Keresés

Részletes keresés

linda65 Creative Commons License 2012.02.12 0 0 1390

Helló mindenkinek!

Tanácsra illetve véleményre van szükségem mindazoktól akik voltak vagy esetleg most indulnak hajóútra.

Március 3-án indulok Genovából  MSC Fantasiaval, ráadásul egyedül!

Szeretném tudni van-e valaki aki ugyan ekkor indul és estleg tájékoztatna erről!

A Malév-val indultam volna Milánóba,onnan transzfer-busszal Genovába. A helyzet alakult-átrendeződtek a dolgok(a Malév csődbe jutása miatt)- a Wizzair-rel repülök Milánóba és onnan a bussz-transzférral a genovai kikötőbe.

Sajnos egy nappal korábban van a Wizzair járat,így Milánóba március 2-án vagyok kénytelen utazni és másnap átmenni a reptérre a buszhoz,ami elvisz a kikötőbe.

Várom mindenki jelentkezését!

Köszi mindenkinek!

nemella Creative Commons License 2012.02.12 0 0 1389

Azt az útvonalat én is szoktam nézegetni, biztosan nagyon szép a görög szigetek felé is menni. Én szívesen kipróbálnám nyáron is a hajóutat :-)

A balkonos kabinban nagyon jól fogjátok magatokat érezni, mi ha a kabinban voltunk legtöbbször a balkonon lógtunk és nézelődtünk. Főleg ez akkor szép és  érdekes ha közelben van valmailyen kikötő vagy például a Gibraltári szorosnál amikor mentünk akkor azt is itt néztük.

A korosztályok miatt igazán nincs miért aggódnod, mindenki megtalálja a hajón a neki megfelelő időtöltést. Tényleg nagyon sokszínűek a programok, a lehetőségek, szóval a fiatalok is épp úgy elvannak, mint az idősebb korosztály. Nálunk a Fantasian vegyesen volt minden korosztály és tökéletesen elvoltunk egymás mellett. Még az éjszakai diszkóban is képzeld volt egy hetven valahány éves bácsi aki úgy ropta, hogy az csak na :-)

Ingyens buszjárat nekünk Barcelónában, Tenerifen, és Civitavecchiában volt, Malagán 3 euróért mentünk, a többi helyen taxi volt. Civitavecchián ugye nem szálltunk ki, de a többiek azt mondták, hogy a busz kivitte őket egy vonatjáratig ahonnan lehetett menni Rómába.

Térképet Casablankához tudok küldeni, én is a Marokkó topikban kaptam egy kedves hozzászólótól. (de itt taxiztunk, úgyhogy nem használtuk ki teljesen a térképet) Vannak összegyűtjött leírásaim, de word formátumban több oldal, ha írsz egy e-mailcímet szívesen átküldöm. Természetesen bárkinek továbbítom, csak ide nagyon hosszú lenne beilleszteni.

Költőpénzt nehéz meghatározni, a befizetőn túlmenően kell napi 6 eurót fizetni a hajón fejenként ez valami kötelező borravaló. Ezt mindenkitől elkérik. Ezen túl attól függ mennyi pénzre van szükséged, hogy mennyit szeretnél költeni. A hajón az étkezések ingyenesek tehát ez kipipálva :-) az ital részben ingyenes. A svédasztalos étteremben egész nap ingyenes a sima víz, a kávé, a forróvíz a teához. Mi ezt reggelinél és ebédnél kihasználtuk, de a vacsorákat a "kiöltözős" étteremben fogyasztottuk, na ott már rendesen fizetős minden pia. Egy 1 literes ásványvíz itt 2 euró, egy 4 dl sör 6  euró, egy üveg bor 15 eurótól van. Mi még a legelején vettünk italcsomagokat így valamivel olcsóbban megúsztuk. Ezt fogják ajánlani még a váróteremben ahol vártok a hajóra a kikötőben, szóval ha ilyet szeretnétek akkor ott biztosan tudtok venni. Ami még fontos, hogy a hajón bármit vásárolsz, arra ők rátesznek 15% felszolgálási díjat.

A italokon túl tényleg nagyon sok lehetőség van még a hajón is pénzköltésre szóval ez egyéni, nálunk volt parfümüzlet, ruházati üzlet, ékszerüzlet, táskabazár napközben... Ja és amiket a hajó legénysége készített úton útfélen fényképeket, azokat is jó borsos áron meg lehetett venni. Mi ezek közül semmit sem vásároltunk, csak az italcsomagokat, meg egy egy-két apróságot a hajó logójával ellátott shopban például egérpadot, tollat hűtőmágnest.

