Szárazon nem maradhattál Ferri-hurri,mert esett sűrűn,pontosan még nem tudom,mert odavoltunk anyóslocsoláson és nincs kedvem sötétben kimenni megnézni.Ha holnap is esik nem tudom hogyan tojik a nyuszi a bokor alá.
Köszi Tozatu, neked is kellemes ünnepeket, én meg nemtudok aludni az esőtől..:)) Vagy lehet a holnapi kirándulás miatt az izgalom miatt, de az északi szél pont az ablakomra fújja az esőcseppeket,meg a bádogpárkányra, így kicsit zajos. Sűrűn, apró cseppekben esik, az előbb kimentem a kertbe(pedig megfogadtam ma már nem rohangálok ki többet), de már 7mm van!:) Nagyon kíváncsi leszek mennyi lesz végül, ha így esne vasárnapig még a Tisza is köntene itt.
Na ez se lesz semmi, ugyanis az előző beírásomnál, még nem is tudtam, hogy holnap hajnalban indulunk Tokajhoz, meg Miskolc felé kirándulni... Azthittem vasárnap hajnalban megyünk..:P Így most pakolok gyorsan egy-két cucot azt indulok!:) 3 napos lesz, így kívánok mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket!! Hétfőn este jövök!
Addig is máramennyire szép időt annak aki kívánja, jelenleg jó közepes intenzitással esik Szegeden.., már 3.5mm lenntvan, így máris 20mm-re duplázom az össz mennyiséget ami ebből lejön, ugyanis a modellfutás sok csapadékot ad Dél- Mo-ra még a továbbiakban vasárnapig!
Megnéztem,de nem látszott belőlük semmi ezért hagytam őket!
Az esőhelyzet a hét elsőrészében :6mm,tegnap 2,5 mm
azt hittem sokkal több mert lőttek a szőlőmetszésünknek,olyan lett az út tőle.
Ma nagyon fújt a szél és fázott a kezem!
Egyébként velem minden megtörténik, mert még olyan nem volt, hogy ide kora délelőtt írjak be, de most 8:30 körül akartam írni, mert korán keltem a munka miatt, s megírom a szöveget(egyébként azt írtma benne,most rövidítve: hogy nem volt több csapadék az éjjel így 15.4mm a hét eddig, de péntek estétől újabb csapadékzóna közelít), NA DE ahogy ezt az írást befejeztem és az OK gombra kattintottam volna, puff a gép kikapcsol, megáll minden.. Hát ekkor kezdődött minden idők legnagyobb áramkimaradása itt, ugyanis egészen délután 15h-ig tartott, pedig még vihar sem volt.. Na mindegy,de pont akkor elmenni az áram?? Úgylátszik megunta az áramszolgáltató, hogy itt nálam állandóan megy a gép meg az adatok!:)) Na nem baj legalább elmentem ez idő alatt dolgozni, mert gyűjtök egy WS2300-as nevezetű meteorológiai állomásra. Mindössze 60ezer Ft, és mindent mér amit csak ellehet képzelni, sőt ezt mind számítógépen grafikonon még ábrázolja is!
Hát ez nem semmi tényleg! Szegeden 8mm ezen a bizonyos Makói ottartózkodások alatt,míg Deberecen csak 1mm, így ezen a héten eddig 15mm Szeged!:))) Gyere minél sűrűbben, mert ha megnézzük a csapadéktérképet akkor amerre jártál ott van több csapadék(meg a vonzáskörzetében pl Szeged):))) Merthogy Makó szépen termelt 12mm körül ma reggel, így 20mm körül vannak a héten ott, és amerre mentél haza pl Kecskemét ott is szépen esett!:) Ahová lépsz eső terem!:))
Most újra esik Szegeden, már 30 perce, holnap reggelig számítok 5mm-re így 20mm lesz a hét/hónap ha minden jó.
Tozatu! Nálad mennyi a heti csapadék eddig?
Na Ferrihuri!Örülhetsz!
Tegnap Makón dolgoztam éjjel majd' tizenegyig, és jó kis zuhé volt arrafelé!Biztosan sok esett még Szegeden, meg Kecskeméten is, mert ott alig láttunk az esőtől hazafelé!
Itt Pesten 14 mm volt a mérőben.
És reggel fenségesen kisütött a Nap, és olyan kár volt, hogy nem reggelizhettem a kertben! illetve
Én is loholtam egész hétvégén, merthogy vasárnap esik.
Aztán a vasárnapot is végig tudtam dolgozni.
Sehol semmi még most se, sőt, néha a Napot is látni.
Mondjuk nekem ez nem rossz.
Eléggé durva dolgok vannak kialakulóban, ugyanis heves zivatar van Sopron környékén, és több cella fejlődik nyugaton! Az áramlás ény-i így az előrejelzések szerint nagy zivatarok lesznek az egész országban!! Mert dny felől meg áramlik be az instabil levegő.. Na kíváncsi leszek mennyi csapadékunk lesz, de ahogy látom a Mátrában és a környékén is esőzik már. Dk Mo még várat magára ma éjszaka lehetnek nagy dolgok, így vissza is megyek Szentesre, mert ha itthonmaradok akkor biztos nem lesz semmi.. ha meg elmegyek most délután akkor tuti nagy zivatar lesz, mert nem tudok jelentkezni!:)
Na itthon 0.8mm csapadékot találtam a mérőben! Mi volt itt? Igaz nem özönvíz mennyiség, de ez is meglepett, Szentesen nem volt semmi. Az omsz radart visszanézve tegnap hajnalban és tegnap ilyenkor volt valami itt. A hőmérséklet ma nagyon kellemes volt, de Szentesen az élénk szél kicsit levitte a hőérzetet.