"Nem tudom mekkora izomtömeged van, de látatlanban a napi másfél kiló csirkemell és 60dkg rizs elfogyasztásától (ez a BigDaddyZ által javasolt tápanyagmennyiség) óva intelek, ez a versenysportolóknak talán megfelelő adag, de egy átlagember szervezete képtelen ennyit feldolgozni, a feleslegből pedig zsír lesz." - Egyetértek. Egy bizonyos szint fölött persze kellhet ennyi, de én asszem fel is fordulnék ennyi fehérjétől. Meg aztán az emésztés gyorsasága is egyénfüggő.
"keresek fel egy dietetikust?" - Nem fontos. A fehérje, szénhidrát, zsír mennyiségeket kell jól belőni. Fogyáshoz a zsírt és a szénhidrátot kell csökkenteni, de persze nem észnélkül, mert a zsírban oldódó vitaminokhoz azért ugye kell valamennyi zsír.
Szóval a hús, zöldség, gyümölcs az mehet nyugodtan nagyobb mennyiségben, a kenyér, tészta, rizs, gabonakészítmények, stb. meg csak a megfelelő mértékben. A csokit, sütiket, édességeket meg ugye csak nagyon ritkán egy kis csalásként. :)
"Január végén kezdtem az edzést de április végén abbahagytam..." ... Heti 3 alkalommal súlyzós edzést tartok, 1 napon pedig úszást, de a fehérje(milk &egg protein,ill hamarosan 100% whey protein) mellé kellene még szednem valamit, de nem tudom mit? ... Én 194cm magas és 101kg vagyok kb 10kg kellene fogynom, és esetleg zsírégető szerekre gondoltam, ha ajánlotok valamit, és vitaminokat is? ... A másik az lenne, hogy a Fitmuscle 2006/14 számában írtak egy cikket "mit tegyünk ha támad a gravitáció" És a szerző azt javasolta, hogy a helyes testtartás érdekében felejtsük el a hasprés gyakorlatokat (gondolom mellette a felülést is) De akkor milyen has gyakorlatokat végezzünk?"
Egy kis iránymutató:
Ha fogyni akarsz zsírból, akkor diétázz és mozogj.
Diéta: Nem tudom mekkora izomtömeged van, de látatlanban a napi másfél kiló csirkemell és 60dkg rizs elfogyasztásától (ez a BigDaddyZ által javasolt tápanyagmennyiség) óva intelek, ez a versenysportolóknak talán megfelelő adag, de egy átlagember szervezete képtelen ennyit feldolgozni, a feleslegből pedig zsír lesz. Egyél fehér húsokat (hal, csirke, pulyka), sok zöldséget, mértékkel gyümölcsöket, rizst, krumplit, gabonamagvakat (pl. zabpehely vagy Tesco müzli). Amit lehetőleg kerülj: lisztes, zsíros, cukros kaják, pl. kenyér, tészták, (pék)sütemények, édességek, chipsek, vörös húsok, zsíros tejtermékek. Általában a fel nem dolgozott, természetben megtalálható kaják egészségesebbek a "gyártott" cuccoknál. Sütéshez, főzéshez kevés napraforgó- vagy olívaolajat használj. A párolás, grillezés is jó. Ami a lényeg: Ha megvan a napi kalóriadeficit, megindul a fogyás. Ne éhezz, de ne is zabáld tele magad. A legjobb, ha képes vagy a gyomrodat annyira összezsugorítani, hogy az kevesebb kajával is beérje, de emellett nem leszel pszichotikus. Néha érdemes csalni a diétában (csalónap), hogy pszichésen helyrezökkenj, de mindig legyen tudatos, hogy ez a zsírégetés rovására megy.
Mozgás: Zsírégetéshez lehetőleg aerob, vagyis laza kocogás, biciklizés vagy tempós gyaloglás. A szíved kalimpálásából tudod lemérni, hogy mikor megy át a tempó aerobból anaerobba (kardiószakasz). Mondjuk ezzel szerintem nem nagyon kell törődni, ugyanis a kardiószakaszt úgysem lehet huzamosabb ideig csinálni, az ember szíve nem bírja. Vagyis ha 40 perc mozgást csinálsz egyhuzamba, az biztosan aerob jellegű. A súlyzós edzés főleg az izmokat dolgoztatja meg, anaerob jellegű, arra szolgál, hogy a tápanyagokat a szervezet az izmokba szállítsa. Jól kiegészíti az aerob mozgást.
Tápkieg: Ha nagyon el akarod költeni a pénzed, akkor fehérje mellett még válassz egy multivitamin tablettát. Egy kezdőnek bőven elég egy egykapszulás vitamin (pl. Daily One, DynoVite, Vita-X), a Multi-X, Animal Pak féle brutál csomagok a versenyzőknek valók. A turmixot közvetlenül a súlyzós edzés után idd, utána 1 órán belül kajálj valami tartalmasat (pl. csirke-rizs). A vitamint olyan kaja mellé vedd be, ami tartalmaz zsírokat, hogy jobban oldódjon az A, D, E, K komplexe.
