Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1599

:-)

Mer asziszitek ogy üjje vagyok.

Csak pedig az van, hogy nem indig van időm:-))

Előzmény: Aragorn83 (1592)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1598

Tudom. Csak úgy eszembe jutott.

Culombot néztem egy ideig, vasárnaponként a tv-ben. D emeguntam 6-7 rész után.

Előzmény: mindenki senkije (1591)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1597

De nem összefüggő a sztori.

Vannak átkötő szálak, de egy évad egy történet!!

Utána a következő évad teljesen más sztori.

Előzmény: mindenki senkije (1594)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1596

jó, akkor majd egyszer, talán

Előzmény: Törölt nick (1595)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1595

Én hat év alatt néztem meg:-)

Nem egyben kell azé hö.

Mellette kell más is.

Anno az 5-6 évadot egyban akartam megnézni....szar... le is álltam vele majd egy évig.

Előzmény: mindenki senkije (1590)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1594

az a baj, h ha én belekezdek, akkor rákattanok és mindet megnézem

Előzmény: Aragorn83 (1593)
Aragorn83 Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1593

Szerintem ő sem arra gondolt, hogy azonnal nyomd le mind a nyolc évadot. Először próbáld be az elsőt. Aztán, ha majd bejön akkor majd szánsz időt a többire is... valamikor...

Előzmény: mindenki senkije (1590)
Aragorn83 Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1592

Na, látod? Ez már kritika! :)

Előzmény: Törölt nick (1579)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1591

passzolok, nem ez volt a mondandóm lényege

Előzmény: Törölt nick (1589)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1590

az előítéleteimet írtam le (EGY részét sem láttam)

amit írsz, az viszont meggyőző

de a 8 (nyolc! NYOLC!) évad azért kellőképpen elborzaszt...

Előzmény: Törölt nick (1588)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1589

Ez az igazi krimi mindig is érdekelt, hogy mi az.

Én pl. sose szerettem Agatha C. könyveit.

99%-ig ment a ködösítés, majd 1 oldalon kitalált valamit, amire senki se számított.Nagy ügy.

Ellery Queen mondjuk úyg írt krimiket, hogy a felénél bedobta: aki eddig elolvasta, és összerakja a dolgokat :tudnia kell ki a gyilkos:-)

Előzmény: mindenki senkije (1587)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1588

lehetetlennek tűnő helyzetet frappánsan/zseniálisan megoldás, majd rögvest új kalamajkába belekavarodás, de közben baromira izgalmasnak levés

-repülővel lezuhanás, szigeten levés közben képzelgés, őslakókkal harcolás

-  emberek harcolása a robotokkal

- királyi intrikák, és kardozás

:-DDD

Nem. A 24 új alapokra helyezte ezeket elhiheted.Sok morális határt átlép a szereplő, és a 7-8 évadban ezért mocskosul számon is kérik. Árnyaltak a karakterek, a vezetők hibáznak, és vívódnak a döntések előtt, közben és utána is. Nem valami új csáknorrisz, vagy szuperhíró született, hanem a "Cél szentesíti az eszközt"  vs. "Medig lehet elmenni, hol a határ?"  elvek ütköznek. Sztereotípiák rombolódnak le, többszörös csavarok (aki szemét, az mégse, de mégis, csak nem úgy, és mégse) és a sok katyvasz szépen a végére összeáll egésszé.

Nagyon sajnálhatod, ha kihagyod.

Persze az is igaz, hogy az első évad idején mások voltak a filmek,és  a sorozatok is. Lehet olyan grandiózus élmény nem lenne, mint úgy és akkor. Azonban véleményem szerint talán csak a LOST veheti  fel a versenyt vele. Akár a karaktereket, akár a cselekmény bonyolultságát tekintve.

Előzmény: mindenki senkije (1586)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1587

Háuzt én sem nézem, de azzal biztos az lehet a gond, h túlságosan "egy karakterre" írták.

Biztos tök jól ki van találva a doki (jó dumák, flegma, beképzelt, tahó stb...) és ez meghódítja a nézők egy részét. Aki viszont nem "szereti meg", az jól hoppon marad, mert a sorozat túlságosan is "erről" szól.

