Keresés

Részletes keresés

nina_morgan Creative Commons License 2012.01.19 0 0 1617

;-))) szuper! Első mondat, felületes olvasás: Deres kurva. :DD *magában: Aricé nem szokott ilyen direkt módon kurvázni... ja, olvasd el még egyszer...* 

Előzmény: Törölt nick (1605)
nina_morgan Creative Commons License 2012.01.19 0 0 1616

:-D a ribancosujjazás nonplusultra hányadék, még nekem is, pedig nem vagyok kimondottan prűd... az tényleg hatásvadász szarság volt, nem tudom, mellik producer ilyen perverz. :D

Előzmény: Törölt nick (1615)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.19 0 0 1615

Túl basszus, de csak úgy érdekes számomra, hogy jól elolvastam az előzményeket.

Jah tegnap mini dvd lejátszón néztem elalvás előtt, a nej mondta, hogy kicsit hadd nézze már ő is.....7 rész, nagy leszbi jelenet a bordélyban....." Ez egy ilyen sorozat?!!"...."Háttőőőőő"

:-)))))

Előzmény: nina_morgan (1614)
nina_morgan Creative Commons License 2012.01.19 0 0 1614

Na, túljutottál a három részen? :p

Előzmény: Törölt nick (1613)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.19 0 0 1613
Aragorn83 Creative Commons License 2012.01.17 0 0 1612

Nagyszerű lett! Igazi GoT gyorstalpaló. :)

Aragorn83 Creative Commons License 2012.01.17 0 0 1611

"No, látom kezdesz ráérezni a dolog részére."

részére = ízére :)

Előzmény: Aragorn83 (1609)
Aragorn83 Creative Commons License 2012.01.17 0 0 1610

A főcímmel kapcsolatban még van annyi érdekesség, hogy amikor megjelennek a színészek nevei az előtte látható kis képek azt a házat szimbolizálják, akihez a karakterük tartozik. Ezt csak a második újranézéskor vettem észre. :)

Előzmény: Törölt nick (1604)
Aragorn83 Creative Commons License 2012.01.17 0 0 1609

No, látom kezdesz ráérezni a dolog részére.

Renly-Loras duó kissé jobban ki lett emelve, hogy egyértelmű legyen. A könyvekben csak sejtetés szerűen van leírva kapcsolatuk.

Cersei és Robert király jelenete amikor beszélgetnek egy jót tényleg remek lett. Az a legszebb az egészben, hogy ez egy hozzátoldott jelenet a könyvben ilyen nincs is. :)

Tyrion messze a legjobb karakter. Peter Dinklage simán megérdemelte az alakításáért bezsebelt Emmyt és a Golden Globe-ot. :)

Előzmény: Törölt nick (1602)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.17 0 0 1608

óóóóóóóó, de jóóó:-))))

Köszi a "szamárvezetőt"!!!

:-)))))

Az Atreides és a Harkonnen házakkal könnyebb dolgom volt anno:-))))

nezs Creative Commons License 2012.01.17 0 0 1607

Jó kis összefoglaló! Gratula! :)

Csak annyit tennék hozzá, hogy Jamie-nek nyomós oka volt megölnie a királyt, akinek a testőre volt. Nem akarom elspoilerezni, de ez az infó eléggé megváltoztatja a megítélését a későbbi kötetekben.

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.17 0 0 1606

Ja, az őrült király feleségét és Viseryst sikerült kimenekíteni a mészárlásból, de Dany születésekor meghalt. A két gyerek úgy nőtt fel, hogy folyton menekülniük kellett Robert bérgyilkosai elől, és évről évre egyre jobban elszegényedtek, majd végül Viserys beleőrült ebbe a helyzetbe. (Meg amúgy is pocsék belterjes gének jutottak neki.)

És itt egy egyszerű térkép.

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.17 0 0 1605

Ha jól emlékszem, Cat azért vitte Tyriont a húgához, mert Deres kurva messze volt, és félre akarta vezetni a Lannistereket. Továbbá neki fogalma sem volt arról, micsoda őrült liba lett a csajból.

