Keresés

Részletes keresés

dezsoKE Creative Commons License 2021.12.14 0 1 2904
szuperfizikus Creative Commons License 2021.12.09 0 1 2903

Beleolvastam néhány oldal erejéig.

Nem sok konkrétum van benne, inkább csal általános bölcsességek. 

Előzmény: hiper fizikus (2902)
hiper fizikus Creative Commons License 2021.12.08 0 0 2902

http://mek-oszk.uz.ua/18800/18894/18894.pdf böngésztem a NET-en, ráakadtam

"Ez egy közérthető formában megírt ismeretterjesztő könyv, melyet minden érdeklődő bátran kézbe vehet. A jövőben csak egy természettudomány lesz, mert a kvantummechanika közös nevezőt biztosított a fizika és a kémia ágazatai számára. Magától értetődik, hogy a biológia szintén fel fog zárkózni hozzájuk."

Nem értek evvel egyet, csak belinkeltem !

szuperfizikus Creative Commons License 2021.12.07 -1 1 2901

Butaságokat beszélsz, de még abban sem vagy következetes. 

Ha visszaolvasol, látni fogod, hogy én Gyulát akarom rábeszélni a megvalósításra, de sajnos ő nem szándékozik megcsinálni.

"Pedig ez a centrifugális kísérlet nem is volna olyan nehezen megvalósítható..."

Milyen kár, hogy nem a te nagy eszedből pattant ki, hanem hiperfizikus javasolta.

Beléd még ennyi kreativitás sem szorult.

"Mégis nyilvánvaló, hogy a kisujjadat se fogod mozdítani érte..."

Megint butaságot beszélsz. Miért tenném? Nem hiszek benne, és nem is az én feladatom megcsinálni. Nekem van sok más javaslatom, hogy mivel kellene kísérletezni. 

De előtted ott a lehetőség. Miért nem csinálod meg te magad, ha ennyire tetszik a más ötlete?

Még ehhez is pancser vagy?   

Előzmény: újszuper (2900)
újszuper Creative Commons License 2021.12.07 0 1 2900

"Ezért fog remegni a szerkezet. Persze csak akkor, ha  Gyulának van igaza."

"De Gyulát nem érdekli a kísérlet, . . . mert fél a kudarctól."

És láthatóan téged se érdekel, különben máris arról fantáziálnál, kit beszélj rá a megvalósítására. Mint amikor arról képzelegtél, hogy biciklikerékből készített giroszkópot küldetsz majd a Holdra a kínaiakkal.

Pedig ez a centrifugális kísérlet nem is volna olyan nehezen megvalósítható, legalábbis annak a 10-3 nagyságrendű különbségnek a kimutatására, amit iszugyi állít a tehetetlen tömegekről.

Mégis nyilvánvaló, hogy a kisujjadat se fogod mozdítani érte, hasonló okból mint a valódi fizikusok. Mert a korábban elvégzett rengeteg más kísérletből mindenki tudja, hogy 10-12 -nyi eltérést se találnának. (Pl. az Eötvös kísérlet szintén a tehetetlen tömegek centrifugális összehasonlításán alapult). És nem csak az épeszű fizikusok, de még te se látod semmi értelmét annak, hogy iszugyi buggyant elméletét, és elbaltázott dilettáns kísérletét cáfolgasd. Rég hiteltelenítette azt saját maga.

Csak a saját buta szövegeidet pampogod el itt naponta, ebben a szenilis klubban. Akár iszugyi.

Előzmény: szuperfizikus (2893)
hiper fizikus Creative Commons License 2021.12.07 0 0 2899

Szerintem jól gondolod ! Lehet az alapfelállást finomítani .

Előzmény: szuperfizikus (2883)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.12.07 0 0 2898

Kvarkok, gluonok, partonok nincsenek. Az összes megfigyelt részecske meg az e, p, P és E-kböl áll. www.atomsz.com

Előzmény: szaszg+++ (2895)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.12.07 0 0 2897

Gyula, megértettük, hogy nem kívánod az elméletedet kísérleti próbának alávetni.

Ez mindent elmond az elméletedről. 

A többi csak duma. 

Előzmény: szaszg+++ (2896)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.12.07 0 0 2896

Megint a piacon tanulgattál valamit a kofáktól?