A kirándulásokon is egy-két apróságot vettünk, na meg a taxiköltségek voltak még a kiadások, belépők ilyesmi.

Megkeresem a városokról a leírásaimat és akkor ha írsz e-mailcímet átküldöm. :-)

Az a 9 nap nagyon szép lesz nektek, nagyon irigyellek :-)

Előzmény: aknila (1385)
dortiz Creative Commons License 2012.02.12 0 0 1388

Kedves Nemella!

Ugyanerre az utra készülünk március 03-tól. Olyan jó lenne minél több információt kapni tőled. Ezer kérdésem lenne. Megszálltatok-e útközben és ha igen hol? Kocsival hol parkoltatok, kihasználtátok-e az MSC parkolót, és ha igen elégedettek voltatok-e? Fakultatív kirándulásokon voltatok-e, ha igen hol? Italfogyasztásra milyen csomagválasztási lehetőségek vannak, milyen áron? És minden információ, esetleg egy hosszabb élménybeszámoló segíteni. Nekünk ez lesz az első hajóútunk és nagyon izgulok, hogy minden rendben legyen. Üdv: Dóra

Előzmény: nemella (1384)
katamark Creative Commons License 2012.02.12 0 0 1387

Szia!Mi is febr.25.-én megyünk 2 felnőtt 1 gyerek.Örülünk,hogy lesznek magyarok.Ez az első hajóutunk, úgyhogy nem tudjuk mi hogyan van.Autóval megyünk győrből.

Előzmény: kjulianna (1240)
MSCsplendida Creative Commons License 2012.02.12 0 0 1386

Jön valaki márc.3 splendidára?

aknila Creative Commons License 2012.02.12 0 0 1385

Nekünk úgy jött az ötlet, hogy a fiamék voltak másfélévvel ezelőtt, ők Velencéből indultak és Görögország fele mentek. Tele élménnyel jöttek meg. Most pár hete kezdtem nézegetni a hajós utakat és jan.31.-i foglalással találtam ezt a kedvezményes utat. Mi is balkonos kabinba megyünk. Mi már nem a fiatal korosztályhoz tartozunk, de nagyon szeretünk utazni, a fél világot már sikerült bejárnunk. Sajnos a nyelvtudásunk  hiányos, de eddig még sehol nem volt ezzel probléma. Mellyik kikötőben volt ingyenes buszjárat a városba? Vagy rosszul értettem? Én is gőzerővel bújom az internettet, hogy minnél több információt összeszedjek, a mi utunk 9 napos lesz. Most térképeket hajkurászok a városokról. Szerinted mennyi költőpénzre lesz szükségünk? Még egyszer kösz a segítséget!

Előzmény: nemella (1384)
nemella Creative Commons License 2012.02.12 0 0 1384

Szia Aknila! Szóval mi az Msc Fantasiaval voltunk december 8-tól 19-ig egy nyugat mediterrán úton 12 nap volt, Genovából indultunk, majd Barcelona, Casablanca, Tenerif, Madeira, Malaga, Civitavecchia, és végül Genova. Ez volt az első hajós utazásunk, picit az elején még úgy voltam vele, lesz ami lesz csak nem fogunk unatkozni ennyi időt a hajón. Aztán hónapokkal az út előtt elkezdtem nézegetni a hajós utazásokkal kapcsolatos oldalakat. Egyre jobban kezdett megtetszeni, majd napról napra egyre több infóm lett a fakultatív programokról is meg a városokról is. Dec. 5-én még dolgoztam aztán 6-án pakoltam, na akkor már eléggé izgultam. Mi 7-én indultunk itthonról kocsival, több autóval mentünk mert egy egész kis társaság verődött össze. Végig autózás és 8-án délelőtt meg is érkeztünk Genovába a kikötőbe. Nah, amikor a kikötő felé tereltek a táblák, kimagaslott a hajó teteje, aztán egyre többet láttunk meg belőel. Onnantól már nem bírtunk magunkkal. Nagyon megtetszett nekem az egész érzés, a hajón való nyaralás, szóval az egész. Én biztosan megyek még ilyen útra. Minden nap egy csodás élmény volt. A kirándulások, a programok, az ételek, az esti discózás, az egyre több ismerős arc akikkel összefutottunk a hajón. A végére már a pincéreink, a discós és szórakoztató személyzet is búcsúzkodott. Velük a mai napig tartom a kapcsolatot facebook-on :-) 