Na, ezek a házak és a szövetségi rendszerek valóban eszelősek, nekem röviden a következőket sikerült leszűrnöm a dologból:

Van egy rakás bazi nagy család, bazi nagy földekkel, akik az évszázadok során kialakult status quóban jól elvannak a maguk területein, legfeljebb néhanapján alápörkölnek a szomszédoknak. Minden nagy család alá be van sorolva több tucatnyi kisebb ház, akik klaszikus hűbéresi rendszer szerint felesküdtek az adott csapatnak. A kisebbeknek is vannak jelképeik, és ahogy azt Cat kocsmai kiselőadásánál láttuk, a nemeseknek nagyon is érdemes mindezt alaposan bemagolniuk. Ezek a családok folyamatosan azért küzdenek, hogy beházasodással és egyéb módokon feljebb másszanak a ranglétrán.

A nagy házak:

1. Baratheonok (szarvas) - Robert, a meleg öccse, Renly, és a másik tesó, a karót nyelt Stannis, aki majd a következő évadban jelenik meg.

2. Starkok (farkas) - őket aztán tényleg oda-vissza ismerjük, érdekesség az, hogy a Mormontok (Ser Jorah, aki keleten alakítja Dany hűséges pincsijét) az ő hűbéreseik.

3. Arrynok (sólyom és hold) - a keleti szakasz őrzői. Robert és Ned kamaszkorukban Jon Arrynnál nevelkedtek (apródoskodtak, vagy mi), majd a nagy lázadás után Jon feleségül vette a nála jóval fiatalabb Lysa Tullyt, és együtt a Királyvárba mentek, ahol a pasas Robert segítőjévé vált. A Baelish család főszabály szerint az Arrynok hűbérese.

4. Tullyk (pisztráng) - Cat és Lysa ide tartoznak, továbbá Petyr Baelish velük együtt nőtt fel. Cat eredetileg Ned bátyjának, Brandonnak a menyasszonya volt, az akkor még kiskamasz Petyr viszont olyan szerelmes volt belé, hogy kihívta az északi alfahímet párbajra. Természetesen vesztett, és ezután rájött, hogy az aranyos, kedves, őszinte stílussal semmire sem fog menni, úgyhogy szép lasan átvedlett szarkeverőbe. A hűbéresek közül a Freyeket kell megemlíteni, pár epizódon belül jönnek. Beteg egy banda.

5. Lannisterek (oroszlán) - a nyugat őrzői, és mivel egy nagy aranybányán ülnek a Kaszter-hegyen, piszok gazdagok. A három szőke apja, Lord Tywin az előző király segítője volt húsz évig. A feleségét nagyon szerette, és soha nem bocsátotta meg Tyrionnak, hogy a) az anyja meghalt szüléskor, b) ráadásul még törpének is született. Mindez azért is kár, mert a törpe az egyetlen, aki örökölte az ő eszét. Hűbéresek többek között a Payne-ek (a néma hóhér) és a Clegane-ok, azaz Sandor (az égett arcú Véreb, Joffrey testőre) és az ő brutális, undorító bátyja, Gregor (a Hegy).

6. Tyrellek (valami virág) - nagy, gazdag termőföldek birtokosai. A meleg Viráglovag, Ser Loras innen származik. Hűbéres például a büszke Tarly-ház, ahonnan szegény Sam ki lett paterolva a gyávasága és a puhasága miatt.

7. Greyjoyok (tintahal) - kilenc évvel korábban fellázadtak Robert ellen, leverték őket, és Ned Theont túszként magához vette.

8. Martellek (lándzsa és nap) - a kontinens legdélebbi szakaszán, Dorne-ban élnek, őket a sárkánykirály soha nem tudta meghódítani, végül beházasodtak a királyságba. Érdekesség: Arya a farkasát, Nymeriát a Dorne-t alapító királynőről nevezte el. Ők eléggé maguknak valók, és jelenleg kurvára meg vannak sértődve a Lannisterekre, amiért lemészárolták Elia Martellt, Rhaegar herceg feleségét.

