Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.26 0 0 1302

Igen köszi, de ekkora illeték szerintem semelyik repülőtéren sincs. Szerintem ez rejtett haszon.

Előzmény: vipcsi (1297)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.26 0 0 1301

Szia, végül os elég sok kereső oldalon meg tudod nézni, de én mostanában a www.hajosutak.com -on szoktam megnézni. Ott is látod, melyik kategóriában vannak még kabinok, és ha kiválasztod, akkor választhatsz kabint is. Ez a német keresőre épül, míg awww.cruisedirect.com  amerikai, így ott is meg tudod nézni, de lehet, hogy azt a kabint Mo-on nem tudod lefoglalni. Mi már jártunk így. Az utazási irodában azt mondták azért lehet, mert ott kontingenseket foglalnak le egyszerre, és ha nem tudják értékesíteni, akkor visszaadják. Ezért jobb az első. Mi a maharttoursnál szoktunk foglalni, mert nagyon meg vagyunk elégedve már elég régóta. Volt, hogy kikerestem egy kabint a cruisedirecten, és úgy mentem oda, hogy az a kabin kellene, mert tudom, hogy még szabad. El is intézték. A beszállókártyát már 3 hete megkaptuk, és be is chekkoltunk online. Magyarokról nem tudok, csak akikről itt olvasol, de ők utánunk jönnek  21.-én. Majd kiderül, hiszen úgy is egy asztalhoz ültetik a magyarokat. Igaz mi első turnusos vacsit kértünk, és nem azt küldtek, de nem lennék a helyükben, hogy mit kapnak.

Ikresmama Creative Commons License 2012.01.26 0 0 1300

Szia Cruzos,

Valahol említetted, hogy te szoktad figyelni hogy a az adott hajón mennyien jelentkeztek, látod a kabinok foglaltságát. Én fent voltam az MSC lapján ott ilyet nem lehet látni. Te amúgy melyik oladlon szoktad foglalni a hajós utakat? Megadnád annak az oldalnak a nevét? Hátha megyünk máskor is :) Köszi. Ti már megkaptátok a beszállókártyát? Tudsz más magyarokról is akik velünk jönnek?

Előzmény: Törölt nick (1295)
l.lia Creative Commons License 2012.01.25 0 0 1299

Kedves Berni!

Érdekelne , hogy mi a tapasztalat a Sinfoniával kapcsolatban! Válaszod előre is köszönöm.

Előzmény: berni.hege (849)
l.lia Creative Commons License 2012.01.25 0 0 1298

Szia!

Mi most gondolkodunk, hogy a Serenaval menjünk-e vagy az MSC Sinfoniával. Mit tudsz elmondani a Serenáról?

Nászútra megyünk. Negatív-pozitív egyaránt érdekel. Előre is köszönöm a választ.

Előzmény: noagatha (1042)
vipcsi Creative Commons License 2012.01.25 0 0 1297

Egyiptomba reptéri illeték "egységesen" 34 900 Ft szinte minden cégnél,ahol többet kérnek nem kell foglalni náluk. Mi a Kartago-val voltunk 3 éve 110 ezer+ illeték,de ennyiért Kairóban,és a piramisoknál /-ban/ is voltunk. Most 149 900 Ft+ ill. stb, kb. 200 ezerben áll meg,de Kairó,piramisok nincsenek benne. 1 éve magánszervezésben voltunk Easyjet-el Genf-i átszállással,akcióban,repjegy illetékkel 18 ezer ft volt retúr,annyiért azóta sem láttam.

Előzmény: Törölt nick (1295)
l.lia Creative Commons License 2012.01.25 0 0 1296

Sziasztok! Érdeklődnék, hogy utazott-e már valaki az MSC Sinfoniával? Ha igen, kérem írjon véleményt, fontos lenne! Előre is köszönöm.