Most a jó öreg Columbo jut eszembe, aki ugye nem klasszikus krimikben szerepelt. Nem is a krimi volt a lényeg, hanem Columbo hadnagy "bogarassága". A néző ott az ő hülyeségeit, fárasztó dolgait (és persze egyedi módszereit) szerette.

Aki viszont rendes krimit akart, amin együtt töprenghet a nyomozóval (vagy nem bírta a buggyant hadnagyot), az inkább Tatortot vagy Sherlock Holmes-t nézett.

Előzmény: Törölt nick (1570)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1586

Én úgy vagyok, h anno amikor indult a sorozat (24), mondták a haverok, h nézzem mert nagyon jó.

Ez akkor valami miatt elmaradt.

Ma meg már késő nekem elkezdeni egy 8 évados monstre dolgot.

Meg valahogy úgy is vagyok vele, h egyszerűen nem érdekel, nem vagyok rá kíváncsi.

Láttam a Prison Break-et, azzal is a végén már úgy jóllaktam, h garatból böfögtem savasat az újabb és újabb részektől. (és csak legyintettem, h "oké, persze, még valami?" meg hogy "igen, hány buktató lesz még amit majd úgyis megold")

Feltételezem a 24 is ilyen "lehetetlennek tűnő helyzetet frappánsan/zseniálisan megoldás, majd rögvest új kalamajkába belekavarodás, de közben baromira izgalmasnak levés" sorozat.

Meg láttam a Die Hard sorozatot is, meg a többi ue. zsáner Bruce Willisre írt dolgot is.

Meg szar példa, de James Bondot is eleget meg Mission Impossible-t.

Szóval egyszerűen nem akarok egy újabbat, már ez is sok volt. Pláne nyolc (NYOLC!) évadon keresztül.

Pedig tuti rákattannék, de inkább más irányokba nézelődök.

Előzmény: Aragorn83 (1565)
bigbabylon Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1585

A könyv kellene neked......

Sajnos a sorozat, nyilván műfajánál (film) fogva, csak a képet adja vissza,

a motivációkat nem.

Arya nekem kedvencem, vagány kis legyecske, de mélyül rendesen részről részre,

egyébbként az utolsó könyv hang-off ja, vagy minek szoktátok mondani, hozzá kötődik.

Nekem, ha játékot-fantasy-t veszünk, ő a harcos-nem lövöm el mi karakter.

A "Szőke herceg" ez k. jó.....komolyan, ezt kerestem a film alatt, de nem ugrott be.

Amugy ő is borzasztó mély lesz szvsz, sőt rokonszenves is.

Tyrion nekem a másik fsz. bölcs törpe, bátor is....filmen ez is tizedében jön csak vissza.

(fsz=főszereplő:)

A havas John szál is nagyon jó, ott olyan dolgok mennek, amiből Gyűrűk ura szintű,

epic csatajelenetes mozifilmet lehetne csinálni.

A barbárra úgy tekints mint katalizátorra...ha végignézed, meglátod miért.

Kell a szöszi jellemfejlődéséhez, megint csak azt mondom,

nincs elég erősen kidomboritva miért lesz szerelmes annyira,

vagy mekkora g.ci a bátyja....persze. a szavak elhangoznak, de ami mögötte van......

A rémfarkas vonal el van b...va, mind gyakorlati, mind legendabeli szerepük óriási a könyvben szvsz.

A Havas J. dögje pld bexarás, nem kicsit ütős kutyu .....az Aryáé meg az egyik legerősebb függő szál.

A nyafi csaj farkasát meg ugy irja le az iró, könyvben ez is fontos jelenet, hogy könnyezni kell.

(Kellene, de a mama asszonta, a nagyfiuk nem sirnak)

Nem irom le mire gondolok hátha nem jársz ott.....

A királynő meg testvére viszony ha nem jön le, egyértelműen hiba....nagyon mély karakterek

nagyon különbözőek is, bár a legmocskosabb tett J.-é, később az iró ugy forditja át, hogy tapsot érdemel és nem

biztos amugy, hogy nem lesz nagy leszámolás vele.