9. Targaryenek (sárkány) - háromszáz évvel korábban a franc tudja, milyen mesebeli kihalt tájékról származó fivér és két nővér fogta magát, három sárkánnyal bevonultak Westerosra, és leigázták az egészet. (Kivéve Dorne-t és a meghódíthatatlan északi Starkokat, utóbbiak önként fogadtak hűséget.) Onnantól fogva folyamatosan egymás között házasodtak, de nem sokra mentek vele, az utódok egyre hülyébbek lettek, a sárkányaik pedig lassan elsatnyultak és kipusztultak. Az őrült király is a húgát vette el, három gyerekük született: Rhaegar, Viserys és Daenerys.

Rhaegar iszonyat népszerű, hősies, jóképű (stb) volt, volt egy felesége, két gyereke, de valamiért egy nap mégis úgy érezte, hogy le kell nyúlnia Lyanna Starkot, Robert menyasszonyát, aki egyébként ugyanolyan kemény volt, mint Arya. Ned apja és bátyja Királyvárba mentek igazságért, de az Őrült király nemes egyszerűséggel kivégeztette őket a trónteremben. A Starkok és a Baratheonok erre bepipultak, és lázadást szítottak ellene. A Lannisterek cseppet sem meglepő módon csak akkor csatlakoztak a háborúhoz, amikor már egyértelmű volt, hogy a Targaryenek veszíteni fognak, akkor Tywin szépen fogta magát, és a segítségét felajánlotta az őrült királynak. Aerys bízott benne, és beengedte a seregét a várba, amelynek az eredménye: az akkor kamasz Jaime leszúrta a vén bolondot, a Lannister-sereg lemészárolta a Targaryen-védőket, Rhaegar és Elia kisgyerekeit kivégezték, Gregor Clegane pedig önszorgalomból megerőszakolta és megölte Eliát (akinek az életét meg kellett volna kímélni). Ned kábé a belét kihányta ettől a viselkedéstől, a hajdan nemes Robertet viszont a legkevésbé sem érdekelte, hogy ártatlanok is meghaltak, hiszen ők is Targaryenek voltak, és pusztuljon az összes, amiért elvették tőle Lyannát. Köcsög.

Az utolsó nagy csatában Rhaegar és Robert megküzdöttek, Robert nyert. Ned majdnem egy évig kereste Lyannát, és egy távoli várban talált rá, a Targaryenek legjobb lovagjai őrizték, és már haldoklott. Az egész sztori nagyon-nagyon zavaros, de annyit tudunk, hogy Lyanna a halálos ágyán valamit nagyon megígértetett Neddel.

Ööö, röviden ennyi, és most visszatérek a való világba. :)

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.17 0 0 1604

Anyuval mi is tegnap jutottunk el a hatodik részig, és teljesen egyetértek a hatásvadász jelenetekkel kapcsolatban, avagy sok, sok, sok. De ettől függetlenül élvezhető a sorozat. :) (Később lesz egy szexjelenet, amit megmondom őszintén, kivágtam a levetítendő verzióból, mert nincs az az isten, hogy én az anyámmal azt végigüljem.)

Petyr Baelish úgy zseniális, ahogy van, mind a karakter, mind a színész, de még a szinkron is nagyon el lett találva. Még több közös Kisujj-Varys jelenetet akajok! :)

Érdekesség: a főcímben pörögnek azok a gyűrűk, érdemes megfigyelni a rajtuk lévő ábrákat.

1. Egy sárkány (a szöszi, egymás között házasodó, sárkánybuzi Targaryen-ház) felégeti fél Westerost, és egyesíti a hét királyságot.

2. A Lyanna Stark elrablása és a Stark-apuka/bratyó megégetése miatt ideges farkas (Starkok) és szarvas (Baratheonok), valamint az örök opportunista oroszlán (Lannisterek) a sárkányra ugranak.

