Igen ezt már sokan nem értik....büdös ruszki...kölni.Valamikor itt voltak,és a kölnijük terjengett a levegőben nem CSAK húsvétkor.De ez már történelem.Én sajnos beleszülettem.39 vagyok,és az emlékek+ a szólások az eszembe jutnak.... Akkor még ilyen autórol nem is mertünk álmodni.De most...nekem is van.:)))
Az én szememnek mindig tetsződő, ami aszimmetrikus. (Függetlenül attól, hogy Hudertwasser is azt nyilatkozta, hogy a világban egyedül az ostobaság szimmetrikus...)
Nagyon elegáns a felnid, az 5 és a 4 kedvenc Dave Brubeck-számomat idézi fel bennem. A króm szelepsapka a cseresznyeszem a habostortán!
A gumi a gondoskodás, a jólápoltság látványa... (Szilikon? Patika-glicerin?)
Egyáltalán ne bánd, hogy ilyet kaptál ingyen! Megnéztem a képét itt a neten és szerintem tuti jól mutathat rajta! Még egy felnipróbálgatón is megkukkoltam egy ilyen felnit és talán a sokküllős (Supertourismo GT), stb felnik mellett ezek az 5-6-7 küllősek néznek ki valahogy a Lacsin. Mondjuk nem tudom, hogy mutathat a négy csavar egy ötágú felnin, mert a katalógusban ötcsavarost mutogatnak, de szerintem ez már csak részletkérdés.
Nem volt ám ez olyan rossz bolt neked te! Nekem ugyanilyen autót (csak az autót, alufelnik nélkül persze)3 milláért + metálfény, + kb 80000 fitying a kigördülésig akarták alku előtt elsózni. Na asszem ha odakerülök átmegyek török piacoskofába! Célkitűzés lesz 1,6 os esetén -hacsak nem erősödik meg addigra úgy a forint (Sicc!)- a 3.080.000 Ft metálfénnyel, vonóhoroggal, tetőspoilerrel, alufelnikkel..:-)) Persze 1,4-ben mindezt 2.880.000 Ft-ra redukálódik...:-)) Szemesnek áll a világ...szokták mondani. Úgy látom itt érdemes is pofátlankodni, mert Ők (kereskedőék) el akanak adni...ugye..és a banktól úgyis megkapja jutalékként a kieső lóvét:-))
Na azért nem leszek rosszul, ha nem húzkodhatom állandóan az utifutimat!.:-)) Már vagy három éve nincs is műszakija, de azelőtt volt egy komplett házfelújításom. Ne tudd meg, mit el nem húztam a BX-szel! Hoztuk a hat méteres szalufákat, fél köbméter sódert, stb. Na a tetőanyagot még a forgalomirányító rendőrkislány is csak tágra nyitott szemekkel bámulta és leinteni is elfelejtett.:-)) Kilógott a futi után vagy 2,5-3 métert..:-)) Amikor meg az egész ház alól kellett vagy 35 köbméter földet elhordanom....mondjuk rá egy évre lett is kupplungtárcsa-nyomólap törésem. De ezt az autót nem sajnáltam, tul.képp. erre vettem és amennyit fuvaroztam, még 5 kupplungcsere árát is fizethettem volna a fuvarosoknak. Persze a Lacsinak nem kellene ennyit izzadni vele, de ha éppen egy kanapét kell vinni, vagy valamit hazahozni a praktikerből, akkor ha már utifuti van....legyen hova akasztani. Pláne, ha az első műszaki vizsgával együtt ezt is elintézhetem.
Mondataidból úgy ítélem, hogy majdnem tud annyit az 1,4-es Lacsi, mint a BX és ezt alátámasztják az adatok is. Előkapartam a BX könyvét és összehasonlítottam. A BX 10 Nm-rel tud többet és önsúlyra -200 kg. Viszont volt már hengerfejtöm, csere, stb. és annak ellenére, hogy még jól megy, több személlyel sokat veszít a dinamikájából. Lassan nagykorú lesz, így megbocsájtható neki!..:-)))
Szumma szummárum....valahol hasonszőr lehet a két verda. Mármint dinamikában.
