Keresés

Részletes keresés

szhelyi01 Creative Commons License 2012.02.01 0 0 1329

Helló.

Azt szabad tudni,hogy honnan indúltatok ? Honnan van a 12óra?

Előzmény: Lillacsibe (1325)
Babszi75 Creative Commons License 2012.02.01 0 0 1328
Köszi!Ez a kártya nekem is felkelltette az érdeklődésemet!Hol kell ezt megigényelni?
Előzmény: Lillacsibe (1325)
Babszi75 Creative Commons License 2012.02.01 0 0 1327
Persze!Szívesen bandázhatunk!Mi nagyon csavargósak vagyunk.Mindig az utolsók között szállunk vissza a hajóra.Novemberben pl. törökben komflist kellett fogadnunk,mert lekéstük volna a hajót.Ja,mi utolsó értesüléseink szerint a 11020-as kabinban leszünk.Ez a hajó elejében van.Balkonos kabin.Ti melyikben lesztek?Jó lenne megbeszélni egy helyet és időpontot ahol találkozhatnánk..!
Előzmény: KPKata1 (1326)
KPKata1 Creative Commons License 2012.02.01 0 0 1326

Mondjuk abban igazad van, hogy út közben bármi történhet, most ráadásul télen megyünk, hó, ónos eső és több ilyen kedves dolog közbejöhet. Mi Görögországban jártunk meg a GPS-sel, akármit írtunk neki, mindig Párizsban volt, de nem keveredtünk el, a táblák után is odataláltunk, és az utolsó 100km-nél magához tért a kedves. Most remélem nem lesz semmi, és hárman vezetünk odáig, úgyhogy ha minden jól megy de. 10 körül biztosan odaérünk. Ha be lehet chekkolni hamarabb, az jó lenne, mert szinte plusz egy napot kapnánk a hajón, lenne idő elrendezkedni, ismerkedni a hajóval, mert nekünk kellett két nap amíg el tudtunk igazodni a hatalmas hajón, de még utolsó nap is találtunk olyan részt, amit addig nem láttunk. Ha nem tudunk felszállni, akkor marad a városnézés, bár egész éjszakai zötykölődés után már nem hiszem, hogy sok energiánk marad. Én mondjuk nagyon szeretek nézelődni minden idegen országban, városban de a fiúk nálunk annyira nem városnézősek.

Jó lenne találkozni, akkor összebandázhatnánk a kirándulásokon is.

Előzmény: Babszi75 (1324)
Lillacsibe Creative Commons License 2012.02.01 0 0 1325

Sziasztok,
Egyébként aki utazott már az MSC-vel érdemes kiváltania az MSC Club Kártyát, amir pontokat tudtok gyűjteni, és így extra kedvezményeket kaphattok.
Mi pl eddig 1x voltunk 2 éve, és nemrég kiváltottuk, és 5000 ft-ot visszakaptunk fejenként az út árából :) Az azért nem rossz.
Plusz elvileg a beszállásnál külön gyorsabb bejutni is a hajóra.

Más:

Mi 2 éve mikor genovába mentünk kényelemesen 12 óra alatt odaértünk, és nem volt semmi fennakadás. Egyébként egy jó tanács:
Nem kell mindig vakon bízni a GPS-be, érdemes néha a táblákat is figyelni, meg előtte megnézni az útvonalat Viamichelin-en.
Mi pl kinyomtatjuk és visszük pluszban magunkkal.

De mikor mi mentünk Genovába akkor semmi fennakadás nem volt sehol. Mi is este 8 körül indulunk, és így reggel 8-ra odaérhetünk. De ha még meg is csúszunk, akkor is 10-11-re ott vagyunk, ami még mindig jó.