"Nem szeretek ennyire belelátni más "fenekébe":-) "

A szöszi fenekébe azért bármikor....:)

Conan testvérnek sajna ez az egy arca van:)

Henteske kellett Arya mélyitéséhez...

Mondom, az iró egy géniusz, bár az utolsó két könyvben tul sok szálat bont ki.....

azok is kiválóak, de már sok.

Más.....tegnap belekezdtem a Dragnet-ba ...L.A....nekem jobban bejön mint az L.and O. C.I.

Egyszerűen Ed O'Neill egy fantasztikus szinész.

Mikor tv ben néztem, kicsit nekem is beugrott Al, a hang se segit, de elmulik hamar.

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1584

Lehet, hogy visszatekintve így látom majd.

Előzmény: Törölt nick (1582)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1583

Jó fej a koma:-)))

Előzmény: Törölt nick (1580)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1582

"A hentesgyerek beáldozása valószerűtlen volt, mert el sem jutnak addig hogy úrilányokkal játszanak."

Ezzel nem értek egyet, Arya igazi rosszcsont, aki folyton kiszökik a varró-és illemtanfolyamról, aki egy családias várban nőtt fel, és megszokta, hogy az alsóbb néposztállyal szabad haverkodni. Az úton sem hiszem, hogy olyan élesen elkülönülhettek egymástól az egyes osztályok, és később mondja is, hogy ő maga kérte meg a kissrácot arra, hogy gyakoroljon vele.

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1581

Meg őt is bírjuk.

"Nem akartam, hogy a nézők kiröhögjenek" - interjú Nikolaj Coster-Waldauval

A Trónok harcában Jaime Lannistert, az egyig legelvetemültebb gazembert alakító Nikolaj Coster-Waldau az életben egy kifejezetten megnyerő modorú férfi, akiről mégis lejön már az első pillanatban, hogy filmsztár. A haja sem olyan gondosan besütött/befésült szőke zuhatag, mint a[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1580

Hehe, igen, mindenki Prince Charmingra asszociált. :)

A barbárokat én se csípem, gusztustalan szinte az egész dothraki horda (kivéve talán Dany egyik testőrét), és sem a sorozatban, sem a könyvben nem tudtam rajongani az agyonajnározott Drogo+Dany románcért. Viszont a szempontból baromi jó ez a szál, hogy 1. látjuk, hogyan erősödik meg a szöszi kiscsaj, 2. látjuk, hogy Westeroson kívül is van élet.

Arya nagyon vagány, meg úgy általában az összes Stark-kölyök imádnivaló, még a naiv, nyafizós Sansa is (a titkos favoritom a sokadik könyvtől kezdve).

Igen, igen, a kopasz eunuch (Varys) a behízelgő stílusával és a remek szinkronnal! Ő meg a másik tanácstag, Kisujj (Petyr, Lord Baelish, kuplerájos) szintén nagy kedvencek.

A köcsög dothraki vezér később kezd kibontakozni, de egyébként valóban nem egy hálás szerep. Mindenesetre az őt alakító színész nagyon jó arc, és nem győzte hangsúlyozni, mennyire kényelmetlen volt neki a szöszi lány rendszeres megerőszakolása. :)

A Trónok harca szexjeleneteit iszonyú nehéz volt leforgatni - interjú Jason Momoával

A Trónok harca című sorozat egyik legérdekesebb karaktere a szótlan nomád vezér, Khal Drogo, aki a klasszikus viccnek megfelelően inkább üt, mint kérdez, és nemcsak azért, mert akkora a karja, mint az én combom, hanem mert a dothraki nép nem az a beszédes fajta, hiába készült[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1579

Na ha már ennyire sírtok, megosztom veletek OJJEKTÍVE a Trónos meseélményemet:-))