Mert ugye...ahogy az öreg Ford is -nem kevés üzleti érzékkel- megmondta:"Az új autó a jó autó!" S milyen igaza volt!..:-))
Több gyerek meg addig úgysem lesz, amíg a gatyánk is rámegy a törlesztésre, így maradunk hárman..:-))
No és utánaszámoltam a biztosításnak. Nekem nem éri meg negyedévente 10-13 Ft-tal többet fizetnem, ha van úgy, hogy egy évben max. 6-8000 km-t autózok.
Na amíg nem tudok a klubhoz csatlakozni, addig is kívánok minden Lacsisnak balesetmentes, felhőtlen locsolkodást az ünnepekre!
Szeva cápa, én igazából 16"-at követeltem de nem akaródzott olyat adniuk,azzal a kifogással hogy a futóműre ugrik 'esetleg' a gari...így a békesség kedvéért lett 7x15'-ös alessio mirage brimetál.Ezt 1 alessio katalógusból választottam amit adtak--hogy ezekből lehet..Ingyé ez is jó.És hát a magyar utakra amúgy is.De tényleg jól néz ki,holnap eljutok a fényképezésig,s akkor meglátod. Meglepődtem ma mikor törölgettem a felniket, króm a szelepsapka,ez gyári?? No a többit holnap.Van valakinek jó büdös ruszki kölnije?:)))
Látom, Te nagyon vonóhorog párti vagy, hát, lehet, hogy nem ártana Neked mégse az 1,6 - os, ha sokat akarsz futót rángatni. Én a héten jártam a Budai hegyekbe négy személlyel, és bizony a kis szerpentines részeken forgatni kellett, hogy menjen az 1,4 - es, nemigen tudtam nyomatékból autózni. Egyedül vagy két személlyel egészen könnyedén vette a terepet, de ha már négyen ültünk benne, azt megérezte.
Ezt már in észrevettem, hogy sokkal hamarabb avatkozik be az ábéesz, mint én tenném ! Esetedben az is lehetett, hogy a súlypont előrebillent, így a hátsó kerekek csúsztak volna, ha nem szól közbe. Vagy a huplis verzió is oké, ki tudja.
Igazad van, ő tudta. Ha újra belegondolok, bizony, az az utca eléggé hepehupás, dobálós volt. Bizonyára megállt a kerekem a levegőben, arra indult be az ABS. Akkor minden stimmel. És nem becsülöm túl a Chevim mesterséges intelligenciáját.
Sziasztok! Volt egy furcsa, érdekes tapasztalatom a Chevivel. Tempósan gurultam lefelé egy mondjuk 8-10 %-os lejtőn (városi főutca). Egy zebra előtt lassító kocsi mögött kellett nekem is fékeznem (lassítanom, mert gyalogos az nem volt). Bőségesen tartottam a féktávolságot. Ezért aztán igencsak meglepődtem, amikor a nyugodt, normális, nem vészhelyzetbeli pedálhasználat mellett kedvenc Chevim ABS üzemmódra váltott... :-D Ez arról árulkodna, hogy intelligenciájának egyensúlyi érzékelője is lenne? Vagyis ha lejtmenetet érzékel, azt fokozottabb veszélyhelyzetnek értékeli és hamarabb kezdi működtetni a blokkolásgátlót?... Ti még nem tapasztaltatok ilyet?
Most mutat az üzemanyag mérő féltartálytés 320 km van benne.
Nekem "féltartálynál" - első kattanásig kb. 20l, "dugig" kb. 23l benzin ment a tankba. Szvsz ez igen jó fogyasztás. A szelepekkel, iletve a féltengellyel kapcsolatban - eddig - semmilyen rossz tapasztalatom nincs. A Hercegnő, 1.4 Elite, született 2005. június 10., 11473km.