Hasazás: Hát nem tudom. A hasazás talán termogenezis szempontjából használhat valamit a zsírégetésben is, de én ebben sem vagyok biztos. A diéta a lényeg. Amíg zsír van a hasadon, nem fognak látszani a hasizmaid, csak még jobban kinyomják a hájat.
Zsírégetők: Passz. Étvágycsökkentésre talán jók lehetnek, pénzkidobásra biztosan. Ha zöld teát vagy kávét iszol cukor nélkül, szerintem többre mész. Meg persze vizet, vizet, vizet.
"Heti 3 RENDES súlyzós edzéssel és 5-6 aerobbal szép eredményeket lehet elérni" - Hát ha valaki nagyon ráér. Nem hiszem, hogy sokan tudnak ennyi időt sportra szánni. Szerintem elsősorban a táplálkozást kell úgy kitalálni, hogy a kalóriamennyiség csökkentése az edzésekhez szükséges tápanyagok maradéktalan bejuttatása mellett történjen. Aztán persze jöhet az aerob mozgás is, amennyi belefér az időbe.
Egyébként a "kockás" has eléréséhez csak kb. 20%-ot számít a konkrét hasazás, a többi a táplálkozáson meg a zsírégető aerob mozgáson múlik. (az aerob és a kardio az nem ugyanaz!!!)
Aerob nem aerobic, hanem egy olyan monoton, folyamatos mozgás (min. 40 perc) ahol a pulzusod nem kúszik 120 fölé. Pl. gyaloglás a futópadon, szobabicikli stb. Legjobb reggel éhgyomorra (vagy egy fehérjeturmixra, ch nélkül) vagy súlyzós edzés után.
Egy úszás lóf*sz, meg a vízben a zsírréteged arra szolgál, hogy védjen a hidegtől tehát a szervezeted nem fog sietni lebontani... heti minimum 4x40 perc gyaloglás, bicikli, akármi.
Heti 3 RENDES súlyzós edzéssel és 5-6 aerobbal szép eredményeket lehet elérni, de csak ha a KAJÁD rendben van, tehát napi 3 gramm/testtömegkg protein és mondjuk 4 gramm széhnidrát (kizárólag rizsből, zabpehelyből, esetleg sime mezei főtt vagy héjában sült krumpliból) amit folyamatosan csökkentesz... namindegy, nemértek hozzá, olvasgass a body.builder.hu oldalon, nézd meg a BBtv adásait, okosabb leszel.
A zsírégető f@szság, a fehérje kötelező, de táplálékKIEGÉSZÍTŐ tehát a fehérje legnagyobb részét szilárd ételből érdemes fedezni (csirkemell, hal, natúron)
- helyi zsírégetés nincs. Nem onnan fogysz ahova edzel, ez marhaság. Zsírt egyetlen dolog éget, a disznóperzselő.
- tehát ha nincs rendes étrended, súlyzós ÉS AEROB edzésed akkor szedhetsz bármit, kidobott pénz. Sőt, ha rendben van a kaja/edzés, akkor is csak 2%ot jelent egy "zsírégető"
- sajnos a munkát nem lehet megspórolni, ettől szép ez a sport
- a fitmuszklit dobd ki. Dilettáns baromság. Nézz BBtv-t, előrébb leszel vele.
hát, el kell hogy keserítselek, de én utálok hasazni, és ezért nem is szoktam. ennek ellenére lediétázva olyan bordás volt a hasam, hogy befért a kisujjam a kockák közé. felülések, hasprések lábemelések nélkül! csak diétával. most is csak azért hasazok hogy valami freak hasizomzatot rakjak össze jövőre. :D
ellenben marhasok embert látok a teremben nap mint nap rengeteget hasazni, csak az a gond, hogy kurvára nem látszik meg rajtuk a sok munka. szegények.
a zsír meg nem ég. fejejtsd el ezt a baromságot. amit érzel, az az izom besavasodása. (anaerob gyakorlat->tejsav a végtermék, ez az oka az égő érzésnek) kurvára pont nem a zsír "ég" el, mert ahhoz kell oxigén (ketózis), ennek a folyamatnak nincs tejsav mellékterméke.
gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy amikor érzed, hogy "ég a zsír", akkor pont, hogy egy mg zsírt sem használ el a szervezeted energiaforrásként.
Erre én is gondoltam, hogy esetleg máshonnan kezdenék fogyni.