Babszi75 Creative Commons License 2012.02.01 0 0 1324
Én is azt hiszem,hogy 16óra az indulás.Az utazási irodák mindig azt írják,hogy 3-4 órával elöbb kezdődik csak meg a beszállás.Pedig most is novemberben már ismerősék 10 óra körül becsekkoltak a du.4-i indulásra.A párom ragaszkodik a korai induláshoz.Tudod mi minden évben járunk ki Párizsba,ami 1400 km.Idáig még mindig történt valami.Tavaly csak a gps zavarodott meg és úgy bevitt minket a Bécsbe,ahogy illik.2 és fél órát csúsztunk miatta.Azután németországnál letereltek minketa pályáról,de még nagyon friss lehetett a dolog,mert se a gps nem jelezte ,se egy tábla,hogy merre kell továbbmenni.Ott úgy elkeveredtünk,visszafele mentünk az autópályán.Mindez kb.hajnali 2kor.A végén egy fenyvesekkel teli úton kb.50 km után tudtunk csak visszatérni a pályára.Úgyhogy ezt a 12 órás utat akkor 19 óra alatt tettük meg.Ha most meg nagyon hamar odaérünk Genovába legfeljebb megnézzük a várost.
Előzmény: KPKata1 (1323)
KPKata1 Creative Commons License 2012.01.31 0 0 1323

Még nem kaptuk meg a pontos indulást, és a becsekkolást, Te már tudsz valamit? Nekem úgy rémlik, hogy 16 órás indulás volt ütemezve, ahhoz meg szerintem elég az este nyolcas indulás, ( a GPS 12 óra utazást ír, ez pihenővel, tankolással 14 óra, még akkor is bőven jók vagyunk), de még átgondoljuk, ha pontosat tudunk.

Előzmény: Babszi75 (1322)
Babszi75 Creative Commons License 2012.01.31 0 0 1322

Jó későn indultok!!

A kirándulásoknál meg,ha más nem taxi mindenhol van.Alkudni mindenhol lehet.

Ki kell írni,hogy mit is akarsz megnézni.Én ahol tudok az biztos,hogy buszozok vagy gyalogolok!!

Előzmény: KPKata1 (1314)
Babszi75 Creative Commons License 2012.01.31 0 0 1321

Hát,igen elég sokan leszünk.Csak az a baj,hogy nincs utitárs!!Így eléggé drága lesz az út!!!

Ez a köcsög mahart nemhogy elintézte volna..!!Azért még fáj ám a szívem!!!

Előzmény: Törölt nick (1319)
Babszi75 Creative Commons License 2012.01.31 0 0 1320

Basszus majdnem együtt megyünk.Csak ti 21.én,mi meg 25.én...!!!Jó lett volna együtt menni!!Fele gázolaj,fele útiköltség,fele parkolási díj!!!

Na ,mindegy!Ezt már elbuktuk!!

Igen,75 a születési évem!!és biztosan ismersz is.Engem mindenki ismer a párom révén a városban..:(!

Előzmény: Mollica (1316)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.31 0 0 1319

Szia Babszi, jó sokan lesztek akkor a hajón, látom már alakul.

Előzmény: Babszi75 (1313)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.31 0 0 1318

Igen, de ez MSC, és nem Costa! Itt be lehet szállni már 11 körül.

Előzmény: KPKata1 (1314)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.31 0 0 1317

Szia, egy kicsit előbb olvasd el az utolsó pár oldalt, mert erről az útról, és a Splendidáról nagyon sok infót írtunk az utóbbi időben, és ha még utána van kérdésed szerintem szívesen válaszol mindenki.

Előzmény: l.lia (1315)
Mollica Creative Commons License 2012.01.31 0 0 1316

Szia Babszi75 ! Mi is Komáromiak vagyunk! Ha a 75 a születésed éve akkor egyidősek is vagyunk.Tényleg kicsi a világ!  Jó utat nektek.!!

l.lia Creative Commons License 2012.01.31 0 0 1315

Május 19-én indulunk Genovából MSC Splendidával. Első utunk lesz. Minden tanácsot szívesen várunk és fogadunk. Előre is köszönöm nektek.

