Én - mint rendesen - Somogyországba megyek. Most viszem a gyerekeket is. Egy kicsit dolgozgatunk, egy kicsit focizgatunk, egy kicsit barkácsolunk, aztán már jöhetünk is haza.
Tudod! Mindenhol jó, de a legjobb elmenni otthonról, hogy még nagyobb élmény lehessen a hazaérkezés.:-))
Hiii!
90-es gombóc recept nagy vonalakban jó 2x egymás után én sem tudom egyformán csinálni, de nagyon finom!!
egy puszi há -val kezdődik? há-t hiába mondom cuppanjon már!?csupa rejtély a válaszod 30 éve mentem huszba( hass alkoss gyarapits). mesélj az a lapátolás összejött végül? mennyit utaztál fejjel lefelé, meg hasonlókat,
szerencse, hogy az orvos kimélő életmódot irt fel!
meg pszchiáterhez is járok ám
ccsak azért is én fözöm a pisztrángot!
mennyi is volt a pszi, nem pisztráng
hozzávalók: 1kg pisztráng, 3 dl olaszrizling, só , párszem gyöngyhagyma, babérlevél,60g vaj, 80g liszt, 1 dl tejsin, 2tojás sárgája,citrom, vegyes zöldség
pisztrángot kitisztitjuk és a zöldséges, füszeres boros alaplében rövid idő alatt megfözzük. kevés vajban a lisztet megpiritjuk felöntjük a hal fözőlevével és még 1 dl borral. mártást felére besüritjük, sóval citromlével izesitjük
végezetül tojássárgájával elkevert tejszinnel
legirozzuk.petrezselymes sós újburgonyával tálaljuk!( halat a mártással leönteni) pár citrom karikát mellé vágunk és diszitjük piros és fekete kaviárral, esetleg meggyel (nagyon jól nézz ki!!)
pusz- pusz gombócka( most jöttem rá, hogy nem tudok leirni egy hosszú cuppanos puszit, milyen betüvel kezdődik egy ilyen) az arakot mingyárást hozom! hja ha egy üzlet beindul ki lesz a 125-ik, ?ű
s a nők? a nők? ... de mások ők!
a nők mind egyisten hivők!
az ő számukra nem maradt
csak egy hatalmas Úr: a nap
mihelyt előjön, reszketeg
a lába elé fekszenek
s nindent levetve, lázasan
fekszenek hanyat, hason...
s ágyasházába úgy viszi
Apolló, az a szép strici
egy gombóc 90 peták? és még hideg is?
SAt látod ezekkel a kis g pontokkal mindig baj van, főleg ha három is van belőle, y is izgatja magát, r-ocskáról nem is beszélve(g, y, r )
ha százszorszép és szarkaláb
meg kék ibolya, sárga som,
meg hamvas-pelyhes barka ág
virit a völgyi tájakon:
kakukk ül akkor fönn a fán,
s a házasembert gyötri ám :
kakukk! kakukk, s hideg fut át a férjeken!
Vagyogatok. Kösz a bókot Satine (Sattinet).
Kérlek, ne akasszatok fel a hiányzásom miatt. A gép be van kapcsolva nonstop, de más dolgot kreálgatok. Lesz egy filmecske a Naprendszerről. Teljes gőzzel és hozzáadással dolgozom rajta. Ideje lassan félretennem. Ma - holnap jön az utazás.