3. A szarvas büszkén áll, és az összes többi címerállat hódol előtte.

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.17 0 0 1603

Imádom ezt a faszit. :)

Előzmény: nina_morgan (1601)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.17 0 0 1602

Trónok Harca élménybeszámolófélesegességvagymi.

Hatodik részig.

Á végre jönnek a képek a fagyos északról, de főleg a falról. Ez nagyon tetszik, igazi sötét misztikus hely. De a végvárakba azért nem az aljanépet rakják....ez fura.

Tyrian továbbra is a legjobb fej félember, nagyon jól el lett találva. A királyi udvar intrikái elég durvák, csodálom, hogy Robert még király tudott maradni, ennyiféle önálló érdek mellett. A szövetségesi rendszerek is igen kuszák, főleg a csillió idegenül hangzó név, rang alkalmazásával. Lassan térképet, vagy folyamatábrát kell rajzolni:-))

A Starkokról néha úgy érzem, mintha egyfajta Szent Család lenne, minimális, simán akceptálható hibákkal.

Nos a hatásvadász elemek számomra továbbra is túl direktek.Ez a "namostaztánugyemilyenmás!ugye?!ugye?!Hőkölj, döbbenj!" ábrázolás- vonal a bolond nővérről (baromságnak tartom, hogy egy igazságos döntés reményében oda vinné Lady Stark a törpét) a gusztustalan féldebil fiáról, de ugyanúgy a gay-páros mellszőrberetválásról....bleh, broáf:-)) 

Viszont a lovagi torna nagyon állat volt! Nagyon jó karakter a bajuszos Petyr Baelish a simulékonyságával. Külön kiemelném a rövid, ám igen ütős király-királyné párbeszédet.

A történet érdekes, helyenként izgalmas, látványos cucc. 

