Nem tudom, mint ahogy azt se tudom akkor mit mondanék, ha kiderülne, hogy nem létezik a Mikulás.
Azt el tudom képzelni, hogy egy terrorista támadásra reagáló biztonsági szolgálat tévedésből pl. menekülő emberekre lő. Azt nemigen tudom elképzelni, hogy palesztinnak beöltözött izraeli katonák, akiket korábban átdobtak Gázába, áttörnek a biztonsági falon és rendszeren és lemészárolnak pár kibucot, meg párszáz fesztiválozó fiatalt. Gazdag a képzelőerőm, de ez azért túlmutatna rajta. Ami persze nem zárja ki ezt a szcenáriót.
Az izraeli katonai beavatkozás során az izraeliek az ő saját katonai veszteségüket igyekeznek minimalizálni. Ha az ezzel az aránnyal megy, hát ezzel megy. Amúgy miért csak a hamasz katonai vezetőit számolod az arányban? Miért nem számolod a többszáz, esetleg többezer likvidált hamasz terroristát is? A 3:11000 lehet, hogy 3000:11000, vagy esetleg 3000:1100, ha a hamasz megtódította egy nagyságrenddel a civil áldozatok számát. (ami egyébként az ő felelősségük.) A hamasz terroristák akár önként is megadhatták volna magukat és a sokezer hamasz terrorista akár feltett kézzel meg is adhatta volna magát.
Mindenki a hirekből, különböző információs csatornákból meríti az információit. A hírek szerint akkor 1200 békés izraelit öltek meg rövid idő alatt egy terrorista támadás alatt a hamasz terroristái. Ez elég információ, teljesen felesleges a konkrét gyilkosságok részletein csámcsogni.
Én nem számolok semmit, ülök a fotelemben és élvezem a reggeli kávémat békében és meleg biztonságban. Az izrael által közzétett adatokat elfogadom, mint hiteles és megbízható információt. Ha 1200, hát 1200.
Nem tudom külsőleg mennyire hasonlítanak a palesztinok és a zsidók, feltételezem, hogy nagyban, hiszen közös az evolúciós múlt jelentős része. A különbség inkább kultúrális, civilizációs.
Nem tudom a pontos számot, én 1500 körüli számra emlékeztem. De persze a konkrét adat lehet 1200 fő is. A lényegen semmit nem változtat a konkrét szám.
Természetesen nem szándékosan, mert az már népirtás lenne.
Bibi szerint nagyon igyekeztek a civileket óvni, de sajnos nem sikerült.
Értelmezd úgy ezeket a számokat. hogy (ahogy írod is) az izraeliek nagyon igyekeztek a civileket óvni. Ha nem így tettek volna, akkor az áldozatok száma sokkal magasabb lenne.
A cél a teljes hamasz terrorista szervezet likvidálása, nemcsak a parancsnokok likvidálása. Úgyhogy sok értelme nincs szorozni, osztani és az egy parancsnok likvidálásához csatolni a járulékos veszteség adatait. (Amiért amúgy a hamasz a felelős, nem izrael.)
> nincsenek meg azok a "Hamasz vadállati kegyetlenségét" bemutató videók
Gondolom nem vonod kétségbe, hogy a hamasz terroristák megöltek 1500+ izraelit az októberi terrortámadáskor. Ez gondolom bőven elég mint "vadállati kegyetlenség". Gondolom nem készült ezekről a gyilkosságokról video.
A Hamász három parancsnokát is megölte Izrael a szárazföldi hadművelet alatt
Az Izraeli Védelmi Erők szerint a Hamász három parancsnoka is meghalt Izrael Gázában tartott szárazföldi hadműveletei alatt, írja a Sky News.
Az izraeli erők Gázában fegyvereseket, illetve a Hamász infrastruktúráját vette célba. A csapatok egy fegyverraktárt is találtak, folytatják a hadműveleteket.
Telex
Közben megöltek 7000 gyereket és 4000 nőt.
Természetesen nem szándékosan, mert az már népirtás lenne.
Bibi szerint nagyon igyekeztek a civileket óvni, de sajnos nem sikerült.