Keresés

Részletes keresés

csabuj Creative Commons License 2006.09.26 0 0 630

Üdv!

Ebay-en néztem, hogy pár dollárért segítenek bankszámlát nyitni Amerikába (Ebay search: US Bank Account), amihez csak egy nyomtatvány kell+az útleveled fénymásolata! Aztán 14 nap múlva küldenek egy debit kártyát! Namost szerintetek ha ezzel regisztrálok be a paypal-ba akkor lehet fogadni vagy akkor sem? Vagy ez IP alapját területhez kötött dolog?

Vélemény?

suttercane Creative Commons License 2006.09.26 0 0 629
most várjuk az október 12-t
Előzmény: SirKhan1 (628)
SirKhan1 Creative Commons License 2006.09.26 0 0 628
Még mindig semmi fejlemény? Ez már kezd nagyon unalmassá válni :( Valami infót azért kiadhatnának, hogy csámcsogjon rajta a nép, de így várni minden nap a semmit elég gáz (részemről) :(
John Zero Creative Commons License 2006.09.25 0 0 627
Nekem is jött ilyen kamu PayPal-os email, kettő is.

Az URL egy 111.222.33.44 jellegű (nem tudom a pontos IP-t fejből :-) számmal kezdődő webcímre mutatott, elég átlátszó.

Azért kitöltöttem szépen a formot pár "f*ck you"-val. Érdekes módon "beengedett" a kamu site :-)
Előzmény: M6TTL (623)
areacode212 Creative Commons License 2006.09.25 0 0 626
Akkor
Előzmény: areacode212 (625)
areacode212 Creative Commons License 2006.09.25 0 0 625
Koor szerintem most azonnal valtozass jelszot a A HIVATALOS PAYPAL WEBSITE-ON mert ezek csak proxy szerverek es teljesen ugyanugyneznekki, mint az eredeti azzal a kulonbseggel, hogy amilyen informaciot begepelsz az hamarosan landol a hacker gepen...Innentol kezdve azt csinal a szamladdal amit akarsz! Arany szabaly!!! A PAYPAL NEM GYUJT EMAIL-EN KERESZTUL SEMMILYEN INFORMACIOT PONT EZERT!!!!

udv
Előzmény: M6TTL (623)
csumka2005 Creative Commons License 2006.09.25 0 0 624

hát ez egyértelmüü, ebay és paypal csalók is nyomulnak ezerrel megcsinálják a másolatot és leküldik valami szarra hivatkozva hogy bekell lépned vagy törölnek meg iylenek, én iylen kor beirok mindent, cssak nem az eredetit hanem név: fuck you meg ilyenenk :)))))))

SENKISE DÖLJÖN BE AZ ILYENEKNEK IYLET SOHA NEM KÜLD SE AZ EBAY SE A PP!!!!

M6TTL Creative Commons License 2006.09.25 0 0 623
Köszi a válaszokat! Közben eszembe jutott, hogy persze a linkre kattintva beléptem és a jelszavamat is megadtam, csak amikor a kártya PIN kódját kérte, akkor lett gyanús a dolog.... De azóta már megváltoztattam a jelszavamat is. Írtam a PayPal-nak és meg is jött a válasz. A gyanútok beigazolódott:

-------------------------------
Dear Balazs Szabo,

Thank you for contacting PayPal about a fraudulent (spoof) email or Web
site. We appreciate you bringing this suspicious email to our attention.

We can confirm that the email you received was not sent by PayPal. Any
website which may be linked to this email is not authorized or used by
PayPal.

Our fraud prevention team is working to disable any website linked to
this email. In the meantime, please do not enter any information into
this website. If you have already done so, you should immediately log
into your PayPal account and change your password, as well as your
security questions and answers. We also recommend that you contact your
bank and credit card company immediately.

Please follow the instructions below to report an unauthorized
transaction associated with your PayPal account:
-----------------------------
Előzmény: vsiivz (622)
vsiivz Creative Commons License 2006.09.25 0 0 622
az olyan levelekkel kapasbol ne foglalkozzal, aminek a megszolitasa nem a neved, hanem az e-mailcimed
Előzmény: M6TTL (619)
edk440 Creative Commons License 2006.09.25 0 0 621
Biztos, hogy nem a Paypalra mutat.
Előzmény: C20NE (620)
C20NE Creative Commons License 2006.09.25 0 0 620
Ne tedd!! Szerintem ez egy kamu levél és a link nem biztos, hogy a PayPal-ra mutat!
Előzmény: M6TTL (619)
M6TTL Creative Commons License 2006.09.25 0 0 619
Szerintetek ez átverés? Ma kaptam ezt az e-mailt. A szöveg alatti linkre kattintva még a kártyához tartozó ATN PIN-kódot is be kellene írnom...

