Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
De, ha lesz 2-es villamos, és esetleg teljesen átalakul Debrecen tömegközlekedési utvonala, és éppen jó nekem, akkor talán megveszem a bérletemet! :) De, teljesen igazad van amúgy.
Akkor meg azt javasolnám, amit görögországban láttam nagyobb városokban:
Átlósan állnak be a buszok a kocsiállásokra, mint a Déli soron a 280-asok állnak, éppen úgy vannak "eltolva", hogy az első ajtajuk szabad legyen a járdánál. Viszont utána tolatgatni kell, az meg azért nem jó...
Lehet, hogy költséges lenne, de szerintem megérné arra való tekintettel, hogy hány éve tervezik az újat, a kettes villamost... Szóval nem lesz a buszvégből egyhamar semmi.
Addig így lenne ésszerű átalakítani: (gyorsan löktem össze, lehet rajta még finomítani, de röviden ez lenne az elképzelésem. A buszvég mellett lévő füves terület fel lenne használva.)
Tényleg csak az tartózkodna a buszvégen, akinek kell, többiek irány a déli sorra (ha szoboszló felől csinálnának egy bejáratot, akkor hogyha elfogynának a helyi csuklósok felszabadulna egy csomó hely, oda szerintem szívesebben kimennének a sofőrök, minthogy a másik oldalról támadjanak.
Szóval:
Nincsen meg hozzá semmilyen végzettségem, szakemberek tudnák finomítani.
Azt szeretném látni, hogy elkészül a 2-es villamos, illetve az új buszvég is. Szvsz ha a kettes villamos elkészül már akkoar átszervezések kellenek, de akkor lesz igazán megújítva a rendszer, hogyha megépülne a multimodális központ is. De ez még sok-sok év múlva lesz...
Amúgy most gondolkodtam el rajta, hogy a mostani buszvéget is lehetne sokkal kihasználhatóbbbá tenni...
dehogynem! :) Csak mikor megépül, át kell gondolni, hogy kellenek -e egyes vonalak... józsát ne vigye a villamossal párhuzamosan, hanem tegye rá őket... /pl/ azért marad még utas bőven :)