Keresés

Részletes keresés

Ayreon Creative Commons License 2006.09.13 0 0 947

Francba! Valami komoly fájdalom van szombat óta a hátamban, fent a gerintől jobbra, a két lapocka között. Olynnira, hogy tegnap lementem a termbe, de semmit nem tudtam csinálni, ma éjjel már aludni sem tudtam, majdnem sírtam, ha fordulnom kellett. Ma elmentem dokihoz, aki azonnal megtiltott mindenfajta mozgást, emelést, kaptam fájdalmcsillapítót, kenőcsöt, és elvileg csakidő kérdése és lemúlik. Azt mondja idegbecsípődés, vagy gyulladt mellkasizom (ami a mellkas hátoldali részsén van)

Azért napi 15 perc szobabiciklit csak leviselek majd, mert különbenmegzavarodok...

Szar az egész.

BigDaddyZ Creative Commons License 2006.09.13 0 0 946
C-ből mindegy szerintem... lehet k*rvadrágán venni egygrammos pezsgőtablettát, én inkább kb. 700 HUF/100 gramm áron aszkorbinsav-port szoktam venni. De bármilyen megfelelően nagy dózisú kiszerelésben oké, 100-200 mg-os bogyókkal nem érdemes szenvedni szerintem, egyrészt nem "költséghatékony" másrészt minek napi 50 bogyót megzabálni mikor ugyanazt lehet 3-4 kapszulában is...
Előzmény: azsem (944)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.09.13 0 0 945
Akkor kapsz képzést rendesen anatómiából is, ugye?
Előzmény: athos777 (943)
azsem Creative Commons License 2006.09.13 0 0 944
C vitaminból milyet?
athos777 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 943
Pszichológiára.
Előzmény: Mirrmurr (942)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.09.12 0 0 942
Te is kommunikáció szakra jársz?:)
Előzmény: athos777 (941)
athos777 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 941

Hát srácok, igy van ez. a testépítés drága sport. drága a kaja, a kieg. , a bérlet, a sok idő (piac, főzőcske, mosogatás...), és minél többet áldozol rá annál jobb az eredmény.

a vitamin témáról meg annyit, hogy akkor se lesz komoly bajod, ha egyáltalán nem szedsz vitaminokat. de akkor az erdmények se jönnek. az egytablettás cuccok nem elég jók egy intenzíven edző sportolónak. és ha összehasonlítod az árakat, rájössz, hogy a csomag is ugyanannyiba kerül, mint sima vitamin. vagy még olcsóbb. egy iss pak 3500ft (30X6 tabletta). 500al drágább a daily one-nál. én napi 1-2 csomagot szedek, +5g cvitamon minimum.

a szupermarketekben meg mindig a legxarabb cuccokat teszik ki, ráadásul marhadrágán. én ősrégi bioteches ultrawheyprót láttam a teszkóban, drágábban, mint at ultimate-es tejsavóizolátum(!). menjetek szakboltba. én a kálvinon szoktam bevásárolni. A legjobb gyártóktól van ott cucc (pl: ON, Twinlab, Ultimate, BSN, San stb), érdemes benézni.

a kognitív disszonancia pedig egy kellemetlen mentális állapot, "szorongás", amit általában akkor érzünk, ha bizonyos tudati tartalmaink ellentmondanak egymásnak. mindenki próbálja csökkenteni a KD-t.

pl: tudati tartalmak:

1. izmos akarok lenni

2. a testépitéshez pénz kell

3. nekem nincs rá annyi pénzem

a disszonanciát csökkentheted az 1 megváltoztatásával (nem is akarok izmos lenni, stb.)  ekkor megszűnik a disszonancia, mer ha nem akar valaki izmos lenni, akkor logikus, hogy nem fog rá költeni.

de csökkentheted a KD-t a 3. megváltoztatásával. elmész dolgozni, és szerzel rá lóvét.

Biztos ezt monta volna a Fekete Laci is...    :D

Előzmény: BigDaddyZ (940)
BigDaddyZ Creative Commons License 2006.09.12 0 0 940

Ha a bevitt vitaminok aránya megfelelő, nem lesznek mérgezési tünetek. "Mérgezés"nek leginkább a bizonyos vitaminok extrém bevitele miatt más vitaminokból jelentkező hiánytüneteket titulálják.