--------------------

Notification of Limited Account Access
Dear szabo.balazs@mac.com,
PayPal is committed to maintaining a safe environment for its community of buyers and sellers. To protect the security of your account, PayPal employs some of the most advanced security systems in the world and our anti-fraud teams regularly screen the PayPal system for unusual activity.

We are contacting you to remind you that on July, 12, 2006 our Account Review Team identified some unusual activity in your account. In accordance with PayPal's User Agreement and to ensure that your account has not been compromised, access to your account was limited. Your account access will remain limited until this issue has been resolved.

In order to secure your account and quickly restore full access, we may require you to verify or update your Personal Information.
If you choose to ignore our request, you leave us no choice but to temporary suspend your account.
--------------------
areacode212 Creative Commons License 2006.09.24 0 0 618
ez lehetseges.... :)

Ismeroseim egy jo ideje igy kuldenek haza penzt a szuleiknek. Az usa-ban igenyeltek kartyat amit a szuloknek haza kuldtek, majd ha kell a csaladnak penz csak tolnak at a PAYPAL-ra amit a szulok levehetnek MO.-n
Előzmény: bramo (617)
bramo Creative Commons License 2006.09.24 0 0 617
Tudtommal az csak USA-soknak van :)
Előzmény: areacode212 (616)
areacode212 Creative Commons License 2006.09.24 0 0 616
Lehet, hogy mar volt rola szo, de a PAYPAl-nal igenyelheto debit kartya amit az ember MO-n tud hasznalni! Napi $400 limit es $1 vagy $2 a tranzakcio!

Ez nem jarhato ut?

udv:)
bramo Creative Commons License 2006.09.23 0 0 615
Én is hasonló képp' képzeltem el, csak ki tudja itt hogy vezetik be. Egyik banknak sem érdeke, hacsak a PayPal nem úgy működik, hogy kiválaszt egy bankot az adott országban és ott megoldja ezt a rendszert. Nem tudom, hogy működik. Amúgy szerintem valamilyen szinten marhaság az h a bankoknak nem érdeke a paypal. Ha valaki vásárolni akar akkor ahhoz kell lennie egy számlának. Arra számlára pénzt kell rakni és rögtön kezdődik apénzmozgatás. PayPal elszívja a pénzt átküldi másnak, de Te is fogadhatsz pénzt, így azt valamikor withdrawolni kell (feltéve ha a boltban nem paypallal akarsz fizetni :P ) amiben már van haszna a banknak nem beszélve arról ha azt utána egy bankomatból veszed ki és nem a bakkártyáddal fizetsz. A dologban a - bankok részéről - akkor van, ha a pénz a PayPalon belül mozog, de mivel Mao úgy sem arról híres, hogy a legutolsó kisközértben is van kártyaolvasó így KP-ra mindenkinek szüksége van ami a bankomathoz vezet. És azt se feledjük hogy PayPaléknál nem kamatozik a pénzed....

Amúgy igazán jó lenne magyarorsítani PayPal-t és ebay-t. Anno ebay-t akartuk ilyen szinten megoldani (volt ez 3-4 éve) csak az kőkeményen licenszhez volt kötve (értsd nem egy-két milliócska forintban) és a levelünkre sem reagáltak olyan komolyan ahhoz képest, hogy részletesen leírtuk mik is voltak a terveink, bár mint magánszemélyek persze, hogy komolytalanoknak is tűntünk.

Azért lenne egy okos ötlet a magyarítás (vagy bármilyen egyéb ország lokalizációja) mert azért kis hazánkban nem beszélnek valami sokan angolul vagy németül esetleg francául és olaszul. A lényeg annyiban lenne más, hogy nem az ebay.hu-t kéne megcsinálni (gondolom 20 milliónál alább nem is viszik az árát, de még a 100-on sem csodálkoznék) hanem az ebay.eu-n vagy az ebay.com-on belül lehetne egy legördülő menüben nyelvet választani és esetleg ha árut raksz fel akkor ott beállítani, hogy milyen nyelve(ke)n íródott. A description-ök temrészetesen a maguk nyelvén írodnak ki csak a navigálást könnyítené meg. PayPal-t is többen használnák a magyarok, ha értenék, hogy mit is akar....

