Ajjaj háát irodalomból pénteken volt egy kis verselemzés, azt jön oda a tanár hozzám én meg azt se tudtam hanyadik oldalon volt a vers ,azt lapozgatok ott előtte,meg kérdezem tőle, hogy hanyadik oldalon van egyáltalán,mert még azt se tudom!:) Így 1 oldalas fogalmazást kell róla írni büntetésből, közbe 2 sort nemtudok.. Bezzeg ha a jövőheti időjárásról kellene írnom az jobban menne, bár a beválására nem adom a fejem ugyanis vasárnap du, az esti órákban indul a komolyabb csapadék az ország NY-i felén, míg K-re éjfél körül illetve hajnalban érkezik a havazás(vagy eső?). Az ország D-i peremén(a határ 100-150 km es körzetében) a feltámadó meleg szél miatt a havazás átválthat havasesőbe, esőbe. De aki D-en a jó oldalon lesz(hát nem Szeged az biztos) az igen nagy hótakarót is kaphat a nyakába, mert ott lesz a legintenzivebb a havazás ill. az ország középső részein.A csapadék mennyisége 20mm felettinek látszik a jövő hétre, ezen belül D-Dk-re mutatja a többet. NA szóval ez látszik most a jövőnek, hát lehet, hogy a tél legnagyobb havazása jön?? Majd meglátjuk, mindenesetre a tavaszban már benne vagyunk, azért jöhetne már a meleg igaztán a +20fok és zivatarok!:))
Egyébként -6 fok van itt is, Kékestetőn -13fok, Miskolc -9fok és stb.. Azért az se volt semmi, hogy Bp körül tegnap 6cm hó hullott mondhatni a semmiből! Mert nem számított rá senki sem az égatta világon!
Sziasztok !
Micsoda ocsmány idő!!!
És milyen hidegeket jósolnak a következő napokra!!Nem hagyom hogy a természet diadalmaskodjon
felettem , vettem egy szoláriumbérletet. :)
De irodalomból is rendezni fognak neki versenyt, kábé úgy május elején! :--))) Ha jól gondolom!
Viszont ne bántsuk, mert eddig ez a hozzászólása volt helyesírásban a legjobb, tehát határozottan fejlődik a (még)gyermek!
Nem szeretnék ünneprontó lenni,de irodalomból nem rendeznek versenyt?Márcsak azért,hogy úgyis 16 nap múlva benő a fejed lágya.:)Hajj,mikor én voltam 18 éves...
Köszönöm a gratulációkat mindenkitől, hát nem könnyű ez az egész az biztos. Sokszor nem sikerül jól az előrejelzés hiába néztem át minden egyes modellt, van mikor másnapra nem lehet pontosan megmondani az időjárást, sőt volt hogy 6 órával előre nem jött be.. így ezért nagyon rizikós mikor pl kedden leadom az előrejelzést ami szombatra szól ,mert a szombaton mért adatok számítanak épp(de mindig változik a kiírt nap)így ezért nagyon rossz, hogy nemtudok mindig net mellett lenni, mert esetleg lemaradok a nagyobb szorzóról, mert minél hamarabb adja le az ember annál nagyobb szorzót kap, így ha bejön akkor a szorzóval együtt szépen összejön a pont, ez történt most szombaton!:) A honlap szerkesztője mondta, hogy már készülnak az oklevelelek az első 10 embernek. És ahogy megnéztem az összesítést a 20 fordulóból az utolsó 3 versenyem lett a legjobb.. nagy hajrá volt, így tudtam bekerülni. Ez az utolsó forduló a 20 pontal pedig méltó befejezése lett az őszi-téli fordulónak. DE nincs megállás, már ezen a héten indul a tavasz-nyári forduló! Újabb 20 hét, újabb 20 izgalmas verseny vár ránk, és egyre többen vannak akik előrejeleznek s egyre jobban jeleznek előre, így egyre nehezebb maga a versenyben bennt maradni..Tényleg! TI nem akartok részt venni ebben?? Nagyon jó móka az egész.
Egyébként már az első 20 helyezett közül én vagyok a legfiatalabb. De lassan vége a gyerekkornak, mert 16 nap múlva 18éves leszek...
Szép estét mindenkinek! A Februári csapadék Szegeden 44mm lett.
Csatlakozom a többiekhez, nagyon büszke vagyok Rád...:)
Elképzelem magam a nyugdíjasházban, mikor a kerekesszékben ülve, a hallókészülékemmel szerencsétlenkedve megpróbálom kivenni a szavaidat valamelyik híradó időjárásjelentésében, a többieknek hevesen mutogatva, hogy "...na, ő az a fiatalember, aki a fórumon gyűjögette az adatokat és lám, mi lett belőle..."...:))
Megvan a végeredmény!! Még el is számoltam magam, mert ezen az utolsó fordulón kerek 20 pontot értem el!! A kedvenc számom, olyan szép kerek, nagyon örültem neki. Így az összesített végeredmény szerint 8. lettem a kerek 80-ból. Tehát sikerült bekerülnöm az első 10-be de nagyon nehéz volt. És azt még elmondom, hogy a 7. helyem 0.05 pontátlagon múlt... ha 21 pontot sikerült volna összesezdnem akkor 7. vagyok, de nem baj ez is nagyon szép eredmény, hisz 1-2 tényező ha nem úgy alakult volna szombaton akkor seperc alatt kiestem volna az első 10-ből olyan szoros volt a küzdelem. A pontátlagom 14.05 lett, szerencsére ez is túlment a 13. egészeken, mert a 13-at se szeretem!:) Az előző fordulóban még 13.68 volt, de ez a 20 pont szépen feldodta, egyébként ez a mostani volt az eddigi 2. legjobb előrejelzésem, a honlap szerkesztője szerint (aki meteorológus) a 12 pontól már nagyon jó teljesítmény.
