Figyelj csak, ezekben az idézetekben semmi új nincsen, ahogy észrevettem, azokat a szavakat, illetve tagmondatokat emelted ki, amelyikekben a bolond, bolondság szavakat használta a Biblia : tetszék az Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által tartsa meg a hívõket. (1 Kor. 1:20) , figyelj, én csak tippelem, mert semmi teológiai végzettséggel nem rendelkezem, tehát, ha nagyot tévedek előre is bocsánatot szeretnék kérni, de szerintem itt arról van szó, hogy Isten mindent tud, mindent lát és mindenható, most gondolj bele, mi, emberek, porszemeket tudunk, szemellenzővel látunk (elég szubjektívan szemlélve mindent), és persze rendkívül törékenyek, akiknek sokszor, sőt rengetegszer kell a megerősítés, amit jó esetben az igehirdetés által tudunk magunkhoz venni, ilyen kontextusban Isten nézőpontjából persze, hogy óriási bolondság az igehirdetés, de az embernek meg igencsak szüksége van rá, mint már mondottam esendősége és a bűnre hajlásának okai miatt.
"Hanem a világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a világ erõtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erõseket."
Nekem ezek a sorok azt jelentik, hogy Isten előtt mindenki egyenlő, csak az emberek között van egy úgynevezett "rangsor", hiszen a bölcs ember Isten nézőpontjából bolond, azzal, hogy Isten a bolondokat választotta ki, sztem csak azt akarta kifejezésre jutattni, hogy ne legyenek úgy eltelve magukkal a bölcsek, mert bár sok adottságot jutattott nekik Isten, de nem azért, hogy ezzel lenézzék a "butábbakat", hanem , hogy szálljanak magukba és hogy alázattal szolgálják a világot, az embereket. Mindenki annyi adottságot köteles jól kihasználni, amennyit a Jó Isten neki jutattott, de mindenféleképpen alázattal kell tennie.
Tehát vidám bolondok vagyunk a bolondságainkban. :)))))
Kezdettől fogva sejtettem, hogy a MA6MA a "mahatma" szót jelenti, ami a "maha atman" (kb: nagy lélek) egybeírása .... ami attól "nagy", hogy kegyes, megértő és szolidáris a még útkereső lelkekkel. Béke legyen veled!
Akkor minek jottél ide ? Újvári megfogalmazhatta volna a saját szavaival is, de most ezekkel a bibliai idézetekkel fejezte ki a nézetét. Szerintem is inkább maradj a mósógépek szerelésénél.
Hozzánk kegyszer felcsengettek, és a kaputelefonon keresztül beszélgettem velük egy ideig. Mivel kedvesek voltak, én is az voltam velük. Megkérdezték udvariasan, hogy egy ajándék könyvet betehetnek-e a postaládánkba. Én nem akartam elutasító lenni, és elfogadtam. Ennek a következménye az volt, hogy utána rendszeresen felcsengettek, hogy elolvastam-e már, és nincs-e kedvem beszélgetni róla. Végül annyira terhessé vált a dolog, hogy el kellett küldenem őket. Utána mondták ismerőseim, hogy azzal követtem el a hibát, hogy elfogadtam a könyvet, mert az ilyen személyt valahol regisztrálják, mint lehetséges megtérőt, és az illető nyakára járnak.
"... mi az ERŐSZAK A SZEMTELENSÉG ÉS A TOLAKODÁS ?"
Erre egyetlen választ lehet adni - az amit annak érzel. Mivel mindannyian mások vagyunk, ezek a határok is máshol húzódnak. Egy cselekedet nem önmagától erőszakos, hanem attól, hogy a részesei hogyan élik meg. Nyilván egy Tanú nem találja erőszakosnak, hanem jócselekedetnek tartja, másokat pedig irritál, harmadik pedig képes kezelni ezt a helyzetet.