Előzmény: szuperfizikus (2894)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.12.07 0 0 2895

Nekem igazam van abban, hogy négy stabil elemi részecske építi fel a világmindenségünket!

Előzmény: szuperfizikus (2893)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.12.07 0 1 2894

Akár jó a centrifugás módszer, akár nem, ez valószínűleg meddő vita.

Szemmel láthatóan Gyulát nem érdekli a kísérlet, ami azt a feltevésemet igazolja, hogy nem fogja elvégezni, mert fél a kudarctól. 

Ugyanis, ha nem igazolódik be a jóslata a kétféle tömegről, akkor az egész elmélete összeomlik. 

És akkor már nem hirdethetné itt az igét, és nem tetszeleghetne a tudós próféta szerepében.  

Előzmény: szőrinszálán (2888)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.12.07 0 1 2893

"De szerintem nem tudsz olyan kiegyensúlyozott centrifugát csinálni, ami egy idő után ne kezdene rázkódni."

Miért nem? Ma már százezred gramm pontossággal meg tudják csinálni. 

Előre ki kell próbálni a centrifugát vas és a lítium nélkül. Addig kell állítgatni, amíg semmi remegést nem mutat. Utána kell behelyezni a vasat és a lítiumot.

"Ebből meg hogyan állapítod meg a testek eltérő gyorsulását?"

Nem a gyorsulás lesz eltérő, hanem a tehetetlen tömeg, aminek következtében eltérő lesz a kiröpítő erő a két oldalon. Ezért fog remegni a szerkezet. 

Persze csak akkor, ha  Gyulának van igaza. 

Előzmény: szőrinszálán (2888)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.12.07 0 0 2892

A világmndenségünk négy féle stabil elem részecskéböl áll, amik kétféle megmaradandô elemi töltéseiböl indulnak ki a két c-terjedö  kölcsönhatások!

Előzmény: szaszg+++ (2891)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.12.07 0 1 2891

Ez a két képlet támasztja alá az atomisztikus fizikámat!

Előzmény: szaszg+++ (2890)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.12.07 0 0 2890

Az atom súlyos tömege is kiszámítható 

mg(A) = A (mP - me).

Ez a hidrogénatom kivétellével mindig nagyobb mint az atom tehetetlen tömege.

Előzmény: szaszg+++ (2889)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.12.07 -1 1 2889

Egy A tömegszámu elektromosan semleges atom tömegspektrométerrel kimért tehetetlen tömege

mi(A) = A (mP + me) + 2 Np me - E(kötés)/c2',

ahol az Np a pozitronok száma és E(kötés) enegia sugárzódott ki as elemi részecskék kötésênél. Ezt meg kell szorozni a testet kitevö izotópok számával és akkor megvann a test tehetetlen tömege kb 10-8-as pontossággal.

A magfizikusok sajnos NEM vették észre hogy az atomjaink csak protonokból, elektronokból és pozitronokból állnak.

Előzmény: szuperfizikus (2886)
szőrinszálán Creative Commons License 2021.12.07 -1 0 2888

Ha a két súlyod azonos, és egymással szemben lerögzíted a centrifugában, akkor nem fog rázkódni. Ha nem rögzíted le őket, akkor is helyben maradnak, ha lassan kezded a forgatást. De szerintem nem tudsz olyan kiegyensúlyozott centrifugát csinálni, ami egy idő után ne kezdene rázkódni. Ebből meg hogyan állapítod meg a testek eltérő gyorsulását?

szuperfizikus Creative Commons License 2021.12.07 0 1 2887

Sőt még tovább lehet finomítani a kísérletet.

A centrifuga felpörgetését egy fokozatmentesen szabályozható villanymotorral kell elvégezni.

Folyamatosan növelve a centrifuga fordulatszámát, valószínűleg lesz egy bizonyos fordulatszám, amely megegyezik a rendszer saját frekvenciájával.

Ekkor rezonancia jön létre, ami szinte szétrázza a centrifugát. 

Nem lehet nem észre venni.

Persze mindez csak akkor történik meg, ha Gyulának igaza van, és a két tehetetlen tömeg között valóban különbség van. 

szuperfizikus Creative Commons License 2021.12.07 0 0 2886

"Nem jó a centrifuga "módszer", mert azt neked kell felgyorsítanod."