Egyébként meg persze, hogy mindeninek más a fontos. A havi spec. kaja meg kiegészítő árából fizethetnék mondjuk kocsi törlesztőrészletet, de nem teszem mert nekem EZ fontosabb.

Előzmény: lzleo (939)
lzleo Creative Commons License 2006.09.11 0 0 939

"mi az, hogy 2-3 naponta szedsz vitamint? " - Én csak az "A" vitaminnal kapcsolatban gondoltam, hogy inkább jobb néha kihagyni. Ha jó a tábázat, akkor több mint 4,5-szer annyi "A" vitamin van benne, mint a Multi-X-ben. Az "A" vitamin zsírban oldódó vitamin, tehát elraktározódik, ígyhát túladagolás is előfordulhat. 

A neten azt írják, hogy túladagoláskor előfordulhat: fejfájás, bőrhámlás, a csontok elváltozása, vesebántalmak, ízületi fájdalmak, súlyos májártalom.

Előzmény: BigDaddyZ (933)
lzleo Creative Commons License 2006.09.11 0 0 938

"van egy Eszter nevű lány" -  Hát nem tudom. Az mitől jobb? Ő ugyanúgy látja, ha cingár vagy, tehát szintén cikisnek tűnhet a helyzet egy olyan ember számára, akinek egy boltba bemenéskor ilyen szorongásai vannak. 

Meg ez a "képzettsége is a testépítéshez kötődik". Hát nekem aztán kötődhet akárhova a végzettsége, de én inkább hiszek egy izmos férfiembernek, aki már valami izomzatot felépített, mint egy "plázacicának".   

Előzmény: goldfinger (936)
lzleo Creative Commons License 2006.09.11 0 0 937

Azért nem mindenki dobja be a 6 kiló fehérjét havonta.

Meg aztán van aki egyszerűen nem is engedheti meg magának, és van olyan is akinek az életében vannak más szintén fontos dolgok is, amikre költenie kell (család, lakás, kocsi, stb.). Szóval igenis vannak akiknek ez a sport komoly matekolással is jár.  

goldfinger Creative Commons License 2006.09.11 0 0 936

A Duna Plaza alsó részlegében (a metró felől) levő boltban van egy Eszter nevű lány, ő tutira nem fog ilyeneket gondolni, mivel rengeteg nőni vágyó srác megy be oda kiegészítőkért. Ráadásul a képzettsége is a testépítéshez kötődik, úgyhogy még segíteni is tud bármilyen kérdésben.

Persze a szerencsén is múlik, hogy az ő műszakját fogod-e ki, mert van egy kollégája, egy terebélyes srác, ő pedig már sokkal morcosabbnak tűnik a kívülálló számára.:-))) 

Előzmény: Törölt nick (919)
BigDaddyZ Creative Commons License 2006.09.11 0 0 935
Teljesen nyugodt vagyok, csak a normális vitaminbevitel nem attól függ, hogy az ember "testépít"-e avagy nem...
Előzmény: Dorien (934)
Dorien Creative Commons License 2006.09.11 0 0 934
Nyugalom, nem mindenkinek a testépítésről szól az élete. :)
BigDaddyZ Creative Commons License 2006.09.11 0 0 933
Gratulálok mindenkinek... mi az, hogy 2-3 naponta szedsz vitamint? A DynoVite az ilyen "egytablettás" műfajban nemrossz, de az a kategória, hogy ha nincs más akor megteszi. A rendes multivitamin/ásványianyag az csomagban jön... ne mondjátok már, hogy havi 4100 forint a multi-Xért sok pl. havi hat kiló tejsavó meg ugye a rendes kaja mellett... ne bohóckodjatok már
Előzmény: Dorien (932)
Dorien Creative Commons License 2006.09.11 0 0 932
Heti 2-3 alkalommal szedem őket, ahogy heti 2-3 alkalommal edzek is. :)
A halolaj a legjobb Omega-3 zsírforrás. 500mg-os kapszula, 100db ezerpárszáz Ft.
Előzmény: lzleo (931)
lzleo Creative Commons License 2006.09.10 0 0 931

És a DynoVite mellé minek szedsz halolajat?

Abban is "A" vitamin van, nem? Vagy inkább "D"?

Előzmény: Dorien (923)
lzleo Creative Commons License 2006.09.10 0 0 930

Az "A" vitamin zsírban oldódó vitamin, tehát túladagolható, úgyhogy a napi ajánlott adag 9,5-szöröse kicsit soknak tűnik a DynoVite-ban. 

