néma tojó és magyar ill más fajta gácsérja (pl tőkésréce is lehet) pedig fordítva logikusabb ugyan is a néma gácsérja még a tyúkot is megtojozza :D és mégsemm ez az ami kell hozzá,de az jó pont a néma tojó melett,hogy ki is költi
azért a muladnak nincs annyira intenzít piross az arc része
na ez baj nem szabad elszedni sőt még a van ami azt semm szereti ha a környékén jársz erre kényes azért kicsit
elkezd tojni kitojja magát elekdi szedni a pelyhét ekkor megcsinálhatod a fészkét elöbb és késöbb már nem jó hozzá nyulni a pelyhet is gondosan vissza tenni széna pehely és rá a tojás utánna még szed majd rá pelyhet
mikor abba hagya a tojást max egy hét és elül az első egykét nap,hogy elöl még lelejön óránkét naponta elég sokszor 3-4 naptól ül rendesen el
arra vigyázni kell,hogy egyik a másik kiskacsáját ne h agyon üsse,mert van olyan tojó ami mind agyon üti a másikét mire érszeveszed oylan is van mikor védi egyik a másikét sajnos ezt kacsája válogatja és kikell tapasztalni melyik milyen természetű
van,hogy 2 nap mire lejön velük a fészekről ekkor már idegesítő mi tart eddig:)
ha eladod a kiskcsát minél elöbb elkell választani a kotlótól,mert utánna nagyon hiányolja és csak kiabál és kiabál...
a békalencsére minél elöbb szokatni kell :)
ha valami gond van a vaskacsa a legjobb alap ha megoldást keres az ember a természet megoldja :) pl párasítás a vadkacsa nem permetezget :)még darát semm kapnak a kicsik :) és még is 1000000% ig egészségesek
Mert nekem a némák mindig elültek volt hogy kétszer is egy évben, de volt mulard tojóm na az nem ült el soha. És kok különbség nem volt közötte meg a néma tojók között csak annyi hogy vaamivel nagyobb volt, de formára olyan mint a néma.
Szerintem az országban én vagyok az egyetlen pancser, akinek a némája nem ül el. Van két tojóm, az egyik elkezdett tojni (vagyis egyre tippelünk), tojt 14-et és már napok óta semmi. Nekem be kell szednem a tojásait mert sok állat van együtt és összetörnék.
itt is igy volt, de most a tyukokat elraktam máshová, hogy a kacsa és föleg a pulyka nyugodtan legyen.a pulyka tojom nem is igen jön le a fészekről , 2 naponta én veszem le, enni-inni, mozogni kicsit.