Az egyik videón látható, hogy a Hamász terroristák egy csoportja berángat egy embert a kórház egyik bejáratába, nyilvánvalóan akarata ellenére, mivel az nyíltan ellenáll
Az izraeli tüzérségi támadás elől próbálja menteni az öngyilkosjelöltet.....
Az egyik videón látható, hogy a Hamász terroristák egy csoportja berángat egy embert a kórház egyik bejáratába, nyilvánvalóan akarata ellenére, mivel az nyíltan ellenáll.
A Shin Bet és az IDF vasárnap este nyilvánosságra hozott egy videót, amelyen a Hamász két külföldi túszt, egy thaiföldi és egy nepáli férfit hozott vissza az Al-Sifa Kórházba október 7-én.
Izraelnek már van termelő gázmezeje és még van olyan amit el sem kezdtek kitermelni valamint a szárazföldön is fedeztek fel kitermelésre alkalmas mezőt.
Szóval süket duma és elterelés a valódi okról miszerint Hamasz mészárosai rendeztek népirtást Izraelben.
Nem kell bedőlni a mentegetőknek
Azt le kell szögezni, hogy ez a földgázmező dolog csak nyugati észjárás. Ezen a tájékon egészen más értékekért, elvekért, érzelmekért mennek harcba az
államok, emberek. Akik a gázmezőn lovagolnak azok semmit nem értenek.
> Az oroszt nem meri baszogatni Izrael. Putyinhoz ők is kisfiúk.
Az orosztól retteg mindenki! Ja, nem is, az ukránok se szartak a nadrágjukba. Esetleg az oroszok retteghetnek a fővezírüktől. Ők szoktak ablakokból kiesni, meg hasonlók.
> Mert , hogyan kell a terroristák ellen harcolni? (Ugy , hogy kiirtjuk a gyerekeiket , meg azokat is , akik nem terroristák?)
nem, nem úgy. a terroristákat próbálják kiírtani még akkor is ha az járulékos veszteségekkel járhat. ezeket a veszteségeket a terrorista idézi elő azzal, hogy nem engedi a lakosságot elmenekülni, hogy gyerekek, asszonyok mögé bújik. amúgy ezek az ártatlan és békés emberek szavazták a hamaszt hatalomba. ezek az emberek vonulnak zászlókkal, hogy minden zsidót kiírtani. ezek az emberek köpik le a gázában meztelenül körbevonszolt izraeli katona lányok holttesteit.
> Különben nem érdekel sem az hogy a Hamásszal , sem az hogy izraellel mi lesz , intézzék el egymás kozott ,
ha nem érdekel, akkor mit vergődsz itt? posztolgass olyan topikba, amiérdekel.
> de ez az esztelen vérontás nem old meg semmit,
Persze , nem is akarnak semmit megoldani , hanem egyik a másikat kiirtani.
??
leírod, hogy egymást akarják kiírtani, aztán meg azt, hogy nem akarnak semmit. egymás kiírtásának akarata az semmi?
az arabok, a muszlimok nem fogadják el izrael létét, államiságát. a palesztinok nem ismerik el izraelt, a zsidókat ki akarják írtani. öngyilkos merénylők robbantják fel magukat izraeli buszokon, megállókban, éttermekben. az izreliek meg vannak annyira tökösek, hogy megpróbálják megvédeni magukat az óriási túlerővel szemben.
Ha olyan rosszul kiképzett egy hadsereg hogy eszetlenül belerongyol mindenfele csapdákba , akkor sajnálom , de magukra vessenek. Különben nem érdekel sem az hogy a Hamásszal , sem az hogy izraellel mi lesz , intézzék el egymás kozott , de ez az esztelen vérontás nem old meg semmit,
Persze , nem is akarnak semmit megoldani , hanem egyik a másikat kiirtani.
A Hamaszt, a Hamasz eszmeiségét természetesen nem lehet teljesen felszámolni, azonban az infrastruktúráját nagyon is. Az izraeliek ezen terve 10 évre löki vissza a Hamaszt az időben. Kezdhetik valahol máshol, de már nem Gázában az "építkezést". Nem állnak le. Félő, hogy szerte a világban meg fognak szaporodni a terrorakciók, az öngyilkos merényletek.
Háborút persze nem akar senki. De minél több a palesztin áldozat, annál nagyobb az araboknál a hőbörgés. A kormányiaknak meg le kell csillapítania őket - igy sok közös projekt nem lesz az izraeliekkel.
A kétmilliós palesztin tömeget meg nem lehet csak úgy eltüntetni. Ott lesznek gázában, a romok között. Illetve némelyik jön majd europába , növelve a migránsok számát.
A gázai gázmezők esetében meg : ezek után nehéz lesz Izraelnek rátennie a kezét.
én, mert megígérték nekem, hogy megmutatják a római-kori zsinagóga mozaikokat meg a bizánci mozaikokat, legalább 7-10 nap, hogy csak az igazán szépeket meg fontosakat lássam :)
tudod nagyon jól, hogy alapvetően se nem érdekel, se nem ismerem részleteiben az elmúlt 70+ év eseményeit, nem tudok érdemben hozzácscacsogni, nem is szoktam
engem a régebbi korok érdekelnek, azokban vagyok jó :)
én az látom, hogy most dózerolás folyik
nem tudom, mennyire lett volna reális a túszok "kiéneklése", gondolom cserébe ott fogvatartott palesztinokért, van egy olyan érzésem, hogy esetleg azért nem, emrt azt a közvélemény egy ilyen mészárlás után nem vette volna be
a közvélemény meg változékony és kurta a memóriája, egy hónap múlva karácsony, addigra valszg végez a IDF, és jön a csendes éj meg a mennyből az angyal, de főleg a bejgli