Jessz, mert az úttörő sosem adja fel! A szó szerint lázas küzdelem meghozza gyümölcsét! Végül csak eszembe jutott, hogy van nekem egy utasellátós sörnyitóm, amellyel felülről lehet feszegetni a csavarzáras izé tetejét. És kinyílt! Elégedettségem jeléül főzök egy forralt bort.
Vajon melyik szakaszán van ez az Alkotás útnak? Nekem közel van, szorgos leadó leszek ott. Végre megszabadulhatok a német nyelvű krimiktől, amiktől igazán sajnálom a polcon a helyet, bár nagyon jó könyvek. Hátha egy lelkes német tanulónak szerzek némi szórakozást vele. No meg van egy koffernyi estélyi ruha is. Jön a báli szezon!
Nekem ezek közül az Alkotás úti hely tetszett a legjobban. A kedvükért még az autót is előveszem - majd ha pár nap múlva elmúlik az elementáris náthám. Ha van kedved, csatlakozhatsz egy fuvar erejéig.
Nem szoktam kocsikázni. Ha vidékre megyek, előveszem a garázsból az autót, de hogy ennek örvén hurcolásszam a szemetet... Yoginak van igaza: volt valami, ami működött, és száz szónak is egy a vége, most el van szúrva.
>Pedig egyszerű, amelyikbe alul be tudod dugni az ujjad, na az nem:)
Nem ennyire egyszerű, engem nemrég egy hajléktalan oktatott ki az üveggyűjtő torkában, hogy azt ne oda, hanem neki, mert visszaváltják.
Az az üveg (Bikavér) nem volt olyan lapos fenekű, mint a korábban szokásos, igaz, hogy olyan kúpos fenekű sem volt, mint a minőségi borok üvegei, hanem középút, és visszaváltható. Az oktatás szerint ezekre rá is van ez írva.
Azóta beviszem minden üvegem a bótba, ott van villanyos üvegfelismerő, és élvezem nézni, ahogy forgatja, ismerkedik vele, kóstolgatja a gép a üveget, aztán visszaadja vagy elnyeli.
Ráadásul tényleg napról napra tűnik el, már zuglóból is. Mivel nálunk már hónapok óta nincs sehol, én is néha beraktam a kocsiba és ha tudtam, hogy olyan úton megyek ahol van, akkor megálltam és bedobáltam, 1 perc volt az egész. Csakhogy az utóbbi pár hétben eltűntek azok is mind!
Nálunk egészen sajátos pontra jutott az ügy. Úgy féléve elhordták az összes korábbi gyűjtőszigetet a lakótelepről és környékéről. De a házakhoz nem hoztak semmit. Pár napja megérkeztek a kukák, de a társasház kukatárolójába csak úgy férnek be (a régi zöld mellé), hogy egymásra rakták a kettőt. Az alsót nem lehet kinyitni mert rajta a másik, a fölsőt meg nem lehet felérni:)
Üveges kuka szokott lenni a nagyobb boltok üvegvisszaváltó automatája mellett, mert ott úgyis keletkezik egy csommó hulladék. (Sosem tudom, melyik borosüveg visszaváltós, melyik nem.)