KPKata1 Creative Commons License 2012.01.31 0 0 1314
Mi úgy tervezzük,hogy este 8 körül indulunk,remélem jól lehet majd haladni az úton.Tavaly nem lehetett hamarabb beszállni,megvárták a beszállás pontos idejét.Mondjuk akkor Savonaból mentü nk.Kirándulni mi is egyénileg szeretnénk,remélem a kikötőből mindenütt bejutunk majd a városba.
Babszi75 Creative Commons License 2012.01.31 0 0 1313
Szia!Mi 3man megyünk Komáromból.Én,a férjem és a barátnőm.Nekünk ez lesz a 4. hajóútunk.Kocsival megyünk.24.én indulunk kb.14 órakor,mert a gyerekeket még el kell helyezni a mamánál suli után.Nézegettük a repülőt is,de ami árban is jó lenne az 25.én dél körül ér Genovába és félő,ha valami csúszás van nem érjük el a hajót,mert beszállni max. indulás elött 2 órával lehet.A kirándulásokat csak és kizárólag egyénileg szervezzük.Ha visszaolvasol cruzos részletes és minden oldalról teljes beszámolókat írt nekünk a kikötőinkről.A lelkesedés persze belőlünk sem hiányzik!Remélem találkozunk veletek is!
Előzmény: KPKata1 (1311)
Navigare necesse est Creative Commons License 2012.01.30 0 0 1312

Tiszteletem!

Véget ért 2 hetes közép-amerika / karib szgk-i Holland America Line-os hajóutunk, ha bárkinek kérdése van, szívesen segítek.
Az alábbi kikötőket érintettük: Tampa Bay (USA), Key West (USA), Belize City (Beliz), Isla Roatán (Honduras), Costa Maya (Mex), Cozumel (Mex), Falmouth (Jamaika), Grand Cayman (Kajmán szgk, UK).

NNE

KPKata1 Creative Commons License 2012.01.30 0 0 1311

Ti mennyien jöttök? Jó, hogy lesznek még magyarok rajtunk kívül, máskor is volt néhány magyar pár, de csak a leszálláskor találkoztunk, Ti a kirándulásokat hogy tervezitek?

Előzmény: Babszi75 (1309)
KPKata1 Creative Commons License 2012.01.30 0 0 1310
Szécsényből megyünk 4-en, a barátaink most hajóznak először,mi a férjemmel már voltunk egy éve.Már nagyon várom, remélem Ti is ilyen lelkesek vagytok. Mikor indultok?

Előzmény: Babszi75 (1309)
Babszi75 Creative Commons License 2012.01.29 0 0 1309
Szia!Mi is megyünk 25.én!Ti hányan?Honnan?Első hajóút?
Előzmény: KPKata1 (1307)
szhelyi01 Creative Commons License 2012.01.29 0 0 1308

ÓÓÓÓ JEEEE.......!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: KPKata1 (1307)
KPKata1 Creative Commons License 2012.01.29 0 0 1307
Sziasztok.Visszaolvasva látom megyünk néhányan a
Splendidán 02.25-én.
Én már nagyon várom :-) .
Már nem egész egy hónap múlva utazunk.
ecsetesek Creative Commons License 2012.01.29 0 0 1306

A vacsorához kb. ugy kell öltözni mintha szinházba mennél.  Italt nyugodtan fel lehet vinni 1-1 üveggel.  Egy liter viz 2.42 euro.  két pohár sör 6.21. Minden étkezésnél van viz csak meg kell keresni mert kb. két helyen nincs lezárva a többi helyen viszont csak reggelinél van kinyitva. Vacsorázni sem muszály az elegáns  étlapról rendelős étteremben, mert ahogy reggel, délben ugy este is ugyonott lehet vacsorázni (Én például jobban szeretek válogatni a svédasztalról)  mindenféle macera nélkül.  Ennyi jutott most eszembe.