Visszatérve a kérdésedre, mi a 13. emeleten laktunk a hajó hátsó része felé a 13166-os balkonos kabinban. Közel voltunk a 14. emeleten lévő étteremhez ahová reggelizni és ebédelni jártunk. Ez is a hajó hátsó részén található. Ebben még külön tetszett, hogy a 15-en a jakuzzik is ezen a részen voltak, így ezt rendesen ki is használtuk. :-) A szoba szép tágas volt, a zuhanyzó része egyemberes, de nem táncolni mentünk oda, így hát pont elég is volt. Minden este színházi előadás volt, ezeket mindet meg is néztük, picit kipróbáltuk a casinót is, bár tényleg csak kipróbáltuk. A reggeli ebéd nagyon bőséges, bár én az utazás közepétől már annyira nem bírtam kihasználni ezt a sok kaját, hogy az utolsó napokban már szinte úgy ettem mint aki fogyózik :-) A vacsoráknál igyekeztünk mindig a menüket választani, ebben minden féle étel benne volt, végig próbáltunk mindent. :-)

Jajj, én nem bírok betelni ezzel a hajóúttal. Rendszeresen megnézem az msc hivatalos oldalát, és megnézem mikor hol jár a Fantasia a webcamerán :-)

Remélem jól fogjátok magatokat Ti is érezni, és szép utatok lesz.

aknila Creative Commons License 2012.02.12 0 0 1383

A fiam utazott tavaly az Armóniával, nagyon meg voltak elégedve.

Előzmény: nagyvillám (1362)
KPKata1 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 1382

Szia Babszi!

Ez is nagyon hasznos infó, kinyomtattam, de a fórumon és a neten minden városról találtam valamit, úgyhogy mi biztosan nem fizetünk be semmilyen kirándulásra. Ti merre mentek? Mi Szlovénián át tervezzük az utat, tavaly is arra mentünk, akkor nem volt semmi gond, és szinte végig autópálya van, sok elég kulturált pihenővel, van hol megállni, ha elfáradunk. Holnap tartunk kupaktanácsot az indulást illetően, meg már olyan jó tervezgetni :).

Előzmény: Babszi75 (1379)
Amerigos Creative Commons License 2012.02.10 0 0 1381

Szia Mollica ! Pontosan így tervezzük mi is. Gondoltam, hogy alszunk egyet útközben, bár ahogy magamat ismerem inkább lehajtom egyben a távot. Ti , hogy tervezitek a parti kirándulásokat ? Mi csak egyre akarunk befizetni, Marokkóban mert Marrakesh-be mindenképpen szeretnénk eljutni és ott nem merek önállóskodni. Tenerifén béreltem egy autót , azzal körbeszaladunk a szigeten , Barcelonában  és Rómában tömegközlekedés a többit még nem tudom. Ti melyik kabinban lesztek ? A miénk a 12196-os.

Üdv : Imre

Előzmény: Mollica (1380)
Mollica Creative Commons License 2012.02.10 0 0 1380

Szia Amerigos ! Mi is 21-én megyünk a fantasiaval. Osztrákok felé megyünk, mert a páromnak az a szimpatikusabb útvonal. 20-án indulunk el itthonról. ha kell akkor valahol megalszunk éjszakára. Remélem az autópályák takarítva vannak és nem lesz hóakadály.

Előzmény: Amerigos (1372)
Babszi75 Creative Commons License 2012.02.09 0 0 1379

MARSEILLE!!