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.25 0 0 1295

Azt írtad, hogy el szeretnétek menni nílusi hajóútra. Ezért kérdeztem, hogy utána néztetek-e már áraknak, és ha igen melyik utazási irodánál, mert egy ilyen utat nem lehet egyedül megszervezni. Habár egy ismerőröm egyedül is megteszi, de erre azért nem merünk vállalkozni. Az arab írásmódot nem ismerem. Emiatt nézem az utazási irodákat, és amiatt vagyok felháborodba, hogy a repülőtéri illeték mindegyiknél más. Hogyis van ez. Mindenki a hasára üt? Olcsóbban hirdeti az utat, de az illeték drágább. A hajóutak kivételével, én minden utunkat magam szervezem, és talám emiatt is.

Előzmény: Babszi75 (1292)
zsizsikke Creative Commons License 2012.01.23 0 0 1294

Igen. Ezért mondja a férjem, hogy ha megyünk még Egyiptomba, akkor csakis hajóútra. Nyilván nem a hajózás miatt, mert annál jobb hajót/hajózást azért találni (és pláne ki lehet hagyni a vonatozzunk a hajó után Kairóba részt...), de egy Kom Ombo, Edfu és sorolhatnám azért tényleg felejthetetlen az embernek...

Én egyébként találtam most is hajóutat irodánál, de biztos nem most tepernék ilyenre. Ha nem is ijed meg olyan könnyen az ember, azért a hajóútra biztonságosabb időpontot keresnék.

Előzmény: Babszi75 (1293)
Babszi75 Creative Commons License 2012.01.22 0 0 1293

Igazad lehet!!

Mi is voltunk már Tunéziába ketten 110.000 ftért mindennel együtt.Olyan volt mint egy munkásszálló..,de ennyit fizettünk ennyit is kaptunk érte!!!

Hurghadában mi is voltunk a gyerekekkel egy 4 csillagos aquapark közepén.Kb.5 étteremben ehettünk all inclusive.635.000 ft fizettünk.

Mégis semmi nem volt.Ennyi erővel elmehettünk volna Pestre az aquaworldbbe 2 hónapra.Egyiptomból semmit nem láttunk!!!!!

Az arabok meg ilyenek,nyomulósak.Mondják is az utazási irodák,hogy aki ezt nem bírja az ne is menjen arab országba!!

Előzmény: vipcsi (1290)
Babszi75 Creative Commons License 2012.01.22 0 0 1292

Ezt a kérdést nem értem!!Milyen árakat kerestem??Hol ennyi és hol annyi az illeték???

Előzmény: Törölt nick (1291)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.22 0 0 1291

Engem viszont az érdekelne, hogyan lehet az, hogy az egyik utazási irodánál 35, míg a másiknál 56 ezer a repülőtéri illeték ugyanarra az útra. Egyébként melyik irodánál kerestél árakat?

Előzmény: Babszi75 (1288)
vipcsi Creative Commons License 2012.01.22 0 0 1290

Azért 1 ember véleménye alapján nem vonnék le messzemenő következtetést. Mi voltunk ott 2009-ben hajóúton  nekem felejthetetlen élmény volt,az összes jelentős dolgot megnézhettük. / 1 éve hanyattfekvős napozós,all incl.-on voltunk hurghadán,de az 1 nagy nulla a hajóúthoz képest./Ez pl elég meseszerű:"Ergó mester kóddal kellett kinyitni. Ha ekkor valamelyik takarító pont figyelt, akkor a szobához tartozó széfhez már meg is van a kód..." nem hiszem,hogy jellemző lenne, nagyon nehezen jutnak munkához,nagy pénz kell ahhoz hogy megérje kockáztatni az állását. A nyomulós,baksis-os dolog az igaz,de ha nem nézel a szemébe,haladsz tovább mintha nem is hallanád akkor békén hagynak.

