föle a 3 millásnak! Remélem ha néha el kell rángatni a 750-es utifutit nem fog morogni érte!..:-))
Apropó! Mennyi egy ilyen (1,4 lityis) csodára kb. a havi casco egy harmincas vidékinek?
Valamit még akartam, de elfeledtem...na mindegy, úgyis jövök még ide asszem infót beszerezni!
Hajrá minden Lacsisnak, remélem nemsokára közétek tartozhatom!..:-))
Drámai bejelentést teszek! A motorházfedélen a kavicsfelverődéstől a fényezés a fémig lepattan. Hólyagosodva korrodál egy tél után. Kétségbe vagyok esve, mivel az előző autómnál az alapozás legalább fennmaradt és noha a hatéves autó úgy nézett ki mintha sörétes puskával rálőttek volna, de legalább nem rozsdásodott.
Az enyém fekete, a héten láttam másik feketét, szakasztott olyan volt mint az enyém. Kérdezlek benneteket, más színűek is így sérülnek?
Lacetti 1.8 .... hm, én azt olvastam mindenütt hogy az meg nem megy annyival jobban mint az 1.6-os. Vagyis olyan mint általában a többi lacsi motor, ha pörgetik tulajdonképpen megy. :D Üdv!
Még annyit az előzőekhez, hogy tágasságban keresztbe kasul veri az Opel Astrát, ez teljesen tuti ! Legalábis a G - t, H - ban még nem ültem. Viszont csomiban az Astra erősebb lehet, de kit érdekel ez egy ilyen szép dögnél, mint az ötajtós Lacsi..... :)) :D
Én mielőtt megvettem az 1,4 - es Lacsit, szinte ugyanezen dilemmáztam. Aztán próbakörök és észerű gondolkodás után meggyőztem magam, hogy erre a célra ( egy gyerkőc van, néha cuccolás, mint Te ) ilyen (!) felszereltségű autót ilyen(!) áron sehol nem kapok. És mellé még szép is, kívül, belül. Menetdinamika. Nos. Nekem volt GTI Golfom, ahhoz képest nem megy. Volt egy 1,6 16V Lanosom, ahhoz képest se nagyon. Volt Matizom, ahhoz képest megy, volt 1,9 D Regatám, ahhoz képest nagyon megy. Ez a dolog, mint minden más relatív. Pont annyit tud, mint amennyit el lehet várni egy 1,4 - es mocitól egy 1170 kg. - os kasztniban. Nem kell csodákat várni, de ha bántod, azaz forgatod, akkor megy, egyébként meg családi autózásra, hétköznapi használatra tökéletesen elég az 1,4. Én tervezem, hogy dobok bele egy sport levegőszűrő betétet, ezzel egy kicsit könyedebbé válhat a motor, kevésbé kell forgatni, hogy menjen, némileg talán kevesebbet is fog enni. A váltó, hááááát, ős Opel. Szokást igényel, de közel sem annyira gáz, mint amennyire lehúzzák a tesztekben. Vannak sokkal-sokkal jobbak, persze, de az összeségében rengeteg pozitívum mellett megbocsátható a gagyi váltó a Lacsinak. Én is ajánlom, hogy olvass vissza bőségesen, anno én is írtam sokat a várható ( aggódtam mint Te ) menetdinamikáról, aztán a kellemes csalódásról. Január végén vettem át az autót, utána találhatsz leírásokat részemről e témában.
Ja, annyival nem jobb az 1,6 - os, mint amennyivel többe kerül a fenntartása. Állítólag. Az 1,8 az már kóser lehet, de ammeg drága. ;)
Autógázos Lacettije van valakinek? Chevit szeretnék venni, de mivel most egy diesel autóval járok picit félek ezektől a fogyasztási adatoktól. Kiváncsi lennék, hogy kb. hány km alatt térülne meg a gázszett. Néhány őszinte adat hasznos lenne.
HA jobban körülnézel a hozzászólások között, látni fogod hogy semmivel sem rosszabb a Lacsi mint bármely más hasonló árkategóriájú autó. Sőtt..... Ha nem vagy elfogult Opel mániás, már mehetsz is a chevrolet kereskedőhöz, de tudok ajánlani is eggyet ha kell, ahol jól lehet alkudozni. :-)
Márkatársak!