cruzos kérésére bemásolom amit ő írt nekem !!!!!!!!:Marseille-ről tudok még legfőképpen ítrni, mert ott is voltunk többször. Tavaly új kikötő épületet építettek, és így messzebb krült az MSC. A schuttle busz 15 euro a felnőtt és 6 euro a gyerek. Itt nektek kell eldönteni, hogy mi a fontosabb. A tömegközlekedésen a buszjegy 1,5 euro, és 1 órát érvényes. A tömegközlekedési cég honlapja, árak: . Viszont ami a lényeg, hogy 1,2 kilóméter a buszmegálló. Végi a kikötőben fel van festve (tavaly óta) sárgával a buszmegálló felé vezető út, és 50 méterenként a távolság. Ez is új. A busz 20 percenként jár. Teljes instrukció raktak ki a buszmegállóba, hogyan kell bejutni, Rajzzokkal, és ez is csak mostantól. Két fajta busz áll meg, de csak az egyik jó. Ez 20 percenként jár, és a végállomásig kell menni. Jegyet a buszvezetőnél kapsz. Ott ahol leszállsz, balra a busz eleje felé indulva 20 méterre a sarkon áll a busz, amelyik bevisz a belvárosba. Ez annak a végállomása, és a másikhoz igazítják az indulást, ezért siessetek.A számát jegyezd meg, mert ezzel jössz vissza. A belvárosnál ott kell leszállni, ahol eléri az öblöt. El sem lehet téveszteni, 3 megállója is vam. Az út összesen a kikötőtől kb. 25-30 perc. Visszafelé figyelni kell a Cruise kikötőt, de meglátod a hajód, és a legtöbben ott szállnak le.Tehát vagy 15 vagy 3 euro. Marseille nem túl szép, ezért látnivaló nem sok van, így az idő miatt ne aggódj.http://www.rtm.fr/guide-voyageur/acheter/deplacements-occasionnels#172Élelmiszer boltot csak hármat találtunk benn. Ha beérkeztél az öbölhöz, és vele szemben állsz, akkor a bal sarkánál van egy kis tér ott elindulva a téren az 1. vagy 2. utca sarkánál van egy Spar. Ha lesz időm megnézem a térképen. Látnivaló maga nem sok van, az kirándulások is más városokba szólnak általában. De az öböllel szemben álva a jobb oldalon van egy templom, majd azon az elindulva mi elkirándultunk az öböl bejáratáig, majd fel az erődre, aminek a tetején van egy dóm. Az öböl túl oldalán a hegytetőn is van egy dóm, de az olyan magasan volt, hogy mi nem mentünk fel, inkább sétáltunk a városban. Sőt most novemberben még sétálni is alig tudtunk, mert végig vihar volt. Egyébként hajókázni szerettünk volna, mert az öböllel szemben állva a bal sarkából indulnak a városnéző hajók, hiszen az öbölben valahol kijjebb van egy sziget erőd, ami nagyon híres, és ezek oda mennek ki. A Splendidáról is lehet látni, hogy milyen szép, de erre a vihar miatt nem volt lehetőségünk.Mi több látnivalót nem találtunk, pedig utánanéztem az interneten, és vettünk útikönyvet is. De a hajón sem ajánlanak mást.

KPKata1 Creative Commons License 2012.02.09 0 0 1378

Köszi, és még egyszer jó utat.

Előzmény: Törölt nick (1376)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.09 0 0 1377

Persze, ha lesz valami olyan, jelzem.

Előzmény: Amerigos (1361)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.09 0 0 1376

Ez a beillszestés nem jött össze, írd be a google maps-be a következőt, majd a műholdon még a hajód is látod: 

Genova Ponte Andrea Doria, Italia

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.09 0 0 1375

A parkoló foglaláson lesz egy térkép, de nagyon profin ki van táblázva. GPS-en is rajta van (Ponte Mille- nél kell bemenii, de a hajók általában a Ponte Andrea Doria- nál állnak), de egyébként nagyon könnyű megtalálni, mert ha beérsz a "belvárosba", a parton végig haladva a 3 kikötő egymás után van. Először a komp, utána a cruise, majd a végén a régi a Porto Antico.  http://maps.google.hu/maps?hl=hu&tab=wl

Előzmény: KPKata1 (1374)
KPKata1 Creative Commons License 2012.02.09 0 0 1374

Még egy kérdésem lenne, Genovában a kikötőt könnyen megtaláljuk, ki van táblázva? Mi máskor Savonából indultunk, ott nem volt probléma, egyszerű volt az odajutás.

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.08 0 0 1373

Köszönjük, holnap ilyenkor már úton leszünk. :)

Előzmény: Amerigos (1372)
Amerigos Creative Commons License 2012.02.08 0 0 1372

Szia ! Nekem is a sógorokhoz húz a szivem, ebben maradok . Nagyon jó utat kívánok nektek!