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.22 0 0 1289

Szia, Igaz, de azért ha belegondolsz mennyi rosszat ír, hát nekünk egy kicsit elment a kedvünk. Nem beszélve arról, hogy egy hajóút árához képest mennyire drága. De ami a legrosszabb számunkra a dohányzás, mert mi nem bírjuk a füstöt, és ezeken a hajókon (aki a beszámolót készítette, ők is mindenhol cigivel a kezükben vannak), sőt szerintem egész Egyiptomban tesznek a nem dohányzókra. Most hétévégén elvoltunk kicsit pihenni, és itt is ki volt téve a bejáratnál, hogy az egész hotel nem dohányzó. Nem igazán vették figyelembe. De majd ha egyszer megbüntetik őket 2,5 milkóra, majd komolyan veszik.

Babszi75 Creative Commons License 2012.01.22 0 0 1288
Szia!Engem a nílusi hajóútban nem a hajó érdekel,hanem a látnivalók!De az tényleg durva,hogy ellopják a pénzedet a széfből!
Előzmény: Törölt nick (1286)
dortiz Creative Commons License 2012.01.22 0 0 1287
Kedves Gabi! Köszönöm a megnyugtató válaszodat, valószínüleg mi is ezt a lehetősget fogjuk kihasználni. Mi a Kanári szigetek irányába fogunk menni. Ha esetleg ti is ebbe az irányba voltatok, örülném bármilyen infónak. Pl: fakultatív kirándulásokat érdemes-e kihasználni. De bármilyen élmény érdekel. Köszi. Dóra
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.22 0 0 1286

Te Nlusi hajóút szerelmes, olvasdd el figyelmesen az összes oldalát a következő beszámolónak:

http://www.vitorlazas-balaton.hu/nilusi-hajout.html

Előzmény: Babszi75 (1284)
nemella Creative Commons License 2012.01.22 0 0 1285

Kedves Dortiz!

Mi decemberben voltunk az Msc Fantasiaval szintén Genovából. Mi is autóval mentünk. A saját Msc-s parkolóban hagytuk az autót, 10 euro volt naponta. Ezt természetesen ahogy leadtuk az autót ki kellett fizetni. A kulcsot elkérték, majd ahogy visszaérkeztünk a hajóval a kikötőbe, leszálltunk, kikeveredtünk a terminálból és ahol átadtuk az autót, ott vissza is kaptuk. Semmi gond nem volt, még koszosabb sem lett :-) szóval biztosan fedett helyen tárolják. Nekünk a mahart toursnál olyan foglalási lapot kellett kitölteni ahol kérték, hogy mivel utazunk Genovába. Ott megjelöltük, hogy autóval, be kellett írni a rendszámot is, szóval készülnek, hogy legyen hely!

Üdvözlettel:

Gabi

Előzmény: dortiz (1276)
Babszi75 Creative Commons License 2012.01.20 0 0 1284

Nem tudom .Most az egyiptomi zavargások miatt vannak egyátalán nílusi hajóutak???

Előzmény: zsizsikke (1280)
Mollica Creative Commons License 2012.01.20 0 0 1283

Köszönöm szépen!

Előzmény: Babszi75 (1282)
Babszi75 Creative Commons License 2012.01.20 0 0 1282

Idáig kerestem,de megtaláltam!!!Olvasd el az 1045.bejegyzést,most jelenleg a 8.oldalon van!!!

Előzmény: Mollica (1279)
Babszi75 Creative Commons License 2012.01.20 0 0 1281

Csak dombornyomottat fogadnak el!!!De nem kell csináltatnod újat.Ugyanis készpénzzel is lehet fizetni!!Sőt,az jobb is!!!!

Az első nap,de ráér másnap is be kell fizetned 250 eurót kabinonként(nem személyenként) a recepción(nem ahol bechekkolsz) és akkor nem kell a kártya!!!

Kb.az út felénél küldenek egy számlát,hogy mennyi pénzed van még és,hogy mennyit költöttél.Az út végén meg elszámolsz.Lehet,hogy visszakapsz,ha sokat költöttél akkor meg ráfizetsz a hajó recepcióján.

