Most olvasgatok egy vicces könyvet Sátánizmus és Rockzene címmel. Abban frankón benne van, hogy a Number Of The Beast egy sátánista áldozatbemutatásról szól, és hogy a Maiden különösen veszélyes zenekar, merthogy milliószámra adnak el lemezeket.
Nem is akadtál ki, valld be, egyébként sem szabadna ilyen zenét hallgatnod, ez gonosz, a velejéig romlott, a sátáné leszel így testestül-lelkestül hamarost.
En meg azt veszem eszre, hogy ha egy kis kritika eri Dickinsont, maris nyafogtok.
Amugy meg itt szemelyeskedo modon a vallasi meggyozodesemet GUNYOLTA valaki, es azon akadtam ki.
Nickot nem gonyoljatok? Vagy majd akkor, ha esetleg kilep a Maidenbol, es valaki megbelyegzi, akkor kezditek ti is? Csordaszellem rulez.
Nem gondolod, hogy már kissé unalmas, hogy állandóan csak a Bruce-t fikázó véleményedet ismételgeted, ha ennyira Blaze fanatikus vagy, nyiss neki egy topikot, de ne itt verd a nyálad, mert senki sem kiváncsi rád!
Nem enekelt unalmasan (Bruce a BNW-on igen), nem enekelt erotlenul, a hamissag meg kit erdekel? Az ember nem gep. Bruce a BNW-n total erzes nelkul enekel, illetve ami erzes kijon belole, az az, hogy "hejj hajj aaaa en vagyok a nagy bruce dickinson hejj hajj aaa, es most lenyomok meg 1 lemezd a maidennel, mer' meno csavo vagyok aaaaaoooo".
Mostanaban leszedtem par MOD meg XM zenet a netrol (ezek regi szamitogepes zene formatumok). Iron Maiden szamokat csinaltak meg amatorok, van bennuk TOTAL amator enek is :), es en nagyon elvezem. :) Mert ELET van benne.
Akit erdekel:
http://www.spaceports.com/~maiden/disks/index.htm
A tegnap esti londoni Maiden koncert überfasza volt!!! A Brave New Tour setjéhet képest:
1. a Clansman a Sign of the Cross helyett volt,
2. a Hallowed előtt elnyomták a Children of the Damned-t is,
3. utána a Sanctuary helyett a Run to the Hills következett, a többi ugyanaz.
Kb. 2 óra 10 perc hosszú volt
lehet, hogy triviális dolog és mindenki ismeri már ezt az infót rajtam kívül, de én csak most fedeztem fel: egy nyolcvanas években készült Killers koncertfelvételen, amin Bruce énekel, Adrian Smithen Ossianos póló van
Epp errol beszeltem. Dickinson a Brawe New World-on korrektul enekel. Azonban erzeseket 1-2 dalban hallok csak.
Ugyan kit erdekel ezek utan a korrekt enek? :(
Jók is lettek volna Dickinson hangjával. Nnna, majd az új koncertlemezen le lehet figyelni, hogyan hangzanak ezek a számok korrekt énekkel. A Kisstadionban a Clansman pl. zseniális volt.
Szombaton elmentem a Hammerba, és az Iced Earth koncert árából megvettem ezt a Maiden tribute-ot. Az elején ugyan egy kicsit vakaróztam, de most már nagyon bejön. Mindenki belevitte a saját jellegzetes soundját, ami néhol nagyon is jó.
Szvsz a legjobb - és a legszebb is - az Opeth és a Tierra Santa produkciója (hiába no, lassú részek... :-))))).
Ami még nagyon ott van az a Rage (egy gitárral is hozzák a normát!!!), a Steel Prophet (nem véletlenül hasonlítják őket soxor a Maidenhez - talán ők voltak a Scorps tribute-on is szereplők közül akik itt jobbak, de ott is nagyon jól nyomják) és a Grave Digger (jó kis 80as évek feeling).
A black/death metálos feldolgozások annyira nem jók itt - kivéve a Burden Of Grief a Prowler-ral, annak jót tett -, a Children Of Bodom és a Disbelief a Scorps tribute-on nagyon jó volt (pláne a Bodom), de itt elég snasszul hangzanak, kár az Aces High-ért, ahogy a COB elhörögte.
A Therionról annyit, hogy ez a másik Therion, nem a szimfonikus, de még így se rossz, habár vehették volna itt is szimfonikusabbra a figurát (a Scorps-on övéké a legjobb szám, de az Accept-féle Seawinds is jól szólt tőlük a Pecsában).
A legvegyesebb érzelmekkel a COF-ot fogadtam, zeneileg a legkirályabb a dolog, de a Cartoon Network-ba illő éneken csak röhögni tudtam. A végén meg a Darkane produkciója elég jó, az egy dolog, hogy olyan az ének, mintha Lukács Lacit hívták volna meg erre a posztra... :-)))))
Summa summárum, jó ez a tribute, csak az a kár vele, hogy a Somewhere In Time az utolsó azok közül, melyekről játszanak...