És ez a harmadik út amit a zökkenőmentes probléma-megoldásnak tartok - viszont nem mindenki képes rá. Egész nevelésünk arra indít, hogy ha valaki szól hozzánk azt halgassuk meg, ha kérdez, akkor válaszoljunk. Nem csak a hittérítés működik ezen az elven, hanem a biztosítási ügynökök működése, az adományért telefonálók ("lélegeztetőgép", "árvízkárosultak", "Isaura kiszabadítása":) technikája is.
Ez a külső világ, amelyen nem tudunk változtatni. A biztosítási ügynökök meg fognak keresni, a Tanúk becsengetnek ...stb ... bármit is teszünk. Ha kutya módjára elhajtjuk őket, akkor is - ennek annyi a hátránya, hogy magunkat is megalázzuk ... bár ez is arcbőr kérdése. Ha dühöngünk az ügynök miatt, magunkon dühöngünk (magunkat büntetjük!), hogy nem tudjuk kezelni a megváltoztathatatlan világot.
Viszont el lehet sajátítani egy konfliktusmentes kezelési módot, amikor nyiltan és őszintén képviseljük saját érdekünket és szándékunkat, és minden durvaság, pláne minden mellébeszélés nélkül közöljük, hogy köszönjük nem kérünk a nagyszerű lehetőségből. Ez nem okoz olyan későbbi konfliktusokat, mint például ha a megalázott ügynökkel évek múlva egy iskolában találkozunk mint a gyerekünk tanítója, vagy mint az új munkahelyünkön mint leendő vezetőnk ... stb
Ha az elutasítást alkalmas módon közöljük - megfelelő nemverbális közlés mellet -, akkor egy rövid mondat az egész. Ha magyarázkodásba kezdünk, vagy viselkedésünk határozatlan, akkor a másik bátorításnak veszi, és mindenkinek rossz - mi frusztráltak leszünk, az ügynök pedig hiába járatja a száját. Továbbá minden tagadás ellenére létezik a "hülyék és barmok adatbázisa", ami alapján az ügynökök felkeresnek minket mint nem reménytelen kuncsaftokat. A legrosszabbnak a határozatlanságot tartom. Határozott kezelés mellett az ügynök is megtanulja, hogy még arra sem vagyok köteles, hogy meghallgassam mit akar - és ez nem barátságtalan lépés.
Ha még ezt a kevés alkalmazkodást is meg akarjuk úszni, akkor egy tanyán kell laknunk, magas drótkerítéssel körülvéve, és aki belép azt lepuffantjuk mielőtt megszólalna. Minden más esetben kénytelenek vagyunk elviselni, hogy idegen emberek mások mint elvárnánk, csúnyán és túl hangosan beszélnek, büdösen szálnak fel a buszra, járdára köpnek, rettenetes zenét ordíttatnak ... és van olyan is aki becsenget egy általa jónak vélt céllal.
Bárhol lehet. Azzal, hogy floodolsz a topicokat rombolod. Kétlem, hogy itt kellene kiélned a JT frusztrációdat.
Nem vagyok JT szimpatizáns, de nem itélem meg őket egy pár hülye ember miatt. Nem sok keresztény topicot olvasok, de ahol Cserfa és Újvári beszél azt érdemesnek tartottam mindig is. Kritikus írásodat már megválaszolták. Azon törd inkább a buksid.
Énhozzám tegnap csöngetett be két nem éppen fiatal asszonyság. Egy fárasztó 36 órás ügyelet után nem igazán erre vágytam. Láttam a kezükben a Zőrtoronyt (már jól ismerem, mert a kórház várójában is otthagyják szanaszét). Tehát eléggé lefáradva mondtam, hogy nem alkalmas. De ők csak mondták a magukét. Erre elmondtam az ismert mondást: Nem adunk elt semmit, nem veszünk semmit és nem térünk át semmilyen hitre. (Kutyánk nincs.:) Erre aszongya az egyik: ez már a végidők kezdete. Betelt a pohár, azt mondtam: Igen, pontosan így van, ezért ez a mi beszélgetésünknek is a vége - és becsuktam a kaput. Sajnálom fiúk, de ez nálam már kimeríti az erőszakosság fogalmát.