Heti 4 edzés mellett 2-szer hasazok 4 gyakorlattal az elég, nem? Igazándiból ez a legmegerőltetőbb számomra hiszen nagy,de a végén azért érezni hogy ég zsír.
"A helyzet az hogy igazából csak hasban vagyok nagy onnan szeretnék elöször fogyni, a többivel elégedett vagyok." - Ez nem annyira a súly kérdése. Helyesen kell kajálni és hasazni kell. Ha elkezdesz most rögtön fogyni, akkor előfordulhat, hogy nem onnan mennek le a kilók, ahonnan szeretnéd. Én azt vallom, hogy nem annyira a tömeg a fontos, hanem hogy mit mutat a tükör, meg a centiméterszalag.
"A Multi-X is valamilyen por féle és vízben kell oldani igaz?" - Nem. Ez tablettás-kapszulás cucc. Vitamin és ásványi anyag bogyeszok vannak tasakokban adagolva. http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=4150
Egyébként itt sokféle vitaminkészítményt, és egyéb tápkiegészítőket is találsz.
"Én 194cm magas és 101kg vagyok kb 10kg kellene fogynom, és esetleg zsírégető szerekre gondoltam" - Én a helyedben biztosan nem dobnék le egy tizest. A magasságodhoz egyáltalán nem sok az a 100kiló.
A vitaminokkal kapcsolatosan én most a Daily One-t szedem, de asszem ezután kipróbálom a Multi-X-et Kovács sporttárs javaslatára.
"De akkor milyen has gyakorlatokat végezzünk?" - Passz. Nem olvastam a cikket, nekem nincs semmi gondom a haspréssel. Újságokban lehet olvasni ezt, azt, amazt, de az embernek úgyis magának kell megtapasztalni, hogy mi az ami működik.
Pár tanácsért néztem be ide, és már lehet hogy már leírtátok, de azért mégis kérdeznék tőletek tapasztaltaktól.
Január végén kezdtem az edzést de április végén abbahagytam (nagy hiba volt) És nyár végén igen rossz volt a közérzetem (fáradékonyság) ennek hatására szeptember közepén újra kezdtem.
Heti 3 alkalommal súlyzós edzést tartok, 1 napon pedig úszást, de a fehérje(milk &egg protein,ill hamarosan 100% whey protein) mellé kellene még szednem valamit, de nem tudom mit?
Én 194cm magas és 101kg vagyok kb 10kg kellene fogynom, és esetleg zsírégető szerekre gondoltam, ha ajánlotok valamit, és vitaminokat is?
A másik az lenne, hogy a Fitmuscle 2006/14 számában írtak egy cikket "mit tegyünk ha támad a gravitáció" És a szerző azt javasolta, hogy a helyes testtartás érdekében felejtsük el a hasprés gyakorlatokat (gondolom mellette a felülést is) De akkor milyen has gyakorlatokat végezzünk?
Mellben hasonló paraméterekkel rendelkezem, de ahogy magamat ismerem, a derekam sosem lesz olyan szálkás, mint a tied. Én már annak is örülnék, ha 90cm-re valahogy le tudnám dolgozni. Sajnos a diéta nem az erősségem, ahogy csökkentem a kaját, azonnal elvész vele az erőm is.
Na igen :) a kellemetlenebb része, sajnos mellben nagyon összementem (és amúgy is nagyon szar voltam mindig is) 119 ami megmaradt :( csípőt még életemben nem mértem, de a derékban azóta megvan a 80cm, igazából ez volt a végcél, de igaza volt athos777-nek amikor mondta a diéátm eleje felé, hogy még így is sok zsír maradt, nem is tudom mennyire kellene lefogynom, hogy pont fasza legyen, de 90kg alá már nem akarok menni semmiképp, szóval lassan tényleg befejezem. Ja 185cm magas vagyok, ez kimaradt.
Kérdés: Ti mentek (jöttök) jövő héten a Superbody 2006-ra?
Az én úgymond kedvencem Dexter Jackson az indulók közül, a régebbiek közül meg Kevin Levrone volt. Ha valaki látta az M3-at (Levrone edzésfilm) akkor szerintem érti miért.
2001ben kellett volna nyernie. akkor szerintem jobb volt. a háta nem volt ilyen nagy mint most, de akkor nem lógótt ki a hasa ennyire, meg sokkal szárazabb is volt. nekem a martinez tetszett a legjobban.
azt , hogy mindkettő szarul nézett ki, a ronnie nagyon, a cutler meg csak eléggé. ezér nyert.
meg azért, mert a martinezt nem merték elsőnek kihozni. nekem száraznak, nagynak tűnt a srác, és a belei sem lógtak ki. szerintem neki kellett volna nyernie.
annak viszont örülök, hogy az egyik kedvencem, mevin anthony az 5. lett. ha kicsit jobb lett volna a válla, megelőzhette volna dextert is.