nina_morgan Creative Commons License 2012.01.16 0 0 1601

Ó Ricky, a jóistenke éltesse a szádat. :D

"Egészségükre!Szóval... hol is hagytam abba?Idegesek? Ne legyenek! Ez nem magukról szól.Ricky Gervais vagyok, üdvözlöm önöket a 69. Golden Globes Awardon, a Los Angelesi Beverly Hilton Holtelből. A díjak a Hollywood Foreign Press Association szavazatai alapján kerülnek kiosztásra. Ma este láthatják a legnagyobb brit humoristát, aki a világ második legnagyobb díjátadóját vezeti Amerika harmadik legnagyobb csatornáján. Bocsánat... negyedik, a negyedik.Aki még nem tudná, a Golden Globe pont olyan, mint az Oscar, csak az elismertség nélkül. A Golden Globe olyan az Oscarhoz képest, mint Kim Kardashian Kate Middletonhoz képest. Kicsit hangosabb, kicsit ócskább, kicsit részegebb és sokkal könnyebben megvehető. Állítólag! Ez nem bizonyított.Kinek kell az Oscar? Nekem nem, és Eddie Murphy-nek sem. Otthagyta őket, azt mondta, "nem". Elismerésem. De ha az az ember mond nemet, aki igent mondott a Norbitra... akkor már baj van. Imádom Eddy Murphy, szeret beöltözni, nem? Sokoldalú, tényleg. Érdekes tény: Eddie Murphy és Adam Sandler játszotta az összes szerepet a Help c. filmben. Nem csodás? El se hiszem, hogy nincsenek itt. Vagy mégis, mesterei az álcázásnak, itt lehetnek. A Hollywood Foreign Press figyelmeztetett, hogy ha megsértem önöket, őket, a nézőket, vagy bármilyen botrányt csinálok, akkor biztos, hogy jövőre is meghívnak. Adtak egy listát a szabályokról, amiket nem fogok betartani, de gondoltam, jó ötlet, ha felolvasom önöknek. Tényleg itt vannak. Nincs káromkodás. Semmi gond, nagy a szókincsem. Nincs meztelenkedés. Na ezért kár, mert hatalmas a... szókincsem. De a szerszámom kicsi. Ez van, de nem érdekel, működik, ne aggódjanak, semmi gond. Semmi sikamlós, kétértelmű utalás. Ne rágalmazzak senkit. És nem említhetem Mel Gibbsont. Se a magánéletét, se politikai nézeteit, se legutóbbi filmjeit, és különösen nem a Jodie Foster rendezte Beavert. Még nem láttam ezt a filmet. Sok emberrel beszéltem, akik szintén nem látták, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne jó. Bocsánat. Nem érdekel.Elképesztő év volt ez a szórakoztató iparban. De vannak rossz hírek is. Mi ez a sok válás? Arnold és Maria, J-Lo és Marc Anthony, Ashton és Demi, Kim Kardashian és... valami fickó, akire senki nem fog emlékezni. Nem volt sokáig a képben. 72 nap. Egy házasság, ami 72 napig tart. Ültem már végig olyan James Cameron köszönőbeszédet, ami hosszabb volt ennél. Egy másik celeb botrány: Justin Biebernek majdnem apasági tesztet kellett csinálnia. Mekkora pazarlás lett volna egy ilyen teszt! Nem ő az apa. Ő egyetlen módon tudna teherbe ejteni egy lányt: ha kölcsönvenné Martha Stewart húslocsolóját. Ez remek év volt a nők számára. A Bridesmaids az egyik kedvenc vígjátékom ebben az évben. A lányok végre bizonyították, hogy ők is lehetnek olyanok trágárak, mint a férfiak: finganak, böfögnek, káromkodnak, vad szexjelenetekben szerepelnek, még a mosogatóba is belekakilnak. Állítólag a szereplők tapasztalatszerzés címén Helen Mirrennél töltöttek egy hétvégét. Szörnyű az a nő! Komolyan! Nem látjuk, mert jó a pr-ja, de nagyon szét van csúszva.De a Golden Globe nem csak a moziról szól, a legjobb tévés műsorokat is ünnepeljük. Új sorozatokat, mint a remek Homeland. És visszatérőket, mint a Boardwalk Empire. Nagyon szeretem ezt a sorozatot, nagyon jó. Ha valaki nem tudná, ez egy csomó bevándorlóról szól, akik 100 éve Amerikába jöttek, és vesztegetéssel és korrupcióval bekerülnek a felső társadalmi körökbe. De elég ennyi a Hollywod Foreign Pressről...Viccelek! Szeretem őket, nagyon rendesek, hogy újra meghívtak. Eddig nem is tudtam, hogy rengeteget jótékonykodnak, és egy nonprofit szervezet - akárcsak az NBC. Haladjunk?Tavaly ilyenkor az első díjat a föld legnagyobb színésze adta át. Akkor leszóltam a filmjét, a Touristot, ami miatt olyan mélyre süllyedt a karrierje, hogy kénytelen volt szerepet vállalni az új sorozatomban, a Life's too shortban, amit február 19-től ad az HBO. Üdvözöljék a férfit, aki tényleg mindent felvesz, amire Tim Burton megkéri: Johnny Depp.
Gervais: Kérdezni akarok valamit. Nem kamu, megkóstolhatod.Depp: Csak ellenőriztem.Gervais: Őszintén: beszedtél valami drogot? Nem, csak viccelek, erre úgyis tudjuk a választ.
Gervais: Felkészültél?Depp: Azt hiszem.Gervais: Megnézted már a Touristot?Depp: Nem."

Aragorn83 Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1600

Hamár interjúk én még őt is beszúrom ide.

A Trónok harca nem egy tipikus tündérmese - interjú Sean Beannel

Sean Bean a Trónok harcában nagyjából ugyanazt csinálja, amit a Gyűkük urában is: lovagol, keményen néz, és egy bazinagy kardot forgat. A Sheffieldből származó, 52 éves színész nem szeretné, ha beskatulyáznák lovas-kardos szerepekbe, és az életben egy nagyon szerény, kedves[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Előzmény: Törölt nick (1581)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1599

:-)

Mer asziszitek ogy üjje vagyok.