Előzmény: Törölt nick (1369)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.08 0 0 1371

Szia, azt hiszem voltunk többen is. Mi voltunk kétszer. A kérdésedre válaszolva, aki szereti az utakat annak jó. :) A mostani útvonala pedig csodás. 

Előzmény: nagyvillám (1362)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.08 0 0 1370

Szia, köszi a kívánságokat, valaki kérte Marseille-t, de nem találom a levelem. Bemásolod kérlek. Sajnos még nem jutottam tovább, mert sok a dolgom. Azt hiszem Valencia, és Gibraltár maradt.

Előzmény: Babszi75 (1360)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.08 0 0 1369

Szia, A 1194-es bejegyzésre utaltam. De mi Ausztria pártiak vagyunk. Onnan 43 euro az olasz autópálya, az összes út 100-120 km-el hosszabb. Az osztrák 10 napos talán 9 euro. ( de ezt könnyen megtalálod az interneten) A szlovén 1 hetes 15, a havi 30. Mo.-on most már ugye legalább hetes kell. Ha Ausztrián keresztül mentek, és éjjel, akkor lehet menni autópálya nélkül is Olaszországban, de csak kb reggel 8-ig. Így az út 10-11 óra, amiből az utolsó 100 km kb 3-3,5, ezért itt érdemes visszamenni a pályára. Olyan szerpentin van, amit csak filmekben látni, és néhol lépésben lehet haladni. Viszont Szlovéniában a legolcsóbb az üzemanyag. Összefoglalva, spórolni csak az Olaszországi autópálya díjon érdemes, kinek mennyi ideje van, mivel ott útarányos, mindenki maga dönti el, hogy mennyire van ideje.

Előzmény: Amerigos (1361)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.08 0 0 1368

Köszönjük a jó kívánságokat, mert egy kicsit izgulunk a hó miatt.

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.08 0 0 1367

A 10184-es volt legutóbb a kabinunk, de már jobb a helyzet, mert kiveszekedtem egy szifont. :)

Előzmény: MSCsplendida (1364)
KPKata1 Creative Commons License 2012.02.07 0 0 1366

Hát igen, ez biztosan probléma lesz, az ember nem azért megy, hogy a szobájában kuksoljon, de majd valamit kitalálunk, mert ha nem beszéljük meg, hogy hol találkozzunk, lehet, hogy egy ekkora hajón egy hétig nem futunk össze. Nálunk a kirándulások és a vacsora jelentette a biztos pontot, ott mindig sikerült egymást megtalálni ( de az esti műsort is mindig megnéztük). Jó lenne, ha legalább vacsorakor egy asztalhoz ültetnének minket magyarokat. Ti melyik időpontot kértétek? Mi a másodikat.

Előzmény: Babszi75 (1359)
KPKata1 Creative Commons License 2012.02.07 0 0 1365

Cruzos szerencsés utat kívánok Nektek, érezzétek magatokat nagyon jól! :)

MSCsplendida Creative Commons License 2012.02.07 0 0 1364

Kedves Crusos melyik volt a csatorna szagú kabin,mi pont mozgássárült kabint kaptunk?

mefa Creative Commons License 2012.02.07 0 0 1363

Cruzos!

Remélem én is,hogy javul az idő,mert kezdtem izgulni a havazás és a hideg miatt.Ha még maradt időd,marseilléről légy szíves írj,ezt a múltkor azt hiszem  említetted.Kösz.Törjétek az utat,másnap megyünk utánatok!

Előzmény: mefa (1356)
nagyvillám Creative Commons License 2012.02.07 0 0 1362

Sziasztok!

MSC Armoniával utazott már valaki? Milyen volt?

Amerigos Creative Commons License 2012.02.07 0 0 1361

Szia Cruzos !

Köszi a választ ! Idáig tartott míg végignéztem az összes bejegyzést,de sajna nem találtam azt amire utaltál . De sebaj , mert közben rengeteg hasznos dolgot megtudtam nem utolsó sorban a te jóvoltodból! Azt azért kiszúrtam, hogy te Szlovéniát választod én még lamentálok egy kicsit. Ha nem tévedek egymást fogjuk váltani a hajón.Kár, hogy közben már nem tudunk infót cserélni, bár viszek egy kis laptopot magammal , így ha hazaértél és időd engedi talán tudnál pár aktuális hírrel szolgálni aminek még hasznát vehetnénk a hajón !

Üdv: Amerigos

Előzmény: Törölt nick (1358)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!