Persze, azt te tudod megítélni, hogy mennyire jó vagy sem, részemről csak annyi, hogy még nem jártam ott, így nézve irigykedek egy kicsit :) de amúgy sem komoly:)
Majd én válaszolok ,lehet hogy nem mindig jut nett. közelbe.:-) 1,9 PD TDi-s, kézi váltós.
Golyó
Mit keresel a taljánoknál? Oda nyáron szoktunk járni:-) nem szólt senki hogy még csak Február van? :-) Disznótoros? Na az nagy bulinak nézem. Kár hogy nem tudom kipróbálni a géped.:-( Valószínű mire oda érünk ,én már nem ülhetek volán mögé.:-)
Megkérdeztem a szervízben, illetve a gyártónál is. MIndkét helyen azt mondták, előfordulhat, hogy befeszül a váltó a zárhoz (vagy fordítva) és ez okozhat olyat, mintha nem nyitna ki.
Figyelni fogom a körülményeket, remélem rájövök, hogy mi okozhatta (persze volt olyan javaslat: vigyem be szétszedik, megnézik...)
Nekem nincs ,de gondolkodtam rajta. Lehet hogy nem is kel olyan nekem? Még nem probáltam de lehet hogy kulcs nélkül nekem nem lehet kivenni "P" állásól (DSG váltró) , sőt biztos mert valami rémlik hogy ha elektromos probléma van és vontatni szeretném akkor a kezelési leírta hogy milyen trükkel lehet kivenni és átttenni "N"-be.
Az okostojás még arra is vigyáz hogy nehogy más állásban feletem, ha nem "P" -ben van nem tudom kivenni a kulcsot.:-) Volt is ijedelem elsőnap ,amikor nem akart a kulcs kijönni.:-)
Nah, szerintem mégis igaza lesz eladónak is meg neked is. Megnéztem. Nekem is elvileg 30ekm-enként lenne a szervíz. Eddig leszámolta belőle amit mentem és a maradék, de lehet hogy a végén úgy járok vele mint te... :) :( Amúgy alapesetben én is kb. 1km-eren belül használom. Csak néha van ilyen Budapesti, Komáromi, Miskolc környéki kiruccanásom (havi 1 általában). Ahogy a munkám megkívánja. Ja igen, Zalaegerszeg a kiindulópont :)
A gyertyákhoz hozzászolni Octavia esetén nem tudok, más autóban cseréltem már párszor...
Én ma (míg vártam "drága" feleségem) megnéztem. Már meg sem lepődök, úgye elvileg 30 ezrenként kellene vinni szervízbe. Mivel főleg rövid , de tényleg rövid (1 Km-er alatt) használjuk így nekem most 17 ezret ír a következő szervízre. Van benne lassan 7 vagyis 24 ezernél elfog küldenia szervízbe.:-( Mivel szerintem ez le fog még menni úgy 20-ra így azt hiszem nem 15-nél hanam 10-nél kicseréltetem az olajat.:-)
No ezt megnézem magamnak. Nem tudom hogy az eladó hozzáértésével volt gond vagy mivel, de nekem ezt nem mondta :) Hozzáteszem, sokmindenre magamnak kellett rájönnöm:) Kiváncsi leszek. Elvileg ebben is maxi-dot-os rendszerű kütyű van, ami mindent kiír, csak eddig a fejezetig lehet még nem jutottam :)) egyszer el kezdtem olvasni könyvét, de félbemaradt, mivel más fontosabb volt...na majd...:)