Üdv márka társak! Nekem 3-4 felvillánas után 50.3 ment a tankba 1kattanásig. dequ 80-at kerdezem hogy miert kellet szelepsort cserélni meg milyen motorod van. nekem 1.4-es Star van 2080 km-rel és hallom a féltengelyt koppani mind két oldalon , van-e hasonlo tapasztalat valakinek. Most mutat az üzemanyag mérő féltartálytés 320 km van benne. Ez jó vagy rossz? Kérek egy kis hozzá értést ha van valakinek hasonlo tapasztalata.
Bárcsak én is itt tartanék már! Sajnos nekem még hiányzik az indulóm, de talán csak hetek kérdése és ha minden jól megy, leadhatom a rendelést!..:-))
Mekkora felnit adtak hozzá? Le tudnád írni a méreteit? (Szél? x Átm? ET? Név? Típus?) Jó lenne, ha tudnál felrakni képet, mert nem találok arra utalást a neten, mekkora a katalógusban mutogatott alufelni, ami szerintem egy kicsit kicsi a "barlanghoz" és fura. Ha akkora, mint az alapban hozzá adott lemezfelni (6"x15"), akkor legalább 7"x16" illene rá még ültetés nélkül is.
Nem tudja valaki, hogy a szintén katalógusban mutogatott ötajtósra való légterelőre miért írják azt a felszereltségi listában, hogy nem rendelhető? Nagyon kell az oda, mert csupasznak tűnik különben!
Mondjuk azon ne csodálkozz, hogy jobban megy, mint a 82 pacis astra..:-))
Na én speciel az asszony virágjáról lemondanék, ha helyette mondjuk egy vonóhorgot is biggyesztenének rá..:-))
Szasztok cartársak ,ÁTVETTEM a GÉPET !!! Nagggyon faxa.1,6 elite plüss a belső,kényelmes bár az astránál rövidebb az ülőlap.A váltó ugyanaz,nem is sz*r.Én rosszabbra számítottam.Ingyen kaptam hozzá alufelnit,riasztót,chevy táskát minden jóval,pezsgőt +asszony virágot...És jól is megy.Már most 31 km-el a szívében otthagyná a 1,4SE astrámat(illetve ex astrámat). Ja, ára igy 3,086 mill.Szerintem korrekt. Most mán én is beírom magam a flottába.Később rakok képeket...
Nekünk most cseréltek komplett szelepsort. Egyenlőre nincsen baja a verdának, de hát még ki tudja mi lesz később. Mi megpróbáltuk visszaadni az autót, de ez sikertelen. Még a fogyasztóvédelemnél is voltunk, de csak peres úton tudnánk érvényesíteni az igazunkat. Most már csak arra várunk minkor jelenik meg a diesel Lacetti, mert arra lecseréljük. Persze az is zsákbamacska lesz, mert az is egy újfejlesztésű motor, dehát "csak nem nyúlunk kétszer ugyanabba a szarba". Egyébként nincsen más bajunk az autóval nagyon szeretjük, és sajnáljuk, hogy van ez a hiba, mert sokáig megmaradna nálunk, de így...... .
"vettem rá négy króm ( inkább inoxféle ) szelepsapkát, a tetejére applikált Chevy jellel. Nagyon jól néz ki, nem gagyi, és 990 Ft. a négy darab. Mindenféle típusemblémával ellátott van. "
Megtaláltad akit kerestél. Nézd vissza a hozzászólásaimat, párszor már írtam erről a problémáról. Kezdem azt hinni hogy az én gépem produkálja a lejobban és legtöbbször ezt a szelephibát. Nekem ugyanis hetente csinálja, de az új szelepek még nem jöttek meg hozzá. Legközelebbi esetnél visszaviszem és kiverem a balhét.