Lázár szerint az ellenzék nem volt konstruktív, Schiffer András szerinte például diktatórikusan csak a saját álláspontját képviselte. Arról, hogy miért is kéne korlátozni az alkotmánybírósági jogköröket, nem beszél."
Ha egy azaz 1 képviselő lenne aki beteget jelent, urambocsá nyíltan vállalná, hogy nem aszisztál ehhez a kollektív őrülethez majd, kíváncsi leszek van-e egyáltalán egy karakán ember köztük!
KDNP-s képviselőket már meg sem említem. Nekik lesz majd kivel elszámolni annyi szent.
Ez azért már gusztustalan. Ez a fajta kritikátlan imádat engem azokra a japán pacákokra emlékeztet, akik sok pénzt adnak a bakfisok kimosatlan bugyiaiért. Én nem dicsekednék azzal, ha vén fejemmel egy ilyen bugrisra állandóan nedves lenen a bugyim. Tudom van ilyen, de ez magánügy.
Ugyan mit is mondhatnának? A magam részéről értem a célt, az iszonyatos államadósságot kezelni kell, a hiánycélt tartani kell, ez mind rendben van, csakhogy szerintem a cél nem szentesíti az eszközt. Sosom volt ez számomra elfogadható elv, és most sem az.
Sőt, akik bent vannak azok is lapítanak mint a tehénlepény a fűben...
"A kormány és a kormánypártok is hallgatnak
A vita legfeltűnőbb jelensége, hogy a kormány, a kormánypártok és az előterjesztők egyelőre egyáltalán nem hoztak fel semmilyen érvet arra, hogy miért is kéne korlátozni az alkotmánybíróság jogköreit. Pedig ez az a momentuma a törvénynek, amely miatt egyáltalán fontos erről beszélni. Ha így folytatódik, a kétharmados kormánytöbbség úgy fogadja el a közjogi rendszer alapjait érintő alkotmánymódosítást, hogy annak okáról sem az előterjesztő, sem a haszonélvező kormány egy szót sem szólt."
Csak szerettem volna rámutatni arra, hogy ugyanaz a kifejezés más-más szituációban, kontextusban egészen más jelentéssel bír. De látom, hogy felesleges a logikára hagyatkoznom, amikor neked próbálok bármit is megmagyarázni.
Ó, Istenem, segíts meg! Mi lesz velem most már, hogy megtudtam, soha, semmilyen körülmények között nem fogsz engem becézgetni. Ez a XXI. sz. legnagyobb tragédiája rám nézve. :-D (Különös tekintettel arra nézve, hogy nem igazán pályáztam eddig sem a középkorú pitevasalók gyengéd érzelmeire. Az ilyesmi csak a sohanemhazudóörökösminiszterelnökúrnak jár. :-D)
" ... és főleg ne kárhoztasd azon hittestvéredet, mellynek nem adatott meg a hívságos neveltetés, nem ékesíti magát hivalkodó ruházatokba, nem igyekszik álorcát ölteni, hanem az maga őszinte módján adja tudtára az világnak az maga véleményét őróla... "
"...mert azon szolgák, mellyek nem az Urat szolgálják minden nap, és minden minutumban, bizony le lesznek fejezve azon igazságos oknál fogva, hogy nem az Urat szolgálták minden nap, és minden álló percben. ..."
"...és nem teheté az Úr, hogy mindehová jelen légyen, miket ti fontosnak véltek. ... "
Dr. Orbán kiadta a rabszolgáknak hogy meg kell rendszabályozni azt qrva Alkotmánybíróságot, de stílusosan távol maradt az ülésteremtől ( a kormányával együtt).
"Melymiképpen nem lehet kárhozatra ítélni a megtévelyedetteket, azonképpen is tisztelni kell a tébolyodottakat, mert Isten országa övék is vagyon, főleg!"