Szerintem rosszul gondolod. 

A súlymérleg a súlyos tömeget mutatja.

A centrifuga pedig a tehetetlen tömeget.

Teljesen mindegy, hogy ki gyorsítja fel.

Felpörgetés után kell megfigyelni a centrifugát, nem a felgyorsítás alatt. 

A kérdés az, hogy a két anyag tehetetlen tömege megegyezik-e. 

Előzmény: szőrinszálán (2884)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.12.07 0 0 2885

Bocs, hibásan írtam. Helyesen:

5. Ha a két tehetetlen tömeg NEM egyenlő, akkor a centrifuga el kezd remegni, az excentrikus tömegeloszlás miatt. A remegés nagyságából kiszámítható a két tömeg különbsége. Ha ez egyezik Gyula jóslatával, akkor ő nyert. 

szőrinszálán Creative Commons License 2021.12.07 0 0 2884

Nem jó a centrifuga "módszer", mert azt neked kell felgyorsítanod. Gyula szerint, az izotópoknak kell a vákuumcsőben az elejtéstől felgyorsulniuk. Szerinte nem egyformán gyorsulnak, ami kimérhető az egymástól való eltávolodásuk alapján.

szuperfizikus Creative Commons License 2021.12.07 0 1 2883

Lehet egyszerűsíteni a kísérletet.

1. Először súlymérlegen nagy pontossággal kimérsz 1000 g vasat és 1000 g lítiumot. Ez lesz a két súlyos tömeg, ami így megegyezik.

2. Utána beteszed mindkettőt ugyanabba a centrifugába úgy, hogy a kért tömeg egymással  szemben helyezkedjen el. 

3. Megforgatod a centrifugát és figyeled, hogy egyenletesen forog-e.

4. Ha tökéletesen egyenletesen forog, akkor a két tehetetlen tömeg megegyezik, Gyula megbukott.

5. Ha a két tehetetlen tömeg egy egyenlő, akkor a centrifuga el kezd remegni, az excentrikus tömegeloszlás miatt. A remegés nagyságából kiszámítható a két tömeg különbsége. Ha ez egyezik Gyula jóslatával, akkor ő nyert. 

Mit szólsz hozzá hiperfizikus barátom?

Előzmény: hiper fizikus (2880)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.12.06 0 1 2882

Gyula mindjárt elmondja, hogy ez neki miért nem jó. 

Előzmény: hiper fizikus (2880)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.12.06 0 1 2881

Na Gyula, most megfogtad az Isten lábát.

Előzmény: szaszg+++ (2879)
hiper fizikus Creative Commons License 2021.12.06 0 0 2880

Centrifugában megméred, hogy menyi erőt fejtenek ki, majd egy elektromos mérleggel megméred súlyukat !

Előzmény: szaszg+++ (2879)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.12.06 0 1 2879

Mit gondoltok, hogyan lehet még kimérni, hogy 1000,00 g-os súlyu vas tehetetlen tömege csak 992,16 g, és 1000,00 g súlyú Lithiumnak meg 995,59 g a tehetetlen tömege. A 1000,00g súlyú ólom tehetetlen tömege meg 993,21 g.

Előzmény: szuperfizikus (2875)
hiper fizikus Creative Commons License 2021.12.06 0 0 2878

5 db új fajta építkezési megoldások ! Szerintem gyorsan megtérülne, nyereséges lenne !

Természetesen barkóbázásba nem mehetek bele !

Előzmény: szuperfizikus (2877)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.12.06 0 1 2877

Hát ismertesd a világ szabadalmaztatására vonatkozó fizikádat!

Ha teccik, akkor összedobunk rá egy kis zsozsót.

Előzmény: hiper fizikus (2876)
hiper fizikus Creative Commons License 2021.12.06 0 0 2876

Adnál pénzt a fizikámra, világ szabadalmaztatásra ?

Előzmény: szaszg+++ (2873)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.12.06 0 1 2875

Mi célból keresed a pénzes támogatót?

Itt van Gyula, neki van sok pénze. Azt írta, hogy el tudná végezni az ejtőkísérletét, meg van rá a pénze, de nem hagyják.

Ejtő kísérlet már nem lesz, úgyhogy megmarad a pénze.

Beszélj vele!

Előzmény: hiper fizikus (2874)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!