Érd, február: 38 mm!!!!!!!!!
:-)))
Azér' hagggyák mán' abba a dunyharázogatást!!!
Tegnap este óta megint cca 10 cm erősen vizes hó esett, +1 körüli hőmérséklet.
A növények meg lassan éledeznek, a mandula rügyei rózsaszínek!!!
Mézontófű
Még nem olvastam ilyen izgalmas időjárás-jelentést.:-)Gratula, nagyon ügyes vagy, remélem rövidesen átveszed az Aigner Sz. helyét, mert az ő hablatyolásából sosem derül ki milyen idő lesz.
Mit is ér ez a helyezés az első 7-nek?
Közben eljött a vég pillanata!!!:))) A múlt héten leadott előrejelzési verseny mára volt kiírva Budapestre és 13:00-kor mért adatok számítottak és a regglei T min. Nos megnéztem a leadott előrejelzéseket pont 50-en adtak le,és a mért adatokat most adták ki, és elmondhatom, hogy mindennél jobban alakul az előrejelzésem!!:))) Azthiszem megfogtam Snowhuntert, mert Budapest a helyszín és 12h-kor mégcsak +1 fok volt Lőrincen akkor még ő állt közelebb,mert +2fokot adott 13h-ra, de 13h-re +4 fok lett(!), én meg +3 ra raktam a tippet még kedden! A szél is jó lett,gyenge dny-i,de mindketten azt adtunk, meg sokan mások, szinte hihetelen. És erősen felhős lett 13h-kor az égbolt és az is bejött nekem,mert Snowhunter borultat adott de az se sokon múlt neki.. Egyébként érdekes, hogy akikkel nagyon szoros versenybe vagyok ők is mind nagyon kasonló előrejelzést adtak le mint én.. honnan tudják ilyen jól ők is.. Márcsak a T max hiányzik, és a csapadék kérdése tehát legyen ma éjfélig Bp-n, mert csak azon 3 pont múlik!!És minden résztvevő adott csapadékot.Ha lesz csapadék és a T max-ra is kapok legalább 1 pontot akkor 19 pontom lesz összesen ebben a fordulóban,ami a 13.68-as átlagot simán felrepíti!!:))Snowhunternek pedig 16pontja lesz összesen, és a többi szoros helyzett nem éri el a 19 pontot így lehet még 7. is az első 10-ben!:)) hihetetlen jól sikerült ez ez az utolsó forduló nagyon jól sikerült szerencsére, mert a T min-t is telibe trafáltuk,mert -2 fokot adtam és pont annyi lett..:) Szinte hihetetlen, hogy milyen kicsi külömbségek 1-1 fokban tér csak el az előrejelzés sok embernél és annyi számít..Teljes káosz és izgalom van most itt!:)) Mindenki a Budapest iadatokat nézi és számolgatja a pontokat!De már eldőlt minden, így ma éjfél után már összesítjük is a 80 ember átlagait és meglátjuk kik vannak benne az első 10-ben! Én már biztos!:)
Szia...:)
Itt ma reggelre 15 cm hó esett, jó vizes, nem tudom, milyen vastag lett volna ez a szép fehér paplan, ha nagyobb hidegben potyogott volna le... Olvadt ugyan nap közben, de maradt még bőven... Örülök neki, kell ez, de már nem sértődnék meg, ha jönne a tavasz...
Ma reggelre hullt 15mm eső, amióta nem vagyok itthon tehát vasárnap óta 26.5mm csapadék volt. Szerdán 8cm-es hóréteg alakult ki,de már semmi nincs belőle. Tozatu! Nálad mennyi vlt ma reggelre, és az egész héten?
Üdw!Wki pontosan +tudná mondani,hogy M.ország (Siófoktól 30km délkelet) nagyjából melyik USDA zónába esik?Illetwe,h pontosan mi alapján dönthetem ezt el.A legalacsonyabb hômérséklet?Fontos lenne!Köszi
Most még sajna a havat, bár olvadt ma is rendesen, de a földet túrnám már, mint a Tozatu-emlegette kismalac... Kurta farok ugyan nincs, de az alkat közeli...:)
Így érthető is a vonzalmam a malacok iránt, volt már egyszer vietnami népség, csüngőhasúak, de lesz még az biztos....:)
Itt ahol a madár sem jár,de még a mókus sem,és a kurta farkú kismalac túr csak,5cm hav esett,beizzítottuk a szánkót.Az örökzöldekről le kellett seprűzni.Eddig 7mm olvadt el a mérőben,de még volt jég benne.Délután sütött a nap,az utakról elolvadt.