Annak ellenére, hogy a napi ajánlott mennyiségek megállapított értékei felett már kissé elszállt az idő, szerintem jól teszed, ha nem minden nap szeded.  

Előzmény: Dorien (929)
Dorien Creative Commons License 2006.09.10 0 0 929
Tudtommal ez a legjobb egytablettás multivitamin.
Előzmény: lzleo (925)
lzleo Creative Commons License 2006.09.09 0 0 928

"Külföldiül" megtaláltam. 

http://www.tritonhealth.com/daily-complete-formula.php

Ára: 180 tabletta 5500Ft-ért.

Napi hatot kell bevenni, tehát a 30 napnyi adag elég drága.

lzleo Creative Commons License 2006.09.09 0 0 927

Még valami.

Az Ultimate Nutrition féle Daily Complete Formula -ról tudtok valamit?

Összetétele? 

lzleo Creative Commons License 2006.09.09 0 0 926

Megnéztem az árakat, úgy 2-3 ezerből szerintem kijönne az ásványi anyag kiegészítő a DynoVite-hoz.

lzleo Creative Commons License 2006.09.09 0 0 925

Vitalife DynoVite?

Nem tűnik rossznak a cucc. Jó sok vitamint tartalmaz.

100 tabletta 5 rugóért nem olyan drága.

A Multi-X -ből 100 adag kb 13000Ft.

Lehet, hogy ezt a DynoVite-ot valami ásványi anyag cuccal kiegészítve olcsóbban ki lehetne jönni, mint a Multi-X -szel.

Előzmény: Dorien (923)
lzleo Creative Commons License 2006.09.09 0 0 924

"Még él bennem a félelem, hogy azt gondolják magukban: .......  "

Na és? Te is azt gondolsz amit akarsz.

Gondolhatod például azt is, hogy aki ezt gondolja rólad az egy "=!'(%'(+!?:>#&@{,

és ezzel máris egál a dolog. Gondolatban még a legnagyobb drabált is elküldheted a búsba.  :)

Ennyit a gondolatokról.

Dorien Creative Commons License 2006.09.09 0 0 923
Vitalife DynoVite-ot szedek 2-3 naponta egy szemet. Meg vele mindig lemegy egy halolaj kapszula is.
Előzmény: lzleo (914)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.09.08 0 0 922

Haha, a Corában annyit tudnak az ilyen cuccokról, mint Fekete Laci a kognitív disszonanciáról (bár ki tudja?):)

Biotech Vitacomplex a szóban forgó kis vacak. Kis kék tégelyben van, aranyosan csörög:)

azsem Creative Commons License 2006.09.08 0 0 921
Multivitamin az nem fehérje :)
Azt meg tojd le mit gondolnak magukban.
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.08 0 0 920

Képzeljétek, nyertem egy hetet! 3 hétig lesz csak a kezemen ez a szar tok, 22-én megszabadulok tőle! Alig duzzadt és ha nem lesz gáz, egy héttel hamarabb leveszik, így nem esik ki egy hónap se!

COOL

;-)

Törölt nick Creative Commons License 2006.09.08 0 0 919

Hali!

Írd már le pontosan, hogy mi van a dobozra írva! A Corá(k)ban van egy polc, de azon van mindenféle dolog. Mi a neve? Mire jó az? Nem fehérje kiegészítő, ugye? Olyat is árulnak a Cora-ban?

Tudom hogy baromság, de a Plaza-s boltba valahogy nem akaródzik bemenni. Nem tudom pontosan megindokolni, hogy miért. Még él bennem a félelem, hogy azt gondolják magukban:

"na ez a ki töpörtyű mi a fenét kérdez itt fehérjéről meg tömegnövelőről...húzna inkább vissza a súly alá, mindjárt kiviszi a huzat a gizda testszerkezetét..."

Szóval ez van. Nos?

ÜDV

Előzmény: Mirrmurr (916)
goldfinger Creative Commons License 2006.09.07 0 0 918

Köszönöm!

Végülis egy óra gyaloglás után találtam párat a környéken, mégis maradok a jó öreg Wesselényi utcai konditeremnél. Legfeljebb BKV-zom majd.

Előzmény: BigDaddyZ (912)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!