Előzmény: nagyvillám (1304)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.27 0 0 1305

Szia,

Igazad van, de ha beírom a google-ba, hogy nílusi hajóutak, majd megnézem a találatokat, hogy milyen irodák jönnek ki, majd az áraikat, ahány utazási iroda annyi repülőtéri illleték. Tudom, hogy légitársasága válogatja, hogy ki milyen árat tud kialkudni egy reptérrel, de egyiptomba nem megy túl sok repülő, ill. légitársaság, sőt még ugyanannál az útnál is más-más iroda más-más illetéket ír. De mindegy, mert egyenlőre ilyen árak mellett maradnak a hajóutak a kompok és a fapdos

Előzmény: Ikresmama (1303)
nagyvillám Creative Commons License 2012.01.27 0 0 1304

Sziasztok!

Segítenétek nekem? MSC Musica-val megyünk elvileg június elején mediterrán útra.

Főleg a hajón való öltözködés érdekelne, mennyire értik elegánsnak a vacsorához kiöltözést? Tudunk a hajóra italt fölvinni, vagy nem engedik? Milyen árakon lehet italt (víz, üdítő) venni a hajón?

Egyébként minden információt és tanácsot szívesen várok! Köszönöm!

Ikresmama Creative Commons License 2012.01.27 0 0 1303

Szia,

Köszi.

Más.

Mi közel 6 éve minden évben 1 -2 hetet Egyiptomban töltünk, és de igaz ott nagyon magas a reptéri illeték, most jelenleg 34.900 Ft. Ebben nincs semmi rejtett haszon.....

Előzmény: Törölt nick (1302)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.26 0 0 1302

Igen köszi, de ekkora illeték szerintem semelyik repülőtéren sincs. Szerintem ez rejtett haszon.

Előzmény: vipcsi (1297)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.26 0 0 1301

Szia, végül os elég sok kereső oldalon meg tudod nézni, de én mostanában a www.hajosutak.com -on szoktam megnézni. Ott is látod, melyik kategóriában vannak még kabinok, és ha kiválasztod, akkor választhatsz kabint is. Ez a német keresőre épül, míg awww.cruisedirect.com  amerikai, így ott is meg tudod nézni, de lehet, hogy azt a kabint Mo-on nem tudod lefoglalni. Mi már jártunk így. Az utazási irodában azt mondták azért lehet, mert ott kontingenseket foglalnak le egyszerre, és ha nem tudják értékesíteni, akkor visszaadják. Ezért jobb az első. Mi a maharttoursnál szoktunk foglalni, mert nagyon meg vagyunk elégedve már elég régóta. Volt, hogy kikerestem egy kabint a cruisedirecten, és úgy mentem oda, hogy az a kabin kellene, mert tudom, hogy még szabad. El is intézték. A beszállókártyát már 3 hete megkaptuk, és be is chekkoltunk online. Magyarokról nem tudok, csak akikről itt olvasol, de ők utánunk jönnek  21.-én. Majd kiderül, hiszen úgy is egy asztalhoz ültetik a magyarokat. Igaz mi első turnusos vacsit kértünk, és nem azt küldtek, de nem lennék a helyükben, hogy mit kapnak.

Ikresmama Creative Commons License 2012.01.26 0 0 1300

Szia Cruzos,

Valahol említetted, hogy te szoktad figyelni hogy a az adott hajón mennyien jelentkeztek, látod a kabinok foglaltságát. Én fent voltam az MSC lapján ott ilyet nem lehet látni. Te amúgy melyik oladlon szoktad foglalni a hajós utakat? Megadnád annak az oldalnak a nevét? Hátha megyünk máskor is :) Köszi. Ti már megkaptátok a beszállókártyát? Tudsz más magyarokról is akik velünk jönnek?

Előzmény: Törölt nick (1295)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!