2600 Km nél eszembejutott meg kéne nézni a guminyomást.. ellenőrzés során 3 bar volt benne! a gyári érték 2,1 bar ...Aki még nem nézte menjen leengedni belőle..:-)
Na "lécci" most segítsen nekem aki tud! Ha minden jól megy, újautó-vásárlás következik. Kispénzű ember lévén alaposan körülnéztem a piacon, mert mint sok magyar család, mi is 15-20 évenként egyszer jutunk el ide. Gyerek van, kizárólag ötajtós jöhet szóba a néhai cuccolás miatt, de kombi felesleges. Kb 3 milláig tudnék elmenni úgy, hogy fele hitelre. Volt már "Corsa-B"-m 1,2-es kemény 45 LE-vel. Aranyos volt, de nagyon lomha! Az utóbbi időben egy BX-et hajtok immár hetedik éve, ami kétszer annyi paci. 1,6-os, hengerenkénti fecskendős és súlyra annyi, amennyi a Corsa volt (970kg). A dinamikája és a tágassága miatt megszerettem ezt a BX-et, még ha sok is vele a gond. Úgy szeretnék autót venni, hogy közel tartsam magam a BX-nél megszokott 10kg/LE arányhoz. Két márka maradt mostanra, amik között komoly dilemmában vagyok. Opel, vagy Chevrolet? Opelben nagyságra és árban is az Astra Classic II. lenne jó, de felszereltsége nagyon korlátozott, ill. olyat is megvetetnének velem amire nincs szükségem (légkondi, mivel szinte mindig helyben vagy rövid távon használom). A 90 LE-t amúgy is keveslem a kasztnihoz, (ide inkább az 1,6-os kellene, ami lényegesen átugrik 3 milla fölé mire kigurul a szalonból), de a 90 pacival is meg tudnék barátkozni, ha nem látszana rajta nagyon a lengyel összerakás. (Na meg dolgoztam opel kereskedésben, ezért amúgy sem vagyok elájulva az opeltől, kompromisszumkényszer-márka). Ha dinamikusabb autóban gondolkodom, akkor lehet még Corsa megint szintén 90 pacival, bár ez már szűkösebb térben, mint ami kellene, de még elviselhető. Ami zavar benne, hogy egy felszereltebb változat annyi, mint egy Astra! A harmadik -és itt jön a lényeg- egy Lacetti lenne. Tuti forma ebben az olcsó kategóriában, felszereltsége még a Star 1,4 94LE változatnak is éppen jó lenne, akár klíma nélkül is, tér van benne, stb. Bejönne! De!!!
Sorra olvasom az olyen cikkeket, amikben elmarasztalják a váltó pontatlansága, a gyenguska motorja, és az étvágya miatt.
A kérdésem az lenne, hogy van-e valakinek összehasonlítási alapja, tapasztalata ez ügyben? Mennyivel lomhább, mint egy 1,4 XEP motoros Astra ami a Lacettivel kb azonos súlyban és lóerőben(mondjuk az is légkondi nélkül, mert bekapcsolva az sem megy)? Ilyen Astrát vezettem sokat a munkám során. Vagy mondjuk mennyivel gagyibb a váltója a Lacettinek a Corsa-B váltójánál? Az is néha akadt kicsit és nem is volt a legrövidebb útja.
A Lacetti fogyasztása talán megbocsájtható lenne, mert a mostani BX is bekapja a 10 lityit városban és azon kívül sem megy 7,5-8 alá.
Nagyon megköszönném, ha valaki érdemben tudna segíteni, mert ha nem muszáj, akkor nem vennék feleslegesen dupla biztosítású 1,6-ost megint se Lacettiből, se Astrából, ha elég lenne az 1,4-es is, vagy egy mérettel kisebb autót (Corsa) a miatt, hogy elég dinamikusan lehessen autózni.
Minden egyéb tapasztalatot, segítséget is szívesen vennék a Lacettivel kapcsolatban!
Előre is köszönöm és türelmetlenül várom a mielőbbi válaszotokat!