Kicsit off: (Ez nem Jehova-ügy, de azt is szeretem, mikor midenféle féymásolt igazolvánnyal éhes gyermekek adomány-ügyében csöngetnek. Ilyenkor meg szoktam kérdezni, hogy nekünk mit hoztak, hiszen itt is van 4 gyerek. Távoznak...)
Ha az nem ERŐSZAK ,TOLAKODÁS ésSZEMTELENSÉG ,hogy egy vadidegen embert megállítunk beszélgetni, azzal a nem titkolt céllal ,hogy tökéletesen átformáljuk a világnézetét akkor mi az ERŐSZAK A SZEMTELENSÉG ÉS A TOLAKODÁS ?
Nem ferdítettem el a mondanivalódat. Én újvárinak adtam hitelt, majd pedig azt találtam én magam, te helyesled, ha nagytestű kutyával, egyebekkel fenyegetik a JT aktivistákat. Nem állítottam be semmilyen szónélküliséget, stb. Nem kell magyarázni, fogalmazgatni, és nem érdekel, mi volt az előzmény, amit tanácsoltál, illik a te (szerintem) iszonyatos mivoltodhoz. Iszonyatosnak tartom, hogy téged áthat az erőszak, az erőszakos megoldások utáni vágy és az ilyen tanács.
A te iszonyú mivoltodnak csak egy kis része (de nagyonis illik a többihez), hogy te kutyával fenyegetnél embert, és hiába tiltakozol, hajladozol, nem hiszek neked.
Engem nem érdekel, te mit fogalmazgatsz, hanem úgy vagyok ezzel, szerintem aki ilyesmit tanácsol, mint te, ilyesmivel egyetért, mint te, az ilyen is szerintem.
Szóval a nickeden olyanokat írtál, amikből én erre jutottam, és ezt tanúsítom.
Egyébként pedig én felelek Isten és a fórumtársak előtt ha hamis vagyok. De, hogy a te fogalmazgatásaidnak, stb. hajoljak, ugyan mire fel?
Én teszem a tanúságomat ellened, te is tegyed ellenem.
Nem jelentettem fel boozefightert, hanem SOS szólt, én meg aszontam, hagyni kéne.
De én olyan vagyok, aki olykor megfelel. Most is megfelelek boozefighternek, aki szerintem iszonyú ember.
De én már csak annyira sem akarom őt feljelenteni, hogy moderálják, inkább maradjanak meg szólásai, az iszonyatosak is, hogy mások figyelmét fel lehessen rá hívni.
Gorillánál nézd meg az előzményt. Őt zaklatták. Ezt még Újvári is beismeri, hisz kapcsolatba akart lépni az illetővel. Ott se mondtam, hogy uszítsa rá a kutyát, csak azt, hogy ne hívja vissza, ha az illető be akar menni.
A másik egy történet.
Nem tanácsoltam azt, hogyha bejön, szó nélkül engedje rá a kutyát, ahogy te beállítottad. Azt mondtam, ha zaklatja, és felszólításra nem hajlandó távozni, akkor. És jogilag se, erkölcsileg se találhat senki semmi kivetnivalót abban, hogy valaki jogos birtokáról a nemkívánatos személyt eképp távolítsa el.
És mivel te elferdítetted a mondanivalómat, hogy ne úgy hangozzon, ahogy előadtam anno, hazudtál. Másrészt ha állítasz valamit, előbb ellenőrizd le! Ennyi idősen ennyi eszed lehetne...
Valamint azért nem tagadtam, mert nyaraltam, elvittem kicsit szülés előtt az asszonyt, hogy kettesben legyünk, így nem voltam netközelben, ezért nem tudtam illően megfelelni.
