A jelenlegi modern fizika több mint 100 éves. Ma már inkább gátja, mint segítője a tudomány fejlődésnek. Szükség van tehát egy új fizikára. De milyen is lesz ez az új fizika? Erre keressük a választ.
Nem az a kérdés, hogy mekkora a sebesség, hanem az, hogy az elektron sebességét mihez kell viszonyítani. Mihez képest kell mozognia az elektronnak, hogy keletkezzen körülötte mágneses mező?
... ez meg úgy van, hogy az elektron sebessége a rézhuzalban 100-200 ezer kilométer/secundum . A te sebességed csupán 10-20 méter/secundom . Tehát milliószorosa . Amíg meg nem közelíted mondjuk 1 százalékát az elektron sebességének, addig neked van igazad, felette meg nekem . Ugye ezen már nem veszünk össze, inkább linkelj be valami érdekeset a YouTube-ról !
"Hát épen ez az, sehonan sem tudja . Nem az elektrontól függ a mágnesestér, hanem a megfigyelő állasától ."
Ez a színtiszta relativista felfogás. De szerintem helytelen.
Szerintem ha keletkezik mágneses mezőm akkor az azt jelenti, hogy elektronnak van egy valóságos sebessége. És ez teljesen független attól, hogy te honnan nézed, vagy nézed-e egyáltalán.
Ha nem keletkezik mágneses mező, , akkor az elektron valóban áll.