Vajon melyik szakaszán van ez az Alkotás útnak? Nekem közel van, szorgos leadó leszek ott. Végre megszabadulhatok a német nyelvű krimiktől, amiktől igazán sajnálom a polcon a helyet, bár nagyon jó könyvek. Hátha egy lelkes német tanulónak szerzek némi szórakozást vele. No meg van egy koffernyi estélyi ruha is. Jön a báli szezon!
Nekem ezek közül az Alkotás úti hely tetszett a legjobban. A kedvükért még az autót is előveszem - majd ha pár nap múlva elmúlik az elementáris náthám. Ha van kedved, csatlakozhatsz egy fuvar erejéig.
Nem szoktam kocsikázni. Ha vidékre megyek, előveszem a garázsból az autót, de hogy ennek örvén hurcolásszam a szemetet... Yoginak van igaza: volt valami, ami működött, és száz szónak is egy a vége, most el van szúrva.
>Pedig egyszerű, amelyikbe alul be tudod dugni az ujjad, na az nem:)
Nem ennyire egyszerű, engem nemrég egy hajléktalan oktatott ki az üveggyűjtő torkában, hogy azt ne oda, hanem neki, mert visszaváltják.
Az az üveg (Bikavér) nem volt olyan lapos fenekű, mint a korábban szokásos, igaz, hogy olyan kúpos fenekű sem volt, mint a minőségi borok üvegei, hanem középút, és visszaváltható. Az oktatás szerint ezekre rá is van ez írva.
Azóta beviszem minden üvegem a bótba, ott van villanyos üvegfelismerő, és élvezem nézni, ahogy forgatja, ismerkedik vele, kóstolgatja a gép a üveget, aztán visszaadja vagy elnyeli.
Ráadásul tényleg napról napra tűnik el, már zuglóból is. Mivel nálunk már hónapok óta nincs sehol, én is néha beraktam a kocsiba és ha tudtam, hogy olyan úton megyek ahol van, akkor megálltam és bedobáltam, 1 perc volt az egész. Csakhogy az utóbbi pár hétben eltűntek azok is mind!
Nálunk egészen sajátos pontra jutott az ügy. Úgy féléve elhordták az összes korábbi gyűjtőszigetet a lakótelepről és környékéről. De a házakhoz nem hoztak semmit. Pár napja megérkeztek a kukák, de a társasház kukatárolójába csak úgy férnek be (a régi zöld mellé), hogy egymásra rakták a kettőt. Az alsót nem lehet kinyitni mert rajta a másik, a fölsőt meg nem lehet felérni:)
Üveges kuka szokott lenni a nagyobb boltok üvegvisszaváltó automatája mellett, mert ott úgyis keletkezik egy csommó hulladék. (Sosem tudom, melyik borosüveg visszaváltós, melyik nem.)
Kereken egy kilométer, pont az ellenkező irányba, mint amerre dolgozni indulok. Erre írtam a minap, hogy tapasztalataim szerint 500 méter az a távolság, amelyet még nem kínos szeméttel a kézben végiggrasszálni.