S01E02

Jó: A fantasy elemek végre kezdenek megjelenni, mikor Bran Starknak mesél a dadája. Kemény telekről, és az Othersekről. Az északi mítosz sokkal szimpatikusabb, mint a déli ledér életvitel. Arya az egyik legszerethetőb karakter, remélhetőleg tinédzserkorában nem lesz identitás zavaros. Tyrion jókat dumál, folyamatosan provokál, csípem a kis genyót....de leginkább igyekszik úgy csinálni, mintha mindent letojna, pedig nem. Jaimeről folyamatosan a Shrek szőke királyfija jut eszembe.:-) A királynő drága pedig egy igazi mocsok banya.:-)

Havas Jon az apja után a legtisztább, igazabb jellem, talán túlságosan is...az ilyesmi általában nem jó, többnyire elbuknak. Ja, még egy...nem jut eszembe a neve, de akirályi udvarban az egyik tanácstag (vagy mi) az a kopasz, Józsa Imre hangjával...az nagyon jó a mézes mázas stílusával:-))

Nem jó: Sajnos a barbár szerelem vonal továbbra sem tetszik, taszító. Nem szeretek ennyire belelátni más "fenekébe":-) Aza faszi már csinálhatna valamit a bika nézésen kívül, nem láttam miért olyan nagy valami. Legalábbis eddig. 

A királynő és szőkeherceg továbbra is egysíkú jellem. Ilyen egydés:-) Tudtamtudtamtudtam, hogy Bran szeme fel fog pattanni akkor és ott, hát ez elcsépelt koreográfia volt na.

A hentesgyerek beáldozása valószerűtlen volt, mert el sem jutnak addig hogy úrilányokkal játszanak. A Rémfarkasok, meg inkább aranyos Huskyk:-)

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1578

Nevö:-))))

Előzmény: Törölt nick (1577)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1577

Na, azt is újra kellene néznem. Meg a Magnumot. Meg a...

Előzmény: Törölt nick (1574)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1576

Igen, egyszerű, mint a faék, de abszolúte fílgúúúd, nekem is nagyon tetszett. :)

Előzmény: Aragorn83 (1573)
Aragorn83 Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1575

Az a sorozat még gyerkkoromban ment, amikor még tv-ben követtem a dolgokat. Soha nem szerettem. :)

Előzmény: Törölt nick (1574)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1574

Miami vice utánérzésem volt.

Előzmény: Aragorn83 (1573)
Aragorn83 Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1573

Amúgy többen lehúztátok itt a Hawaii Five-O-t.

Tény, egyszerű kis sorozat. Engem a legtöbb csavarral szinte mindig megtudnak lepni, de ebben a sorozatban még én is többször rájövök adott epizód vége előtt jóval, hogy ki az elkövető, de nekem tökéletes hiánypótló

A BSG-t illetően Grace Park és Boomer/Athena miatt.

A LOST-ot illetően Terry O'Quinn (Locke) és Daniel Dae Kim (Jin) miatt.

Sőt ott van még Masi Oka (Hiro) a Heroesból

De a többi karaktert is nagyon bírom: Alex O'Loughlin, aki hiába hogy ált. max egy féle arcot tud vágni, szerintem tökéletes McGarrett szerepére. Vagy Scott Caan nagyszerűen hozza Dannyt. Illetve az új csajt Lori Westont alakító Lauren German.

Illetve ottvan még az a nagy darab XXXL-es kopasz csókat. Imádom, ahogy a karakterek folyton egymás vérét szívják a beszólogatásaikkal.

Na meg ott az a gyönyörű sziget, aminek a látványával már a LOST-ban sem tudtam betelni.

Számomra 40 perc tökéletes kikapcsolódás.

Szomorú is leszek, ha egyszer végetér majd.

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1572

Így valahogy.

Előzmény: Törölt nick (1570)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1571

Ámen.

Előzmény: Aragorn83 (1567)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1570

A Háuzt én se tudtam megszeretni, pedig eskü, próbáltam. Magával a karakterrel nincs bajom, és kalapot emelek Hugh Laurie előtt, de úgy az egész (többi karakter, hangulat, sztorik) nem kapott el.

Előzmény: Aragorn83 (1539)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!