Látom hiányoznak a tanítványok ebben a nyári tanítási szünetben :-))
(tudom, ha nem is mondta, célzott rá .... de ha azt sem, akkor gondolta ... ha meg mégse, akkor gondolhatta volna)
De lehet, hogy a próféta egy téren hasonló szakma mint a politikus - többet kell tudnia elviselni mint az átlagembernek, és talán ezt még az index moderátorai
is figyelembe veszik. Booze' írásai a "költői munkásságának része".
Azt gondolom itt az egész téma offtopik, mert feljelentésekhez ott van a moderációs topik - ott teljesen legális, erkölcsös és ON.
Újvári írta ezt a kutyás dolgot rólad. Lehet, hogy tévedett. Én akkor sem hazudtam, mert te eddig nem tagadtad, noha régóta szemedre lett hányva.
De megnéztelek, és tudod, mit találtam? Idézek:
A Jehova Tanúi tévtanításai topic boozefighter válasz | megnéz 2004.06.11 11:06:21 (4966) Akkor építs fel egy masszív kerítést, és tartsál valami nagytestű kutyát. Ha jön a térítő, mondd neki, hogy térítse meg a kutyát, majd ha sikerül, megpróbálhatja veled is. Előzmény: GORILLA (4960)
Jehovások lerázása topic boozefighter válasz | megnéz 2004.01.12 09:46:38 (17) Az egyik haverhoz becsengetett két ilyen harci bárány, és megkérdezte, hogy meghallotta-e már Jézus szavát. Mondta, hogy igen, a környéken mindenki meghallotta. Néha kicsit hangos, rá kell szólni, akkor elkussol. Jehovisták csak néztek, mint Rozi a moziban. -Maga elcsendesíti Jézust? -Simán. Figyeljetek? Jézus, gyere ide! És odajött a bullmasztiffja. A jehovisták szóhoz se jutottak. A haver mondta nekik, ha megtérítik a kutyát, és ha rá tudják venni, hogy engedje be őket, ő is megtér. Még mindig nem jehovista, és valszeg nem is lesz.
Én annyira nem hazudok, hogy jó sokszor írtam e fórumra, az egyetértést súlyosabb véteknek (bűnnek) tartom, mint magát a vétket (bűnt), amivel egyetértenek.
Te pedig, boozefighter, egyetértesz a kutyás haverral, sőt, tanácsolod ezt a kutyás dolgot.
Azaz lehet, hogy nem eresztettél kutyát a JT ügynökökre, de tanácsolsz hasonlót, így megáll, amit írtam rólad, hogy kutyát eresztenél.
Mivel pedig gyorsan ment ezeket rád bizonyítani, mondhatom, boozefightert könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát.
De azzal egyetértek, ha nemkívánatos személy bejön hozzám, és felszólításra nem akar távozni, akkor alkalmazhatok erőszakot, akár kutyát is uszíthatok rájuk.
Ja: és nem én vagyok Hunyadi Mátyás.
Ma6ma: ne írd félre a nickem, főleg ne buzizz le, én se bántottalak.
Újvári: még mindig nem írtad le, hogy mi alkotmányelleneset írtam, gyanítom nem is fogod, merthogy nem írtam olyat.
A modi vette elő. Akinek végülis igaza van, nem szép, ha ilyen fenyegetőzések, meg mocskolódások vannak egy vallás-filozófiai fórumon.
Én nem vettem volna elő, azaz csakugyan jobb lenne a felejtés.
Egyébként valószínűleg boozefighter reinkarnálódott Hunyadi Mátyás néven.
Jó dolog ez a nick, meg net, ezek a szokások. Ez jó a név nélküli, arc nélküli nethősöknek, egyik nicken leszerepelnek, csinálnak másikat, ahol tiszta lappal folytathatják. Sőt, sokan egyszere működtetnek több nicket, egyiken hátbaveregetnek, a másikban döfnek.
Az meg régi gyerekes csíny, kitolni az emberrel, és röhögni lehet rajta, hogy hihihi, nem is tudja, ki volt. Ezt is magas fokon lehet művelni a neten.