A másik amit nagyon hiányolok, hogy EU-n belüli keresés, ugyanis az EU-n belül vámmentesen lehet vásárolni mégiscsak és az sem mindegy, hogy országokra lebontva keresek vagy esetleg térségekre lebontva.
digicat Creative Commons License 2006.09.23 0 0 614
A bankoknak bevételkiesést okoz a PayPal bevezetése, ezért biztos nem sietik el, ha rajtuk múlik.

Mellesleg egy ilyen nagyságrendű fejlesztés legalább 1 évig tart (nagyon optimista becslés), vagyis biztos, hogy nem sokkal az EU csatlakozás után már hozzákezdtek, és az is elég gyakori egy ilyen fejlesztésnél, hogy 1-2 hónapos késés van.

Amerikai regisztrációval több alszámlád lehet különböző devizákban, és beállítás kérdése, hogy egy más devizában érkező átutalással mi történjen: a) automatikusan elfogadja, b) rákérdez c) automatikusan elutasítja, ill. ha 1), akkor konvertálja vagy tegye a megfelelő alszámlára.
Fizetésnél a rendelkezésre álló összeget azonos devizából próbálja levenni, ha abból nincs elég, akkor a többiből pótolja.
Pl. kell fizess 100 USD-t, de csak 90 van a számládon. Ekkor ha van más devizád (pl. euró), abból átvált 10 USD értékben, és a címzett így kapja meg a 100-at.

Valószinűleg a magyar is hasonlóan fog működni.
Előzmény: bramo (610)
Ijász Creative Commons License 2006.09.23 0 0 613

Ez így rendben is van, forint lesz a primary currency, de ettől függetlenül kezeli az egyéb valutákat is, van transfer is, de nem automatikus, hanem gombnyomásra! Kíváncsi vagyok, hogyan fogják váltani a forintot :)

Majd négy hét múlva megtudjuk.

Előzmény: liverpul (612)
liverpul Creative Commons License 2006.09.23 0 0 612
a legújabb tájékoztatás a policy updates -en:

Notice Date: September 20, 2006
Effective Date: October 12, 2006
Beginning October 12, 2006, PayPal will support the following currencies as part of the PayPal service: The Swiss Franc, Norwegian Krone, Swedish Krona, Danish Krone, Polish Zloty, Hungarian Forint, Czech Koruna, Singapore Dollar, Hong Kong Dollar and New Zealand Dollar. The User Agreement and associated policies will be amended to reflect the availability of payment processing in these currencies. Also, if a user is registered in a country which has as its official currency one of the additional currencies added to the service, that currency will become that user’s home currency.
Ijász Creative Commons License 2006.09.23 0 0 611

Ne feledd, hogy a Paypal-nak a keleti régió csak aprópénz, hosszú távú üzleti terv, a nagy lóvét jelentő országokat lefedték már. Ezért nem törik magukat a korrtekt tájékoztatás miatt (gondolom).

Automatikus valuta-konverziót meg nem hiszem, hogy csinálna kérés nélkül. Egyenleg már most is Euro (Primary) és U.S. Dollar.

Mikor 15-én hajnali 2 körül néztem (akkor működött egy nagyon rövid ideig), rámentem a request money-ra, és választhattam, hogy milyen valutában kérem a pénzt. Volt amerikai és ausztrál dollár, euro, angol font és japán jen. Kb. ennyi, max. egyet kihagytam (kanadai dollár talán?)

szvsz.

Íjász

Előzmény: bramo (610)
bramo Creative Commons License 2006.09.23 0 0 610
Én is a bankokra tippelek, de amit nem értek, hogy miért rajtuk múlik, mivel ők bizonyos dijért fogadnak pénzt és max annyi "extrat" kapnánk a többiekhez képest, hogy drágább az utalási dij.

Mondjuk nem értem, hogy miért irnak dátumkat majd utána gondolják meg magukat. Az is lehet hogy nem rajtunk múlik hanem más országoknál nincs megegyezés csak egyszerre akarják inditani. Tételezzük fel, hogy a lengyeleknél van a gubanc akkor minket a cseheket és a thai-okat elinditják, de akkor lengyelek hoppon maradnának és joggal fel lennének háborodva, hogy a többieket miért. Egyszerűbb igy és legalább nincs akkora nagy felháborodás. Viszont látszik, hogy csinálnak valamit, csak kérdés mikorra tudják megoldani.