Írta valaki,hogy ő kártyát vitt.A kártyán is zárolnak egy bizonyos összeget és miután hazajöttek még 2 hét múlva sem törölték a kártyájáról a zárolást.Hívogatta az utazási irodát.Ott azt mondták neki,hogy legyen türelmes,mert az olaszok nagyon ráérősek!!!

Mindjárt visszakeresem neked ezt a bejegyzést!!

Előzmény: Mollica (1279)
zsizsikke Creative Commons License 2012.01.20 0 0 1280

Hát mindenképp tervben van egyszer. Nem tudom, mikor, de nagyon szem előtt tartom a dolgot:) 

Nekem a nílusi nagyon tetszett, meg hát Egyiptom az Egyiptom (és most arra gondolok, amit meg tudsz nézni ma a Nílus mentén, és az gyönyörű), de igazából mégiscsak minden szinten tök más, mint a topik gerincét adó hajóutak. 

Olvasgatlak Benneteket tovább, és töltekezem az élményekkel + a gondolatokkal :))

Előzmény: Babszi75 (1273)
Mollica Creative Commons License 2012.01.20 0 0 1279

Szia Babszi75! Te mint rutinos hajózó! Azt szeretném kérdezni, hogy sima master card-ot is elfogadnak a hajón vagy csak a dombornyomottat. Tavaly volt dombornyomott kártyám (visa) de azt le kellett tiltatnom kb fél éve,és nem igényeltem újra dombornyomottat. Kell csináltatnom új kártyát szerinted?

Mollica Creative Commons License 2012.01.20 0 0 1278

Ja! Pótkulcsot mindenképpen viszünk .

Mollica Creative Commons License 2012.01.20 0 0 1277

Azt én sem tudom hogy mennyire biztonságos. Gondolom őrzött parkoló lehet. eddig még nem voltunk ilyen helyzetben mert mindenhova repülővel mentünk. Bár Ferihegyen már hagytuk ott az autónkat hetekre és nem történt semmi gikszer.Reméljük itt sem fog.  

dortiz Creative Commons License 2012.01.20 0 0 1276

Igen, nekem is az MSC parkolót javasolta az utazási iroda, de kicsit tartok tőle, hogy nem látom sem azt, hogy hol fognak parkolni a kocsival és még a kulcsot is ott kell hagyni. Nem tudták az utazási irodában, hogy a hajótársaság vállal-e felelősséget a kocsiért. Gondolok itt egy esetleges lopásra, vagy sérülésre.

Mollica Creative Commons License 2012.01.20 0 0 1275

Szia nekem az utazási irodánál az msc fizetős parkolóját javasolták. állítólag (az ut.irod. csaj szerint)nem kell előre foglalni helyet, mert lesz üres hely bőven.

Előzmény: dortiz (1272)
Mollica Creative Commons License 2012.01.20 0 0 1274

Mikor Egyiptomban voltunk akkor láttuk a hajókat amivel a nilusi hajóutakra mennek. Szerintem igazi időutazásos élmény lenne, csak elmaradna az abroncsos szoknya. Kicsit Agatha Christie-s feeling-je

van . XD

Babszi75 Creative Commons License 2012.01.20 0 0 1273

Akkor próbáld ki mindenképpen!!!

Látod,én meg pont egy Nílusi hajóútra vágyom.Oda mentünk volna akkor amikor aztán mégis inkább Amerikát választottuk.

Így lett a Nílusi hajóútból óceánjáró hajóút.

Egyiptomban amúgy már voltunk a gyerekekkel,de az nem ugyanaz.Letelepedtünk Hurghadán egész nap fürödtünk.Igaz voltunk egy quad túrán,voltunk a berebereknél,tevegeltünk,megnéztünk egy éden nevű szigetet...

De az igazi egyiptom nekem a piramisokat,szfinxeket jelenti...

Előzmény: zsizsikke (1268)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!