Csak pedig az van, hogy nem indig van időm:-))

Előzmény: Aragorn83 (1592)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1598

Tudom. Csak úgy eszembe jutott.

Culombot néztem egy ideig, vasárnaponként a tv-ben. D emeguntam 6-7 rész után.

Előzmény: mindenki senkije (1591)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1597

De nem összefüggő a sztori.

Vannak átkötő szálak, de egy évad egy történet!!

Utána a következő évad teljesen más sztori.

Előzmény: mindenki senkije (1594)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1596

jó, akkor majd egyszer, talán

Előzmény: Törölt nick (1595)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1595

Én hat év alatt néztem meg:-)

Nem egyben kell azé hö.

Mellette kell más is.

Anno az 5-6 évadot egyban akartam megnézni....szar... le is álltam vele majd egy évig.

Előzmény: mindenki senkije (1590)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1594

az a baj, h ha én belekezdek, akkor rákattanok és mindet megnézem

Előzmény: Aragorn83 (1593)
Aragorn83 Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1593

Szerintem ő sem arra gondolt, hogy azonnal nyomd le mind a nyolc évadot. Először próbáld be az elsőt. Aztán, ha majd bejön akkor majd szánsz időt a többire is... valamikor...

Előzmény: mindenki senkije (1590)
Aragorn83 Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1592

Na, látod? Ez már kritika! :)

Előzmény: Törölt nick (1579)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1591

passzolok, nem ez volt a mondandóm lényege

Előzmény: Törölt nick (1589)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1590

az előítéleteimet írtam le (EGY részét sem láttam)

amit írsz, az viszont meggyőző

de a 8 (nyolc! NYOLC!) évad azért kellőképpen elborzaszt...

Előzmény: Törölt nick (1588)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1589

Ez az igazi krimi mindig is érdekelt, hogy mi az.

Én pl. sose szerettem Agatha C. könyveit.

99%-ig ment a ködösítés, majd 1 oldalon kitalált valamit, amire senki se számított.Nagy ügy.

Ellery Queen mondjuk úyg írt krimiket, hogy a felénél bedobta: aki eddig elolvasta, és összerakja a dolgokat :tudnia kell ki a gyilkos:-)

Előzmény: mindenki senkije (1587)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.13 0 0 1588

lehetetlennek tűnő helyzetet frappánsan/zseniálisan megoldás, majd rögvest új kalamajkába belekavarodás, de közben baromira izgalmasnak levés

-repülővel lezuhanás, szigeten levés közben képzelgés, őslakókkal harcolás

-  emberek harcolása a robotokkal

- királyi intrikák, és kardozás

:-DDD

Nem. A 24 új alapokra helyezte ezeket elhiheted.Sok morális határt átlép a szereplő, és a 7-8 évadban ezért mocskosul számon is kérik. Árnyaltak a karakterek, a vezetők hibáznak, és vívódnak a döntések előtt, közben és utána is. Nem valami új csáknorrisz, vagy szuperhíró született, hanem a "Cél szentesíti az eszközt"  vs. "Medig lehet elmenni, hol a határ?"  elvek ütköznek. Sztereotípiák rombolódnak le, többszörös csavarok (aki szemét, az mégse, de mégis, csak nem úgy, és mégse) és a sok katyvasz szépen a végére összeáll egésszé.

Nagyon sajnálhatod, ha kihagyod.

Persze az is igaz, hogy az első évad idején mások voltak a filmek,és  a sorozatok is. Lehet olyan grandiózus élmény nem lenne, mint úgy és akkor. Azonban véleményem szerint talán csak a LOST veheti  fel a versenyt vele. Akár a karaktereket, akár a cselekmény bonyolultságát tekintve.

Előzmény: mindenki senkije (1586)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!