Lehet a bank - ahol vannak - nem tudja egyelőre azt a technikai feltételt biztositani ami ehhez szükséges esetleg a szoftverben van kompatibilitási probléma. Ne feledjük, itt nagyon sok pénzről van szó és nem lenne jó ha a mi pénzünk egyszercsak eltűnne esetleg a rendszer hibája miatt.

Mondjuk engem nem is az izgat leginkább hogy mikortól hanem az, ha forintot fogadok akkor a forintos paypal részre megy ha meg USD vagy EUR-t akkor az is külön és tudom ezeket küldeni külön is. Mert a konvertálás miatti százalék is sokat számit (nem egy ügyfelem morgott is miatta paypal-to-ccnow esetében).
Előzmény: Ijász (609)
Ijász Creative Commons License 2006.09.23 0 0 609

Sajnos az ügyfélszolgálatosok cseszegetésével nem lesz gyorsabb a dolog (ha az lenne, én is hívogatnám :)

De ne feledjük, itt kétoldalú a dolog, egyik oldal a Paypal, a másik oldal a magyar bankok... Nem biztos, hogy a Paypalnak kell ödipuszi tetteket kívánni, a másik fél felületes ismerete is sejteti, hol is leledzhet nagyobb valószínűséggel a kerékkötés.

Üdv:

Íjász

Előzmény: SirKhan1 (608)
SirKhan1 Creative Commons License 2006.09.23 0 0 608
Hello
Nem tudom egyszerűen elképzelni, hogy mi van ilyen nehéz dolog ebben... A vicc az, hogy legalább levették volna vagy átírták volna az ÁSZF-et az oldalukon, mivel több mint egy hónapja már az a fals 14-i dátum van kint.
Nem lehet esetleg őket perelni? :)) Elestünk egy csomó pénztől, követeljük rajtuk! :)

Komolyra fordítva rendkívül idegesítő... Az meg főleg, hogy az ügyfélszolgálaton (az hagyján hogy nem tudnak angolul, a sok majom bevándorlót ültetik oda) SEMMIT nem tudnak az egészről. Mindenki kúúrvára mást mond, szerintem mindenki hasára üt és mond valamit, hogy lerázzon.
Én naponta hívom őket, csak úgy *szogatásképp, meg hogy elmondhassam magamnak, hogy én mindent megteszek :)
bramo Creative Commons License 2006.09.23 0 0 607
Úgy látszik nem tudják eldönteni, hogy valóban akarják vagy sem :D
suttercane Creative Commons License 2006.09.22 0 0 606

ezen mosolygok:

Members in Anguilla, Cyprus, Estonia, Latvia, Lithuania, Malta, the Slovak Republic, Slovenia, and South Africa cannot use PayPal to receive payments, only to send payments.

mi már közte sem vagyunk..

rutin Creative Commons License 2006.09.22 0 0 605

Sőt ma reggelre nekem még a Policy updatesből is eltűnt a két okt.12-es hír. Tegnap még benne volt, mára meg megint a "szept.14-től majd tudtok fogadni" c. kacsa a legutolsó...

Itten bizony valami nagyon nem frankó...

Előzmény: Infomaker (602)
bramo Creative Commons License 2006.09.22 0 0 604
Nem tudom ki hogy van vele, de nekem megjelent a my accountba egy Euro rész is (eddig csak USD volt).

Megjegyzem, hogy van konvertálási költség is PayPal-on ami asszem 2.5% és árfolyam szerint vált. Szal még mindig jobban járunk ha a dollárt vagy eur-t elküldjük a forintos számlára és úgy konvertálódik át. Vagy érdemes nyitni egy EUR vagy USD számlát aki komolyabban foglalkozik ezzel.
morris850 Creative Commons License 2006.09.22 0 0 603

Szerintem okt. 12-éig a fű se nő arrafele. :(

Előzmény: Infomaker (602)
Infomaker Creative Commons License 2006.09.22 0 0 602
ventlájv..ventlájv...az apjuk f*szát...

Ugyanaz nálam, mint eddig. Sajnos.
Előzmény: vorbeste (601)
vorbeste Creative Commons License 2006.09.22 0 0 601

ez a helyzet:

First, I would like to apologize for the delay in responding to your
service request. I understand your situation and realize that it can be
frustrating.

Actually, this feature went live on September 21, 2006. You should now be
able to receive funds in your PayPal account.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!